Σχέδιο ανάκαμψης «μαμούθ» στην Ιταλία με 196 δισ. ευρώ - Που θα διατεθούν

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σχέδιο ανάκαμψης «μαμούθ» στην Ιταλία με 196 δισ. ευρώ - Που θα διατεθούν

Η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε, τις ώρες αυτές, επεξεργάζεται το αναλυτικό πρόγραμμα για την αξιοποίηση των πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης.

Σύμφωνα με προσχέδιο στο οποίο κάνει αναφορά το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, η κυβέρνηση της Ρώμης προβλέπει ότι θα διατεθούν, συνολικά, 196 δισ. ευρώ.

Πιο αναλυτικά, για τον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας και της καινοτομίας, σύμφωνα με το μέχρι τώρα σχέδιο, πρόκειται να διατεθούν 48,7 δισ. ευρώ. Στην «οικολογική επανάσταση και προστασία του περιβάλλοντος» αναμένεται να δοθούν 74,3 δισ. ευρώ και στις υποδομές για την ανανέωση του τομέα μεταφορών, 27,7 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, για την παιδεία και την έρευνα προορίζονται 19,2 δισ. ευρώ, για την ενίσχυση της ισότητας και στην καταπολέμηση των διακρίσεων 17,1 δισ. ευρώ και για την δημόσια υγεία, 9 δισ. ευρώ.

«Για να βγούμε από την κρίση αυτή και να οδηγήσουμε την Ιταλία στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής ανάπτυξης, χρειάζεται ένα σχέδιο σαφές, κοινής αποδοχής και το οποίο να προσφέρει μια θαρραλέα ώθηση», τόνισε ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε.

Παράλληλα, ο Κόντε υπογράμμισε ότι «η χώρα πρέπει να ξεπεράσει τα εμπόδια που την μπλόκαραν κατά την τελευταία εικοσαετία». Ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε, τέλος, ότι «η ερώτηση βάσει της οποίας η κυβέρνηση καταρτίζει το σχέδιο αυτό είναι "τι είδους χώρα θέλουμε να φτιάξουμε, μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια»;.

Aναμένεται, τώρα, η τελική έγκριση του όλου αναλυτικού σχεδίου- για την αξιοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης- από το υπουργικό συμβούλιο της κυβερνητικής συμμαχίας Πέντε Αστέρων και κεντροαριστεράς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider