Διαγωνισμός 30 εκατ. δολαρίων για την ισότητα από τη Μελίντα Γκέιτς και τη Μακένζι Μπέζος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διαγωνισμός 30 εκατ. δολαρίων για την ισότητα από τη Μελίντα Γκέιτς και τη Μακένζι Μπέζος
Ο διαγωνισμός των Μπέζος και Γκέιτς θα μοιράσει συνολικά 30 εκατ. δολάρια στους οργανισμούς με τις καλύτερες ιδέες!

Δύο από τις ισχυρότερες γυναίκες του κόσμου ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν ένα διαγωνισμό που έχει μόνο ένα στόχο. Την ισότητα μεταξύ των δύο φύλων.

Ο λόγος για τις Μελίντα Γκέιτς και Μακένζι Μπέζος.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Forbes, ο διαγωνισμός «Equality Can’t Wait Challenge» πραγματοποιείται με τη βοήθεια του οργανισμού Pivotal Ventures, τον οποίο ίδρυσαν η Μελίντα και ο Μπιλ Γκέιτς και με την ολοκλήρωση του θα μοιράσει συνολικά 30 εκατ. δολάρια στους οργανισμούς με τις καλύτερες ιδέες. Ενώ, ζητούμενο του διαγωνισμού είναι να μεγαλώσει η επιρροή των γυναικών στις ΗΠΑ, μέχρι το 2030, ώστε να μειωθεί η ανισότητα μεταξύ των φύλων.

«Η ισότητα των φύλων θα βοηθήσει τους πάντες. Η ιστορία μας έχει διδάξει πως όταν υπάρχει ποικιλομορφία στις απόψεις, κατά τη λήψη αποφάσεων, το αποτέλεσμα είναι καλύτερο για όλους» σχολίασε χαρακτηριστικά η Μακένζι Μπέζος.

Ενώ, η Μελίντα Γκέιτς πρόσθεσε πως «αυτός ο διαγωνισμός αναζητά τολμηρές και πρωτότυπες ιδέες που θα βοηθήσουν να ανατρέψουν τα δεδομένα, βοηθώντας γυναίκες από όλα τα κοινωνικά στρώματα».

Συμμετοχή στο διαγωνισμό

Για να συμμετάσχει ένας οργανισμός ή ομάδα στο διαγωνισμό «Equality Can’t Wait Challenge», θα πρέπει να κάνει ηλεκτρονική εγγραφή μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2020 και να καταθέσει την πρόταση του μέχρι και τις 22 Σεπτεμβρίου, στο www.equalitycantwait.com.

Η διαλογή των ομάδων που θα περάσουν στον τελικό θα γίνει στις αρχές του 2021, ενώ οι νικητές θα ανακοινωθούν το καλοκαίρι του 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider