Διεθνή
16-12-2020 | 09:34

New York Times: Οι ΗΠΑ θέλουν 100 εκατ. επιπλέον δόσεις του εμβολίου Covid-19 από τη Pfizer

Newsroom
Μοιράσου το
New York Times: Οι ΗΠΑ θέλουν 100 εκατ. επιπλέον δόσεις του εμβολίου Covid-19 από τη Pfizer

Σε διαπραγμάτευση βρίσκονται η κυβέρνηση του Ρεπουμπλικάνου απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και η αμερικανική φαρμακευτική βιομηχανία Pfizer, προκειμένου να κλειστεί συμφωνία για την αγορά τουλάχιστον 100 εκατομμυρίων επιπλέον δόσεων του εμβολίου της εναντίον του νέου κορονοϊού το 2021, έγραψε χθες Τρίτη η εφημερίδα The New York Times, επικαλούμενη πρόσωπα ενημερωμένα σχετικά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης η κυβέρνηση του Τραμπ υπόσχεται να αξιοποιήσει τις εξουσίες της για να διατεθούν κατά προτεραιότητα στην Pfizer οι πρώτες ύλες που χρειάζεται για να προχωρήσει στην παραγωγή δεκάδων εκατομμυρίων επιπλέον δόσεων του εμβολίου της για τους Αμερικανούς μέσα στο πρώτο εξάμηνο της επόμενης χρονιάς.

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί

Οι μαζικοί εμβολιασμοί ξεκίνησαν στις 14/12 και σύμφωνα με τον εθνικό εμβολιαστικό σχεδιασμό, την πρώτη εβδομάδα αναμένεται να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech συνολικά 3 εκατομμύρια πολίτες με προτεραιότητα τους τροφίμους και το προσωπικό των Οίκων ευγηρίας και το υγειονομικό ανθρώπινο δυναμικό.

Οι Αμερικανοί πολίτες υποδέχθηκαν τα νέα με μεγάλη ανακούφιση, χωρίς να λείπει βεβαίως και ο σκεπτικισμός και η άρνηση σε μεγάλα τμήματα της αμερικανικής κοινωνίας. Όμως γενικά μιλώντας υπάρχει μια συλλογική αισιοδοξία, μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ. 

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.