Αυτά είναι 5 διάσημα σνακ που δημιουργήθηκαν κατά λάθος

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτά είναι 5 διάσημα σνακ που δημιουργήθηκαν κατά λάθος
Τα πατατάκια, τα χωνάκια παγωτού και τα cookies είναι αγαπημένα μας σνακ που δημιουργήθηκαν επειδή κάποιος ήταν αφηρημένος ή προσπάθησε να δώσει μια λύση σε ένα αναπάντεχο πρόβλημα.

Κάποιες από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις έχουν γίνει κατά λάθος ή από τύχη.

Τα αγαπημένα μας πατατάκια, τα χωνάκια παγωτού και τα γευστικά μπισκότα cookies ανήκουν στα σνακ που δημιουργήθηκαν επειδή κάποιος ήταν αφηρημένος ή προσπάθησε να δώσει μια γρήγορη λύση σε ένα ξαφνικό πρόβλημα το οποίο παρουσιάστηκε μπροστά του.

Στις περισσότερες περιπτώσεις εκείνοι που είχαν την «έμπνευση» που οδήγησε σε τεράστια επιτυχία, φρόντισαν να κατοχυρώσουν την ευρεσιτεχνία τους και να κερδίσουν τελικά πολλά χρήματα από αυτό το …λάθος.

Αυτά είναι πέντε αγαπημένα σνακ που δημιουργήθηκαν κατά λάθος σύμφωνα με το The Richest.

Ο George Crum ήταν σεφ που εργαζόταν σε ένα εστιατόριο στο Λονδίνο και είχε να αντιμετωπίσει έναν πελάτη που διαμαρτυρόταν διαρκώς ότι οι πατάτες του δεν ήταν αρκετά λεπτές.

Ο σεφ για να «πειράξει» τον πελάτη του αποφάσισε να κόψει τις πατάτες όσο πιο λεπτές γινόταν, να τις τηγανίσει ώστε να γίνουν τραγανές και να ρίξει πολύ αλάτι. Ωστόσο, εκείνος τις λάτρεψε και κάπως έτσι τα πατατάκια έγιναν ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα του εστιατορίου και αργότερα ένα πολύ αγαπημένο σνακ.

Το Toll House Inn ήταν διάσημο για τα επιδόρπιά του. Η ιδιοκτήτριά του, Ruth Wakefield έφτιαξε το πρώτο cookie με κομματάκια σοκολάτας μια μέρα που ξέμεινε από κουβερτούρα.

Τότε σκέφτηκε να διαλύσει μία μπάρα κανονικής σοκολάτας σε όσο μικρότερα κομματάκια μπορούσε και τα πρόσθεσε στη ζύμη ελπίζοντας ότι αυτά θα λιώσουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Τα κομματάκια σοκολάτας όμως έμειναν άθικτα και έτσι γεννήθηκαν τα αγαπημένα σε όλους coοkies.

Το 1904 στο St. Louis World’s Fair, ένας παγωτατζής ξέμεινε από πιάτα και δεν μπορούσε να σερβίρει το παγωτό στους πελάτες του. Εκείνη τη στιγμή παρενέβη ο Ernest A. Hamwi ο οποίος ήταν δίπλα και πουλούσε γλυκά που έμοιαζαν με βάφλες.

Συγκεκριμένα ο Hamwi του πρότεινε να διαμορφώσουν τις βάφλες σε σχήμα κώνου, ώστε να μπορεί να σταθεί το παγωτό μέσα και να το σερβίρουν έτσι στους πελέτες. Η ιδέα του αποδείχθηκε ιδιαίτερα επιτυχημένη και ο ίδιος αργότερα την εξέλιξε, ιδρύοντας την εταιρεία Western Cone.

Το 1894 ο Δρ. John Harvey Kellogg και ο αδελφός του Will Keith Kellogg προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ένα υγιεινό και χορτοφαγικό γεύμα για τους ασθενείς τους. Ωστόσο ξέχασαν το σιτάρι στη φωτιά και έβρασε παραπάνω.

Προσπαθώντας να σώσουν το φαγητό, με έναν πλάστη έσπασαν τη ζύμη σε νιφάδες, τις οποίες στη συνέχεια αποφάσισαν να ψήσουν στον φούρνο. Οι νιφάδες είχαν μεγάλη επιτυχία στους ασθενείς και έτσι τα δύο αδέλφια άρχισαν να το δοκιμάζουν και με άλλα υλικά. Διαπίστωσαν ότι τα καλυτέρα αποτελέσματα τα είχαν με το καλαμπόκι και το 1906 ξεκίνησαν τα Kellogg's.

Το 1905, ο 11χρονος τότε Frank Epperson, ξέχασε το αγαπημένο του φρουτοποτό μαζί με το ξυλάκι με το οποίο το ανακάτευε μέσα στο ψυγείο ολόκληρη τη νύχτα. Το πρωί είχε παγώσει αλλά η γεύση του παρέμεινε καλή.

Η γρανίτα είχε μόλις εφευρεθεί. Χρειάστηκε ωστόσο να περάσουν 18 χρόνια, ώστε o Epperson το 1923 να υποβάλει αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

17:19

Ουκρανία: Ρωσική επίθεση στη Ζαπορίζια προκαλεί τον τραυματισμό 26 ανθρώπων

17:13

Εκτός ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ o Νίκος Παππάς

17:06

Δήμας: Περί τα 2 δισ. ευρώ τα κονδύλια για υποδομές

16:55

Απώλειες στη Wall Street ελέω των «μάκρο» για την αγορά εργασίας

16:54

ΥΠΕΞ προς Β. Μακεδονία: Απόλυτα δεσμευτική και για τις δύο πλευρές η Συμφωνία των Πρεσπών

16:49

ΑΣΕΠ: Εκδόθηκαν οι προσωρινοί πίνακες επιτυχόντων για 4.276 θέσεις στο Δημόσιο

16:46

Δίκη Χρυσής Αυγής: Την ενοχή και των 42 κατηγορούμενων ζητά η εισαγγελέας

16:37

Μέλος του ΔΣ της SMEunited εξελέγη o Κωστής Μουσουρούλης

16:22

Γουόλερ: «Απαραίτητο» να τονίσουμε τη σημασία της ανεξαρτησίας της Fed στον Τραμπ

16:18

Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια: Πότε και πώς θα επηρεαστούν οι χρήσεις και οι αξίες των ακινήτων - Παραδείγματα

16:18

Σάντσεθ: «Ιστορικό λάθος» η απόφαση της Κομισιόν για τα βενζινοκίνητα οχήματα

16:15

ΥΠΑΑΤ: Πώς θα γίνει η πληρωμή αγροτεμαχίων έως 20 στρέμματα παρά τα ζητήματα ΚΑΕΚ

16:09

Σουδάν: Η πιο παραμελημένη κρίση του 2025

16:07

Το Ευρωκοινοβούλιο τάσσεται υπέρ του «στρατιωτικού Σένγκεν» για ενδεχόμενη ρωσική επίθεση

16:03

Χρυσοχοΐδης: Ο πόλεμος ενάντια στους εμπόρους ναρκωτικών θα συνεχιστεί

15:57

Ευρωκοινοβούλιο: Εγκρίθηκε σχέδιο για τη βελτίωση της προσβασιμότητας στις αμβλώσεις

15:55

Πούτιν: Η Ρωσία θα επιτύχει όλους τους πολεμικούς στόχους της στην Ουκρανία

15:52

«Πάτησε» τα 65 δολάρια με ρεκόρ όλων των εποχών το ασήμι - Υψηλό 17ετίας για πλατίνα

15:51

Το Ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε σχέδιο για τη βελτίωση της προσβασιμότητας στις αμβλώσεις

15:46

Η Ουκρανία λέει ότι ελέγχει το 90% της πόλης Κουπιάνσκ, η Ρωσία το διαψεύδει

15:42

Μαρινάκης για αγρότες: Δώσαμε λύση σε αιτήματα που δεν ικανοποιήθηκαν για δεκαετίες

15:25

Λουάνα Λόπες Λάρα: Με αυτοκρατορία 11 δισ. δολαρίων στα 29 της - Ποια είναι

15:10

Πώς επηρεάζει την αγορά η αναστολή λειτουργίας της Jetoil - Πόσα πρατήρια κλείνουν

15:08

ΕΚΤΕΡ: Έλαβε έγκριση για την ανέγερση των νέων κεντρικών της γραφείων στην Αγία Παρασκευή

14:58

ΕΑΕΕ: Αύξηση 13,2% στο πλήθος των ασφαλίσεων μεταφερόμενων εμπορευμάτων το 2024

14:57

Helleniq Energy: Βαθμολογία 99% στο ATHEX ESG Data Portal - Κορυφαία κατάταξη μεταξύ 92 εταιρειών

14:52

Το ΑΙ κοινός παρονομαστής στις απειλές ασφάλειας για τη βιομηχανία της ψυχαγωγίας το 2026

14:49

Πιερρακάκης: Σημαντικός ο ρόλος των τραπεζών στον μετασχηματισμό της Ελλάδας και της Ευρώπης

14:41

Λάιεν για μεταναστευτικό: Απαραίτητη προϋπόθεση η αποτελεσματικότητα των επιστροφών

14:36

Καστοριά: Η αρχοντική πόλη της λίμνης που σε καλεί να επιστρέψεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider