Διαδηλώσεις υπέρ του Ναβάλνι και δεκάδες συλλήψεις στη Ρωσία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διαδηλώσεις υπέρ του Ναβάλνι και δεκάδες συλλήψεις στη Ρωσία

Διαδηλώσεις υπέρ της απελευθέρωσης του φυλακισμένου επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε διάφορες πόλεις της Ρωσίας

Σύμφωνα με τις αρχές της ρωσικής πρωτεύουσας, περίπου 300 άτομα έκαναν πορεία στη Μόσχα, συμμετέχοντας σε διαδήλωση για την οποία δεν έχει δοθεί η σχετική άδεια. Εξαιτίας αυτού μάλιστα οι αρχές προέβησαν σε πολυάριθμες συλλήψεις από το πλήθος των διαδηλωτών.

Σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση OVD-Info που παρακολουθεί τις διαδηλώσεις, η ρωσική αστυνομία έθεσε υπό κράτηση τουλάχιστον 519 ανθρώπους σε διαδηλώσεις που έγιναν σήμερα σε διάφορες πόλεις της χώρας. Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν σε τουλάχιστον 35 ρωσικές πόλεις, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας απέκλεισαν την πρόσβαση στα κέντρα των πόλεων προκειμένου να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να συμμετάσχουν στις πορείες για τις οποίες δεν είχε δοθεί άδεια.

Ωστόσο σύμφωνα με ανταποκριτές του Reuters που βρίσκονται στη διαδήλωση της Μόσχας ανέφεραν ότι η αστυνομία της Μόσχας έθεσε υπό κράτηση περίπου 100 ανθρώπους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider