Καραμανλής: Η ηλεκτροκίνηση θα γίνει στην Ελλάδα όχι απλά ένας στόχος αλλά καθημερινότητα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καραμανλής: Η ηλεκτροκίνηση θα γίνει στην Ελλάδα όχι απλά ένας στόχος αλλά καθημερινότητα

Στις πρωτοβουλίες του υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την ανάπτυξη της Ηλεκτροκίνησης, αναφέρθηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, μιλώντας την Τετάρτη το πρωί στο 4ο Συνέδριο της Ηλεκτροκίνησης που διοργανώνουν η HAEE και το Insider.gr.

«Το ζήτημα της προώθησης της ηλεκτροκίνησης είναι κεντρική πολιτική προτεραιότητα της κυβέρνησης. Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε εντατικά στην προώθηση της ηλεκτροκίνησης της χώρας μας», σημείωσε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε ότι το υπουργείο προχωρά με πράξεις οι οποίες βασίζονται σε τέσσερις άξονες:

-Την ανανέωση του στόλου των αυτοκινήτων με στόχο το 2030 ένα στα τρία οχήματα να είναι ηλεκτρικά
-Την ανάπτυξη υποδομών για εύκολη φόρτιση, με στόχο τη δημιουργία ενός ευρύτατου δικτύου για την ανάπτυξη δημοσίως προβάσιμων υποδομών φόρτισης (το 2025 να έχουμε φθάσει στους 12.000 σταθμούς)
-Τη λειτουργία και λεπτομερή παρακολούθηση της αγοράς ηλεκτροκίνησης (με στοιχεία για τη διαθεσιμότητα, την τρέχουσα κατάσταση φορτιστών κλπ)
-Την προετοιμασία των μεταφορών για τη νέα εποχή (να εκσυγχρονιστούν, ζητήματα αδειοδότησης, λειτουργίας συνεργείων κλπ)

«Δουλεύουμε για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος καθώς τα προηγούμενα χρόνια δεν έγινε απολύτως τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση. Η ηλεκτροκίνηση θα γίνει στην Ελλάδα όχι απλά ένας στόχος αλλά καθημερινότητα για πολλούς πολίτες», κατέληξε ο υπουργός.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider