Διεθνή
12-11-2019 | 09:18

ΗΠΑ: Πόσο φόρο θα πληρώνουν οι δισεκατομμυριούχοι με το νόμο της Ελίζαμπεθ Γουόρεν

Μοιράσου το
ΗΠΑ: Πόσο φόρο θα πληρώνουν οι δισεκατομμυριούχοι με το νόμο της Ελίζαμπεθ Γουόρεν

Η πλατφόρμα που δημιούργησε είναι απλή, λέγεται «Calculator for the Billionaires» και ξεκινά ρωτώντας την ερώτηση «Είσαι δισεκατομμυριούχος;».

Αποφασιμένη να φορολογήσει  τους «σούπερ πλούσιους» φαίνεται πως είναι η Αμερικανίδα γερουσιαστής Ελίζαμπεθ Γουόρεν, αν κερδίσει στις εκλογές του 2020 και εκλεγεί πρόεδρος. 

Το σχέδιο της έχει βρει «συμπαραστάτες» ανάμεσα στους δισεκατομμυριούχους, όπως ο Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος έχει υποστηρίξει πως οι πολύ πλούσιοι Αμερικανοί πρέπει όντως να έχουν βαρύτερη φορολόγηση, όμως τόσο ο ίδιος, όσο και άλλοι έχουν εκφράσει δεύτερες σκέψεις ως προς τον τρόπο, αλλά και ως προς το ποσό που θα φορολογηθεί.

Σύμφωνα με το Marketwatch, η Ελίζαμπεθ Γουόρεν βρήκε έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο για να λυθούν αυτές οι απορίες και να γνωρίζει οποιοσδήποτε - πλούσιος - θέλει το ακριβές ποσό που θα πληρώσει.

Η πλατφόρμα που δημιούργησε είναι απλή, λέγεται «Calculator for the Billionaires» και ξεκινά ρωτώντας την ερώτηση «Είσαι δισεκατομμυριούχος;».

Αν ο χρήστης επιλέξει το «Ναι», το επόμενο βήμα «ζητά» να συμπληρώσει την περιουσία του και με ένα μόνο κλικ υπολογίζει το φόρο που θα χρειαστεί να πληρώσει.

η

Μάλιστα, έκανε και ένα βήμα παραπάνω, υπολογίζοντας ακριβώς το ποσό που θα πληρώσουν δισεκατομμυριούχοι όπως ο Μπιλ Γκέιτς και ο Μάικλ Μπλούμπεργκ. Δείτε εδώ πόσα θα πληρώσουν:

Περιουσία το 2019: 107 δισ. δολάρια

Φόρο ύψους 6,3 δισ. δολαρίων θα κληθεί να πληρώσει σε φόρους ο Μπιλ Γκέιτς, την επόμενη χρονιά, αν η Αμερικανίδα γερουσιαστής καταφέρει να εκλεγεί πρόεδρος και περάσει το σχετικό νομοσχέδιο

Περιουσία το 2019: 52 δισ. δολάρια

Φόρο ύψους 3,07 δισ. δολαρίων θα κληθεί να πληρώσει σε φόρους ο Μάικλ Μπλούμπεργκ, την επόμενη χρονιά, αν η Αμερικανίδα γερουσιαστής καταφέρει να εκλεγεί πρόεδρος και περάσει το σχετικό νομοσχέδιο.

Περιουσία το 2019: 3,2 δισ. δολάρια

Φόρο ύψους 151 εκατ. δολαρίων θα κληθεί να πληρώσει σε φόρους ο Λέον Κούπερμαν, την επόμενη χρονιά, αν η Αμερικανίδα γερουσιαστής καταφέρει να εκλεγεί πρόεδρος και περάσει το σχετικό νομοσχέδιο.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.