Σε αυστηρό lockdown από το Σάββατο Αχαΐα και Εύβοια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε αυστηρό lockdown από το Σάββατο Αχαΐα και Εύβοια

Σε αυστηρό lockdown μπαίνουν από αύριο Σάββατο Αχαΐα και Εύβοια όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς στην ενημέρωση της Παρασκευής.

Έτσι στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου:

  • παραμένει ο Δήμος Αγίου Νικολάου, όπου αυτή τη στιγμή υπάρχουν 42 ενεργά κρούσματα, όταν την 1η Φεβρουαρίου, όταν ξεκίνησε η ισχύς των πρόσθετων μέτρων, τα ενεργά κρούσματα ήταν 43.
  • παραμένει επίσης ο Δήμος Θήρας με 31 ενεργά κρούσματα αυτή τη στιγμή, όταν στις 30 Ιανουαρίου, ημερομηνία που ξεκίνησαν να ισχύουν τα επιπλέον περιοριστικά μέτρα, είχε 34.
  • παραμένει και ο Δήμος Μυκόνου, που έχει 18 ενεργά κρούσματα, από 25 που είχε στις 30 Ιανουαρίου όταν ξεκίνησαν να ισχύουν τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα.
  • Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, τίθεται από το Σάββατο ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, που έχει 732 ενεργά κρούσματα, όταν στις 30 Ιανουαρίου ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων ήταν 206.
  • Επίσης, στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου τίθεται και η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, με 501 ενεργά κρούσματα αυτή τη στιγμή, όταν στις 30 Ιανουαρίου είχε 256.

Στις περιοχές αυτές, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιάς είναι υποχρεωτική η τηλε-εκπαίδευση για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ αναστέλλεται η λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών (με εξαίρεση την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς που λειτουργούν δια ζώσης στους Δήμους Θήρας και Μυκόνου, καθώς και τα σχολεία ειδικής αγωγής). Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής.

Παράλληλα συνεχίζει να προβληματίζει η επιδημιολογικη εικόνα της Αττικής που κατέγραψε 762 κρούσματα από τα 1.410 που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή. Αχαϊά και Αττική παρουσιάζουν αυξημένο ιικό φορτίο όπως ανέφερε η κα. Παπαευαγγέλου καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, τονίζοντας πως 200 άνθρωποι κάθε μέρα μπαίνουν στο νοσοκομείο με Covid019.

«H κακοκαιρία «Μήδεια θα αυξήσει τα κρουσματα λόγω παραμονής σε κλειστούς χώρους» ανέφερε η καθηγήτρια στην ενημέρωση της Παρασκευής.

Παράλληλα, η κα. Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε και στη διπλή χρήση μάσκα λέγοντας πως η ιατρική και η υφασμάτινη αλλά και το να μην αφήνουμε περιθώρια στις μάσκες παρέχει αυξημένη προστασία, τηρουμένων και των υπόλοιπων μέτρων.

Από την άλλη, η ίδια δήλωσε πως τα ραντεβού για το εμβόλιο της AstraZeneca ξεπερνούν τα 140.000, ενώ δεν θα υπάρξουν προβλήματα κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider