Ειδήσεις | Διεθνή
01-02-2020 | 15:06

Έτσι ήταν τα πρώτα καταστήματα 5 μεγάλων αλυσίδων

Μοιράσου το
Έτσι ήταν τα πρώτα καταστήματα 5 μεγάλων αλυσίδων

Πώς ξεκίνησαν πέντε μεγάλες αλυσίδες.

Εμβληματικές αλυσίδες που σήμερα διαθέτουν εκατοντάδες καταστήματα και εξυπηρετούν εκατομμύρια πελάτες σε ολόκληρο τον κόσμο, ξεκίνησαν πριν από πολλά χρόνια από ένα κατάστημα.

Το Business Insider συγκέντρωσε τις φωτογραφίες από τα πρώτα τους καταστήματα, στις οποίες φαίνεται πόσο έχουν διαφορετικά έχουν γίνει με το πέρασμα των δεκαετιών.

Ακολουθούν οι φωτογραφίες από τα πρώτα καταστήματα πέντε μεγάλων αλυσίδων.

*Πηγή φωτογραφιών: Business Insider

Το ΙΚΕΑ ιδρύθηκε στο Αιλμχουλτ της Σουηδίας το 1943 από τον Ίνγκβαρ Κάμπραντ. Το κατάστημα ονομάστηκε έτσι από τα αρχικά του ονόματός του,  του κτήματος που γεννήθηκε και του χωριού όπου μεγάλωσε (Ingvar Kamprad, Elmtaryd, Agunnaryd). 

Στην αρχή το ΙΚΕΑ διέθετε μόνο μικροαντικείμενα όπως κορνίζες και στυλό αλλά γρήγορα επεκτάθηκε στα έπιπλα. Η ανάπτυξη στη συνέχεια ήταν ραγδαία. 

Το πρώτο κατάστημα ιδρύθηκε το 1962 στο Αρκάνσας των ΗΠΑ. Ο ιδρυτής των πολυκαταστημάτων, Σαμ Γουόλτον δραστηριοποιούνταν στο λιανικό εμπόριο από το 1945 αλλά γνώρισε τη μεγάλη επιτυχία ανοίγοντας τα Walmart μερικά χρόνια αργότερα.

To διάσημο κατάστημα στη Herald Square της Νέας Υόρκης άνοιξε τις πόρτες του το 1958.

Ωστόσο ο ιδρυτής του πολυκαταστημάτων που αργότερα έγιναν «θεσμός», Ρόουλαντ Χούσσεϋ Μέισι, είχε ανοίξει 7 χρόνια νωρίτερα το πρώτο του κατάστημα στο Χάβερχιλ της Μασαχουσέτης.

Πηγή φωτογραφίας: macys.com

Το πρώτο κατάστημα άνοιξε τις πόρτες του το 1983 στο Σιάτλ. Το 1993 η Costco συγχωνεύτηκε με την Price Club.

Ιδρύθηκε στην Ατλάντα των ΗΠΑ το 1978. Σήμερα η αλυσίδα ειδών ανακαίνισης διαθέτει περισσότερα από 2.200 καταστήματα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.