Αυτά είναι 5 διάσημα σνακ που δημιουργήθηκαν κατά λάθος

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτά είναι 5 διάσημα σνακ που δημιουργήθηκαν κατά λάθος
Τα πατατάκια, τα χωνάκια παγωτού και τα cookies είναι αγαπημένα μας σνακ που δημιουργήθηκαν επειδή κάποιος ήταν αφηρημένος ή προσπάθησε να δώσει μια λύση σε ένα αναπάντεχο πρόβλημα.

Κάποιες από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις έχουν γίνει κατά λάθος ή από τύχη.

Τα αγαπημένα μας πατατάκια, τα χωνάκια παγωτού και τα γευστικά μπισκότα cookies ανήκουν στα σνακ που δημιουργήθηκαν επειδή κάποιος ήταν αφηρημένος ή προσπάθησε να δώσει μια γρήγορη λύση σε ένα ξαφνικό πρόβλημα το οποίο παρουσιάστηκε μπροστά του.

Στις περισσότερες περιπτώσεις εκείνοι που είχαν την «έμπνευση» που οδήγησε σε τεράστια επιτυχία, φρόντισαν να κατοχυρώσουν την ευρεσιτεχνία τους και να κερδίσουν τελικά πολλά χρήματα από αυτό το …λάθος.

Αυτά είναι πέντε αγαπημένα σνακ που δημιουργήθηκαν κατά λάθος σύμφωνα με το The Richest.

Ο George Crum ήταν σεφ που εργαζόταν σε ένα εστιατόριο στο Λονδίνο και είχε να αντιμετωπίσει έναν πελάτη που διαμαρτυρόταν διαρκώς ότι οι πατάτες του δεν ήταν αρκετά λεπτές.

Ο σεφ για να «πειράξει» τον πελάτη του αποφάσισε να κόψει τις πατάτες όσο πιο λεπτές γινόταν, να τις τηγανίσει ώστε να γίνουν τραγανές και να ρίξει πολύ αλάτι. Ωστόσο, εκείνος τις λάτρεψε και κάπως έτσι τα πατατάκια έγιναν ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα του εστιατορίου και αργότερα ένα πολύ αγαπημένο σνακ.

Το Toll House Inn ήταν διάσημο για τα επιδόρπιά του. Η ιδιοκτήτριά του, Ruth Wakefield έφτιαξε το πρώτο cookie με κομματάκια σοκολάτας μια μέρα που ξέμεινε από κουβερτούρα.

Τότε σκέφτηκε να διαλύσει μία μπάρα κανονικής σοκολάτας σε όσο μικρότερα κομματάκια μπορούσε και τα πρόσθεσε στη ζύμη ελπίζοντας ότι αυτά θα λιώσουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Τα κομματάκια σοκολάτας όμως έμειναν άθικτα και έτσι γεννήθηκαν τα αγαπημένα σε όλους coοkies.

Το 1904 στο St. Louis World’s Fair, ένας παγωτατζής ξέμεινε από πιάτα και δεν μπορούσε να σερβίρει το παγωτό στους πελάτες του. Εκείνη τη στιγμή παρενέβη ο Ernest A. Hamwi ο οποίος ήταν δίπλα και πουλούσε γλυκά που έμοιαζαν με βάφλες.

Συγκεκριμένα ο Hamwi του πρότεινε να διαμορφώσουν τις βάφλες σε σχήμα κώνου, ώστε να μπορεί να σταθεί το παγωτό μέσα και να το σερβίρουν έτσι στους πελέτες. Η ιδέα του αποδείχθηκε ιδιαίτερα επιτυχημένη και ο ίδιος αργότερα την εξέλιξε, ιδρύοντας την εταιρεία Western Cone.

Το 1894 ο Δρ. John Harvey Kellogg και ο αδελφός του Will Keith Kellogg προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ένα υγιεινό και χορτοφαγικό γεύμα για τους ασθενείς τους. Ωστόσο ξέχασαν το σιτάρι στη φωτιά και έβρασε παραπάνω.

Προσπαθώντας να σώσουν το φαγητό, με έναν πλάστη έσπασαν τη ζύμη σε νιφάδες, τις οποίες στη συνέχεια αποφάσισαν να ψήσουν στον φούρνο. Οι νιφάδες είχαν μεγάλη επιτυχία στους ασθενείς και έτσι τα δύο αδέλφια άρχισαν να το δοκιμάζουν και με άλλα υλικά. Διαπίστωσαν ότι τα καλυτέρα αποτελέσματα τα είχαν με το καλαμπόκι και το 1906 ξεκίνησαν τα Kellogg's.

Το 1905, ο 11χρονος τότε Frank Epperson, ξέχασε το αγαπημένο του φρουτοποτό μαζί με το ξυλάκι με το οποίο το ανακάτευε μέσα στο ψυγείο ολόκληρη τη νύχτα. Το πρωί είχε παγώσει αλλά η γεύση του παρέμεινε καλή.

Η γρανίτα είχε μόλις εφευρεθεί. Χρειάστηκε ωστόσο να περάσουν 18 χρόνια, ώστε o Epperson το 1923 να υποβάλει αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

19:20

Γεωργία: Kατηγορίες για βίαιη καταστολή διαδηλώσεων απαγγέλθηκαν στον πρώην πρωθυπουργό Γκαχάρια

19:12

Ευρωαγορές: Νέο ρεκόρ στον Stoxx 600 έφερε η ελπίδα για το shutdown στις ΗΠΑ

19:00

Black Friday: Η μεγάλη «μάχη» άρχισε

18:53

Ινδία: «Τρομοκρατική ενέργεια» η έκρηξη αυτοκινήτου στο Κόκκινο Φρούριο του Νέου Δελχί

18:37

Κεραμέως: Η Ελλάδα απαντά στη δημογραφική πρόκληση με πολιτικές απασχόλησης για όλες τις ηλικίες

18:33

Ο Μπόστιτς εγκαταλείπει το πόστο του στην Fed

18:28

Χατζηδάκης: Η ελληνική βιομηχανία είναι όρθια και έχει δημιουργήσει 60.000 νέες θέσεις εργασίας

18:21

Ανακηρύχθηκε κι επίσημα η Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

18:16

Anthropic: Επενδύει 50 δισ. δολ. σε υποδομές τεχνητής νοημοσύνης στις ΗΠΑ

18:14

Flexopack: Στις 14/11 η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών από την ΑΜΚ

18:07

Ράλι 10% για την AMD με μοχλό τις προβλέψεις για την Τεχνητή Νοημοσύνη - «Είναι σωστό ρίσκο»

17:55

Ομιλία Μητσοτάκη την Πέμπτη στην παραλαβή τριών αεροσκαφών του Πυροσβεστικού Σώματος

17:53

ΧΑ: Τρίτη διαδοχική άνοδος με το βλέμμα στα υψηλά του Οκτωβρίου

17:51

Ρωσία και Καζακστάν συμφώνησαν να ενισχύσουν τις σχέσεις τους στον πετρελαϊκό τομέα

17:44

Alpha Bank: Πρώτο Innovation Day αφιερωμένο στην Τεχνητή Νοημοσύνη

17:32

Παπασταύρου: Η Ελλάδα κύρια πύλη εισόδου για το αμερικανικό αέριο

17:31

Μητσοτάκης: Οι νέοι δε στηρίζονται με λόγια αλλά με πράξεις

17:25

Στροφή OPEC για πετρέλαιο: Ανέμενε έλλειμμα και τώρα αναμένει πλεόνασμα το γ' τρίμηνο

17:16

Η SKY express συνδέει τη Θεσσαλονίκη με το Ντίσελντορφ

17:03

ΑΑΔΕ: Νέα έκδοση myDATA v1.0.12

16:56

Zeus International Hotels & Resorts: Το νέο επενδυτικό πλάνο

16:47

Κύπρος: Νέος σεισμός 5,3 Ρίχτερ ανοιχτά της Πάφου

16:46

Ο Τραμπ «φυσικά και γνώριζε για τα κορίτσια» έγραψε ο Τζέφρι Έπστιν σε email το 2019

16:44

Συνάντηση Δήμα - Κυρανάκη με τον Κύπριο Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων

16:42

Ουκρανία: Παραιτήθηκαν οι υπουργοί Ενέργειας και Δικαιοσύνης εν μέσω ερευνών για διαφθορά

16:42

Wall Street: Σε τροχιά ρεκόρ ο Dow εν μέσω αισιοδοξίας για το τέλος του shutdown

16:27

Σπίτι Μου 2: Διευρύνονται τα εισοδηματικά και ηλικιακά κριτήρια για να «γκαζώσουν» οι αιτήσεις έως τον Αύγουστο

16:22

ΗΠΑ: Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο η ζήτηση στεγαστικών δανείων

16:18

BFF Banking Group: Iστορικό υψηλό για δανειακό χαρτοφυλάκιο και όγκο εργασιών στο εννεάμηνο

16:09

Ταϊλάνδη: Κλιμακώνεται η ένταση στα σύνορα με την Καμπότζη - Τουλάχιστον ένας νεκρός

gazzetta
gazzetta reader insider insider