Τα 8 ακριβότερα πράγματα που έχει στην κατοχή του ο Τζεφ Μπέζος

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα 8 ακριβότερα πράγματα που έχει στην κατοχή του ο Τζεφ Μπέζος
Αυτά είναι τα 8 πιο ακριβά πράγματα που έχει στην κατοχή του ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Είναι ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία 114 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με λίστα του Forbes.

Ο ιδρυτής της Amazon, όπως είναι φυσικό, έχει τη δυνατότητα να αγοράζει πολλά από τα πράγματα που επιθυμεί τα οποία κοστίζουν ακριβά και μάλλον δεν μπορεί να τα έχει στην κατοχή του ο καθένας.

Αυτά είναι, συμφωνα με το The Richest, τα 8 ακριβότερα πράγματα που έχει στην κατοχή του ο Τζεφ Μπέζος.

O ιδρυτής της Amazon δημιούργησε ένα ταμείο, που έχει ως στόχο την προώθηση της εκπαίδευση στις μη προνομιούχες κοινότητες ενώ παράλληλα θα βοηθά άστεγες οικογένειες στις ΗΠΑ να βρουν σπίτι. Για το ταμείο «Bezos Day One Fund» ο Μπέζος διέθεσε στην αρχή το ποσό των 2 δισ. δολαρίων.

Είναι ιδιοκτήτης συνολικά 7 σπιτιών σε ολόκληρη τη χώρα. Εκτός από το μεγαλύτερο σπίτι στην Ουάσινγκτον, ξόδεψε επίσης 80 εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει τρία πολυτελή διαμερίσματα στη Νέα Υόρκη.

Η Αmazon  το 2017 προχωρά στην εξαγορά της αλυσίδας σούπερ-μάρκετ βιολογικών προϊόντων, Whole Foods, με 13,7 δισ. δολάρια.

Το επιχειρηματικό deal προκάλεσε έντονες αναταράξεις στην αγορά των ΗΠΑ ενώ θεωρήθηκε ως το  πρώτο βήμα του τεχνολογικού γίγαντα για την κυριαρχία του και στη διαδικτυακή αγορά των  βιολογικών προϊόντων.

Έχει στην κατοχή του ένα ιδιωτικό τζετ,  Gulfstream G-650ER, αξίας 65 εκατ. δολαρίων ώστε να απολαμβάνει με πολυτέλεια τα ταξίδια του.

Το 2013 ο Τζεφ  Μπέζος αγόρασε έναντι 250 εκατ. δολαρίων την Τhe Washington Post. Παρόλο που αρχικά δεν ενδιαφερόταν για την αγορά της, ο Donald Graham έπεισε τελικά τον Ιδρυτή της Amazon και έτσι η ιστορική εφημερίδα πέρασε τελικά στα χέρια του.

Ο Αμερικανός επιχειρηματίας αγόρασε το μεγαλύτερο σπίτι στην Ουάσιγκτον, για 23 εκατ. δολάρια.

Στο τεράστιο κτήριο, 2.500 τ.μ, κάποτε στεγαζόταν το Μουσείο Υφαντουργίας της Ουάσινγκτον. Ο Μπέζος ξόδεψε επιπλέον 12 εκατ. δολάρια για το συγκεκριμένο σπίτι, το οποίο μετά τη νέα επένδυση θα διαθέτει 25 μπάνια, 11 υπνοδωμάτια, 3 κουζίνες καθώς και μία πολύ μεγάλη αίθουσα χορού.

Το υπέροχο σπίτι δίπλα στη λίμνη, σε μία ήσυχη και απομονωμένη τοποθεσία,  υπολογίζεται πως του κόστισε 10 εκατ. δολάρια. Πρόκειται για το σπίτι που έμενε ο Τζεφ Μπέζος μαζί με την οικογένεια του πριν από το διαζύγιο.

Ο Τζεφ Μπέζος ίδρυσε τη δική του διαστημική εταιρεία το 2000  την οποία και χρηματοδοτεί με περισσότερο από 1 δισ. δολάρια ετησίως.

Ο ίδιος παρουσίασε πριν από μερικούς μήνες το διαστημικό σκάφος Blue Moon με το οποίο σκοπεύει, όπως είπε να στείλει ανθρώπους στη Σελήνη έως το τέλος του 2024.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

21:16

Γερμανία: Ένας στους τρεις εθελοντές κρίνεται ακατάλληλος για θητεία στην Bundeswehr

20:55

Ζελένσκι: Ζητά συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τον Τραμπ για να σταματήσουν οι επιθέσεις στη Ρωσία

20:44

Κικίλιας: «Απαραίτητη η δημιουργία κλειστής δομής στο Ηράκλειο»

20:31

Τουλάχιστον 13 νεκροί από ισραηλινούς βομβαρδισμούς στον νότιο Λίβανο

20:19

Το Ιράν επιθυμεί «απεγνωσμένα» μια συμφωνία επιμένει ο Τραμπ

20:15

Εθνική Τράπεζα: Στις 17 Σεπτεμβρίου η διαγραφή ιδίων μετοχών

20:10

Aktor: Ξεκινά πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών - Εύρος τιμών από 0,30 έως 15 ευρώ

20:00

Δοκιμασία για την αξιοπιστία της Fed οι 50 ημέρες μέχρι τα midterms

19:46

Σουηδία-εκλογές: Η ακροδεξιά έχασε έδαφος, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη

19:33

Πιτσιλής στο HEC Paris: Θεσμική ανθεκτικότητα, τεχνολογία και εμπιστοσύνη στη σύγχρονη φορολογική διοίκηση

19:28

Νεπάλ: Εισαγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από την Ινδία μετά τις καταστροφικές πλημμύρες

19:27

ΕΕ: Παράταση επτά ημερών στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

19:22

ΙΣΑ για υπόθεση Μαζωνάκη: Απαντήσεις για τον τρόπο αδειοδότησης των ιατρείων

19:12

Ευρωαγορές: Πτώση με φόντο Μέση Ανατολή, ΑΙ αλλά και Αρκτική

18:57

Τραμπ: «Αρρωστημένη συνωμοσία κατά της AI και των data centers»

18:46

«Το μέλλον είναι στην ΕΕ»: Kοινή διακήρυξη Σκωτίας, Ουαλίας, Β. Ιρλανδίας για «αυτοδιάθεση»

18:42

Aegean: Θετική αλλά μειωμένη η κερδοφορία στο α' εξάμηνο

18:36

Τραμπ: Ουκρανία και Ρωσία συμφώνησαν να μην πλήττουν ενεργειακούς στόχους

18:26

Οι ΗΠΑ μπλοκάρουν τη συμμετοχή Ιράν στη σύνοδο του ΔΟΑΕ

18:17

Κάλας: «Η Ευρώπη χρειάζεται περισσότερα παγοθραυστικά»

18:07

Κατακόρυφη άνοδος στα εμβάσματα μεταναστών προς τις χώρες τους - Στα 729 δισ. το 2025

18:02

Χρηματιστήριο: Στο «κόκκινο» το ταμπλό με το βλέμμα σε ομόλογα και Brent

18:00

H Microsoft συντάσσει κώδικα δεοντολογίας για να κρατήσει την AI υπό ανθρώπινο έλεγχο

17:57

ΟΗΕ: Έκκληση για επείγουσα δράση απέναντι σε «πρωτοφανείς κινδύνους» που εγείρει η AI

17:44

ΥΠΕΝ: Απλοποιείται η αυτοκατανάλωση ενέργειας από νοικοκυριά και επιχειρήσεις

17:32

Νέο «καμπανάκι» Άλτμαν για την Τεχνητή Νοημοσύνη: «Θα χάσουμε τον έλεγχο»

17:28

ΗΠΑ: Η «έκρηξη» των data centers χρειάζεται επενδύσεις 110 δισ. ως το 2030 στην ηλεκτρική ενέργεια

17:25

Κρι Κρι: Στην 20η θέση της κατάταξης των αναπτυσσόμενων εισηγμένων εταιρειών στην Ευρώπη

17:15

Θάνατος Μαζωνάκη: Κατηγορία για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο στους δύο γιατρούς

17:04

Βραζιλία: Ο Λούλα ανακτά ελαφρύ προβάδισμα επί του Μπολσονάρου


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider