Αυτοί είναι οι 5 πιο πλούσιοι αθλητές Ολυμπιακών Αγώνων

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτοί είναι οι 5 πιο πλούσιοι αθλητές Ολυμπιακών Αγώνων
Σύμφωνα με το TheRichest αυτοί είναι οι πιο πλούσιοι αθλητές που έχουν συμμετάσχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η συμμετοχή - και η νίκη - στους Ολυμπιακούς Αγώνες θεωρείται το υψηλότερο επίπεδο επιτυχίας για τους περισσότερους αθλητές, χάρη στις ικανότητες που πρέπει να έχει κανείς, τη φήμη που αποκτά και το θαυμασμό που κερδίζει.

Όμως, αυτό που δεν ξέρουν οι περισσότεροι είναι πόσα χρήματα κερδίζουν οι αθλητές που αγωνίζονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς τις περισσότερες φορές πρόκειται για αστρονοπμικά ποσά.

Σύμφωνα με το TheRichest, αυτοί είναι οι πιο πλούσιοι αθλητές που έχουν συμμετάσχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες και βρίσκονται στις 5 πρώτες θέσεις της κατάταξης το 2019, με βάση τις προσωπικές τους περιουσίες:

Μπορεί οι περισσότεροι να έχουν στο μυαλό τους την Κέιτλιν Τζένερ, η οποία έγινε διάσημη μέσα από τηλεοπτικά ριάλιτι, (Keeping up with the Kardashians), όμως «ξεκίνησε» ως αθλητής με το όνομα Μπρους Τζένερ, τότε.

Το 1972 συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες και έφτασε μόλις μέχρι την 10η θέση, όμως στους Αγώνες του 1976 αναδείχθηκε πρωταθλητής. Κατέκτησε επίσης την πρώτη θέση στους Pan American Games του 1975 και κατέκτησε πολλούς τίτλους σε εθνικό επιπεδο στις ΗΠΑ.

Ο Γιουσέιν Μπολτ έχει καταρρίψει πολλά ρεκόρ στο αγώνισμα των 100 μέτρων, των 200 μέτρων και στο αγώνισμα των 4 x 100 μέτρων. Εκπροσωπώντας τη Τζαμάικα κυριάρχησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008, του 2012 και του 2016. Συνολικά, έχει κερδίσει 8 χρυσά μετάλλια και έχει σπάσει 19 ρεκόρ Γκίνες!

Όσοι ονειρεύονται να γίνουν επαγγελματίες κολυμβητές έχουν σαν πρότυπο τον Ολυμπιακό αθλητή Μάικλ Φελπς.

Ο Φελπς έχει αγωνιστεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες το 2000, το 2004, το 2008, το 2012 και το 2016 κερδίζοντας συνολικά 28 μετάλλια, από τα οποία τα 23 είναι χρυσά. Το 2016 ανακοίνωσε πως αποσύρεται ως επαγγελματίας αθλητής και πως θα αφοσιωθεί στη φιλανθρωπία, μέσα από το ίδρυμα του, Michael Phelps Foundation, το οποίο προωθεί υγιεινά πρότυπα ζωής και την κολύμβηση.

Ο Λανς Άρμστρονγκ ξεκίνησε να αγωνίζεται ως ποδηλατιστής σε ηλικία 16 ετών και έγινε εξαιρετικά διάσημος και δημοφιλής για τις αποδόσεις του. Το 2013 ο ίδιος αποκάλυψε πως μερικές φορές χρησιμοποίησε φάρμακα που ενίσχυσαν την απόδοσή του, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να επιστρέψει ορισμένα από τα μετάλλιά του.

Στην ίδια θέση των... 50 εκατ. δολαρίων βρίσκεται και ο αθλητής του κρίκετ Σέιν Γουόρν, αν και δεν έχει αγωνιστεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες από το 1990.

Αποσύρθηκε το 2013, το όνομά του έχει ακουστεί πολλές φορές για σκάνδαλα στην προσωπική του ζωή, όμως αυτό δεν τον εμπόδισε να ενταχθεί στο ICC Cricket Hall of Fame.

 

Ορισμένοι δεν γνωρίζουν πως το «αθλητικό» ξεκίνημα του Σον Γουάιτ ήταν στο skateboard, καθώς έγινε διάσημος στο snowboard, κατακτώντας χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2006, του 2010, του 2014 και του 2018.

Πλέον, ο Γουάιτ κάνει επιχειρηματικά βήματα και στο χώρο της ψυχαγωγίας, εμφανίζεται σε ταινίες και παίζει κιθάρα με τη μπάντα του.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

10:34

Η ακραία ζέστη συνδέεται με ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων υγείας - Οι επιπτώσεις σε παιδιά

10:26

ΥΠΕΞ για πλημμύρες στο Νεπάλ: «Η σκέψη μας στις οικογένειες των θυμάτων και των αγνοουμένων»

10:19

Alpha Bank: Έως τις 20 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις συμμετοχής στον διαγωνισμό καινοτομίας FinQuest 2026

10:07

Επιτυχής κατάρριψη εχθρικών UAV από την ελληνική πυροβολαρχία Patriot στη Σαουδική Αραβία

09:57

Μαρινάκης: Δεν κρύφτηκα ούτε μία στιγμή στα δύσκολα - Αυτή είναι η μεγαλύτερη τιμή για μένα

09:32

Αμερικανικά ΜΜΕ: Αυτός ήταν ο λόγος της αιφνιδιαστικής επίσκεψης του αρχηγού της CIA στη Μόσχα

09:22

ΗΠΑ: Το 2028 η δίκη του φερόμενου ως «εγκεφάλου» των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001

09:15

Δέκα επαγγέλματα που γεννήθηκαν από την κλιματική κρίση

09:12

Τουρισμός: Οι περιφέρειες που κερδίζουν το στοίχημα των διεθνών αεροπορικών αφίξεων

09:01

Πόλεμος στον Περσικό Κόλπο: «Λογαριασμός» 145 δισ. ευρώ για την ΕΕ - Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα

08:41

Πλοίο χτυπήθηκε από «άγνωστο βλήμα» στα Στενά του Ορμούζ

08:39

Αναταραχές στην αγορά αμερικανικών ομολόγων

08:22

Επιστολή Ιράν στον ΟΗΕ: Καταγγέλλει τις ΗΠΑ για «οικονομική τρομοκρατία»

08:18

Ξεκινούν οι εγγραφές επιτυχόντων στα ΑΕΙ - Αποκλειστικά ηλεκτρονικά

08:14

Ήρθε το χοτ ντογκ των 100 ευρώ

08:05

Το σπριντ της κυβέρνησης - Τα σπασμένα πιάτα - Το μέτωπο ΣΥΡΙΖΑ με ΕΛΑΣ

07:46

Φονική πλημμύρα στο Νεπάλ: Αγνοούνται 468 τουρίστες, οι περισσότεροι ξένοι

07:45

Τζαννετάκης: Η Ελλάδα προμηθευτής προϊόντων διύλισης για την ΝΑ Ευρώπη - «Τρελή» η φορολόγηση υπερκερδών

07:33

Οδικά ΣΔΙΤ: «Κληρώνει» για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, AKTOR-METLEN, ΑΒΑΞ και συμβάσεις 700 εκατ. ευρώ

07:28

Στα εγκαίνια της επέκτασης του Μετρό της Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Δείτε live

07:20

Ηλεκτρονικά τιμολόγια: «Ραβασάκια» ΑΑΔΕ σε χιλιάδες επιχειρήσεις - Οι αλλαγές από 1η Οκτωβρίου

07:15

Δημογραφικό: Αδειάζουν οι τάξεις από μαθητές, καταργούνται σχολικές μονάδες στην περιφέρεια

07:12

Το νέο πλαίσιο της ΕΒΑ - Τα ιστορικά υψηλά του ΧΑ - Το εύπορο 20%

23:43

Η UEFA αίρει την απειλή μποϊκοτάζ των διοργανώσεων της FIFA

23:40

Nvidia: Σπάει τα κοντέρ με έσοδα 96,2 δισ. δολαρίων – Πάνω από τις προβλέψεις κέρδη και πωλήσεις

23:29

Salesforce: Ποντάρει στην AI και καθησυχάζει τη Wall Street – Άλμα 7% για τη μετοχή

23:24

Πετρέλαιο: Σταθεροποίηση τιμών μετά το deal Ιράν-Ομάν για τα Στενά του Ορμούζ

23:21

Ιράν: Ο πρωθυπουργός του Κατάρ θα επισκεφθεί αύριο την Τεχεράνη

23:16

Wall Street: Επιφυλακτικότητα μετά τον πληθωρισμό

23:00

Βουλή: Ρυθμίσεις για την υλοποίηση του προγράμματος «Διπλή Ανάπλαση»


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider