Διεθνή
29-12-2020 | 10:09

Νέα Υόρκη: Απαγορεύτηκαν οι εξώσεις έως τον Μάιο του 2021

Newsroom
Μοιράσου το
Νέα Υόρκη: Απαγορεύτηκαν οι εξώσεις έως τον Μάιο του 2021

Έως και τον Μάιο του 2021 θα παρατείνει το μορατόριουμ στις εξώσεις, η πολιτεία της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο.

Το νομοσχέδιο προβλέπει την παράταση της αναστολής των διαδικασιών έξωσης για επιπλέον 60 ημέρες και απαγορεύει την εκκίνηση οποιασδήποτε νέας διαδικασίας έξωσης ως την 1η Μαΐου 2021.

«Θέλουμε να είναι απλό, δεν θέλουμε οι άνθρωποι να αναγκάζονται σε έξωση», εξήγησε ο Κουόμο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σχετικά με το μορατόριουμ, το οποίο επρόκειτο να εκπνεύσει στα τέλη του έτους, όμως οι ΗΠΑ υποφέρουν ακόμη από τις οικονομικές επιπτώσεις της covid-19.

Πολλά καταστήματα αναγκάστηκαν να αναστείλουν ξανά τη λειτουργία τους το φθινόπωρο λόγω της ανόδου του αριθμού των κρουσμάτων Covid-19. Επιπλέον εκατομμύρια άνθρωποι που έχασαν τη δουλειά τους λόγω της πανδημίας δεν γνωρίζουν πότε θα λάβουν το επόμενο επίδομα ανεργίας και άρα πώς θα πληρώσουν το ενοίκιό τους.

Ο Κουόμο δεν απέκλεισε εξάλλου το ενδεχόμενο να παρατείνει εκ νέου το μορατόριουμ, αν η υγειονομική κατάσταση δεν βελτιωθεί. «Θα δούμε τι θα γίνει τον Μάιο, όμως θέλουμε να προστατεύσουμε τους ενοικιαστές», τόνισε.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.