Χρονοδιάγραμμα για την επαναλειτουργία των βιομηχανιών ζητούν οι Γερμανοί βιομήχανοι

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρονοδιάγραμμα για την επαναλειτουργία των βιομηχανιών ζητούν οι Γερμανοί βιομήχανοι
«Κάθε εβδομάδα με κλειστή την οικονομία κοστίζει ένα μεσαίο διψήφιο αριθμό δισεκατομμυρίων. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί για μήνες», δηλώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI) Ντίτερ Κεμπφ.

Να παρουσιάσει πολιτικό σχέδιο για τη σταδιακή επαναλειτουργία της βιομηχανίας, το αργότερο έως τις 6 Μαΐου, ζητούν από την κυβέρνηση οι Γερμανοί βιομήχανοι.

«Κάθε εβδομάδα με κλειστή την οικονομία κοστίζει ένα μεσαίο διψήφιο αριθμό δισεκατομμυρίων. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί για μήνες και προκαλεί τεράστιες απώλειες για την ευημερία και μόνιμες ζημιές στην οικονομία και στην κοινωνία», δηλώνει στις εφημερίδες του Ομίλου Funke ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI) Ντίτερ Κεμπφ.

Οι πολιτικοί πρέπει να διασφαλίσουν σύντομα και αξιόπιστα την επανεκκίνηση

Οι πολιτικοί θα πρέπει να εργαστούν, προκειμένου να διασφαλίσουν το συντομότερο δυνατό και όσο γίνεται πιο αξιόπιστα την επανεκκίνηση, τόνισε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Κεμπφ, επισημαίνοντας ότι οι γερμανικές επιχειρήσεις, μετά την επόμενη συνάντηση της Καγκελαρίου με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων στις 6 Μαΐου, «θέλουν να γνωρίζουν και πρέπει να γνωρίζουν μετά με ποια βήματα θα συνεχιστεί η κοινωνική και οικονομική ζωή».

Στόχος θα πρέπει να είναι ένας «δεσμευτικός ορίζοντας» σχεδιασμού, πρόσθεσε και υποσχέθηκε ότι από την πλευρά τους οι επιχειρήσεις, θα λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας προκειμένου η επανεκκίνηση της δραστηριότητάς τους να γίνει χωρίς προβλήματα για την υγεία των εργαζομένων.

Σε ό,τι αφορά, ωστόσο, την ταχύτητα ανάκαμψης της γερμανικής οικονομίας, ο επικεφαλής του BDI προέβλεψε ότι το προ κρίσης επίπεδο δεν θα επιτευχθεί πριν από το 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider