Αυτοί είναι οι 5 πιο πλούσιοι αθλητές Ολυμπιακών Αγώνων

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτοί είναι οι 5 πιο πλούσιοι αθλητές Ολυμπιακών Αγώνων
Σύμφωνα με το TheRichest αυτοί είναι οι πιο πλούσιοι αθλητές που έχουν συμμετάσχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η συμμετοχή - και η νίκη - στους Ολυμπιακούς Αγώνες θεωρείται το υψηλότερο επίπεδο επιτυχίας για τους περισσότερους αθλητές, χάρη στις ικανότητες που πρέπει να έχει κανείς, τη φήμη που αποκτά και το θαυμασμό που κερδίζει.

Όμως, αυτό που δεν ξέρουν οι περισσότεροι είναι πόσα χρήματα κερδίζουν οι αθλητές που αγωνίζονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς τις περισσότερες φορές πρόκειται για αστρονοπμικά ποσά.

Σύμφωνα με το TheRichest, αυτοί είναι οι πιο πλούσιοι αθλητές που έχουν συμμετάσχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες και βρίσκονται στις 5 πρώτες θέσεις της κατάταξης το 2019, με βάση τις προσωπικές τους περιουσίες:

Μπορεί οι περισσότεροι να έχουν στο μυαλό τους την Κέιτλιν Τζένερ, η οποία έγινε διάσημη μέσα από τηλεοπτικά ριάλιτι, (Keeping up with the Kardashians), όμως «ξεκίνησε» ως αθλητής με το όνομα Μπρους Τζένερ, τότε.

Το 1972 συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες και έφτασε μόλις μέχρι την 10η θέση, όμως στους Αγώνες του 1976 αναδείχθηκε πρωταθλητής. Κατέκτησε επίσης την πρώτη θέση στους Pan American Games του 1975 και κατέκτησε πολλούς τίτλους σε εθνικό επιπεδο στις ΗΠΑ.

Ο Γιουσέιν Μπολτ έχει καταρρίψει πολλά ρεκόρ στο αγώνισμα των 100 μέτρων, των 200 μέτρων και στο αγώνισμα των 4 x 100 μέτρων. Εκπροσωπώντας τη Τζαμάικα κυριάρχησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008, του 2012 και του 2016. Συνολικά, έχει κερδίσει 8 χρυσά μετάλλια και έχει σπάσει 19 ρεκόρ Γκίνες!

Όσοι ονειρεύονται να γίνουν επαγγελματίες κολυμβητές έχουν σαν πρότυπο τον Ολυμπιακό αθλητή Μάικλ Φελπς.

Ο Φελπς έχει αγωνιστεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες το 2000, το 2004, το 2008, το 2012 και το 2016 κερδίζοντας συνολικά 28 μετάλλια, από τα οποία τα 23 είναι χρυσά. Το 2016 ανακοίνωσε πως αποσύρεται ως επαγγελματίας αθλητής και πως θα αφοσιωθεί στη φιλανθρωπία, μέσα από το ίδρυμα του, Michael Phelps Foundation, το οποίο προωθεί υγιεινά πρότυπα ζωής και την κολύμβηση.

Ο Λανς Άρμστρονγκ ξεκίνησε να αγωνίζεται ως ποδηλατιστής σε ηλικία 16 ετών και έγινε εξαιρετικά διάσημος και δημοφιλής για τις αποδόσεις του. Το 2013 ο ίδιος αποκάλυψε πως μερικές φορές χρησιμοποίησε φάρμακα που ενίσχυσαν την απόδοσή του, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να επιστρέψει ορισμένα από τα μετάλλιά του.

Στην ίδια θέση των... 50 εκατ. δολαρίων βρίσκεται και ο αθλητής του κρίκετ Σέιν Γουόρν, αν και δεν έχει αγωνιστεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες από το 1990.

Αποσύρθηκε το 2013, το όνομά του έχει ακουστεί πολλές φορές για σκάνδαλα στην προσωπική του ζωή, όμως αυτό δεν τον εμπόδισε να ενταχθεί στο ICC Cricket Hall of Fame.

 

Ορισμένοι δεν γνωρίζουν πως το «αθλητικό» ξεκίνημα του Σον Γουάιτ ήταν στο skateboard, καθώς έγινε διάσημος στο snowboard, κατακτώντας χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2006, του 2010, του 2014 και του 2018.

