Αυτά είναι 5 διάσημα σνακ που δημιουργήθηκαν κατά λάθος

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτά είναι 5 διάσημα σνακ που δημιουργήθηκαν κατά λάθος
Τα πατατάκια, τα χωνάκια παγωτού και τα cookies είναι αγαπημένα μας σνακ που δημιουργήθηκαν επειδή κάποιος ήταν αφηρημένος ή προσπάθησε να δώσει μια λύση σε ένα αναπάντεχο πρόβλημα.

Κάποιες από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις έχουν γίνει κατά λάθος ή από τύχη.

Τα αγαπημένα μας πατατάκια, τα χωνάκια παγωτού και τα γευστικά μπισκότα cookies ανήκουν στα σνακ που δημιουργήθηκαν επειδή κάποιος ήταν αφηρημένος ή προσπάθησε να δώσει μια γρήγορη λύση σε ένα ξαφνικό πρόβλημα το οποίο παρουσιάστηκε μπροστά του.

Στις περισσότερες περιπτώσεις εκείνοι που είχαν την «έμπνευση» που οδήγησε σε τεράστια επιτυχία, φρόντισαν να κατοχυρώσουν την ευρεσιτεχνία τους και να κερδίσουν τελικά πολλά χρήματα από αυτό το …λάθος.

Αυτά είναι πέντε αγαπημένα σνακ που δημιουργήθηκαν κατά λάθος σύμφωνα με το The Richest.

Ο George Crum ήταν σεφ που εργαζόταν σε ένα εστιατόριο στο Λονδίνο και είχε να αντιμετωπίσει έναν πελάτη που διαμαρτυρόταν διαρκώς ότι οι πατάτες του δεν ήταν αρκετά λεπτές.

Ο σεφ για να «πειράξει» τον πελάτη του αποφάσισε να κόψει τις πατάτες όσο πιο λεπτές γινόταν, να τις τηγανίσει ώστε να γίνουν τραγανές και να ρίξει πολύ αλάτι. Ωστόσο, εκείνος τις λάτρεψε και κάπως έτσι τα πατατάκια έγιναν ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα του εστιατορίου και αργότερα ένα πολύ αγαπημένο σνακ.

Το Toll House Inn ήταν διάσημο για τα επιδόρπιά του. Η ιδιοκτήτριά του, Ruth Wakefield έφτιαξε το πρώτο cookie με κομματάκια σοκολάτας μια μέρα που ξέμεινε από κουβερτούρα.

Τότε σκέφτηκε να διαλύσει μία μπάρα κανονικής σοκολάτας σε όσο μικρότερα κομματάκια μπορούσε και τα πρόσθεσε στη ζύμη ελπίζοντας ότι αυτά θα λιώσουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Τα κομματάκια σοκολάτας όμως έμειναν άθικτα και έτσι γεννήθηκαν τα αγαπημένα σε όλους coοkies.

Το 1904 στο St. Louis World’s Fair, ένας παγωτατζής ξέμεινε από πιάτα και δεν μπορούσε να σερβίρει το παγωτό στους πελάτες του. Εκείνη τη στιγμή παρενέβη ο Ernest A. Hamwi ο οποίος ήταν δίπλα και πουλούσε γλυκά που έμοιαζαν με βάφλες.

Συγκεκριμένα ο Hamwi του πρότεινε να διαμορφώσουν τις βάφλες σε σχήμα κώνου, ώστε να μπορεί να σταθεί το παγωτό μέσα και να το σερβίρουν έτσι στους πελέτες. Η ιδέα του αποδείχθηκε ιδιαίτερα επιτυχημένη και ο ίδιος αργότερα την εξέλιξε, ιδρύοντας την εταιρεία Western Cone.

Το 1894 ο Δρ. John Harvey Kellogg και ο αδελφός του Will Keith Kellogg προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ένα υγιεινό και χορτοφαγικό γεύμα για τους ασθενείς τους. Ωστόσο ξέχασαν το σιτάρι στη φωτιά και έβρασε παραπάνω.

Προσπαθώντας να σώσουν το φαγητό, με έναν πλάστη έσπασαν τη ζύμη σε νιφάδες, τις οποίες στη συνέχεια αποφάσισαν να ψήσουν στον φούρνο. Οι νιφάδες είχαν μεγάλη επιτυχία στους ασθενείς και έτσι τα δύο αδέλφια άρχισαν να το δοκιμάζουν και με άλλα υλικά. Διαπίστωσαν ότι τα καλυτέρα αποτελέσματα τα είχαν με το καλαμπόκι και το 1906 ξεκίνησαν τα Kellogg's.

Το 1905, ο 11χρονος τότε Frank Epperson, ξέχασε το αγαπημένο του φρουτοποτό μαζί με το ξυλάκι με το οποίο το ανακάτευε μέσα στο ψυγείο ολόκληρη τη νύχτα. Το πρωί είχε παγώσει αλλά η γεύση του παρέμεινε καλή.

Η γρανίτα είχε μόλις εφευρεθεί. Χρειάστηκε ωστόσο να περάσουν 18 χρόνια, ώστε o Epperson το 1923 να υποβάλει αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

18:03

Κίνα: Το Πεκίνο χαιρετίζει τη συμφωνία εκεχειρίας Καμπότζης-Ταϊλάνδης, σχεδιάζει συνομιλίες

17:49

Συνάντηση Νετανιάχου-Τραμπ τη Δευτέρα στη Φλόριντα

17:43

Βουλευτικές εκλογές διεξάγονται την Κυριακή στο Κόσοβο

16:53

Εκπρόσωποι 18 αγροτικών μπλόκων ζητούν κοινή κάθοδο, συμπόρευση και διάλογο με την κυβέρνηση

16:29

Ελβετία: Ο αρχηγός των ΕΔ λέει ότι η χώρα του δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της απέναντι σε μια γενικευμένη επίθεση

16:17

WindEurope: Οι ΑΠΕ εξοικονομούν ποσό ίσο με τη δαπάνη για υγειονομική περίθαλψη

16:06

Χρηστίδης: Η κυβέρνηση καθυστερεί τις πληρωμές και επιχειρεί να ρίξει το φταίξιμο στους απλήρωτους αγρότες

15:55

Βόλτα στην Καστροπολιτεία των Ιωαννίνων

15:45

Κίνα: Αναθεωρεί τον νόμο για το εξωτερικό εμπόριο για τη διασφάλιση των εθνικών συμφερόντων

15:32

Τσατραφύλλιας: Η κλιματική κρίση είναι ήδη παρούσα στη Μεσόγειο

15:26

Φάκελο με αιτήματα παρέδωσαν στον Κ. Τσιάρα εκπρόσωποι αγροτών από την Κορινθία

15:15

RND: Νέα ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό

15:05

DW: 2025, η χρονιά που άλλαξε την Ευρώπη

14:50

Alpha Bank- Η ελληνική οικονομία το 2026: Επιδόσεις, προκλήσεις και κίνδυνοι

14:16

Ομάδα εργασίας στο υπουργείο Ανάπτυξης για την εφαρμογή του Net Zero Industry Act

14:00

Τι έρχεται για 2+1 mega Logistics Parks - Επιχειρηματικά Κέντρα αξίας 1 δισ. σε Αττική/Θεσσαλονίκη

13:58

Σδούκου: Κυβέρνηση και αγρότες δεν είναι αντίπαλοι

13:53

Κοντογεώργης: Η κυβέρνηση θα διατηρήσει ισχυρή τη σχέση με τους αγρότες

13:42

Λέκκας: Οι πλημμύρες στην Αττική δεν οφείλονται μόνο στη βροχή

13:36

Μπλόκα: Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι αγρότες της Νίκαιας – Ποιους δρόμους κλείνουν σήμερα

13:21

Βραζιλία: Υπό δικαστικό έλεγχο η Κεντρική Τράπεζα για την εκκαθάριση τράπεζας

13:07

ΗΠΑ: Μεγάλα προβλήματα στις αερομεταφορές στις βορειοανατολικές πολιτείες απ' την κακοκαιρία

12:52

Ιταλία: Εννέα συλλήψεις για οικονομική στήριξη της Χαμάς μέσω εκστρατειών ανθρωπιστικής βοήθειας

12:45

Πολωνία: Άνοιξαν και πάλι δύο αεροδρόμια που είχαν κλείσει προσωρινά λόγω των ρωσικών πληγμάτων στην Ουκρανία

12:43

Ταϊλάνδη-Καμπότζη: Συμφωνία για κατάπαυση του πυρός

12:37

Προδιαγεγραμμένη καύση: Το νέο μοντέλο πρόληψης πυρκαγιών και διαχείρισης της καύσιμης ύλης

12:16

Ουκρανία: Ανελέητο ρωσικό σφυροκόπημα στο Κίεβο

12:03

Κίνα: Θέτει κανόνες στην ΑΙ με ανθρώπινη αλληλεπίδραση

11:52

Παπαστεργίου: Στόχος η δημιουργία μιας σύγχρονης, ψηφιακής Ελλάδας

11:43

Αργεντινή: Το Κογκρέσο ενέκρινε τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης Μιλέι

gazzetta
gazzetta reader insider insider