Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στα Προπύλαια κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου (vids)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στα Προπύλαια κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου (vids)
Σε απεργιακό κλοιό η χώρα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ, στα Προπύλαια και «χειρόφρενο» στα μέσα μεταφοράς, κατά του σχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό.

Σε κλοιό κινητοποιήσεων το κέντρο της Αθήνας, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ, στα Προπύλαια, κατά του σχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό.

Μέλη του ΠΑΜΕ απαιτούν την απόσυρση του νομοσχεδίου, την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, την δημόσια και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση για όλους, την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, καθώς και η κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 έτη και θέσπιση ορίων ηλικίας στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες και πέντε χρόνια λιγότερα για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ).

Κλειστή παραμένει και η Σταδίου λόγω συγκέντρωσης της ΑΔΕΔΥ, εργατικών ομοσπονδιών και πρωτοβάθμιων σωματείων.

«Η κυβέρνηση της Nέας Δημοκρατίας θα πληρώσει πάρα πολύ ακριβά την παραπέρα κατεδάφιση του κοινωνικού ασφαλιστικού, όπως πριν από αυτήν την πλήρωσαν το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ. Ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά, οργανώνεται, νικά», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Το νέο ασφαλιστικό καταργεί όλα τα δικαιώματα, δυστυχώς μέσα σε 5 μήνες είχαμε 6 θανάτους εργαζομένων από εμφράγματα», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Θανάσης Οικονόμου μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας στις μεταφορές.

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα

Χειρόφρενο έχουν «τραβήξει» σήμερα, Τρίτη και για 24 ώρες οι εργαζόμενοι σε μετρό, λεωφορεία, τραμ, τρόλεϊ, προαστιακό και τρένα. Για το λόγο αυτό, ο δακτύλιος δεν ισχύει, προκειμένου να διευκολυνθούν με τις μεταφορές τους οι οδηγοί στο κέντρο της Αθήνας, ενώ νόμιμα θα μπορούν να κυκλοφορούν και στις λεωφορειολωρίδες.

Στην απεργία συμμετέχουν επίσης η ΣΤΑΣΥ, η ΠΕΝΕΠ (παραμένουν δεμένα τα πλοία στον Πειραιά, στη Ραφήνα και στο Λαύριο), το Σωματείο Οικοδόμων, η Ομοσπονδία Λογιστών και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) προκήρυξε τρίωρη στάση εργασίας και συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider