Το κλείσιμο και των δημοτικών σχολείων, νηπιαγωγείων και βρεφονηπιακών σταθμών αλλά και τα επιπλέον μέτρα που αυτό συνεπάγεται, αναμένεται να ανακοινώσουν η Νίκη Κεραμέως, ο Βασίλης Κικίλιας και ο Τάκης Θεοδωρικάκος.
Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, αποκάλυψε μιλώντας στο ΣΚΑΙ πως «Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων ψήφισε χθες στο τέλος της συνεδρίασης για τα Δημοτικά. 15 ήταν υπέρ να κλείσουν σε όλη την Ελλάδα, 8 ήταν υπέρ να κλείσουν μόνο στη βόρεια Ελλάδα».
Οι ανακοινώσεις των τριών υπουργών θα γίνουν στις 12:00, από το υπουργείο Υγείας. Η απόφαση για κλείσιμο των Δημοτικών σχολείων, αναμενόταν να γίνει την Παρασκευή από την υπουργό Παιδείας στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, κάτι όμως που δεν συνέβη καθώς η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων δεν είχε ολοκληρώσει τη συνεδρίασή της και δεν είχε ακόμα προχωρήσει στην εισήγησή της.
Κλειστά δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία σε όλη τη χώρα εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι
Σύμφωνα με πληροφορίες οι απόφασή και εισήγησή τους προς το Υπουργείο παιδείας είναι να κλείσουν τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία σε όλη τη χώρα, όπως και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.
Το κλείσιμο των σχολείων και της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης όπως και των νηπιαγωγείων και των βρεφονηπιακών σταθμών, ήταν εξ αρχής το σενάριο που συγκέντρωνε τις περισσότερες πιθανότητας.
Παράλληλα, η εισήγηση των λοιμωξιολόγων, θα ζητά να παραμείνουν ανοικτές οι δομές ειδικής αγωγής.