Ειδήσεις | Διεθνή
04-12-2019 | 14:45

Αυτές είναι οι 5 πιο δημοφιλείς τουριστικές πόλεις για το 2019 - Η θέση της Αθήνας

Μοιράσου το
Αυτές είναι οι 5 πιο δημοφιλείς τουριστικές πόλεις για το 2019 - Η θέση της Αθήνας

Oι προορισμοί στην Ασία έχουν περισσότερες από 40 νέες εισόδους στη λίστα «Τοp 100 City Destinations».

Οι πόλεις της Ασίας φαίνεται να κυριαρχούν στη λίστα με τους πιο δημοφιλείς προορισμούς παγκοσμίως για το 2019, όπως προκύπτει από την έκθεση «Τοp 100 City Destinations» της Euromonitor International.

Συγκεκριμένα και όπως αναφέρει το bloomberg, οι προορισμοί στην Ασία έχουν περισσότερες από 40 νέες εισόδους στη λίστα με τις 100 πόλεις καταλαμβάνοντας μάλιστα την πρώτη και τη δεύτερη θέση.  Στην Ευρώπη, οι πόλεις που αποτελούν πόλο έλξης τουριστών, όπως η Βαρκελώνη, Μιλάνο κτλ. υποχωρούν σε σχέση με πέρσι στη γενική κατάταξη ενώ αντίθετα ανεβαίνουν πόλεις λιγότερο δημοφιλείς.

Η Αθήνα καταλαμβάνει την 43η θέση. Σημειώνεται παράλληλα ότι την πενταετία 2013-2018, η Αθήνα έχει «σκαρφαλώσει» 18 θέσεις.

Η Νέα Υόρκη, που αποτελεί τον πιο δημοφιλή αμερικανικό προορισμό για τους ξένους ταξιδιώτες, αναμένεται να υποχωρήσει από την 8η θέση που βρισκόταν,  στην 11η θέση. Ο ανταγωνισμός από την Ασία και την Ευρώπη «ρίχνει» τα τελευταία χρόνια τις αμερικανικές πόλεις σε χαμηλότερες θέσεις στη γενική κατάταξη, παρά την παρατηρούμενη αύξηση της επισκεψιμότητας, επισημαίνεται στην έκθεση.

H έρευνα της εταιρείας αφορά σε αφίξεις ξένων επισκεπτών, με παραμονή άνω των 24 ωρών και λιγότερο από έναν χρόνο σε περισσότερες από 400 πόλεις ανά τον κόσμο. Οι αφίξεις περιλαμβάνουν ταξίδια για επαγγελματικούς σκοπούς, ψυχαγωγία, επίσκεψη σε συγγενικά πρόσωπα.

Επισημαίνεται ότι η λίστα έχει υπολογιστεί με βάση τα δεδομένα από μια χρονική περίοδο, που σημαίνει ότι η τελική κατάταξη μπορεί να αλλάξει από γεγονότα που συνέβησαν τους τελευταίους μήνες του έτους. Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι αφίξεις ξένων επισκεπτών αναμένεται να αυξηθούν κατά 4,2%, στα 1,5 δισ. ταξίδια.

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.