Διεθνή
19-11-2020 | 20:43

Νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας και τα Χριστούγεννα στην Καταλονία

Μοιράσου το
Νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας και τα Χριστούγεννα στην Καταλονία

Η ισπανική περιφέρεια της Καταλονίας θα επιτρέψει στα μπαρ, τα εστιατόρια, τα γυμναστήρια και στους κινηματογράφους να ανοίξουν και πάλι από τη Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου, χαλαρώνοντας σταδιακά ορισμένα από τα περιοριστικά μέτρα που έχει επιβάλει προκειμένου να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορονοϊού, αν και θα διατηρηθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10.00 μ.μ. έως τις 6.00 π.μ.

Οι συγκεντρώσεις έως και δέκα ατόμων θα επιτραπούν από τις 21 Δεκεμβρίου, δίνοντας τη δυνατότητα σε μεγαλύτερες ομάδες ανθρώπων να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά μαζί, ανέφερε η περιφερειακή κυβέρνηση. Προσώρας επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις έως και έξι ατόμων.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας μπορεί επίσης να χαλαρώσει κάπως κατά την περίοδο των διακοπών των Χριστουγέννων.

Η Καταλονία είναι η χειρότερα πληγείσα περιφέρεια της Ισπανίας μετά τη Μαδρίτη, με σχεδόν 300.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού και τουλάχιστον 7.400 θανάτους, το ένα πέμπτο των συνολικών θανάτων στη χώρα.

«Είμαστε στον σωστό δρόμο αλλά έχουμε ακόμη μεγάλη απόσταση να διανύσουμε», δήλωσε ο ασκών χρέη περιφερειακού ηγέτη Πέρε Αραγονές σε συνέντευξη Τύπου.

Η Καταλονία -με πρωτεύουσα τη Βαρκελώνη- επέβαλε μερικούς από τους πιο αυστηρούς περιορισμούς στην Ισπανία λόγω της COVID-19. Ήταν η πρώτη περιφέρεια που έκλεισε εντελώς τα μπαρ και τα εστιατόρια στα μέσα Οκτωβρίου προς μεγάλη απογοήτευση των ιδιοκτητών τους.

Τα μπαρ και τα εστιατόρια θα μπορούν να ανοίξουν τους εξωτερικούς χώρους τους αλλά με απόσταση δύο μέτρων ανάμεσα στα τραπέζια και όχι περισσότερα από τέσσερα άτομα να κάθονται μαζί, εκτός αν είναι μέλη της ίδιας οικογένειας. Στον εσωτερικό χώρο επιτρέπεται να λειτουργούν μόνο στο 30% της χωρητικότητάς τους. Θα πρέπει να κλείνουν στις 9.30 μ.μ.

Τα θέατρα, οι κινηματογράφοι και οι αίθουσες μουσικής θα επιτρέπεται να λειτουργούν στο 50% της χωρητικότητάς τους, το ίδιο θα ισχύσει και για τις υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις, ενώ για τα γυμναστήρια η χωρητικότητα δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 30%.

Οι περιορισμοί αυτοί θα αρθούν ή θα αυστηροποιηθούν σταδιακά ανάλογα με την εξέλιξη της υγειονομικής κατάστασης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.