Ειδήσεις | Διεθνή
17-03-2021 | 14:36

ΗΠΑ: Οι 5 δισεκατομμυριούχοι που βγήκαν κερδισμένοι από την κρίση της Covid-19 - Πλουσιότεροι κατά 355 δισ. δολάρια

Μοιράσου το
ΗΠΑ: Οι 5 δισεκατομμυριούχοι που βγήκαν κερδισμένοι από την κρίση της Covid-19 - Πλουσιότεροι κατά 355 δισ. δολάρια

Δείτε τους 5 top δισεκατομμυριούχους των ΗΠΑ που είδαν τις περιουσίες τους να αυξάνονται το 2020.

«Εξαιρετικά» τα πήγαν οι δισεκατομμυριούχοι στις ΗΠΑ, καθώς είδαν τις περιουσίες τους να αυξάνονται σε επίπεδα ρεκόρ, ακόμα και εν μέσω της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία της Covid-19.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του BuyShares, οι δισεκατομμυριούχοι: Έλον Μασκ, Τζεφ Μπέζος Μαρκ Ζούκερμπεργκ, Λάρι Πέιτς και Σέργκεϊ Μπριν ήταν οι 5 πιο κερδισμένοι προσθέτοντας συνολικά 355 δισ. δολάρια στις περιουσίες τους, από τον Μάρτιο του 2020. Παράλληλα, τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν πως και οι 600 δισεκατομμυριούχοι που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ αύξησαν κατά 1,3 τρισ. δολάρια τις περιουσίες τους, συνολικά, καταγράφοντας άνοδο κατά 44% σε ένα χρόνο. 

Στο ίδιο μοτίβο και η έκθεση της UBS, αναφέρει πως οι κροίσοι «εκμεταλεύτηκαν» την πτώση στις τιμές των μετοχών το πρώτο τρίμηνο του 2020 για να προχωρήσουν σε σημαντικές αγορές. Παρά τις αρχικές απώλειες, η ανάκαμψη στους κλάδους της τεχνολογίας και της υγείας έφερε τεράστια κέρδη.

Δείτε τους 5 top δισεκατομμυριούχους των ΗΠΑ που είδαν τις περιουσίες τους να αυξάνονται το 2020:

 

Σύμφωνα με το Forbes, η περιουσία του Έλον Μασκ κατέγραψε αύξηση κατά 158 δισ. δολάρια την προηγούμενη χρονιά (642%).

 

Φωτογραφία: Getty / Ideal Images

Διαβάστε επίσης:

Από τον Μάρτιο του 2020 έως και τον Φεβρουάριο του 2021, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά 76,3 δισ. δολάρια.

 

Φωτογραφία: Getty / Ideal Images

Στην 3η θέση του top5, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, είδε την περιουσία του να φτάνει τα 95,7 δισ. δολάρια το Φεβρουάριο του 2020, παίρνοντας ώθηση από τις μετοχές του Facebook, οι οποίες κατέγραψαν άνοδο 26% την τελευταία χρονιά.

 

Ενώ ο δεύτερος εκ των συνιδρυτών της Google, Λάρι Πέιτζ, βρίσκεται στην 4η θέση της κατάταξης, βλέποντας την περιουσία του να αυξάνεται κατά 40  δισ. δολάρια το 2020. 

Ο ένας εκ των συνιδρυτών της Google, Σέργκεϊ Μπριν, βρίσκεται στην 5η θέση της κατάταξης, βλέποντας την περιουσία του να αυξάνεται κατά 39,1 δισ. δολάρια το 2020. 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.