Ο Γουόρεν Μπάφετ έγινε επίσημα ο μακροβιότερος CEO εταιρείας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Γουόρεν Μπάφετ έγινε επίσημα ο μακροβιότερος CEO εταιρείας
Ο 89χρονος μεγαλοεπενδυτής και ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη βρίσκεται για 50 ολόκληρα χρόνια στο «τιμόνι» της Berkshire Hathaway.

Τον τίτλο του μακροβιότερου Διευθύνοντος Συμβούλου εταιρείας κέρδισε, επισήμως, ο Γουόρεν Μπάφετ.

Ο 89χρονος μεγαλοεπενδυτής και ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη, που βρίσκεται για 50 ολόκληρα χρόνια στο «τιμόνι» της Berkshire Hathaway, έγινε ο μακροβιότερος CEO εταιρείας – εισηγμένης στον S&P – μετά τις ανακοινώσεις πως ο 82χρονος Λεξ Γουέξνερ αποχωρεί, μετά από 57 χρόνια, από τα ηνία της L Brands, μητρικής εταιρείας της Victoria's Secret.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι η Victoria's Secret πέρασε στα χέρια της Sycamore Partners έναντι τιμήματος ύψους 525 εκατ. δολαρίων. Η Sycamore Partners απέκτησε το 55% της Victoria's Secret, ενώ η L Brands θα διατηρήσει το 45% της εταιρείας.

Η θητεία του Μπάφετ

Ο Μπάφετ βρίσκεται στα ηνία της Berkshire Hathaway από το 1970. Παρά το γεγονός ότι δεν έχει ανακοινώσει κανένα σχέδιο διαδοχής, το 2018 εξήρε το έργο δύο ανώτερων διευθυντικών στελεχών.

Κατά τις πληροφορίες, μάλιστα, η θητεία του Μπάφετ έχει ήδη αποδειχθεί μακροβιότερη από ότι αναμενόταν. Ο ίδιος είχε προβλέψει το 2007 ότι θα ζήσει 12 χρόνια ακόμη, ήτοι μέχρι πέρυσι.

Το 2020 όμως μπήκε και ο Γουόρεν Μπάφετ συμπληρώνει 90 χρόνια ζωής…

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider