Αυτά είναι 5 διάσημα σνακ που δημιουργήθηκαν κατά λάθος

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτά είναι 5 διάσημα σνακ που δημιουργήθηκαν κατά λάθος
Τα πατατάκια, τα χωνάκια παγωτού και τα cookies είναι αγαπημένα μας σνακ που δημιουργήθηκαν επειδή κάποιος ήταν αφηρημένος ή προσπάθησε να δώσει μια λύση σε ένα αναπάντεχο πρόβλημα.

Κάποιες από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις έχουν γίνει κατά λάθος ή από τύχη.

Τα αγαπημένα μας πατατάκια, τα χωνάκια παγωτού και τα γευστικά μπισκότα cookies ανήκουν στα σνακ που δημιουργήθηκαν επειδή κάποιος ήταν αφηρημένος ή προσπάθησε να δώσει μια γρήγορη λύση σε ένα ξαφνικό πρόβλημα το οποίο παρουσιάστηκε μπροστά του.

Στις περισσότερες περιπτώσεις εκείνοι που είχαν την «έμπνευση» που οδήγησε σε τεράστια επιτυχία, φρόντισαν να κατοχυρώσουν την ευρεσιτεχνία τους και να κερδίσουν τελικά πολλά χρήματα από αυτό το …λάθος.

Αυτά είναι πέντε αγαπημένα σνακ που δημιουργήθηκαν κατά λάθος σύμφωνα με το The Richest.

Ο George Crum ήταν σεφ που εργαζόταν σε ένα εστιατόριο στο Λονδίνο και είχε να αντιμετωπίσει έναν πελάτη που διαμαρτυρόταν διαρκώς ότι οι πατάτες του δεν ήταν αρκετά λεπτές.

Ο σεφ για να «πειράξει» τον πελάτη του αποφάσισε να κόψει τις πατάτες όσο πιο λεπτές γινόταν, να τις τηγανίσει ώστε να γίνουν τραγανές και να ρίξει πολύ αλάτι. Ωστόσο, εκείνος τις λάτρεψε και κάπως έτσι τα πατατάκια έγιναν ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα του εστιατορίου και αργότερα ένα πολύ αγαπημένο σνακ.

Το Toll House Inn ήταν διάσημο για τα επιδόρπιά του. Η ιδιοκτήτριά του, Ruth Wakefield έφτιαξε το πρώτο cookie με κομματάκια σοκολάτας μια μέρα που ξέμεινε από κουβερτούρα.

Τότε σκέφτηκε να διαλύσει μία μπάρα κανονικής σοκολάτας σε όσο μικρότερα κομματάκια μπορούσε και τα πρόσθεσε στη ζύμη ελπίζοντας ότι αυτά θα λιώσουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Τα κομματάκια σοκολάτας όμως έμειναν άθικτα και έτσι γεννήθηκαν τα αγαπημένα σε όλους coοkies.

Το 1904 στο St. Louis World’s Fair, ένας παγωτατζής ξέμεινε από πιάτα και δεν μπορούσε να σερβίρει το παγωτό στους πελάτες του. Εκείνη τη στιγμή παρενέβη ο Ernest A. Hamwi ο οποίος ήταν δίπλα και πουλούσε γλυκά που έμοιαζαν με βάφλες.

Συγκεκριμένα ο Hamwi του πρότεινε να διαμορφώσουν τις βάφλες σε σχήμα κώνου, ώστε να μπορεί να σταθεί το παγωτό μέσα και να το σερβίρουν έτσι στους πελέτες. Η ιδέα του αποδείχθηκε ιδιαίτερα επιτυχημένη και ο ίδιος αργότερα την εξέλιξε, ιδρύοντας την εταιρεία Western Cone.

Το 1894 ο Δρ. John Harvey Kellogg και ο αδελφός του Will Keith Kellogg προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ένα υγιεινό και χορτοφαγικό γεύμα για τους ασθενείς τους. Ωστόσο ξέχασαν το σιτάρι στη φωτιά και έβρασε παραπάνω.

Προσπαθώντας να σώσουν το φαγητό, με έναν πλάστη έσπασαν τη ζύμη σε νιφάδες, τις οποίες στη συνέχεια αποφάσισαν να ψήσουν στον φούρνο. Οι νιφάδες είχαν μεγάλη επιτυχία στους ασθενείς και έτσι τα δύο αδέλφια άρχισαν να το δοκιμάζουν και με άλλα υλικά. Διαπίστωσαν ότι τα καλυτέρα αποτελέσματα τα είχαν με το καλαμπόκι και το 1906 ξεκίνησαν τα Kellogg's.

Το 1905, ο 11χρονος τότε Frank Epperson, ξέχασε το αγαπημένο του φρουτοποτό μαζί με το ξυλάκι με το οποίο το ανακάτευε μέσα στο ψυγείο ολόκληρη τη νύχτα. Το πρωί είχε παγώσει αλλά η γεύση του παρέμεινε καλή.

Η γρανίτα είχε μόλις εφευρεθεί. Χρειάστηκε ωστόσο να περάσουν 18 χρόνια, ώστε o Epperson το 1923 να υποβάλει αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

17:15

Το Spotify εισάγει νέα εργαλεία AI με την συνεργασία κολοσσών δισκογραφικών

17:06

Συνάντηση Πιερρακάκη - Boujnah: Δημιουργία Κέντρου Υποστήριξης και Τεχνολογίας στην Αθήνα

17:06

BNP Paribas: «Βουτιά» 10% μετά από ήττα σε δίκη για τη γενοκτονία στο Σουδάν

16:53

Wall Street: Ανοδικές κινήσεις περιμένοντας πληθώρα αποτελεσμάτων

16:52

6ο Συνέδριο Θεσμικής Διαχείρισης: Οι προοπτικές και οι προκλήσεις των επενδύσεων σε real assets

16:25

Το ΤΕΚΑ προκηρύσσει πέντε θέσεις υψηλής εξειδίκευσης

16:13

Ρωσία-ΗΠΑ: Οι ΥΠΕΞ Λαβρόφ και Ρούμπιο θα έχουν σύντομα τηλεφωνική συνομιλία

16:02

Μπορεί η εναέρια ευρωπαϊκή ασπίδα να γίνει και θαλάσσια;

15:59

Γαλλία: Ο υπουργός Εσωτερικών θα στείλει οδηγία για ενίσχυση της ασφάλειας στα μουσεία

15:58

Ιταλία: H αντιπολίτευση ρωτά την Μελόνι αν διαπραγματεύεται απευθείας με τις ΗΠΑ για τους δασμούς

15:52

ΕΣΠ: Ζητάει παράταση για την εφαρμογή της υποχρέωσης αποδοχής IRIS πληρωμών

15:47

Χαμενεΐ σε Τραμπ: Ποιος είσαι συ που θα πεις ότι μία χώρα μπορεί ή δεν μπορεί να έχει πυρηνικά;

15:45

Μνημόνιο Συνεργασίας υπουργείου Κλιματικής Κρίσης - Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

15:42

Γερμανία: Η άνοδος της AfD και η ασφάλεια στη συνεδρίαση της ηγεσίας του CDU

15:39

Παπασταύρου: Η ενεργειακή ανεξαρτησία πρέπει να συνδέεται με χαμηλές τιμές για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

15:24

OpenAI: Ξέφρενες αγορές τσιπ για να προλάβει τη «χιονοστιβάδα» της τεχνητής νοημοσύνης

15:12

Χρυσοχοϊδης για Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη: Τώρα είναι ευκαιρία να υπάρξει μια τάξη στο ζήτημα

15:08

Στη φυλακή από την Τρίτη ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί

15:04

Στην υπηρεσία του ΕΚΑΒ άλλοι 158 διασώστες

14:57

Helleniq Energy: Δωρεά 3 πυροσβεστικών οχημάτων στον ΣΔΠΑΠ

14:52

Γερμανικό ΥΠΕΞ: Αρνήθηκε να σχολιάσει το αποτέλεσμα των «εκλογών» στην κατεχόμενη Κύπρο

14:50

«Πλήγμα» έως και 35 δισ. μπορεί να δεχτούν οι πολυεθνικές εταιρείες λόγω των δασμών Τραμπ

14:44

Γαλλία: Την ευρεία ηγεμονία της ακροδεξιάς αναδεικνύει ετήσια δημοσκόπηση

14:41

Alter Ego Media: Σύμβουλος Τεχνολογίας Μέσων, η Rosie Allimonos

14:39

ΗΠΑ: Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς μεταβαίνει αύριο στο Ισραήλ

14:33

Μεγάλη μετατόπιση της θέσης της Τουρκίας για το casus belli - «Το Αιγαίο δεν είναι άλυτο πρόβλημα»

14:28

Μαρινάκης: Εντός της ημέρας θα κατατεθεί στη Βουλή η τροπολογία για το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

13:51

Οι τιμές στόχοι για Πειραιώς - Alpha από Jefferies - Τι βλέπει για το τρίτο τρίμηνο

13:46

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ξεκίνησε η δίκη του πρώην προέδρου Δ. Μελά

13:45

Θεοδωρικάκος: Η ακραία πόλωση δεν βοηθά ούτε τη δημοκρατία ούτε την οικονομία

gazzetta
gazzetta reader insider insider