Πλέον, ο Γουάιτ κάνει επιχειρηματικά βήματα και στο χώρο της ψυχαγωγίας, εμφανίζεται σε ταινίες και παίζει κιθάρα με τη μπάντα του.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

00:18

Ιστορική εξέλιξη για το Χρηματιστήριο της Αθήνας – «Πράσινο φως» από MSCI για αναταξινόμηση στις ανεπτυγμένες αγορές

23:36

OpenAI: Έκλεισε άνευ προηγουμένου χρηματοδότηση 122 δισ. δολαρίων

23:28

Οι ελπίδες για λήξη του πολέμου συνεπήραν την Wall Street- Κέρδη 1100 μονάδων για τον Dow Jones

23:12

WSJ: Οι ΗΠΑ στέλνουν τρίτο αεροπλανοφόρο στην Μέση Ανατολή

23:02

Σειρά συναντήσεων του Νίκου Δένδια στα ΗΑΕ

22:59

Γιώργος Κώτσηρας: Στηρίζουμε την κοινωνία κρατώντας εφεδρείες για το μέλλον

22:51

Ισραήλ: Σταματά εισαγωγές στρατιωτικού εξοπλισμού από τη Γαλλία λόγω της «εχθρικής πολιτικής» της

22:50

Χιλιάδες απολύσεις στην Oracle

22:50

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδικάζει τη στρατολόγηση παιδιών στο Ιράν

22:45

Γαλλία: «Έκπληκτη» από τις επικρίσεις Τραμπ για έλλειψη συνεργασίας στον πόλεμο εναντίον του Ιράν

22:41

Πετρέλαιο: Εκτόξευση του brent κατά περισσότερο από 60% τον Μάρτιο - Γιατί «φρέναρε» στη σημερινή συνεδρίαση

22:40

Διάγγελμα Νετανιάχου: «Θα συνεχίσουμε να συντρίβουμε το τρομοκρατικό καθεστώς στο Ιράν»

22:40

Σε χαμηλό δεκαετίας το 2025 οι ανθρωποκτονίες στη Σουηδία

22:14

Κεφαλογιάννης: Συστήνονται Ανακριτικά Κλιμάκια Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού σε τρεις νομούς

22:06

Πετραλιάς: Μεγαλύτερα σε δημοσιονομικό κόστος τα δικά μας μέτρα από της Κύπρου, Ιταλίας και Ισπανίας

21:38

Αραγτσί: Λέει ότι λαμβάνει «μέσω φίλων» μηνύματα από τον Αμερικανό ειδικό απεσταλμένο Στιβ Γουίτκοφ

21:34

Κεκλεισμένων των θυρών θα τελεστούν οι λειτουργίες του Πάσχα, ανακοίνωσε ο Λατίνος Πατριάρχης

21:16

Την Πέμπτη ψηφίζεται το ν/σ για τη δημόσια διοίκηση - Δεκτικός σε προτάσεις από την αντιπολίτευση ο Χατζηδάκης

21:15

ΟΗΕ: Στα 186 δισ. δολάρια το κόστος του πολέμου στη Μέση Ανατολή για τις αραβικές χώρες

21:06

Τηλεκπαίδευση στα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

21:05

Ουκρανικό «μέτωπο» στις τιμές πετρελαίου – Οι επιπτώσεις από την επίθεση με drones στην Ρωσία

20:55

Η Τεχεράνη έχει τη βούληση να βάλει τέλος στον πόλεμο αλλά ζητά εγγυήσεις

20:54

ΟΗΕ για Ισραήλ: «Έγκλημα πολέμου» ο νόμος που θεσπίζει θανατική ποινή για Παλαιστίνιους

20:47

Cenergy Holdings: Κατά 39% εκτοξεύτηκαν τα καθαρά κέρδη το 2025 - Αυξημένο μέρισμα

20:47

Alpha Trust Συμμετοχών: Εκτοξεύτηκαν κατά 114,57% τα EBITDA το 2025

20:41

AFP: Σειρά εκρήξεων ακούστηκε στο κέντρο της Τεχεράνης

20:39

Orilina:Στα 10,71 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2025 με αύξηση 57,6%

20:35

Κυρώθηκε η ΠΝΠ για το fuel pass και τα άλλα μέτρα

20:25

Κατακόρυφη αύξηση 61% των εμπορικών επισκεπτών στην 31η Agrotica

20:09

Ινδονησία: Τηλεργασία στο Δημόσιο για να διαφυλαχθούν τα αποθέματα καυσίμων

gazzetta
gazzetta reader insider insider