Ελλάδα
31-01-2021 | 17:01

Δήμος Αθηναίων: Υδροσάρωση και απολύμανση στα Κάτω Πετράλωνα

Newsroom
Μοιράσου το
Δήμος Αθηναίων: Υδροσάρωση και απολύμανση στα Κάτω Πετράλωνα

Την περιοχή των Κάτω Πετραλώνων «σάρωσε» σήμερα η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, πλένοντας με καυτό νερό πεζοδρόμια και δρόμους, πραγματοποιώντας παράλληλα την τακτική, πλέον, απολύμανση.  

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου «είναι ακόμη μία Κυριακάτικη επιχείρηση, στο πλαίσιο της καθημερινής προσπάθειας που καταβάλλει για να διατηρούνται όλες οι γειτονιές καθαρές. Όχι με απλό σκούπισμα όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια αλλά, με πλύσιμο, τρίψιμο και σφουγγάρισμα όλων των επιφανειών.  

Με τη νέα αυτή μέθοδο που ακολουθεί η ομάδα καθαριότητας της Αθήνας, έχει αλλάξει η εικόνα της πόλης, ενώ επιτυγχάνεται παράλληλα και η προστασία της Δημόσιας Υγείας. Το αποτέλεσμα δείχνει, ότι τόσο οι καθημερινές παρεμβάσεις καθαριότητας όσο και οι κυριακάτικες, μεγάλες επιχειρήσεις, δίνουν τη δυνατότητα στους κατοίκους να απολαμβάνουν τους δημόσιους χώρους πραγματικά καθαρούς. 

Υλοποιείται δηλαδή, βήμα βήμα, ο σχεδιασμός του δήμου Αθηναίων που είχε θέσει ως βασική αρχή της λειτουργίας του, τον «Πολιτισμό της Καθημερινότητας» που αλλάζει την πραγματική ζωή των Αθηναίων.  

Αυτός είναι ο στόχος που είχε τεθεί από τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, για τις παρεμβάσεις που περιλαμβάνουν καθαριότητα, φροντίδα του πρασίνου, καθαρισμό και αξιοποίηση του δημόσιου χώρου και αναβάθμιση κάθε ξεχασμένης γωνιάς της πόλης, με αναπλάσεις, νέο εξοπλισμό και φωτισμό. Συστατικά που κάνουν τη ζωή στην Αθήνα καλύτερη».  

Ειδικότερα τα σημεία τα οποία «σαρώθηκαν» σήμερα στα Κάτω Πετράλωνα ήταν:

Διδούς, Πραξιού, Ιδομενέως,Νεφέλης, Αλόπης, Λητούς, Αντιπάτρου, Αλκίφρονος, Αιολίδος, Αθηνοδώρου, Αγαθοδαίμονος, 
Πάλλαντος, Αμφιτρύωνος, Φυλασίων, Σφηττίων, Κλήμεντος, Ευρυσθέως, Διώνης, Ησιόνης, Αντιστράτου, Αθηναίου, Σκαμβωνιδών, Αιγηίδων,Αθάμαντος, Αριστοβούλου (απο Κειριαδών εως Θεσσαλονίκης), Ρέας, Ορέστου, Γιάνναρη, Αγαθημέρου, Πυλάδου, Αλκμήνης, Αντιπάτρου, Αριστοβούλου (από Αλκμήνης έως Κειριαδών), Πλατεία Ηούς, Συμμαχιδών, Πτολεμαϊδος, Δαιδαλιδών (από Περσέως έως Κειριαδών), Πλατεία Αγίας Αικατερίνης, Θεσσαλονίκης, Ηρακλειδών, Ζακυάδων, Ευάδνης, Βίτωνος. 

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε πλύσιμο- Απολύμανση με μεγάλες υδροφόρες στις οδούς: 

Αλκμήνης, Πυλάδου, Πανδώρου, Ηούς, Κειριαδών (από Χαμοστέρνας έως Ηρακλειδών), Κωνσταντινουπόλεως, Ανδρονίκου, Μ. Βασιλείου, Τζαφέρη, Περσεφόνης, Βουτάδων, Ευμολπιδών, Ιάκχου, Τριπτολέμου, Ιεροφάντων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.