Τζόνσον: Αρνητικός στον κορονοϊό, αλλά σε καραντίνα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τζόνσον: Αρνητικός στον κορονοϊό, αλλά σε καραντίνα
Το γεγονός ότι ο Τζόνσον είχε πρόσφατα επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα προκάλεσε ανησυχία ότι ενδεχομένως θα ήταν και εκείνος θετικός στον κορονοϊό.

Σε απομόνωση παραμένει ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, παρά το γεγονός ότι τα αποτελέσματα του τεστ κορονοϊού, στο οποίο υποβλήθηκε, έδειξαν πως δεν έχει προσβληθεί.

Το τεστ που έκανε ήταν αρνητικό, αλλά «σύμφωνα με τους κανόνες για απομόνωση, θα συνεχίσει να βρίσκεται οικειοθελώς σε απομόνωση», δήλωσε ο εκπρόσωπός του σε δημοσιογράφους.

Αυτή ήταν, άλλωστε, και η οδηγία από τις αρχές της χώρας.

«Δύσκολη η εμπορική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση»

Μάλιστα, ακόμα και όντας σε απομόνωση, ο Βρετανός πρωθυπουργός συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντά του. Το τελευταίο διάστημα, εκτός του κορονοϊού, ασχολείται με τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να επιτευχθεί μια εμπορική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η θέση του δεν έχει αλλάξει: το Ηνωμένο Βασίλειο θέλει να διασφαλίσει μια συμφωνία με την ΕΕ αλλά όχι εις βάρος των βασικών μας αρχών σε ό,τι αφορά την κυριαρχία και τον έλεγχο επί των νόμων μας, των συνόρων και των χρημάτων μας – και των αλιευμάτων μας», δήλωσε ο εκπρόσωπός του.

«Παραμένουν σημαντικά ζητήματα, ειδικά σε ό,τι αφορά τους κανόνες ισότιμου ανταγωνισμού και την αλιεία. Εργαζόμαστε σκληρά για να βρούμε λύσεις που θα σέβονται πλήρως την κυριαρχία του Ηνωμένου Βασιλείου αλλά κάθε άλλο παρά βέβαιο είναι ότι θα αποδειχθεί δυνατή μια συμφωνία και χρόνος είναι τώρα πολύ λίγος».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider