Βραχυκύκλωμα η αιτία πυρκαγιάς στο ΚΥΤ Κουμουνδούρου και του μπλακάουτ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βραχυκύκλωμα η αιτία πυρκαγιάς στο ΚΥΤ Κουμουνδούρου και του μπλακάουτ

Σε βραχυκύκλωμα σε έναν από τους τέσσερις αυτομετασχηματιστές οφείλεται, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Κυριακή (στις 23:05) στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ στην περιοχή του Ασπροπύργου.

Από τη βλάβη επηρεάστηκε το κέντρο της Αθήνας, ο Πειραιάς, περιοχές της Δυτικής Αττικής καθώς και της Πελοποννήσου. Τα συνεργεία του ΑΔΜΗΕ και του ΔΕΔΔΗΕ κατάφεραν μέσα στην πρώτη ώρα να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση στις περισσότερες περιοχές της Αττικής. Επίσης, έως τις 00:30 είχε επανέλθει σε λειτουργία το σύνολο του δικτύου υψηλής τάσης στην Πελοπόννησο. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο λίγο μετά τις 3 το πρωί.

Στο σημείο μετέβησαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστας Σκρέκας και ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, κ. Μάνος Μανουσάκης, συνοδεία αρμοδίων στελεχών της Διοίκησης του Διαχειριστή.

Παράλληλα, στο ΚΥΤ Κουμουνδούρου στον Ασπρόπυργο βρίσκεται κλιμάκιο των επιθεωρητών περιβάλλοντος, προκειμένου να κάνουν μετρήσεις για το ενδεχόμενο επιβάρυνσης της ατμόσφαιρας μετά από την πυρκαγιά. To YΠΕΝ έχει σταθμούς μέτρησης αιωρούμενων σωματιδίων σε όλη την Ελλάδα και έως τώρα δεν προκύπτει κάτι ανησυχητικό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider