Μπρέιναρντ της Fed: Πρέπει να αντιμετωπιστούν οι αδυναμίες στις αγορές βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπρέιναρντ της Fed: Πρέπει να αντιμετωπιστούν οι αδυναμίες στις αγορές βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης
Οι ρυθμιστικές αρχές πρέπει να συνεχίσουν να προωθούν μεταρρυθμίσεις στο οικονομικό σύστημα για να αντιμετωπίσουν τα ευάλωτα σημεία τα οποία αποκαλύφθηκαν από την αναταραχή της αγοράς που προκλήθηκε από την πανδημία του κορονοϊού εδώ και ένα χρόνο.

Οι ρυθμιστικές αρχές πρέπει να συνεχίσουν να προωθούν μεταρρυθμίσεις στο χρηματοπιστωτικό σύστημα για να αντιμετωπίσουν τα ευάλωτα σημεία τα οποία αποκαλύφθηκαν από την αναταραχή της αγοράς που προκλήθηκε από την πανδημία του κορονοϊού εδώ και ένα χρόνο, δήλωσε τη Δευτέρα η αξιωματούχος της Federal Reserve Λάελ Μπρέιναρντ.

Οι ευπάθειες αυτές εξακολουθούν να υπάρχουν στις αγορές της βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης, συμπεριλαμβανομένων συγκεκριμένων αμοιβαίων κεφαλαίων των χρηματαγορών που παρουσίασαν αποσταθεροποιητικές επενδυτικές εκροές οι οποίες υπερκέρασαν ακόμα κι αυτές της οικονομικής κρίσης του 2008, οδηγώντας έτσι σε μια δεύτερη ομοσπονδιακή παρέμβαση μέσα σε 12 χρόνια για να στηριχτεί η αγορά, δήλωσε.

Αυτό το κύμα εκροών ως μερίδιο των assets ήταν πιο ταχύ κι από αυτό του 2008, και δείχνει πως κάποιες λειτουργίες των funds ίσως συνέβαλαν στη σφοδρότητα της εκροής, είπε σε ομιλία της στο Ινστιτούτο Διεθνών Τραπεζιτών.

Η κ. Μπρέιναρντ επίσης υπογράμμισε την ανάγκη να τονωθεί η αντοχή της αγοράς των κρατικών ομολόγων, η οποία κατελήφθη από πανικό τον προηγούμενο Μάρτιο με τους επενδυτές να πωλούν ομόλογα για να πάρουν μετρητά.

«Ένας αριθμός μεταρρυθμίσεων βασισμένων στη κοινή λογική χρειάζονται για να αντιμετωπιστούν οι άλυτες δομικές αδυναμίες στη μη τραπεζική οικονομική διαμεσολάβηση και στις βραχυπρόθεσμες χρηματοδοτικές αγορές», δήλωσε.

Η κ. Μπρέιναρντ δήλωσε πως η Fed υποστηρίζει το έργο του Συμβουλίου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την αξιολόγηση επιλογών για άμβλυνση των αδυναμιών των χρηματαγορών διεθνώς και θα επανέλθει για αυτές αργότερα φέτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider