Στο «κόκκινο» Αχαΐα, Εύβοια, Ρέθυμνο, Θεσσαλονίκη - Σύσκεψη λοιμωξιολόγων σήμερα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο «κόκκινο» Αχαΐα, Εύβοια, Ρέθυμνο, Θεσσαλονίκη - Σύσκεψη λοιμωξιολόγων σήμερα

Τα τελευταία 24ωρα η Αχαΐα, η Εύβοια, το Ρέθυμνο και η Θεσσαλονίκη, βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής, αλλά και των ανησυχιών, των λοιμωξιολόγων, καθώς σημειώνονται ιδιαίτερα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού.

Ακόμα και το ενδεχόμενο ενός νέου «σκληρού» lockdown σε αυτές τις περιοχές της χώρας, είναι στο «τραπέζι» των συζητήσεων, στην σύσκεψη των λοιμωξιολόγων σήμερα στις 10.00, που θα εξετάσει όλα τα δεδομένα, με την Αχαΐα και το Ρέθυμνο να είναι οι δύο περιοχές που αναμένεται να μπουν πρώτες σε πιο αυστηρό lockdown.

Με 1327 νέα κρούσματα και 281 διασωληνωμένους ασθενείς σε όλη την επικράτεια, η κατανομή των κρουσμάτων βάζει στο κόκκινο συγκεκριμένες περιοχές: την Αττική με 676 νέα κρούσματα, τη Θεσσαλονίκη με 129, την Αχαΐα με 94, την Εύβοια με 35 και το Ηράκλειο με 24.

Αλλά και το αυξημένο ιικό φορτίο στα λύματα, είναι δεδομένο που απασχολεί τους λοιμωξιολόγους, γι’ αυτό και ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την δημιουργία Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για τις Αττική, Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, Πελοπόννησο και Κρήτη.

Για τη δεύτερη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, την Θεσσαλονίκη, επικρατούν δύο τάσεις ανάμεσα στους λοιμωξιολόγους: Η μία είναι υπέρ της άμεσης λήψης αυστηρών μέτρων, ενώ η δεύτερη είναι ότι πρέπει να υπάρχει αναμονή για την εξέταση των επιδημιολογικών στοιχείων των επόμενων ημερών.

Κομβικό ρόλο θα παίξουν τα στοιχεία που θα παρουσιάσει το υπουργείο Υγείας στους λοιμωξιολόγους για την κατάσταση στο σύστημα υγείας στην συμπρωτεύουσα και για την προβολή που κάνει το Υπουργείο Υγείας για το πώς θα κινηθεί το επόμενο διάστημα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider