Αυτά είναι 5 διάσημα σνακ που δημιουργήθηκαν κατά λάθος

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτά είναι 5 διάσημα σνακ που δημιουργήθηκαν κατά λάθος
Τα πατατάκια, τα χωνάκια παγωτού και τα cookies είναι αγαπημένα μας σνακ που δημιουργήθηκαν επειδή κάποιος ήταν αφηρημένος ή προσπάθησε να δώσει μια λύση σε ένα αναπάντεχο πρόβλημα.

Κάποιες από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις έχουν γίνει κατά λάθος ή από τύχη.

Τα αγαπημένα μας πατατάκια, τα χωνάκια παγωτού και τα γευστικά μπισκότα cookies ανήκουν στα σνακ που δημιουργήθηκαν επειδή κάποιος ήταν αφηρημένος ή προσπάθησε να δώσει μια γρήγορη λύση σε ένα ξαφνικό πρόβλημα το οποίο παρουσιάστηκε μπροστά του.

Στις περισσότερες περιπτώσεις εκείνοι που είχαν την «έμπνευση» που οδήγησε σε τεράστια επιτυχία, φρόντισαν να κατοχυρώσουν την ευρεσιτεχνία τους και να κερδίσουν τελικά πολλά χρήματα από αυτό το …λάθος.

Αυτά είναι πέντε αγαπημένα σνακ που δημιουργήθηκαν κατά λάθος σύμφωνα με το The Richest.

Ο George Crum ήταν σεφ που εργαζόταν σε ένα εστιατόριο στο Λονδίνο και είχε να αντιμετωπίσει έναν πελάτη που διαμαρτυρόταν διαρκώς ότι οι πατάτες του δεν ήταν αρκετά λεπτές.

Ο σεφ για να «πειράξει» τον πελάτη του αποφάσισε να κόψει τις πατάτες όσο πιο λεπτές γινόταν, να τις τηγανίσει ώστε να γίνουν τραγανές και να ρίξει πολύ αλάτι. Ωστόσο, εκείνος τις λάτρεψε και κάπως έτσι τα πατατάκια έγιναν ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα του εστιατορίου και αργότερα ένα πολύ αγαπημένο σνακ.

Το Toll House Inn ήταν διάσημο για τα επιδόρπιά του. Η ιδιοκτήτριά του, Ruth Wakefield έφτιαξε το πρώτο cookie με κομματάκια σοκολάτας μια μέρα που ξέμεινε από κουβερτούρα.

Τότε σκέφτηκε να διαλύσει μία μπάρα κανονικής σοκολάτας σε όσο μικρότερα κομματάκια μπορούσε και τα πρόσθεσε στη ζύμη ελπίζοντας ότι αυτά θα λιώσουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Τα κομματάκια σοκολάτας όμως έμειναν άθικτα και έτσι γεννήθηκαν τα αγαπημένα σε όλους coοkies.

Το 1904 στο St. Louis World’s Fair, ένας παγωτατζής ξέμεινε από πιάτα και δεν μπορούσε να σερβίρει το παγωτό στους πελάτες του. Εκείνη τη στιγμή παρενέβη ο Ernest A. Hamwi ο οποίος ήταν δίπλα και πουλούσε γλυκά που έμοιαζαν με βάφλες.

Συγκεκριμένα ο Hamwi του πρότεινε να διαμορφώσουν τις βάφλες σε σχήμα κώνου, ώστε να μπορεί να σταθεί το παγωτό μέσα και να το σερβίρουν έτσι στους πελέτες. Η ιδέα του αποδείχθηκε ιδιαίτερα επιτυχημένη και ο ίδιος αργότερα την εξέλιξε, ιδρύοντας την εταιρεία Western Cone.

Το 1894 ο Δρ. John Harvey Kellogg και ο αδελφός του Will Keith Kellogg προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ένα υγιεινό και χορτοφαγικό γεύμα για τους ασθενείς τους. Ωστόσο ξέχασαν το σιτάρι στη φωτιά και έβρασε παραπάνω.

Προσπαθώντας να σώσουν το φαγητό, με έναν πλάστη έσπασαν τη ζύμη σε νιφάδες, τις οποίες στη συνέχεια αποφάσισαν να ψήσουν στον φούρνο. Οι νιφάδες είχαν μεγάλη επιτυχία στους ασθενείς και έτσι τα δύο αδέλφια άρχισαν να το δοκιμάζουν και με άλλα υλικά. Διαπίστωσαν ότι τα καλυτέρα αποτελέσματα τα είχαν με το καλαμπόκι και το 1906 ξεκίνησαν τα Kellogg's.

Το 1905, ο 11χρονος τότε Frank Epperson, ξέχασε το αγαπημένο του φρουτοποτό μαζί με το ξυλάκι με το οποίο το ανακάτευε μέσα στο ψυγείο ολόκληρη τη νύχτα. Το πρωί είχε παγώσει αλλά η γεύση του παρέμεινε καλή.

Η γρανίτα είχε μόλις εφευρεθεί. Χρειάστηκε ωστόσο να περάσουν 18 χρόνια, ώστε o Epperson το 1923 να υποβάλει αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

16:32

ΕΛΓΑ: Πληρωμές 35,1 εκατ. για καταστροφές από Daniel-Elias και πυρκαγιές

16:19

Από την Κίνα το 80% των παιχνιδιών στην ΕΕ - Στα 7,1 δισ. ευρώ ο τζίρος

16:13

Micron, γιατί η AI αλλάζει τον τρόπο που αποτιμάται η μνήμη

16:11

ΓΙΩΤΗΣ ΑΕ: Χριστουγεννιάτικες εθελοντικές δράσεις στο πλαίσιο του Προγράμματος «Θρέφουμε με Αγάπη»

16:07

Κοινωνικός τουρισμός ΔΥΠΑ: Ως και 12 δωρεάν διανυκτερεύσεις σε συγκεκριμένες περιοχές

16:05

Ρεκόρ για τον χαλκό με άλμα στα 12.000 δολάρια

16:00

Επιστήμονες ανακάλυψαν τον κρυφό κρίκο, που συνδέει την καρδιοπάθεια με την άνοια

15:58

Ζελένσκι: «Έτοιμα αρκετά σχέδια εγγράφων» που σχετίζονται με τις εγγυήσεις ασφαλείας μετά τις συνομιλίες στις ΗΠΑ

15:51

Γεωργιάδης για Ταμείο Ανάκαμψης: Στόχος να απορροφήσουμε και το τελευταίο ευρώ

15:47

Κεραμέως: Συνδυασμός Τεχνητής Νοημοσύνης με τον ανθρώπινο παράγοντα για να έχουμε τα βέλτιστα αποτελέσματα

15:47

ΗΠΑ: Ξεπέρασε κατά πολύ τις εκτιμήσεις η ανάπτυξη του γ' τριμήνου

15:41

Σε ισχύ η νέα αρχή για την εποπτεία της αγοράς

15:41

H χρηματοοικονομική υπευθυνότητα είναι υπόθεση της κοινωνίας: Η αποστολή του doResponsible Financial Center

15:33

ΤτΕ: Στα 22,38 δισ. ευρώ οι ταξιδιωτικές εισπράξεις στο 10μηνο – Άλμα 8,9%

15:27

Λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου τα voucher βιβλίων της ΔΥΠΑ

15:23

Θεμιστοκλέους για γρίπη: Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας - Το σύστημα υγείας είναι έτοιμο

15:23

Τρίμηνα έντοκα: Δημοπρασία στις 7 Ιανουαρίου για άντληση 400 εκατ. ευρώ

15:16

Ισραήλ: Ο υπουργός Άμυνας υπόσχεται ότι ο στρατός θα παραμείνει στη Λωρίδα της Γάζας

15:10

Λιγότεροι οι επισκέπτες στις χριστουγεννιάτικες αγορές της Γερμανίας

14:59

Ποια σούπερ μάρκετ θα λειτουργήσουν τα Χριστούγεννα - Τι ώρες θα είναι ανοιχτά

14:47

Φορολοταρία: Έγινε η mega κλήρωση με 100.000 ευρώ σε 12 τυχερούς - Δείτε εάν κερδίσατε

14:38

Το λάθος που κάνουμε τα Χριστούγεννα και «φουσκώνει» τον λογαριασμό ρεύματος

14:36

Γερμανία: Πρόστιμο ως 1.000 ευρώ για όσους προσπαθούν να αποφύγουν τις διαδικασίες για τη στρατιωτική θητεία

14:28

Ο πρωθυπουργός της Γροιλανδίας «λυπάται» για το ανανεωμένο ενδιαφέρον του Τραμπ

14:20

Νέα Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας στην Ideal Holdings η Μάρη Αγαλιώτου

14:12

ΕΕ: Αύξηση μόλις 1,4% για τις πωλήσεις καινούργιων επιβατικών αυτοκίνητων τον Νοέμβριο

14:07

Διαφέρει η αντιμετώπιση των ασθενών με ΧΑΠ και καρδιακή συνοσηρότητα στα νοσοκομεία της περιφέρειας

14:07

Ελληνικός ο καλύτερος γαστρονομικός προορισμός της Ευρώπης για το 2026

14:04

Παπαθανάσης: 19,9 εκατ. ευρώ για δημιουργία Κέντρου Δεδομένων 5MW-ΙΤ στη Μεγαλόπολη

13:56

ΗΠΑ: Στη δημοσιότητα νέα έγγραφα του φακέλου Έπστιν

gazzetta
gazzetta reader insider insider