Τα 8 ακριβότερα πράγματα που έχει στην κατοχή του ο Τζεφ Μπέζος

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα 8 ακριβότερα πράγματα που έχει στην κατοχή του ο Τζεφ Μπέζος
Αυτά είναι τα 8 πιο ακριβά πράγματα που έχει στην κατοχή του ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Είναι ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία 114 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με λίστα του Forbes.

Ο ιδρυτής της Amazon, όπως είναι φυσικό, έχει τη δυνατότητα να αγοράζει πολλά από τα πράγματα που επιθυμεί τα οποία κοστίζουν ακριβά και μάλλον δεν μπορεί να τα έχει στην κατοχή του ο καθένας.

Αυτά είναι, συμφωνα με το The Richest, τα 8 ακριβότερα πράγματα που έχει στην κατοχή του ο Τζεφ Μπέζος.

O ιδρυτής της Amazon δημιούργησε ένα ταμείο, που έχει ως στόχο την προώθηση της εκπαίδευση στις μη προνομιούχες κοινότητες ενώ παράλληλα θα βοηθά άστεγες οικογένειες στις ΗΠΑ να βρουν σπίτι. Για το ταμείο «Bezos Day One Fund» ο Μπέζος διέθεσε στην αρχή το ποσό των 2 δισ. δολαρίων.

Είναι ιδιοκτήτης συνολικά 7 σπιτιών σε ολόκληρη τη χώρα. Εκτός από το μεγαλύτερο σπίτι στην Ουάσινγκτον, ξόδεψε επίσης 80 εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει τρία πολυτελή διαμερίσματα στη Νέα Υόρκη.

Η Αmazon  το 2017 προχωρά στην εξαγορά της αλυσίδας σούπερ-μάρκετ βιολογικών προϊόντων, Whole Foods, με 13,7 δισ. δολάρια.

Το επιχειρηματικό deal προκάλεσε έντονες αναταράξεις στην αγορά των ΗΠΑ ενώ θεωρήθηκε ως το  πρώτο βήμα του τεχνολογικού γίγαντα για την κυριαρχία του και στη διαδικτυακή αγορά των  βιολογικών προϊόντων.

Έχει στην κατοχή του ένα ιδιωτικό τζετ,  Gulfstream G-650ER, αξίας 65 εκατ. δολαρίων ώστε να απολαμβάνει με πολυτέλεια τα ταξίδια του.

Το 2013 ο Τζεφ  Μπέζος αγόρασε έναντι 250 εκατ. δολαρίων την Τhe Washington Post. Παρόλο που αρχικά δεν ενδιαφερόταν για την αγορά της, ο Donald Graham έπεισε τελικά τον Ιδρυτή της Amazon και έτσι η ιστορική εφημερίδα πέρασε τελικά στα χέρια του.

Ο Αμερικανός επιχειρηματίας αγόρασε το μεγαλύτερο σπίτι στην Ουάσιγκτον, για 23 εκατ. δολάρια.

Στο τεράστιο κτήριο, 2.500 τ.μ, κάποτε στεγαζόταν το Μουσείο Υφαντουργίας της Ουάσινγκτον. Ο Μπέζος ξόδεψε επιπλέον 12 εκατ. δολάρια για το συγκεκριμένο σπίτι, το οποίο μετά τη νέα επένδυση θα διαθέτει 25 μπάνια, 11 υπνοδωμάτια, 3 κουζίνες καθώς και μία πολύ μεγάλη αίθουσα χορού.

Το υπέροχο σπίτι δίπλα στη λίμνη, σε μία ήσυχη και απομονωμένη τοποθεσία,  υπολογίζεται πως του κόστισε 10 εκατ. δολάρια. Πρόκειται για το σπίτι που έμενε ο Τζεφ Μπέζος μαζί με την οικογένεια του πριν από το διαζύγιο.

Ο Τζεφ Μπέζος ίδρυσε τη δική του διαστημική εταιρεία το 2000  την οποία και χρηματοδοτεί με περισσότερο από 1 δισ. δολάρια ετησίως.

Ο ίδιος παρουσίασε πριν από μερικούς μήνες το διαστημικό σκάφος Blue Moon με το οποίο σκοπεύει, όπως είπε να στείλει ανθρώπους στη Σελήνη έως το τέλος του 2024.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

18:51

Protergia Dynamic One: Νέο δυναμικό τιμολόγιο για επαγγελματίες πελάτες χαμηλής τάσης

18:48

Συνάντηση Γουίτκοφ με τον Νετανιάχου πριν από τις συνομιλίες ΗΠΑ - Ιράν

18:44

Γαλλία: Εισαγγελέας ζήτησε επικύρωση των ποινών που επιβλήθηκαν πρωτόδικα στην Λεπέν

18:41

Στο 1ο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στα Ιωάννινα την Τετάρτη ο Μητσοτάκης

18:35

Ιράν: Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι συνελήφθησαν από τις αρχές

18:26

Κύματα βροχοπτώσεων το επόμενο 10ήμερο - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν και πότε

18:20

Το 37% όλων των καρκίνων μπορούν να αποφευχθούν, σύμφωνα με νέα έκθεση του ΠΟΥ

18:19

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ολοκληρώθηκε η εξεταστική - Μέχρι τις 24/2 τα πορίσματα των κομμάτων

18:09

Jumbo: Μεταξύ 310-320 εκατ. ευρώ η εκτίμηση για τα καθαρά κέρδη το 2026

17:55

Νέα άνοδος στο ΧΑ με σταθερά αυξημένο τζίρο

17:48

Συρία: Οι κυβερνητικές δυνάμεις εισήλθαν στην κουρδική πόλη Καμισλί

17:36

Πούτιν και Μπιν Σαλμάν συζήτησαν για την κοινή τους συνεργασία εντός OPEC+

17:36

Η Walmart ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 1 τρισ. δολάρια σε κεφαλαιοποίηση

17:29

Σε τιμή ρεκόρ πωλήθηκε σε δημοπρασία ο πίνακας «Coffee Shop in Madina Road»

17:20

Όμιλος Σαράντη: Αποκλειστική διανομή των προϊόντων Jordan στο ελληνικό φαρμακείο

17:13

Η bwin και οι διαμένοντες της Στέγης «Φωτεινή» έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα!

17:10

Αμβούργο: Απόπειρα δολιοφθοράς σε πολεμικό πλοίο - Συνελήφθησαν ένας Έλληνας και ένας Ρουμάνος

17:09

METRO AEBE (My market & METRO Cash & Carry): Top Employer και για το 2026

17:08

Η Αθήνα κλείνει το 2025 με άνοδο στα ξενοδοχεία, αλλά οι τιμές μένουν πίσω

17:00

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street - Άλμα 5% για Palantir

16:55

PayPal: Απογοήτευσαν αποτελέσματα δ' τριμήνου και προβλέψεις για το 2026 - «Βουτιά» 18% για τη μετοχή

16:53

Οι καταναλωτές προτιμούν τις περιβαλλοντικά υπεύθυνες επιχειρήσεις HORECA

16:50

Κέρκυρα: Λιμάνι πρώτης γραμμής στη Μεσόγειο με ισχυρές προοπτικές κρουαζιέρας για το 2026

16:48

Παπαστεργίου: Η τεχνητή νοημοσύνη είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα για την ελληνική επιχειρηματικότητα

16:36

Εθνικό Απολυτήριο: Προς εφαρμογή από το επόμενο σχολικό έτος - Τι αλλάζει

16:33

Boυλή: Στην ολομέλεια την Τετάρτη το νέο πλαίσιο για τη νόμιμη μετανάστευση

16:23

Ζελένσκι: Η Ρωσία αγνόησε τις ειρηνευτικές προσπάθειες των ΗΠΑ με τις χθεσινές επιθέσεις

16:23

Ρωσία: Προβλέπεται ανάπτυξη 1%-1,3% του ΑΕΠ το 2026

16:10

Κομισιόν: Εις βάθος έρευνα για πιθανή στρέβλωση ανταγωνισμού από την κινεζική Goldwind

15:46

O Josh D' Amaro το νέο αφεντικό της Disney

gazzetta
gazzetta reader insider insider