Αναβάλλεται για την Παρασκευή η συνεδρίαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αναβάλλεται για την Παρασκευή η συνεδρίαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Με την πανδημία να σαρώνει τη χώρα και το υγειονομικό σύστημα να έχει φτάσει στο «κόκκινο», η Επιτροπή θα αξιολογήσει τα ισχύοντα μέτρα και θα αποφασίσει ποια από αυτά χρειάζονται αλλαγές και ποιες είναι αυτές.

Για την Παρασκευή, αντί για αύριο όπως είχε γίνει γνωστό σήμερα το πρωί μετατίθεται η συνεδρίαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, σύμφωνα με όσα μετέδωσε πριν λίγο η ΕΡΤ.

Στην επίμαχη συνεδρίαση αναμένεται αν αποφασιστεί ποια έκτακτα μέτρα θα «αμβλυνθούν» ώστε να υπάρξει εκτόνωση της κόπωσης των πολιτών, ενώ θα ανακοινωθεί και ο οδικός χάρτης του σταδιακού ανοίγματος δραστηριοτήτων.

Ως παραδείγματα δίνονται π.χ. ο κωδικός 6 που σήμερα δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί για μετακινήσεις με αυτοκίνητο, η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 19:00 το σαββατοκύριακο και άλλα μέτρα που ήταν έκτακτα και όπως φαίνεται δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα. Μεταξύ αυτών, θα υπάρξουν αλλαγές με κριτήριο και τις ανάγκες πολιτών π.χ. για άθληση, καθώς η αυξημένη κόπωση δημιουργεί ασφυκτικό πλαίσιο. Αναμένεται να δοθεί πράσινο φως για μετακίνηση από Δήμο σε Δήμο.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.533, εκ των οποίων 27 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 223.789 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 51.6% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 72 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.916 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 59, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.196 θάνατοι. Το 95.8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 605 (68.1% άνδρες).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Η εφορία «αλλάζει πίστα»: Νέο μοντέλο λειτουργίας με «myPoint» και ψηφιακές υπηρεσίες

Ανησυχία για τη σύνταξη - Το στοίχημα της ακρίβειας - Έσπασε το ανοδικό σερί στο Χρηματιστήριο

Σινιάλο Μητσοτάκη στους εργαζόμενους - Nέες «τσιπρικές» αυταπάτες - Aριστερό φλας του Δούκα

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider