Αυτά είναι 5 διάσημα σνακ που δημιουργήθηκαν κατά λάθος

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτά είναι 5 διάσημα σνακ που δημιουργήθηκαν κατά λάθος
Τα πατατάκια, τα χωνάκια παγωτού και τα cookies είναι αγαπημένα μας σνακ που δημιουργήθηκαν επειδή κάποιος ήταν αφηρημένος ή προσπάθησε να δώσει μια λύση σε ένα αναπάντεχο πρόβλημα.

Κάποιες από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις έχουν γίνει κατά λάθος ή από τύχη.

Τα αγαπημένα μας πατατάκια, τα χωνάκια παγωτού και τα γευστικά μπισκότα cookies ανήκουν στα σνακ που δημιουργήθηκαν επειδή κάποιος ήταν αφηρημένος ή προσπάθησε να δώσει μια γρήγορη λύση σε ένα ξαφνικό πρόβλημα το οποίο παρουσιάστηκε μπροστά του.

Στις περισσότερες περιπτώσεις εκείνοι που είχαν την «έμπνευση» που οδήγησε σε τεράστια επιτυχία, φρόντισαν να κατοχυρώσουν την ευρεσιτεχνία τους και να κερδίσουν τελικά πολλά χρήματα από αυτό το …λάθος.

Αυτά είναι πέντε αγαπημένα σνακ που δημιουργήθηκαν κατά λάθος σύμφωνα με το The Richest.

Ο George Crum ήταν σεφ που εργαζόταν σε ένα εστιατόριο στο Λονδίνο και είχε να αντιμετωπίσει έναν πελάτη που διαμαρτυρόταν διαρκώς ότι οι πατάτες του δεν ήταν αρκετά λεπτές.

Ο σεφ για να «πειράξει» τον πελάτη του αποφάσισε να κόψει τις πατάτες όσο πιο λεπτές γινόταν, να τις τηγανίσει ώστε να γίνουν τραγανές και να ρίξει πολύ αλάτι. Ωστόσο, εκείνος τις λάτρεψε και κάπως έτσι τα πατατάκια έγιναν ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα του εστιατορίου και αργότερα ένα πολύ αγαπημένο σνακ.

Το Toll House Inn ήταν διάσημο για τα επιδόρπιά του. Η ιδιοκτήτριά του, Ruth Wakefield έφτιαξε το πρώτο cookie με κομματάκια σοκολάτας μια μέρα που ξέμεινε από κουβερτούρα.

Τότε σκέφτηκε να διαλύσει μία μπάρα κανονικής σοκολάτας σε όσο μικρότερα κομματάκια μπορούσε και τα πρόσθεσε στη ζύμη ελπίζοντας ότι αυτά θα λιώσουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Τα κομματάκια σοκολάτας όμως έμειναν άθικτα και έτσι γεννήθηκαν τα αγαπημένα σε όλους coοkies.

Το 1904 στο St. Louis World’s Fair, ένας παγωτατζής ξέμεινε από πιάτα και δεν μπορούσε να σερβίρει το παγωτό στους πελάτες του. Εκείνη τη στιγμή παρενέβη ο Ernest A. Hamwi ο οποίος ήταν δίπλα και πουλούσε γλυκά που έμοιαζαν με βάφλες.

Συγκεκριμένα ο Hamwi του πρότεινε να διαμορφώσουν τις βάφλες σε σχήμα κώνου, ώστε να μπορεί να σταθεί το παγωτό μέσα και να το σερβίρουν έτσι στους πελέτες. Η ιδέα του αποδείχθηκε ιδιαίτερα επιτυχημένη και ο ίδιος αργότερα την εξέλιξε, ιδρύοντας την εταιρεία Western Cone.

Το 1894 ο Δρ. John Harvey Kellogg και ο αδελφός του Will Keith Kellogg προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ένα υγιεινό και χορτοφαγικό γεύμα για τους ασθενείς τους. Ωστόσο ξέχασαν το σιτάρι στη φωτιά και έβρασε παραπάνω.

Προσπαθώντας να σώσουν το φαγητό, με έναν πλάστη έσπασαν τη ζύμη σε νιφάδες, τις οποίες στη συνέχεια αποφάσισαν να ψήσουν στον φούρνο. Οι νιφάδες είχαν μεγάλη επιτυχία στους ασθενείς και έτσι τα δύο αδέλφια άρχισαν να το δοκιμάζουν και με άλλα υλικά. Διαπίστωσαν ότι τα καλυτέρα αποτελέσματα τα είχαν με το καλαμπόκι και το 1906 ξεκίνησαν τα Kellogg's.

Το 1905, ο 11χρονος τότε Frank Epperson, ξέχασε το αγαπημένο του φρουτοποτό μαζί με το ξυλάκι με το οποίο το ανακάτευε μέσα στο ψυγείο ολόκληρη τη νύχτα. Το πρωί είχε παγώσει αλλά η γεύση του παρέμεινε καλή.

Η γρανίτα είχε μόλις εφευρεθεί. Χρειάστηκε ωστόσο να περάσουν 18 χρόνια, ώστε o Epperson το 1923 να υποβάλει αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

16:00

Κομισιόν: Κανένα εθνικό σχέδιο δεν έχει απορριφθεί

15:59

Μερτς για νέα Στρατηγική Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ: Κατανοητή αλλά και απαράδεκτη

15:58

Στουρνάρας: «Θαύμα» όσα έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα στην ανάπτυξη στην Ελλάδα

15:51

Χαμάς: Η νέα φάση της εκεχειρίας στη Γάζα δεν θα ξεκινήσει όσο το Ισραήλ «συνεχίζει τις παραβιάσεις»

15:51

ΔΕΣΦΑ: Ενίσχυση του ρόλου της Ελλάδας ως μεσογειακού κόμβου δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα με το έργο ApolloCO₂

15:46

ΟΑΣΘ: «Έξυπνες» κάμερες στα λεωφορεία - Πιλοτική 24ωρη λειτουργία ΜΜΜ τον Δεκέμβριο

15:39

Κρεμλίνο: «Απόλυτη βλακεία» ότι ο Πούτιν σχεδιάζει να εισβάλει σε χώρα του NATO

15:33

Home Depot: Προβλέπει πωλήσεις και κέρδη κάτω από τις εκτιμήσεις για το 2026

15:21

Δούκας: Να αξιοποιήσουμε τα διαθέσιμα κονδύλια επενδύοντας στη βιωσιμότητα

15:14

EnEarth: Μεγάλη επιχειρηματική συμφωνία για επέκταση στη Βουλγαρία

15:12

Unicef: «Σοκαριστικά» υψηλός ο αριθμός των παιδιών με οξύ υποσιτισμό στη Γάζα

15:11

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για τα αγροτικά μπλόκα

15:10

Μητσοτάκης για μέτρα στους πληγέντες σε Μάνδρα και Μάτι: Πράξεις ουσιαστικής στήριξης

15:07

«Το νιώθω σαν φίλο»: 1 στους 4 έφηβους στρέφεται στο ChatGPT για την ψυχική του υγεία

15:05

Θεμιστοκλέους: Στην Ελλάδα κλείνει κανείς πιο γρήγορα ιατρικά ραντεβού από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα

15:03

Τσακίρης (ΕΙΒ): Ευρωπαϊκή στήριξη της βιώσιμης και προσιτής κατοικίας

15:01

Παπακωνσταντίνου: Η ΤτΕ προωθεί δράσεις για επιτάχυνση των διαδικασιών εκκαθάρισης χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων

14:55

Κάλας προς Ουάσινγκτον: Η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι η πεμπτουσία της ελευθερίας

14:51

ΔΕΗ blue: Νέα RFID κάρτα για πιο εύκολη εμπειρία φόρτισης

14:50

Κατσαφάδος: Ενισχύουμε την αποτελεσματικότητα της ΓΓ Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής

14:49

Κώτσηρας: Το δυτικό παραλιακό μέτωπο παραχωρείται στους τρεις Δήμους

14:45

Βογιατζόγλου: Ολοκλήρωσε την πώληση ακινήτου στο Σχηματάρι έναντι 8,75 εκατ. ευρώ

14:36

Ταχιάος: Να φύγει από το μυαλό μας η αντίληψη ότι το Δημόσιο μπορεί να είναι «πανταχού παρών»

14:34

Δημοσκόπηση: Το 76% δίνει δίκιο στους αγρότες που διαμαρτύρονται - Ευρύ προβάδισμα για ΝΔ

14:32

Έρευνα: Το 10% των πλουσιότερων ανθρώπων κατέχει το 75% του παγκόσμιου πλούτου

14:26

Morgan Stanley: Το ράλι των ευρωπαϊκών αμυντικών μετοχών μόλις ξεκίνησε

14:14

Όμιλος Fourlis: 75 χρόνια διαμορφώνει το μέλλον του retail

14:12

Λαζαρίδου: Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ηγείται του μετασχηματισμού των υποδομών της χώρας μας

14:12

Συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ: Εγκρίθηκαν εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων

14:10

Συνάντηση Ζελένσκι με πάπα Λέοντα - Το απόγευμα συνομιλίες με Μελόνι

gazzetta
gazzetta reader insider insider