Διεθνή
26-12-2020 | 11:39

Κίνα: Στα 10,56 τρισ. δολάρια ανέρχονται τα περιουσιακά στοιχεία των κρατικών επιχειρήσεων

Newsroom
Μοιράσου το
Κίνα: Στα 10,56 τρισ. δολάρια ανέρχονται τα περιουσιακά στοιχεία των κρατικών επιχειρήσεων

Οι κρατικές κινεζικές επιχειρήσεις που τελούν υπό την κεντρική διαχείριση του Πεκίνου θα καταγράψουν την οικονομική αξία των συνολικών περιουσιακών στοιχείων τους, περίπου στα 69 τρισεκατομμύρια γουάν (περίπου 10,56 τρισ. δολάρια) στα τέλη του 2020.

Η αξία αυτή των περιουσιακών στοιχείων των κρατικών επιχειρήσεων της Κίνας, αντιστοιχεί σε μία αύξηση 45%, σε σύγκριση με τα δεδομένα στα τέλη του 2015, σύμφωνα με την αρμόδια κρατική επιτροπή διαχείρισης (SASAC).

Στη διάρκεια του 13ου πενταετούς προγράμματος της περιόδου (2015-2020) οι κρατικές κινεζικές επιχειρήσεις ήρθαν αντιμέτωπες με πολύπλοκες και δύσκολες καταστάσεις, ενώ η λειτουργικότητά τους σε οικονομικό επίπεδο, βελτιώθηκε σταδιακά. Έτσι, βελτιώθηκαν τα ετήσια λειτουργικά έσοδα τους, τα καθαρά τους κέρδη, αλλά και η παραγωγικότητά τους, κατά 5,6%, 8,9% και 7,8% αντίστοιχα, σύμφωνα με την SASAC.

Οι κρατικές επιχειρήσεις στην Κίνα συνέχισαν την προώθηση δομικών μεταρρυθμίσεων στον τομέα των προμηθειών, ενώ μεταρρυθμίσεις έγιναν και σε άλλους τομείς που σχετίζονται με τη λειτουργία της αγοράς, κατά την προηγούμενη πενταετία. Οι μεταρρυθμίσεις αυτές, οδήγησαν στην ουσιαστική βελτίωση της επιχειρηματικής καινοτομίας, της ανταγωνιστικότητας, αλλά και στον περιορισμό των κινδύνων για την ελεγχόμενη κεντρικά από το Πεκίνο, οικονομία της Κίνας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Χάο Πενγκ, πρόεδρος της SASAC σε μία πρόσφατη συνεδρίαση της επιτροπής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.