«Συναγερμός» σε Αχαΐα, Ρέθυμνο, Εύβοια για τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Συναγερμός» σε Αχαΐα, Ρέθυμνο, Εύβοια για τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού

Έντονη ανησυχία προκαλούν στους λοιμωξιολόγους τα ιδιαίτερα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού που καταγράφονται τα τελευταία 24ωρα η Αχαία, η Εύβοια, το Ρέθυμνο και η Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, η Αχαΐα και το Ρέθυμνο φαίνεται πως είναι οι δύο περιοχές που αναμένεται να μπουν πρώτες σε πιο αυστηρό lockdown, αφού εξεταστούν όλα τα επιδημιολογικά στοιχεία, κατά τη συνεδρίαση των ειδικών, από τις 10.00 το πρωί της Παρασκευής.

Ωστόσο, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, φαίνεται ότι προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και η Εύβοια, η οποία καταγράφει πολλά κρούσματα σε πολλές περιοχές και αν επιβαρυνθεί η κατάσταση αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να μεταφερθούν σε νοσοκομεία της Αττικής σε περίπτωση που χρειαστούν νοσηλεία.

Τι ισχύει με την Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με πληροφορίες από τους λοιμωξιολόγους, η Θεσσαλονίκη δεν είναι τόσο επιβαρυμένη, επιδημιολογικά, όμως η κατάσταση δεν είναι τόσο δύσκολη και υπάρχουν δύο τάσεις.

Η μία είναι υπέρ αυστηρών μέτρων που θα πρέπει να ληφθούν έγκαιρα. Η άλλη είναι ότι πρέπει να περιμένουμε.

Κομβικό ρόλο ενδεχομένως να παίξουν τα στοιχεία που θα παρουσιάσει το υπουργείο Υγείας στους λοιμωξιολόγους για την κατάσταση στο σύστημα υγείας στην συμπρωτεύουσα και για την προβολή που κάνει το Υπουργείο Υγείας για το πώς θα κινηθεί το επόμενο διάστημα.

Μένει να δούμε τι θα αποφασίσουν γιατί μπαίνουν όλα τα σενάρια στο τραπέζι. Θα γίνει συζήτηση και στην συνέχεια ψηφοφορία από τους λοιμωξιολόγους.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες η Σπάρτη θα βγει από το κόκκινο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider