Δύο Έλληνες αγόρασαν πλαστά χαρτονομίσματα από το Dark Web και συνελήφθησαν

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δύο Έλληνες αγόρασαν πλαστά χαρτονομίσματα από το Dark Web και συνελήφθησαν
Για πρώτη φορά η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε δύο Έλληνες πολίτες για αγορά πλαστών χαρτονομισμάτων από το Dark Web.

Στη σύλληψη δύο Ελλήνων πολιτών προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία, για την αγορά πλαστών χαρτονομισμάτων από το «σκοτεινό διαδίκτυο» (Dark Web).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Έθνους, ένας 39χρονος και μία 52χρονη, συνελήφθησαν από τη Δίωξη Ηλεκτρονική Εγκλήματος στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρεται, ο εντοπισμός τους έγινε στην περιοχή της Καλαμαριάς, ύστερα από κοινή ευρωπαϊκή επιχείρηση για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που παρασκεύαζε και πουλούσε πλαστά χαρτονομίσματα, μέσω του σκοτεινού διαδικτύου.

Οι ελληνικές Αρχές ενημερώθηκαν από τη Europol και τις Αρχές της Πορτογαλίας για τα ηλεκτρονικά ίχνη των δύο Ελλήνων που φέρονταν να έκαναν συναλλαγή με το κύκλωμα. Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι τους στην Καλαμαριά, όπου βρέθηκαν ένας φάκελος ο οποίος είχε αποσταλεί από την Πορτογαλία και περιείχε 30 χαρτονομίσματα αμφιβόλου γνησιότητας ονομαστικής αξίας των 50 ευρώ και δύο χαρτονομίσματα αμφιβόλου γνησιότητας ονομαστικής αξίας των δέκα 10 ευρώ.

Η συνολική αξία των πλαστών χαρτονομισμάτων ήταν 1.520 ευρώ.

Τα πλαστά χαρτονομίσματα, μαζί με ένα φορητό υπολογιστή που κατασχέθηκε από την ανωτέρω οικία απεστάλησαν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για εργαστηριακή εξέταση. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider