Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παραδίδει στην Θεσσαλονίκη 30 κλίνες ΜΕΘ και 8 ΜΑΦ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παραδίδει στην Θεσσαλονίκη 30 κλίνες ΜΕΘ και 8 ΜΑΦ

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι διαδικασίες για την παράδοση 30 κλινών Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και 8 κλινών Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) που θα αποκτήσει, μέσα στον Φεβρουάριο, το Ιπποκράτειο χάρη σε δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Οι νέες κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ θα παραδοθούν από τον εργολάβο στα τέλη Φεβρουαρίου και θα τεθούν σε λειτουργία το συντομότερο δυνατό, κατά πάσα πιθανότητα στις αρχές Μαρτίου. Σήμερα ολοκληρώνεται και παραδίδεται στο Ιπποκράτειο ο νέος Υποσταθμός, η δημιουργία του οποίου είναι απαραίτητη για να καλύψει την τάση του ρεύματος που απαιτείται για τη λειτουργία των νέων ΜΕΘ και ΜΑΦ.

«Ένα τεράστιας σημασίας έργο για όλη τη Β. Ελλάδα, όπως η κατασκευή των 30 κλινών ΜΕΘ και 8 κλινών ΜΑΘ, δωρεά του ΙΣΝ, φτάνει προς το τέλος του. Για να γίνει όλο αυτό πράξη, πολλοί άνθρωποι έχουν μοχθήσει», αναφέρει ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ, Δημήτρης Τσαλικάκης, ευχαριστώντας μέσα από ανάρτησή του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης τα 44 άτομα που εργάστηκαν εντατικά, παρά το τσουχτερό κρύο, για να μπορέσει να παραδοθεί ο νέος Υποσταθμός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider