Τα 10 πιο ακριβά προϊόντα στον κόσμο

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα 10 πιο ακριβά προϊόντα στον κόσμο
Αυτά είναι τα 10 πιο ακριβά προϊόντα σύμφωνα με το TheRichest.

Για πολλούς ανθρώπους το φαγητό καταλαμβάνει ένα ξεχωριστό κομμάτι στη ζωή τους. Αυτός είναι ο λόγος που ξοδεύουν αρκετά χρήματα για να δοκιμάσουν σπάνιες τροφές και φαγητά στα οποία χρησιμοποιούνται ιδιαίτερα υλικά.

Το TheRichest αναζήτησε τα 10 πιο ακριβά προϊόντα στον κόσμο. Ποιο βρίσκεται στην κορυφή της λίστας...

Το κόστος της μαύρης τρούφας μπορεί να είναι υψηλό, ωστόσο όταν μιλάμε για άσπρη τρούφα τότε το κόστος φτάνει σε εξαψήφιο αριθμό.

Τόσο η σπανιότητα της άσπρης τρούφας όσο και η έντονη ξεχωριστή γεύση της εκτοξεύουν την τιμή της, με την Ιταλία να διατηρεί και εδώ τα ηνία.

 

Τα κοτόπουλα Ayam Cemani είναι μαύρα σε χρώμα και δεν μοιάζουν σε τίποτα με τα συνηθισμένα κοτόπουλα.

Αυτός ο συγκεκριμένος τύπος κοτόπουλου μπορεί να κοστίσει πολλά χιλιάδες ευρώ και να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο για μερικούς ιδιαίτερους γευσιγνώστες.

Το τυρί Moose είναι το τυρί που δημιουργείται από το γάλα με μους. Οι ποικιλίες του τυριού «lose» παράγονται στη Σουηδία από τον Christer και την Ulla Johansson στην τοποθεσία τους που ονομάζεται «Moose House».

 

Η ιδέα ενός μαύρου καρπουζιού μπορεί να ακούγεται νόστιμη αλλά και παράξενη και αυτή είναι και η ίντριγκα γύρω από το μεγάλο καρπούζι Densuke.

Στο παρελθόν το καρπούζι Densuke κόστιζε μέχρι και 1.500 δολάρια.

Ένα από τα πιο εκλεκτά αλλαντικά είναι το προσούτο. Το γνήσιο προσούτο είναι το πίσω πόδι που παίρνεται από τον χοίρο ή από το αγριογούρουνο.

Περιοχές της Ιταλίας ειδικεύονται στην παραγωγή του προσούτου, έχοντας διασφαλίσει αυτού με προστατευόμενη ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ).

Ένα από τα ακριβότερα μπαχαρικά στον κόσμο, είναι το κόκκινο σαφράν ή αλλιώς κρόκος. Η Κοζάνη διαπρέπει παγκοσμίως στην παραγωγή του σαφράν.

Τα κόκκινα λεπτά νήματα του κρόκου έπειτα από επεξεργασία αποξηραίνονται και χρειάζονται περίπου 150.000 άνθη για ένα κιλό αποξηραμένων στιγμάτων.

Το Wagyu είναι μία από τις τέσσερις ιαπωνικές φυλές βοοειδών.

Μερικά παραδείγματα από το Wagyu είναι το βόειο κρέας Matsusaka, το βόειο κρέας Kobe, το βόειο κρέας Yonezawa, το βόειο κρέας Mishima, το βόειο κρέας Ōmi και το Sanda beef.

Το Kobe beef βέβαια δεν είναι άλλο από βόειο κρέας, κοινώς μοσχαράκι. Η διαφορά με όλα τα υπόλοιπα βόεια κρέατα είναι η καταγωγή του και η διατροφή του.

 

Ένα ιδιαίτερα ακριβό γαστρονομικό έδεσμα είναι το φουα γκρά, που παρασκευάζεται από το συκώτι της χήνας ή της πάπιας.

Ωστόσο, διεθνώς η παραγωγή φουα γκρά έχει δεχθεί έντονη κριτική καθώς παραβιάζει τις ορθές τακτικές εκτροφής των πουλερικών.

Οι επιπτώσεις της ρύπανσης έχουν προκαλέσει σημαντική μείωση του συνολικού όγκου στρειδιών που για πολλά χρόνια, αποτελούσε βασική τροφή για τους φτωχούς. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, με την εξέλιξη της γαστρονομίας τα στρείδια αποτελούν μια ιδιαίτερα «τσιμπημένη» τροφή.

Συγκεκριμένα τα αγγλικά στρείδια προτιμούνται από τους λάτρεις των «gourmet» φαγητών με την τιμή τους να εκτοξεύεται.

Πρόκειται για το «βατόμουρο» των ψαριών. Το χαβιάρι είναι η μάζα των αυγών που βρίσκονται στις ωοθήκες ορισμένων ειδών ψαριών της οικογένειας των οξυρρυγχιδών.

 

 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

13:43

Μητσοτάκης: Γεωπολιτική αναβάθμιση της Βουλγαρίας με χερσαίο άξονα από την Ελλάδα έως την Ουκρανία

13:37

Υποκλοπές: Αίτημα Κουκάκη για ανάσυρση της δικογραφίας από το αρχείο

13:31

REMAX Ελλάς: Οικιστικά ακίνητα άνω των 20 ετών στις πρώτες επιλογές των αγοραστών ακινήτων

13:28

Εξώδικο ΕΚΠΟΙΖΩ κατά της ασφαλιστικής ΝΝ Hellas για αυξήσεις σε ισόβια συμβόλαια υγείας

13:24

Εθνικό Σχέδιο για την Τεχνητή Νοημοσύνη προτείνει ο Γ. Στουρνάρας

13:19

Ιράν: Ο ανώτατος ηγέτης κατηγορεί τις ΗΠΑ και το Ισραήλ ότι επιδιώκουν να σπείρουν τη διχόνοια στη χώρα

13:14

Ισραήλ: Η δημοτικότητα του Νετανιάχου μειώνεται στο βόρειο τμήμα της χώρας

13:10

Η τεχνητή νοημοσύνη παραμένει ο βασικός μοχλός των αποτιμήσεων στις παγκόσμιες αγορές

13:03

ΟΗΕ: Η Τεχνητή Νοημοσύνη «στραγγίζει» τους φυσικούς πόρους

12:54

Η ΔΕΗ εξαγοράζει αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα από τον όμιλο Motor Oil

12:50

Κικίλιας: Στα λιμάνια μας η ασφάλεια επιβατών, νησιωτών και ταξιδιωτών είναι αδιαπραγμάτευτη

12:41

Δημοσιεύθηκε η απόφαση του ΑΠ για τους δανειολήπτες του νόμου Κατσέλη

12:40

Επιστολή ΕΣΠ προς υπουργείο Ανάπτυξης για τις νέες επιβαρύνσεις στις ταχυμεταφορές

12:39

EY Ελλάδος και Πανεπιστήμιο Πειραιώς ενώνουν δυνάμεις στο Project Management

12:38

Πού κατευθύνονται τα κονδύλια του ΕΣΠΑ - Οι τελευταίες αλλαγές

12:18

Τσιόδρας προς Κομισιόν: Δέσμευση για ξεχωριστή και επαρκή χρηματοδότηση για τον αμπελοοινικό τομέα

12:12

Δεν υφίσταται από σήμερα κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Αριστεράς

12:09

Δήμας: Σε εξέλιξη η μεγαλύτερη αναβάθμιση συστημάτων αεροναυτιλίας

12:05

Θεοδωρικάκος: «Το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους είναι ένα μέτρο σκληρό αλλά δίκαιο στις δεδομένες συνθήκες»

11:46

Πώς αλλάζει τις ταξιδιωτικές του συνήθειες ο σύγχρονος Ευρωπαίος; Τι αποκαλύπτει η έρευνα της ETC

11:46

ΕΒΕΠ: Γέφυρες επιχειρηματικής συνεργασίας Ελλάδας - Νοτίου Αφρικής

11:32

Η Klarna λανσάρει το νέο in-app inbox στην εφαρμογή της για την προστασία των χρηστών από απάτες

11:31

Ευρωαγορές: Άνοδος παρά τη γεωπολιτική ένταση - Στο επίκεντρο Ιράν και Universal

11:27

ΕΤΜΕ: Ολοκλήρωσε με επιτυχία τις Δοκιμές Αποδοχής και Επίδειξης Δυνατοτήτων της πλατφόρμας «Πανόπτης»

11:13

Eurobank και ΟΠΑ δημιουργούν γέφυρα μεταξύ πανεπιστημίου και αγοράς εργασίας

11:11

Allwyn: Ισχυρή δυναμική το α' τρίμηνο - Αύξηση 24% στα προσαρμοσμένα EBITDA

11:07

Άνοιξαν οι αιτήσεις για το AKTOR4TheFuture, το μεγαλύτερο εταιρικό πρόγραμμα υποτροφιών στην Ελλάδα

11:05

Νέος Κώδικας Χωροταξίας και Πολεοδομίας: Ερωτήσεις-απαντήσεις

11:00

Χρηματιστήριο Αθηνών: Πιέσεις στις τράπεζες «βαραίνουν» τον Γενικό Δείκτη

10:53

Βουλή: Στην Ολομέλεια η πρόταση της ΝΔ για την αναθεώρηση του Συντάγματος


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider