Ένταση στην πορεία κατά της αστυνομικής βίας στη Νέα Σμύρνη - Τραυματίστηκε αστυνομικός (+vid)

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ένταση στην πορεία κατά της αστυνομικής βίας στη Νέα Σμύρνη - Τραυματίστηκε αστυνομικός (+vid)
Το αστυνομικό τμήμα της περιοχής έγινε στόχος επίθεση με πέτρες και βεγγαλικά από ομάδα αγνώστων.

Επεισόδια επικράτησαν τη Τρίτη κατά τη διάρκεια της πορείας ενάντια στην αστυνομική βία που έγινε στη Νέα Σμύρνη, μετά από τα περιστατικά της περασμένης Κυριακής στην πλατεία της περιοχής.

Η ένταση επικράτησε κοντά στο αστυνομικό τμήμα της Ν. Σμύρνης, που έγινε στόχος επίθεση με πέτρες και βεγγαλικά από ομάδα αγνώστων.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκανα χρήση χημικών και κρότο-λάμψης για να απωθήσουν την ομάδα των ατόμων και ρίψη νερού με το ειδικό όχημα Αίαντα, διαλύοντας την πορεία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, ένας αστυνομικός της ομάδας ΔΡΑΣΗ τραυματίστηκε στο κεφάλι, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο τραυματίας περνούσε με τη μοτοσικλέτα του από παράδρομο της Λεωφ. Συγγρού όταν δέχθηκε επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις των ΜΑΤ για την προστασία του μέχρι να καταφθάσει το ασθενοφόρο. Αρχικά έφθασε ένας διασώστης με μοτοσικλέτα και στη συνέχεια ασθενοφόρο που τον παρέλαβε.

Ο αστυνομικός τραυματίστηκε μεν σοβαρά έχει όμως τις αισθήσεις του και σύμφωνα με τους γιατρούς δεν διατρέχει κίνδυνο.

Από την αστυνομία έγινε γνωστό ότι υπάρχουν και άλλοι τρεις αστυνομικοί τραυματίες, αλλά ελαφρά.

Επίσης, σύμφωνα με την πρώτη εικόνα από την περιοχή, έχουν προκληθεί ζημιές σε πολλά αυτοκίνητα και καταστήματα ενώ νεαροί έχουν χρησιμοποιήσει πέτρες και κομμάτια από τα πεζοδρόμια που έσπασαν ή από σημεία που εκτελούνται έργα.

Ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Σημειώνεται πως ότι πριν από τα επεισόδια και ενώ η πορεία ήταν σε εξέλιξη η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες που απεικονίζουν άτομα με μπετόβεργες μέσα στην πορεία, καθώς και σάκους με βόμβες μολότοφ που κατασχέθηκαν πριν από την αστυνομία.

«Στη συγκέντρωση που πραγματοποιείται σήμερα στη Νέα Σμύρνη κατά της αστυνομικής βίας, έχουν μέχρι στιγμής κατασχεθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις μολότοφ, ενώ συμμετέχουν και άτομα με μπετόβεργες» ανέφερε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ακόμα, η ΕΛΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από τα επεισόδια στην περιοχή:

{"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/s9oswfHKfEg.jpg?itok=fp-FBo14","video_url":"https://www.youtube.com/watch?v=s9oswfHKfEg&t=1s","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Embedded Video (Responsive)."]}

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider