Αυτά είναι 5 διάσημα σνακ που δημιουργήθηκαν κατά λάθος

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτά είναι 5 διάσημα σνακ που δημιουργήθηκαν κατά λάθος
Τα πατατάκια, τα χωνάκια παγωτού και τα cookies είναι αγαπημένα μας σνακ που δημιουργήθηκαν επειδή κάποιος ήταν αφηρημένος ή προσπάθησε να δώσει μια λύση σε ένα αναπάντεχο πρόβλημα.

Κάποιες από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις έχουν γίνει κατά λάθος ή από τύχη.

Τα αγαπημένα μας πατατάκια, τα χωνάκια παγωτού και τα γευστικά μπισκότα cookies ανήκουν στα σνακ που δημιουργήθηκαν επειδή κάποιος ήταν αφηρημένος ή προσπάθησε να δώσει μια γρήγορη λύση σε ένα ξαφνικό πρόβλημα το οποίο παρουσιάστηκε μπροστά του.

Στις περισσότερες περιπτώσεις εκείνοι που είχαν την «έμπνευση» που οδήγησε σε τεράστια επιτυχία, φρόντισαν να κατοχυρώσουν την ευρεσιτεχνία τους και να κερδίσουν τελικά πολλά χρήματα από αυτό το …λάθος.

Αυτά είναι πέντε αγαπημένα σνακ που δημιουργήθηκαν κατά λάθος σύμφωνα με το The Richest.

Ο George Crum ήταν σεφ που εργαζόταν σε ένα εστιατόριο στο Λονδίνο και είχε να αντιμετωπίσει έναν πελάτη που διαμαρτυρόταν διαρκώς ότι οι πατάτες του δεν ήταν αρκετά λεπτές.

Ο σεφ για να «πειράξει» τον πελάτη του αποφάσισε να κόψει τις πατάτες όσο πιο λεπτές γινόταν, να τις τηγανίσει ώστε να γίνουν τραγανές και να ρίξει πολύ αλάτι. Ωστόσο, εκείνος τις λάτρεψε και κάπως έτσι τα πατατάκια έγιναν ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα του εστιατορίου και αργότερα ένα πολύ αγαπημένο σνακ.

Το Toll House Inn ήταν διάσημο για τα επιδόρπιά του. Η ιδιοκτήτριά του, Ruth Wakefield έφτιαξε το πρώτο cookie με κομματάκια σοκολάτας μια μέρα που ξέμεινε από κουβερτούρα.

Τότε σκέφτηκε να διαλύσει μία μπάρα κανονικής σοκολάτας σε όσο μικρότερα κομματάκια μπορούσε και τα πρόσθεσε στη ζύμη ελπίζοντας ότι αυτά θα λιώσουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Τα κομματάκια σοκολάτας όμως έμειναν άθικτα και έτσι γεννήθηκαν τα αγαπημένα σε όλους coοkies.

Το 1904 στο St. Louis World’s Fair, ένας παγωτατζής ξέμεινε από πιάτα και δεν μπορούσε να σερβίρει το παγωτό στους πελάτες του. Εκείνη τη στιγμή παρενέβη ο Ernest A. Hamwi ο οποίος ήταν δίπλα και πουλούσε γλυκά που έμοιαζαν με βάφλες.

Συγκεκριμένα ο Hamwi του πρότεινε να διαμορφώσουν τις βάφλες σε σχήμα κώνου, ώστε να μπορεί να σταθεί το παγωτό μέσα και να το σερβίρουν έτσι στους πελέτες. Η ιδέα του αποδείχθηκε ιδιαίτερα επιτυχημένη και ο ίδιος αργότερα την εξέλιξε, ιδρύοντας την εταιρεία Western Cone.

Το 1894 ο Δρ. John Harvey Kellogg και ο αδελφός του Will Keith Kellogg προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ένα υγιεινό και χορτοφαγικό γεύμα για τους ασθενείς τους. Ωστόσο ξέχασαν το σιτάρι στη φωτιά και έβρασε παραπάνω.

Προσπαθώντας να σώσουν το φαγητό, με έναν πλάστη έσπασαν τη ζύμη σε νιφάδες, τις οποίες στη συνέχεια αποφάσισαν να ψήσουν στον φούρνο. Οι νιφάδες είχαν μεγάλη επιτυχία στους ασθενείς και έτσι τα δύο αδέλφια άρχισαν να το δοκιμάζουν και με άλλα υλικά. Διαπίστωσαν ότι τα καλυτέρα αποτελέσματα τα είχαν με το καλαμπόκι και το 1906 ξεκίνησαν τα Kellogg's.

Το 1905, ο 11χρονος τότε Frank Epperson, ξέχασε το αγαπημένο του φρουτοποτό μαζί με το ξυλάκι με το οποίο το ανακάτευε μέσα στο ψυγείο ολόκληρη τη νύχτα. Το πρωί είχε παγώσει αλλά η γεύση του παρέμεινε καλή.

Η γρανίτα είχε μόλις εφευρεθεί. Χρειάστηκε ωστόσο να περάσουν 18 χρόνια, ώστε o Epperson το 1923 να υποβάλει αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

12:58

Santorini Experience 2025: Tο κορυφαίο αθλητικό γεγονός που έχει πλέον καθιερωθεί ως θεσμός στον παγκόσμιο αθλητικό τουρισμό

12:48

OB Streem: Νέος Διευθύνων Σύμβουλος ο Αλέξανδρος Καραφυλλίδης

12:40

Η Ford περικόπτει επιπλέον 1.000 θέσεις εργασίας - Χαμηλή ζήτηση για ηλεκτρικά μοντέλα

12:31

Το Λουξεμβούργο θα αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος στη ΓΣ του ΟΗΕ

12:27

ΕΛΣΤΑΤ: Κατά 42,6% αυξήθηκαν οι εισπράξεις στα μουσεία τον Μάιο

12:18

Μαρινάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Εξεταστική έχει τεράστια αξία

12:17

Στη NΔ προσχώρησε ο Ανδρέας Λοβέρδος - Συνάντηση με Κυριάκο Μητσοτάκη

12:16

Ξεκινά η β' φάση του προγράμματος «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον»

12:09

«Επιχείρηση Καλυψώ» στο λιμάνι του Πειραιά – Η μεγαλύτερη κατάσχεση κοντέινερ στην ΕΕ

11:59

ΟΗΕ: Επιτροπή Έρευνας κατηγορεί το Ισραήλ για «γενοκτονία» στη Γάζα

11:51

Reuters: Στο «ραντάρ» των ΗΠΑ το λιμάνι του Πειραιά - Η ανησυχία για Cosco

11:49

Nέα Wi-Fi 6E υποδομή από την Ιnfinitum για την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας: Koρυφαία απόδοση, ασφάλεια και zero downtime

11:43

Μπρατάκος: Οικονομία που παράγει περισσότερο, με δουλειές και προοπτική για τους νέους

11:40

Η Vitex στηρίζει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με χορηγία υλικών

11:38

Πάνω από 6.000 πολίτες στις «Ημέρες Καριέρας» της ΔΥΠΑ στη Θεσσαλονίκη

11:31

Κέλλας: Αν δεν πετύχουν τα μέτρα για τον περιορισμό της ευλογιάς θα πάμε σε lockdown

11:30

Αγροτικές Ενισχύσεις: Κίνδυνος για «βαρίδι» 300 εκατ. στον εθνικό προϋπολογισμό λόγω καθυστερήσεων

11:22

Ισραήλ: Ξεκίνησε το κύριο μέρος της χερσαίας επιχείρησής για κατάληψη της πόλης της Γάζας

11:09

Επιλεκτικές κινήσεις και ήπιες πιέσεις στο ταμπλό του ΧΑ

11:05

Καζάκς (ΕΚΤ): Προς το παρόν δεν υπάρχει λόγος για μείωση επιτοκίων

10:58

Η PGGM επενδύει 19 εκατ. ευρώ στην Sympower με σκοπό την επιτάχυνση της ενεργειακής ευελιξίας στην Ευρώπη

10:51

EY Ελλάδος: Πιστοποίηση από SAP ως μεταπωλητής και υλοποιητής της λύσης SAP S/4HANA Public Cloud

10:49

Θερμό κλίμα στη συνάντηση Τραμπ – Βαρθολομαίου στον Λευκό Οίκο

10:49

Nέα εφαρμογή για Ηλεκτρονικά Τιμολόγια σε συμβάσεις με το Δημόσιο (B2G)

10:44

Επίσκεψη Κικίλια στην Ουάσιγκτον: Στο επίκεντρο η συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας στον ναυπηγικό τομέα

10:40

Πιέσεις στις ευρωαγορές ενόψει Fed

10:34

Χατζηδάκης: Έχουμε δεσμευτεί για κατώτατο στα 950 ευρώ - Αντιμετώπιση ακρίβειας με μείωση φόρων

10:30

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων

10:20

Επίσκεψη Σταϊκούρα στο ΕΒΕΠ - Επί τάπητος οι υποδομές για τόνωση της επιχειρηματικότητας

10:19

Η μεσογειακή διατροφή μπορεί να μειώσει την ουλίτιδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider