Αυτά είναι 5 διάσημα σνακ που δημιουργήθηκαν κατά λάθος

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτά είναι 5 διάσημα σνακ που δημιουργήθηκαν κατά λάθος
Τα πατατάκια, τα χωνάκια παγωτού και τα cookies είναι αγαπημένα μας σνακ που δημιουργήθηκαν επειδή κάποιος ήταν αφηρημένος ή προσπάθησε να δώσει μια λύση σε ένα αναπάντεχο πρόβλημα.

Κάποιες από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις έχουν γίνει κατά λάθος ή από τύχη.

Τα αγαπημένα μας πατατάκια, τα χωνάκια παγωτού και τα γευστικά μπισκότα cookies ανήκουν στα σνακ που δημιουργήθηκαν επειδή κάποιος ήταν αφηρημένος ή προσπάθησε να δώσει μια γρήγορη λύση σε ένα ξαφνικό πρόβλημα το οποίο παρουσιάστηκε μπροστά του.

Στις περισσότερες περιπτώσεις εκείνοι που είχαν την «έμπνευση» που οδήγησε σε τεράστια επιτυχία, φρόντισαν να κατοχυρώσουν την ευρεσιτεχνία τους και να κερδίσουν τελικά πολλά χρήματα από αυτό το …λάθος.

Αυτά είναι πέντε αγαπημένα σνακ που δημιουργήθηκαν κατά λάθος σύμφωνα με το The Richest.

Ο George Crum ήταν σεφ που εργαζόταν σε ένα εστιατόριο στο Λονδίνο και είχε να αντιμετωπίσει έναν πελάτη που διαμαρτυρόταν διαρκώς ότι οι πατάτες του δεν ήταν αρκετά λεπτές.

Ο σεφ για να «πειράξει» τον πελάτη του αποφάσισε να κόψει τις πατάτες όσο πιο λεπτές γινόταν, να τις τηγανίσει ώστε να γίνουν τραγανές και να ρίξει πολύ αλάτι. Ωστόσο, εκείνος τις λάτρεψε και κάπως έτσι τα πατατάκια έγιναν ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα του εστιατορίου και αργότερα ένα πολύ αγαπημένο σνακ.

Το Toll House Inn ήταν διάσημο για τα επιδόρπιά του. Η ιδιοκτήτριά του, Ruth Wakefield έφτιαξε το πρώτο cookie με κομματάκια σοκολάτας μια μέρα που ξέμεινε από κουβερτούρα.

Τότε σκέφτηκε να διαλύσει μία μπάρα κανονικής σοκολάτας σε όσο μικρότερα κομματάκια μπορούσε και τα πρόσθεσε στη ζύμη ελπίζοντας ότι αυτά θα λιώσουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Τα κομματάκια σοκολάτας όμως έμειναν άθικτα και έτσι γεννήθηκαν τα αγαπημένα σε όλους coοkies.

Το 1904 στο St. Louis World’s Fair, ένας παγωτατζής ξέμεινε από πιάτα και δεν μπορούσε να σερβίρει το παγωτό στους πελάτες του. Εκείνη τη στιγμή παρενέβη ο Ernest A. Hamwi ο οποίος ήταν δίπλα και πουλούσε γλυκά που έμοιαζαν με βάφλες.

Συγκεκριμένα ο Hamwi του πρότεινε να διαμορφώσουν τις βάφλες σε σχήμα κώνου, ώστε να μπορεί να σταθεί το παγωτό μέσα και να το σερβίρουν έτσι στους πελέτες. Η ιδέα του αποδείχθηκε ιδιαίτερα επιτυχημένη και ο ίδιος αργότερα την εξέλιξε, ιδρύοντας την εταιρεία Western Cone.

Το 1894 ο Δρ. John Harvey Kellogg και ο αδελφός του Will Keith Kellogg προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ένα υγιεινό και χορτοφαγικό γεύμα για τους ασθενείς τους. Ωστόσο ξέχασαν το σιτάρι στη φωτιά και έβρασε παραπάνω.

Προσπαθώντας να σώσουν το φαγητό, με έναν πλάστη έσπασαν τη ζύμη σε νιφάδες, τις οποίες στη συνέχεια αποφάσισαν να ψήσουν στον φούρνο. Οι νιφάδες είχαν μεγάλη επιτυχία στους ασθενείς και έτσι τα δύο αδέλφια άρχισαν να το δοκιμάζουν και με άλλα υλικά. Διαπίστωσαν ότι τα καλυτέρα αποτελέσματα τα είχαν με το καλαμπόκι και το 1906 ξεκίνησαν τα Kellogg's.

Το 1905, ο 11χρονος τότε Frank Epperson, ξέχασε το αγαπημένο του φρουτοποτό μαζί με το ξυλάκι με το οποίο το ανακάτευε μέσα στο ψυγείο ολόκληρη τη νύχτα. Το πρωί είχε παγώσει αλλά η γεύση του παρέμεινε καλή.

Η γρανίτα είχε μόλις εφευρεθεί. Χρειάστηκε ωστόσο να περάσουν 18 χρόνια, ώστε o Epperson το 1923 να υποβάλει αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

22:43

Greenpeace: Η προστασία του κλίματος και των δασών εκτός του επίσημου αποτελέσματος της COP30 και φέτος

22:25

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης ζητούν εκδίκηση από το Ισραήλ για την δολοφονία ηγέτη της Χεζμπολάχ

22:10

Κατσαφάδος για κακοκαιρία: Προτεραιότητα η άμεση στήριξη των πληγέντων και η ταχεία αποκατάσταση των ζημιών

21:57

Telefónica: Στα συνδικάτα πρόταση για περικοπή 5.000 θέσεων εργασίας στην Ισπανία

21:49

Κέρδη για το πετρέλαιο με το βλέμμα στην Ουκρανία

21:38

Άνοδος άνω του 1% για τον χρυσό με ώθηση από τις ελπίδες για τα επιτόκια

21:36

Ρωσία: Καταρρίφθηκαν 50 ουκρανικά drones που κατευθύνονταν προς τη Μόσχα

21:18

Χρηματιστήριο Αθηνών: Υψηλή συμμετοχή στο ATHEX Mid Cap Conference 2025

20:55

Ιταλία: Η κεντροαριστερά κερδίζει τις εκλογές σε Απουλία, Καμπανία - Η κεντροδεξιά πήρε το Βένετο

20:46

Ο Τραμπ θα ταξιδέψει στην Κίνα τον Απρίλιο

20:36

Θεοδωρικάκος: Κάλεσμα σε όλα τα κόμματα να στηρίξουν τη δημιουργία της νέας Ανεξάρτητης Αρχής

20:17

Παράταση προθεσμιών για την αποκατάσταση κτηρίων πληγέντων από τις πλημμύρες του 2023

20:10

Μερτς: Η Ρωσία πρέπει να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

20:04

Η ανταλλαγή που ζητούν οι ΗΠΑ από την Ευρώπη στο εμπόριο

19:59

Λαγκάρντ: Η υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης μπορεί ακόμα να δώσει πλεονέκτημα στην ΕΕ

19:54

Μητσοτάκης: Ο τομέας της AI δεν χρειάζεται να εξαρτάται αποκλειστικά από τις ΗΠΑ

19:46

Κεραμέως στο CEO Initiative 2025: Στρατηγική προσέγγιση για τον επαναπατρισμό ταλέντων

19:33

Νικολοπούλου (Επ. Ανταγωνισμού): Η αύξηση του κόστους ζωής αποτελεί ένα σύνθετο πρόβλημα

19:30

Ισραήλ: Η GHF τερματίζει την αποστολή της στη Γάζα

19:24

Παπαστεργίου: Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην υπηρεσία του Δημοσίου

19:12

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές - «Βουτιά» για τις μετοχές άμυνας ελέω του Ουκρανικού

19:06

ΥΠΕΝ: Μετά από 24 χρόνια, επιταχύνονται οι διαδικασίες ολοκλήρωσης του Υδροηλεκτρικού Έργου Μεσοχώρας Τρικάλων

18:48

Κίνα - ΗΠΑ: Τηλεφωνική συνομιλία Σι με Τραμπ

18:40

BriQ Properties: 57,2% των μετόχων ανταποκρίθηκε στο πρόγραμμα Επανεπένδυσης Μερίσματος

18:36

Μιχαηλίδου: 6.083 παιδιά παίρνουν voucher στη Β’ Πρόσκληση για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς

18:25

Στην παρουσίαση της ελληνικής λίστας «Forbes 30 under 30» για το 2026 αύριο ο Κυρ. Μητσοτάκης

18:21

Αγορά Παιγνίων: Ποιοι οδηγούν την ανάπτυξη – Μεικτά έσοδα πάνω από 12,02 δισ. ευρώ

18:20

Flexopack: Στα 6,4 εκατ. το μετοχικό κεφάλαιο μετά την ΑΜΚ

18:17

Γεωργιάδης: Η έκθεση του ΟΟΣΑ για την Υγεία δεν αποτυπώνει τη μεταρρύθμιση της κυβέρνησης

18:00

CNL Capital: Νέο ομολογιακό δάνειο 620.000 ευρώ για ενίσχυση επενδυτικής στρατηγικής

gazzetta
gazzetta reader insider insider