Αυτοί είναι οι 5 πιο πλούσιοι αθλητές Ολυμπιακών Αγώνων

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτοί είναι οι 5 πιο πλούσιοι αθλητές Ολυμπιακών Αγώνων
Σύμφωνα με το TheRichest αυτοί είναι οι πιο πλούσιοι αθλητές που έχουν συμμετάσχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η συμμετοχή - και η νίκη - στους Ολυμπιακούς Αγώνες θεωρείται το υψηλότερο επίπεδο επιτυχίας για τους περισσότερους αθλητές, χάρη στις ικανότητες που πρέπει να έχει κανείς, τη φήμη που αποκτά και το θαυμασμό που κερδίζει.

Όμως, αυτό που δεν ξέρουν οι περισσότεροι είναι πόσα χρήματα κερδίζουν οι αθλητές που αγωνίζονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς τις περισσότερες φορές πρόκειται για αστρονοπμικά ποσά.

Σύμφωνα με το TheRichest, αυτοί είναι οι πιο πλούσιοι αθλητές που έχουν συμμετάσχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες και βρίσκονται στις 5 πρώτες θέσεις της κατάταξης το 2019, με βάση τις προσωπικές τους περιουσίες:

Μπορεί οι περισσότεροι να έχουν στο μυαλό τους την Κέιτλιν Τζένερ, η οποία έγινε διάσημη μέσα από τηλεοπτικά ριάλιτι, (Keeping up with the Kardashians), όμως «ξεκίνησε» ως αθλητής με το όνομα Μπρους Τζένερ, τότε.

Το 1972 συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες και έφτασε μόλις μέχρι την 10η θέση, όμως στους Αγώνες του 1976 αναδείχθηκε πρωταθλητής. Κατέκτησε επίσης την πρώτη θέση στους Pan American Games του 1975 και κατέκτησε πολλούς τίτλους σε εθνικό επιπεδο στις ΗΠΑ.

Ο Γιουσέιν Μπολτ έχει καταρρίψει πολλά ρεκόρ στο αγώνισμα των 100 μέτρων, των 200 μέτρων και στο αγώνισμα των 4 x 100 μέτρων. Εκπροσωπώντας τη Τζαμάικα κυριάρχησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008, του 2012 και του 2016. Συνολικά, έχει κερδίσει 8 χρυσά μετάλλια και έχει σπάσει 19 ρεκόρ Γκίνες!

Όσοι ονειρεύονται να γίνουν επαγγελματίες κολυμβητές έχουν σαν πρότυπο τον Ολυμπιακό αθλητή Μάικλ Φελπς.

Ο Φελπς έχει αγωνιστεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες το 2000, το 2004, το 2008, το 2012 και το 2016 κερδίζοντας συνολικά 28 μετάλλια, από τα οποία τα 23 είναι χρυσά. Το 2016 ανακοίνωσε πως αποσύρεται ως επαγγελματίας αθλητής και πως θα αφοσιωθεί στη φιλανθρωπία, μέσα από το ίδρυμα του, Michael Phelps Foundation, το οποίο προωθεί υγιεινά πρότυπα ζωής και την κολύμβηση.

Ο Λανς Άρμστρονγκ ξεκίνησε να αγωνίζεται ως ποδηλατιστής σε ηλικία 16 ετών και έγινε εξαιρετικά διάσημος και δημοφιλής για τις αποδόσεις του. Το 2013 ο ίδιος αποκάλυψε πως μερικές φορές χρησιμοποίησε φάρμακα που ενίσχυσαν την απόδοσή του, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να επιστρέψει ορισμένα από τα μετάλλιά του.

Στην ίδια θέση των... 50 εκατ. δολαρίων βρίσκεται και ο αθλητής του κρίκετ Σέιν Γουόρν, αν και δεν έχει αγωνιστεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες από το 1990.

Αποσύρθηκε το 2013, το όνομά του έχει ακουστεί πολλές φορές για σκάνδαλα στην προσωπική του ζωή, όμως αυτό δεν τον εμπόδισε να ενταχθεί στο ICC Cricket Hall of Fame.

 

Ορισμένοι δεν γνωρίζουν πως το «αθλητικό» ξεκίνημα του Σον Γουάιτ ήταν στο skateboard, καθώς έγινε διάσημος στο snowboard, κατακτώντας χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2006, του 2010, του 2014 και του 2018.

Πλέον, ο Γουάιτ κάνει επιχειρηματικά βήματα και στο χώρο της ψυχαγωγίας, εμφανίζεται σε ταινίες και παίζει κιθάρα με τη μπάντα του.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

20:12

Τσιάρας: Προτεραιότητα η ανάσχεση του αφθώδους πυρετού και η στήριξη της κτηνοτροφίας

20:01

Κοινό ανακοινωθέν G7: Άμεσο τέλος στις επιθέσεις κατά αμάχων σε Μέση Ανατολή και Ιράν

19:57

Δύσπιστος ο Μερτς αν ο πόλεμος στο Ιράν μπορεί να φέρει αλλαγή καθεστώτος

19:50

Στερεύει το ρευστό στην Ουκρανία – Κλείνει η «κάνουλα» της ΕΕ

19:39

Κινεζικά πλοία προσπάθησαν ανεπιτυχώς να περάσουν από τα Στενά του Ορμούζ

19:27

Νέα πτώση στις ευρωαγορές

19:15

Σνάμπελ (ΕΚΤ) για πόλεμο στη Μέση Ανατολή: Δεν υπάρχει λόγος να βιαστούμε να δράσουμε

19:04

«Πλήγματα» σε αντιδραστήρες του Ιράν - Ρούμπιο: Ο «πόλεμος θα συνεχιστεί 2 με 4 εβδομάδες»

18:55

Ιράν: Πάνω από 300 Αμερικανοί στρατιωτικοί έχουν τραυματιστεί από την έναρξη του πολέμου

18:47

CrediaBank: «Πράσινο φως» από τη ΓΣ για ΑΜΚ έως 300 εκατ. ευρώ

18:46

Real Consulting: Από 30 Μαρτίου στο ταμπλό οι νέες μετοχές από την ΑΜΚ

18:37

Όταν έχεις δεμένα τα χέρια

18:34

ΓΕΒΚΑ: Αύξηση 77% στα καθαρά κέρδη το 2025 - Πρόταση για μέρισμα €0,1 ανά μετοχή

18:27

Ρουμπινί: Ο Τραμπ θα κλιμακώσει τον πόλεμο - Ρίσκο για στασιμοπληθωρισμό δεκαετίας 1970

18:22

Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν εκατοντάδες πυραύλους Tomahawk εναντίον του Ιράν

18:09

Κακό το one size fits for all, χειρότερο το too little too late

17:55

CNL Capital: Έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου έως 200.000 ευρώ

17:51

Έναρξη συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ για την εντατικοποίηση επιστροφών παράνομων μεταναστών

17:49

Axios: Δριμύ «κατηγορώ» Βανς σε Νετανιάχου - «Πούλησες εύκολο πόλεμο στον Τραμπ»

17:49

ΗΠΑ: Σε χαμηλό τριμήνου υποχώρησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη

17:46

Κικίλιας: «Άσκηση ετοιμότητας του Λιμενικού με σενάριο πλήγματος σε δεξαμενόπλοιο»

17:35

Πιερρακάκης: Στοχευμένα, δίκαια, αποτελεσματικά μέτρα στήριξης με έμφαση στα πιο ευάλωτα νοικοκυριά και επιχειρήσεις

17:29

Νέα βουτιά στο Χρηματιστήριο της Αθήνας – Στους χειρότερους μήνες της δεκαετίας ο Μάρτιος

17:06

e-ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών έως τις 3 Απριλίου

16:53

Δημοσιεύθηκαν τα εγκεκριμένα, νέα προγράμματα κατάρτισης της ΔΥΠΑ

16:42

Formula1 και Allwyn επεκτείνουν τη συνεργασία τους με νέα πολυετή συμφωνία

16:36

Συμφωνία ΔΕΣΦΑ και Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον Κάθετο Διάδρομο

16:28

Eurobank: Επέλεξε την Knowcrunch για τις εκπαιδεύσεις των στελεχών της στο AI

16:18

Microsoft: Η μετοχή οδεύει για το χειρότερο τρίμηνο από το 2008 - Το «διπλό χτύπημα» που δέχεται το AI

16:16

Ευρωπαϊκές Εποπτικές Αρχές: Σημείο καμπής για τις αγορές ο πόλεμος στο Ιράν – Συστήνουν επαγρύπνηση, τι λένε για τράπεζες και private credit

gazzetta
gazzetta reader insider insider