Αυτοί είναι οι 5 πιο πλούσιοι αθλητές Ολυμπιακών Αγώνων

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτοί είναι οι 5 πιο πλούσιοι αθλητές Ολυμπιακών Αγώνων
Σύμφωνα με το TheRichest αυτοί είναι οι πιο πλούσιοι αθλητές που έχουν συμμετάσχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η συμμετοχή - και η νίκη - στους Ολυμπιακούς Αγώνες θεωρείται το υψηλότερο επίπεδο επιτυχίας για τους περισσότερους αθλητές, χάρη στις ικανότητες που πρέπει να έχει κανείς, τη φήμη που αποκτά και το θαυμασμό που κερδίζει.

Όμως, αυτό που δεν ξέρουν οι περισσότεροι είναι πόσα χρήματα κερδίζουν οι αθλητές που αγωνίζονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς τις περισσότερες φορές πρόκειται για αστρονοπμικά ποσά.

Σύμφωνα με το TheRichest, αυτοί είναι οι πιο πλούσιοι αθλητές που έχουν συμμετάσχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες και βρίσκονται στις 5 πρώτες θέσεις της κατάταξης το 2019, με βάση τις προσωπικές τους περιουσίες:

Μπορεί οι περισσότεροι να έχουν στο μυαλό τους την Κέιτλιν Τζένερ, η οποία έγινε διάσημη μέσα από τηλεοπτικά ριάλιτι, (Keeping up with the Kardashians), όμως «ξεκίνησε» ως αθλητής με το όνομα Μπρους Τζένερ, τότε.

Το 1972 συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες και έφτασε μόλις μέχρι την 10η θέση, όμως στους Αγώνες του 1976 αναδείχθηκε πρωταθλητής. Κατέκτησε επίσης την πρώτη θέση στους Pan American Games του 1975 και κατέκτησε πολλούς τίτλους σε εθνικό επιπεδο στις ΗΠΑ.

Ο Γιουσέιν Μπολτ έχει καταρρίψει πολλά ρεκόρ στο αγώνισμα των 100 μέτρων, των 200 μέτρων και στο αγώνισμα των 4 x 100 μέτρων. Εκπροσωπώντας τη Τζαμάικα κυριάρχησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008, του 2012 και του 2016. Συνολικά, έχει κερδίσει 8 χρυσά μετάλλια και έχει σπάσει 19 ρεκόρ Γκίνες!

Όσοι ονειρεύονται να γίνουν επαγγελματίες κολυμβητές έχουν σαν πρότυπο τον Ολυμπιακό αθλητή Μάικλ Φελπς.

Ο Φελπς έχει αγωνιστεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες το 2000, το 2004, το 2008, το 2012 και το 2016 κερδίζοντας συνολικά 28 μετάλλια, από τα οποία τα 23 είναι χρυσά. Το 2016 ανακοίνωσε πως αποσύρεται ως επαγγελματίας αθλητής και πως θα αφοσιωθεί στη φιλανθρωπία, μέσα από το ίδρυμα του, Michael Phelps Foundation, το οποίο προωθεί υγιεινά πρότυπα ζωής και την κολύμβηση.

Ο Λανς Άρμστρονγκ ξεκίνησε να αγωνίζεται ως ποδηλατιστής σε ηλικία 16 ετών και έγινε εξαιρετικά διάσημος και δημοφιλής για τις αποδόσεις του. Το 2013 ο ίδιος αποκάλυψε πως μερικές φορές χρησιμοποίησε φάρμακα που ενίσχυσαν την απόδοσή του, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να επιστρέψει ορισμένα από τα μετάλλιά του.

Στην ίδια θέση των... 50 εκατ. δολαρίων βρίσκεται και ο αθλητής του κρίκετ Σέιν Γουόρν, αν και δεν έχει αγωνιστεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες από το 1990.

Αποσύρθηκε το 2013, το όνομά του έχει ακουστεί πολλές φορές για σκάνδαλα στην προσωπική του ζωή, όμως αυτό δεν τον εμπόδισε να ενταχθεί στο ICC Cricket Hall of Fame.

 

Ορισμένοι δεν γνωρίζουν πως το «αθλητικό» ξεκίνημα του Σον Γουάιτ ήταν στο skateboard, καθώς έγινε διάσημος στο snowboard, κατακτώντας χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2006, του 2010, του 2014 και του 2018.

Πλέον, ο Γουάιτ κάνει επιχειρηματικά βήματα και στο χώρο της ψυχαγωγίας, εμφανίζεται σε ταινίες και παίζει κιθάρα με τη μπάντα του.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

12:25

Ζαχαράκη: Σχέδιο πλήρους αποκατάστασης και αξιοποίησης εμβληματικού ακινήτου του ΙΚΥ στη Βιέννη

12:18

Δένδιας και Γουίτακερ στο 4ο Φόρουμ για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

12:18

AdventureWEEK Peloponnese 2026: Η Πελοπόννησος στον διεθνή χάρτη του βιώσιμου adventure τουρισμού

12:13

Βρετανία: Τουλάχιστον 20 τα ύποπτα ή επιβεβαιωμένα κρούσματα της επιδημίας μηνιγγίτιδας

12:02

ΙΝΣΕΤΕ: 31 εκατομμύρια αεροπορικές αφίξεις από το εξωτερικό το 2025

11:59

Πιερρακάκης για Ένωση Αποταμιεύσεων και Επενδύσεων: «Αυτή τη φορά υπάρχει αληθινή βούληση να προχωρήσουμε»

11:43

Μιχαηλίδου: Αξιοπρέπεια στην επισιτιστική βοήθεια με το νέο σύστημα vouchers

11:35

Η Τουρκία ανακοίνωσε την ανάπτυξη νέου συστήματος Patriot στο Ιντσιρλίκ από το ΝΑΤΟ

11:33

Σε απεργία διαρκείας τα πρατήρια υγρών καυσίμων στη Λέσβο - «Κόκκινο πανί» το πλαφόν

11:30

ΧΑ: Επιστροφή στις 2.170 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη

11:27

Σουέζ και Ορμούζ στο «κόκκινο»: Το γεωπολιτικό μπλόκο που απειλεί τις ελληνικές αγροτικές εξαγωγές

11:10

Τρίτη ημέρα του ανοδικού «σερί» των ευρωαγορών

11:05

Πειραιώς και Wikifarmer παρουσίασαν την πρώτη ψηφιακή αγορά αγροτικών εφοδίων στην Ελλάδα

10:53

Μητσοτάκης: «Ο παγκόσμιος ελληνισμός πρέπει να συνδιαμορφώνει τις εξελίξεις στη μητέρα πατρίδα»

10:49

Στη Βουλή το σχέδιο νόμου Χατζηδάκη για το βαθύ κράτος - Oι 14 παρεμβάσεις

10:45

Απώλειες άνω του 2% για το πετρέλαιο

10:29

Optima: Έως 65,5 εκατ. ευρώ για το 80,84% της Euroxx

10:28

Λίβανος: Νέο ισραηλινό πλήγμα στο κέντρο της Βηρυτού χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση

10:24

Ο Όμιλος Aktor θα επενδύσει στον μεταλλευτικό τομέα της Αλβανίας

10:20

Premia Properties: Εκδίδει επταετές ομολογιακό δάνειο έως 150 εκατ. ευρώ

10:14

Συνεχίζεται η απεργία των ταξί, νέα συγκέντρωση

10:09

ΥΠΕΞ Ιράν: «Το πυρηνικό δόγμα της χώρας δεν είναι πιθανό να αλλάξει»

10:08

Πρόγραμμα επιχειρηματικότητας ανέργων 18-29 ετών: Παράταση αιτήσεων

10:05

Μεταφορά σκόνης από την Αφρική: Πόσο θα διαρκέσει το φαινόμενο, ποιες περιοχές επηρεάζονται

10:00

Κεφαλογιάννης: «Πρέπει να γίνει συνείδηση ότι κατά την αντιπυρική περίοδο δεν παίζουμε με τη φωτιά»

09:45

Booking.com: Κρατά δυνάμεις ο ελληνικός τουρισμός παρά τη γεωπολιτική αβεβαιότητα

09:35

ΠΟΥ - ΟΗΕ: 4,9 εκατ. παιδιά κάτω των 5 ετών πεθαίνουν ετησίως - Eπιβραδύνει η πρόοδος δεκαετιών

09:26

Στην Αυστραλία την επόμενη εβδομάδα η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

09:21

Μ. Ανατολή: Μπαράζ ιρανικών επιθέσεων σε Ιράκ, Κατάρ και Σ. Αραβία - Δύο νεκροί στο Ισραήλ

09:13

Autohellas: Ιστορικό υψηλό κύκλου εργασιών στα 1,034 δισ. ευρώ το 2025

gazzetta
gazzetta reader insider insider