Αυτά είναι τα χόμπι πέντε δισεκατομμυριούχων

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτά είναι τα χόμπι πέντε δισεκατομμυριούχων
Ο υπερβατικός διαλογισμός και το γιουκαλίλι είναι μερικά από τα χόμπι των δισεκατομμυριούχων.

Οι πιο επιτυχημένοι και... πλούσιοι άνθρωποι στον κόσμο γνωρίζουν ότι υπάρχουν περισσότερα ενδιαφέροντα πράγματα στη ζωή από το φαγητό, τον ύπνο και την εργασία.

Για το λόγο αυτό, πολλοί εξ αυτών έχουν ανακαλύψει κάποιο χόμπι που τους βοηθά να ανακουφιστούν από το στρες, κάνοντάς τους ταυτόχρονα πιο επιτυχημένους επαγγελματικά. Κάποιοι επιλέγουν ένα μουσικό όργανο, ένω άλλοι το διάβασμα ή ο,τιδήποτε άλλο.

Ποια τα χόμπι πέντε δισεκατομμυριούχων, σύμφωνα με το Business Insider:

Σύμφωνα με το Forbes, η αγάπη του ιδρυτή της Berkshire Hathaway για το γιουκαλίλι έχει αναπτυχθεί εδώ και δεκαετίες.

Ο Μπάφετ χρησιμοποιεί συχνά το μουσικό του ταλέντο για θετικές δράσεις, ενώ έχει δωρίσει μουσικά όργανα σε μουσικές σχολές και έχει δώσει παραστάσεις για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Γνωστός ως D-Sol (David Solomon) στη νυχτερινή ζωή των ΗΠΑ, o CEO της Goldman Sachs Ντέιβιντ Σόλομον ακολουθεί μια μάλλον ημιεπαγγελματική καριέρα ως DJ σε κλαμπ στο Μανχάταν, στο Μπρούκλιν και στο Hamptons.

Ο ίδιος είχε δηλώσει πως η αναζήτηση και εύρεση ενός πάθους -για αυτόν η μουσική- είναι ζωτικής σημασίας για τη μακροζωία σε μια καριέρα που είναι γνωστή για την πίεση, την εξάντληση και τα ατελείωτα ταξίδια της.

Φωτογραφία: Getty Images/Ideal Image

Σύμφωνα με το Business Insider, ο ιδρυτής του fund Bridgewater και δισεκατομμυριούχος Ρέι Ντάλιο έχει τονίσει πολλάκις ότι η πρακτική του Υπερβατικού Διαλογισμού είναι η «μοναδική μεγάλη επιρροή» στη ζωή του.

Ο Ντάλιο άρχισε να ασκεί υπερβατικό διαλογισμό το 1969 ως φοιτητής κολεγίου αφού είδε τη γοητεία των Beatles με αυτό. Από τότε, ο Ντάλιο έφερε την πρακτική στους υπαλλήλους του, ενώ στη συνέχεια τραπεζίτες και επενδυτές της Wall Street άρχισαν να εγγράφονται για μαθήματα.

Ο ιδρυτής της Microsoft έχει μερικά χόμπι που θεωρεί «ντεμοντέ», ενώ μεγάλο κομμάτι της ημέρας του το καλύπτει διαβάζοντας κάποιο βιβλίο.

Παράλληλα, ο Μπιλ Γκέιτς είναι λάτρης του τένις και το αγαπημενο του χόμπι είναι να αφιερώνει χρόνο στα παιδιά του.

«Νομίζω ότι το σκάκι μπορεί να είναι το καλύτερο παιχνίδι στον κόσμο», γράφει στο blog της Virgin o ιδρυτής της, Ρίτσαρντ Μπράνσον.

«Συνδυάζει τις μεγαλύτερες πτυχές πολλών διαφορετικών αθλημάτων, τακτική, προγραμματισμός, γενναίες και ριψοκίνδυνες κινήσεις», τονίζει. 

Ο Μπράνσον λέει ότι πιθανότατα έπαιξε χιλιάδες παιχνίδια στη διάρκεια της ζωής του.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

20:34

Σαράντης: Διανέμει μέρισμα 0,39 ευρώ/μετοχή για το 2025

20:27

Μητσοτάκης: «Τα 36 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης δεν θα είχαν επενδυθεί χωρίς το επιτελικό κράτος»

20:09

Μερτς: «Έχουμε λύσει μεγάλο μέρος του μεταναστευτικού» - Διαφωνεί η γερμανική αστυνομία

19:59

Κικίλιας: Επιπλέον 90 εκατ. ευρώ για την εκπαίδευση των ναυτικών τα επόμενα επτά χρόνια

19:54

Eurobank: Εγκρίθηκε διανομή μερίσματος 258,7 εκατ. ευρώ και πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών

19:49

Εισήγηση Πιερρακάκη - Κυρανάκη στο Υπουργικό: Το Δημόσιο παραιτείται από ένδικα μέσα κατά των αποζημιώσεων για τα Τέμπη

19:38

Έναρξη έργων για νέο πάρκο στον Πειραιά - Επένδυση 3,25 εκατ. από την ΟΛΠ ΑΕ

19:30

Αλλάζει o καιρός ενόψει Πρωτομαγιάς - Πτώση θερμοκρασίας και βροχές

19:16

Τράπεζα της Ελλάδος: Απαιτείται εγρήγορση στην εποπτεία των τραπεζών

19:11

Ευρωαγορές: Μεικτά πρόσημα εν μέσω Ιράν και αποχώρησης ΗΑΕ από OPEC

18:54

Τουρκία: Τερματίστηκε μετά από 9 ημέρες η απεργία πείνας 110 απλήρωτων ανθρακωρύχων

18:46

Υδρόγειος Ασφαλιστική: Ισχυρή ανάπτυξη και νέο ιστορικό υψηλό στον Δείκτη Φερεγγυότητας

18:42

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Ζευγολατιό Κορινθίας

18:40

Επίσκεψη Μητσοτάκη στην βιομηχανική ζώνη Τρίπολης - «Η εξαγωγική φαρμακοβιομηχανία είναι κλάδος αιχμής»

18:34

Vidavo: Άλμα 97,4% στον κύκλο εργασιών το 2025

18:29

To Ιράν απαγορεύει τις εξαγωγές χάλυβα μετά τα πλήγματα στις δύο μεγαλύτερες βιομηχανίες του

18:28

CNL: Μειωμένα κέρδη και έσοδα το 2025

18:24

Γιώργος Κώτσηρας: Θα συνεχίσουμε την πολιτική μείωσης φορολογικών βαρών και στήριξης των πολιτών

18:21

Καρέλιας: Στα 1,67 δισ. ευρώ ο κύκλος εργασιών το 2025 - Μέρισμα 14,60 ευρώ/μετοχή

18:20

Όμιλος Alumil: Στα 30,7 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2025 με αύξηση 61,57%

18:17

Space Hellas: Αυξημένα κατά 70% τα κέρδη μετά φόρων το 2025 - Στα 152,9 εκατ. ευρώ ο τζίρος

18:13

Δομικές προκλήσεις και προοπτικές της ελληνικής γεωργίας: Ένας κλάδος σε… σταυροδρόμι

18:01

Η Παγκόσμια Τράπεζα «βλέπει» άνοδο τιμών ενέργειας 24% το 2026

18:00

Χρηματιστήριο Αθηνών: Νέες απώλειες με χαμηλό τζίρο

17:59

Πληρωμή 20,7 εκατ. σε 88.069 δικαιούχους για την α' δόση επιστροφής ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου

17:39

Σαουδική Αραβία: Οι ηγέτες των χωρών του Κόλπου συζητούν στην Τζέντα την κρίση στη Μέση Ανατολή

17:34

Βιολάντα: «Οι αναφορές περί εξαγοράς είναι αναληθείς»

17:26

Το Ισραήλ δηλώνει ότι δεν έχει «καμιά εδαφική βλέψη» στον Λίβανο

17:25

Πώς μπορεί να επηρεαστούν οι τιμές καυσίμων στην Ελλάδα μετά την αποχώρηση ΗΑΕ από OPEC

17:22

Το Καζακστάν θα κατευθύνει σε ρωσικά λιμάνια το πετρέλαιο που προορίζεται για τη Γερμανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider