Γερμανία: Στον «αέρα» το άνοιγμα της εστίασης, των ξενοδοχείων και του πολιτισμού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Στον «αέρα» το άνοιγμα της εστίασης, των ξενοδοχείων και του πολιτισμού

Όλα τα σενάρια είναι πιθανά για το «άνοιγμα» της εστίασης στην Γερμανία, καθώς ο αντικαγκελάριος και ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς αρνήθηκε να δεσμευτεί με ένα πρόγραμμα χαλάρωσης των μέτρων για την εστίαση, τα ξενοδοχεία και τον πολιτισμό.

«Νομίζω απλώς ότι πρέπει να προχωρήσουμε σιγά -σιγά. Πρέπει οι δείκτες συχνότητας των κρουσμάτων να πέσουν και να διατηρηθούν χαμηλά, αλλά νομίζω ότι αυτό είναι ορατό», δήλωσε σήμερα ο σοσιαλδημοκράτης (SPD) πολιτικός στα δίκτυα στο RTL και n-tv .

Όσον αφορά τα σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς, τα κομμωτήρια και πιθανώς τα μουσεία και τα καταστήματα, είπε: «Η προοπτική (του ανοίγματος) διαφαίνεται», όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Σολτς δεν θέλησε να υποσχεθεί νέα οικονομικη βοήθεια στον ακόμη κλειστό πολιτιστικό τομέα. «Έχουμε ήδη δρομολογήσει μεγάλη βοήθεια. Για παράδειγμα βοήθεια δύο δισεκατομμυρίων ευρώ για τον τομέα του πολιτισμού γενικώς και πρόσθετα κεφάλαια για βοήθεια προς τους αυτοαπασχολούμενους στον πολιτισμό», ανέφερε.

Όταν ρωτήθηκε εάν μια πρώτη χαλάρωση των μέτρων θα έδινε ενδεχομένως την εντύπωση στους πολίτες ότι η Γερμανία εξέρχεται από την κρίση του κορονοϊού, ο υποψήφιος καγκελάριος των σοσιαλδημοκρατών για τις προσεχείς εθνικές εκλογές απάντησε: «Αυτό θα ήταν επικίνδυνο, αλλά δεν νομίζω ότι θα συμβεί. Οι πολίτες κατανοούν τη σοβαρότητα της κατάστασης. Με τα μέχρι τώρα ληφθέντα μέτρα, η κατάσταση της επιδημίας έχει βελτιωθεί, έτσι ώστε να μπορούμε να βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ. Πρέπει (όμως) να είμαστε προσεκτικοί, και μόνο λόγω των μεταλλάξεων. Επομένως, είναι σωστό να προχωρήσουμε προσεκτικά», τόνισε ο Σολτς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider