Ο EMA ενέκρινε το εμβόλιο της Johnson & Johnson για χρήση στην ΕΕ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο EMA ενέκρινε το εμβόλιο της Johnson & Johnson για χρήση στην ΕΕ
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ενέκρινε την Πέμπτη τη χρήση του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson κατά του κορονοϊού Covid-19.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ενέκρινε την Πέμπτη τη χρήση του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson κατά του κορονοϊού Covid-19 προς χρήση από τα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το εμβόλιο είναι το τέταρτο που λαμβάνει την έγκριση της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής μετά τα Pfizer-BioNTech , AstraZeneca-Oxford University και Moderna και συνιστάται για χορήγηση σε άτομα άνω των 18 ετών, αναφέρεται στην ανακοίνωση του EMA.

«Με αυτή την τελευταία θετική γνώμη, οι αρχές σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση θα έχουν μια επιπρόσθετη επιλογή για την καταπολέμηση της πανδημίας και την προστασία των ζωών και της υγείας των πολιτών τους», δήλωσε ο Εκτελεστικός Διευθυντής του EMA Έμερ Κουκ.

Με βάση την απόφαση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να «περάσει» την έγκριση του εμβολίου από τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ, με τη διάθεση του εμβολίου να αναμένεται να αρχίσει στις χώρες της Ένωσης από τις αρχές του Απριλίου.

Τι πρέπει να ξέρουμε για το εμβόλιο;

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider