Διεθνή
11-02-2021 | 11:27

CDC: Διπλή μάσκα και σωστή εφαρμογή της προσφέρουν μεγαλύτερη προστασία από τον κορονοϊό

Newsroom
Μοιράσου το
CDC: Διπλή μάσκα και σωστή εφαρμογή της προσφέρουν μεγαλύτερη προστασία από τον κορονοϊό

Η χρήση υφασμάτινης πάνω από τη χειρουργική μπορεί να μειώσει κατά 80% τη πιθανότητα μόλυνσης από τον κορονοϊό, σε σύγκριση με το 40% που προσφέρει η μονή χρήση μάσκας, σύμφωνα με το αμερικανικό CDC.

Παράλληλα, όταν και οι δύο φορούν μάσκα, εμποδίζεται περισσότερο από το 95% των σταγονιδίων, όπως μεταδίδει το CNBC σύμφωνα πάντα με την έρευνα του CDC.

Επίσης η σωστή εφαρμογή της μάσκας, δένοντας τη με κόμπους στα αφτιά τα κορδόνια και προσαρμόζοντάς την ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα πλευρικά κενά, μπορεί επίσης να αυξήσει την αποτελεσματικότητα των μασκών.

Νωρίτερα ο κ. Αχιλλέας Γκίκας καθηγητής Παθολογίας και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ανέφερε πως δε θα φτάσουν μόνο 2,5 εβδομάδες lockdown στην Αττική για να βελτιώσουν τους επιδημιολογικούς δείκτες.

«Μπορεί και μάλλον θα χρειαστεί παράταση, μπορεί να χρειαστεί να ανασκευάσουμε και να αναθεωρήσουμε και τα μέτρα που έχουμε πάρει και τα επιδημιολογικά μέτρα τις λεγόμενες μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις», τόνισε ο καθηγητής αναφέροντας συγκεκριμένα το ζήτημα τη μάσκας.

Εξήγησε ότι στην επιτροπή γίνεται συζήτηση για τη χρήση διπλής μάσκας καθώς οι πολίτες δεν τις φορούν σωστά. Διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν μιλά για υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας.

Φωτογραφία: Getty Images/Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.