Διεθνή
12-02-2021 | 22:46

Έτοιμος να κλείσει και το Γκουαντάναμο είναι ο Μπάιντεν

Newsroom
Μοιράσου το
Έτοιμος να κλείσει και το Γκουαντάναμο είναι ο Μπάιντεν

Αφού «τελείωσε» με το τείχος του Τραμπ στα αμερικανο-μεξικανικά σύνορα, ο Τζο Μπάιντεν εμφανίζεται πρόθυμος να κλείσει και τις φυλακές του Γκουαντάναμο.

Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε σήμερα ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σκοπεύει να έχει κλείσει τη φυλακή του Γκουαντάναμο μέχρι να λήξει η θητεία του.

Η επίσημη ανακοίνωση έγινε από την Τζεν Ψάκι κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων:

«Αυτό ασφαλώς είναι ο στόχος μας, αυτή είναι η πρόθεσή μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η κυβέρνηση του Δημοκρατικού προέδρου έχει ήδη ξεκινήσει μια επίσημη αξιολόγηση του μέλλοντος της στρατιωτικής φυλακής στο Γκουαντάναμο της Κούβας, αναβιώνοντας τον στόχο που είχε θέσει ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Υπενθυμίζεται πως η φυλακή της Ναυτικής Βάσης του Γκουαντάναμο ιδρύθηκε μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, με σκοπό να στεγάσει ξένους υπόπτους για τρομοκρατία, και έχει συνδέσει το όνομά της με τα σκληρά βασανιστήρια εις βάρος κρατουμένων και τις συνολικά αμφιλεγόμενες συνθήκες κράτησης που επιβάλλονται.

Σήμερα απομένουν στο Γκουαντάναμο 40 κρατούμενοι,οι περισσότεροι εκ των οποίων βρίσκονται εκεί επί δύο δεκαετίες, χωρίς να έχουν δικαστεί ή να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.