Τα 8 ακριβότερα πράγματα που έχει στην κατοχή του ο Τζεφ Μπέζος

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα 8 ακριβότερα πράγματα που έχει στην κατοχή του ο Τζεφ Μπέζος
Αυτά είναι τα 8 πιο ακριβά πράγματα που έχει στην κατοχή του ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Είναι ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία 114 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με λίστα του Forbes.

Ο ιδρυτής της Amazon, όπως είναι φυσικό, έχει τη δυνατότητα να αγοράζει πολλά από τα πράγματα που επιθυμεί τα οποία κοστίζουν ακριβά και μάλλον δεν μπορεί να τα έχει στην κατοχή του ο καθένας.

Αυτά είναι, συμφωνα με το The Richest, τα 8 ακριβότερα πράγματα που έχει στην κατοχή του ο Τζεφ Μπέζος.

O ιδρυτής της Amazon δημιούργησε ένα ταμείο, που έχει ως στόχο την προώθηση της εκπαίδευση στις μη προνομιούχες κοινότητες ενώ παράλληλα θα βοηθά άστεγες οικογένειες στις ΗΠΑ να βρουν σπίτι. Για το ταμείο «Bezos Day One Fund» ο Μπέζος διέθεσε στην αρχή το ποσό των 2 δισ. δολαρίων.

Είναι ιδιοκτήτης συνολικά 7 σπιτιών σε ολόκληρη τη χώρα. Εκτός από το μεγαλύτερο σπίτι στην Ουάσινγκτον, ξόδεψε επίσης 80 εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει τρία πολυτελή διαμερίσματα στη Νέα Υόρκη.

Η Αmazon  το 2017 προχωρά στην εξαγορά της αλυσίδας σούπερ-μάρκετ βιολογικών προϊόντων, Whole Foods, με 13,7 δισ. δολάρια.

Το επιχειρηματικό deal προκάλεσε έντονες αναταράξεις στην αγορά των ΗΠΑ ενώ θεωρήθηκε ως το  πρώτο βήμα του τεχνολογικού γίγαντα για την κυριαρχία του και στη διαδικτυακή αγορά των  βιολογικών προϊόντων.

Έχει στην κατοχή του ένα ιδιωτικό τζετ,  Gulfstream G-650ER, αξίας 65 εκατ. δολαρίων ώστε να απολαμβάνει με πολυτέλεια τα ταξίδια του.

Το 2013 ο Τζεφ  Μπέζος αγόρασε έναντι 250 εκατ. δολαρίων την Τhe Washington Post. Παρόλο που αρχικά δεν ενδιαφερόταν για την αγορά της, ο Donald Graham έπεισε τελικά τον Ιδρυτή της Amazon και έτσι η ιστορική εφημερίδα πέρασε τελικά στα χέρια του.

Ο Αμερικανός επιχειρηματίας αγόρασε το μεγαλύτερο σπίτι στην Ουάσιγκτον, για 23 εκατ. δολάρια.

Στο τεράστιο κτήριο, 2.500 τ.μ, κάποτε στεγαζόταν το Μουσείο Υφαντουργίας της Ουάσινγκτον. Ο Μπέζος ξόδεψε επιπλέον 12 εκατ. δολάρια για το συγκεκριμένο σπίτι, το οποίο μετά τη νέα επένδυση θα διαθέτει 25 μπάνια, 11 υπνοδωμάτια, 3 κουζίνες καθώς και μία πολύ μεγάλη αίθουσα χορού.

Το υπέροχο σπίτι δίπλα στη λίμνη, σε μία ήσυχη και απομονωμένη τοποθεσία,  υπολογίζεται πως του κόστισε 10 εκατ. δολάρια. Πρόκειται για το σπίτι που έμενε ο Τζεφ Μπέζος μαζί με την οικογένεια του πριν από το διαζύγιο.

Ο Τζεφ Μπέζος ίδρυσε τη δική του διαστημική εταιρεία το 2000  την οποία και χρηματοδοτεί με περισσότερο από 1 δισ. δολάρια ετησίως.

Ο ίδιος παρουσίασε πριν από μερικούς μήνες το διαστημικό σκάφος Blue Moon με το οποίο σκοπεύει, όπως είπε να στείλει ανθρώπους στη Σελήνη έως το τέλος του 2024.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

22:46

Βενεζουέλα: «Κρατάμε γερά», δηλώνει ο Μαδούρο και δημοσιεύει φωτογραφίες από τη φυλακή

21:17

Αποκαταστάθηκε η τηλεματική του ΟΑΣΑ

21:03

WSJ: Η Aon κοντά στην εξαγορά της USI Insurance από την KKR

20:49

Η Σύρος στο επίκεντρο ιταλικών μέσων ενημέρωσης

20:30

Τι κρύβεται πίσω από τον εμπορικό πόλεμο του Τραμπ στον Καναδά

20:11

Κλιμακώνεται η κόντρα OpenAI - Μασκ: «Κόβει» την τεχνολογία της από εταιρεία της SpaceX

19:49

Γερμανός ΥΠΟΙΚ: Οι εμπορικές συγκρούσεις και οι πόλεμοι είναι «δηλητήριο» για την παγκόσμια οικονομία

19:40

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σέβεται την επιλογή του λαού της Ισλανδίας, δηλώνει εκπρόσωπος

19:25

Ερντογάν για το ναυάγιο στην Κερύνεια: «Το κράτος μας έχει κινητοποιήσει όλες τις δυνάμεις του»

19:02

Ισλανδή πρωθυπουργός για δημοψήφισμα: «Όχι οπισθοδρόμηση» αλλά «νίκη για τη δημοκρατία

18:27

Google Maps: Η «Λίμνη Οντάριο» έγινε «Lake America» για τους χρήστες στις ΗΠΑ

18:22

ΥΠΕΘΟΟ κατά ΠΑΣΟΚ για τα κόκκινα δάνεια: «Μοιράζει ανέξοδες υποσχέσεις και στέλνει τον λογαριασμό στους συνεπείς»

18:17

Τουρκία, Σαουδική Αραβία και Πακιστάν συναντώνται πρώτη φορά για το νέο αμυντικό σύμφωνο

18:03

Βελτιωμένη η εικόνα της πυρκαγιάς στο Μαρκόπουλο Ωρωπού

17:41

Τραμπ: Θα αναπληρώσουμε τα στρατηγικά μας αποθέματα με πετρέλαιο Βενεζουέλας

17:10

Νεπάλ - Πλημμύρες: Οι αρχές ξεκίνησαν τις ταφές μη ταυτοποιημένων θυμάτων

16:51

Οι παραλίες της Βόρειας Εύβοιας που αξίζει να επισκεφθείτε

16:38

Θετικό το καλοκαιρινό «ταμείο» για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις

16:31

Η NASA εκτόξευσε το νέο διαστημικό της τηλεσκόπιο, το «Nancy Grace Roman»

16:14

Δένδιας: Η «Ασπίδα του Αχιλλέα» σηματοδοτεί τη μετάβαση από ένα άθροισμα οπλικών συστημάτων σε ένα ολιστικό σύστημα αποτροπής

15:44

Με τον πρόεδρο του Λιβάνου θα συναντηθεί αύριο ο πρωθυπουργός

15:39

Μιχάλης Αργυρού: Τελειώνει ο μισθός στις 15 του μήνα;

15:31

«Γκάγκαροι»: Ποιοι ήταν οι βέροι Αθηναίοι και πώς πήραν το παράξενο όνομά τους

15:08

Χατζηδάκης για Ταμείο Ανάκαμψης: «Η αντιπολίτευση ζει σε άλλη χώρα – Η πραγματικότητα τη διαψεύδει»

14:54

Η ανακοίνωση της Aegean για το αεροσκάφος που έκανε αναγκαστική προσγείωση στη Ρόδο

14:48

Ανατροπή πλοίου με περίπου 270 επιβαίνοντες βόρεια της Κύπρου

14:31

Άκης Σκέρτσος: Τι μάθαμε από το Ταμείο Ανάκαμψης;

14:17

Θεσσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη με λεία 15.000 ευρώ

13:57

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Κρήτη και Νότιο Αιγαίο

13:46

ΓΕΕΘΑ: Ολοκληρώθηκε η παράδοση στρατιωτικού υλικού στις ένοπλες Δυνάμεις του Λιβάνου


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider