Τα 8 ακριβότερα πράγματα που έχει στην κατοχή του ο Τζεφ Μπέζος

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα 8 ακριβότερα πράγματα που έχει στην κατοχή του ο Τζεφ Μπέζος
Αυτά είναι τα 8 πιο ακριβά πράγματα που έχει στην κατοχή του ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Είναι ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία 114 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με λίστα του Forbes.

Ο ιδρυτής της Amazon, όπως είναι φυσικό, έχει τη δυνατότητα να αγοράζει πολλά από τα πράγματα που επιθυμεί τα οποία κοστίζουν ακριβά και μάλλον δεν μπορεί να τα έχει στην κατοχή του ο καθένας.

Αυτά είναι, συμφωνα με το The Richest, τα 8 ακριβότερα πράγματα που έχει στην κατοχή του ο Τζεφ Μπέζος.

O ιδρυτής της Amazon δημιούργησε ένα ταμείο, που έχει ως στόχο την προώθηση της εκπαίδευση στις μη προνομιούχες κοινότητες ενώ παράλληλα θα βοηθά άστεγες οικογένειες στις ΗΠΑ να βρουν σπίτι. Για το ταμείο «Bezos Day One Fund» ο Μπέζος διέθεσε στην αρχή το ποσό των 2 δισ. δολαρίων.

Είναι ιδιοκτήτης συνολικά 7 σπιτιών σε ολόκληρη τη χώρα. Εκτός από το μεγαλύτερο σπίτι στην Ουάσινγκτον, ξόδεψε επίσης 80 εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει τρία πολυτελή διαμερίσματα στη Νέα Υόρκη.

Η Αmazon  το 2017 προχωρά στην εξαγορά της αλυσίδας σούπερ-μάρκετ βιολογικών προϊόντων, Whole Foods, με 13,7 δισ. δολάρια.

Το επιχειρηματικό deal προκάλεσε έντονες αναταράξεις στην αγορά των ΗΠΑ ενώ θεωρήθηκε ως το  πρώτο βήμα του τεχνολογικού γίγαντα για την κυριαρχία του και στη διαδικτυακή αγορά των  βιολογικών προϊόντων.

Έχει στην κατοχή του ένα ιδιωτικό τζετ,  Gulfstream G-650ER, αξίας 65 εκατ. δολαρίων ώστε να απολαμβάνει με πολυτέλεια τα ταξίδια του.

Το 2013 ο Τζεφ  Μπέζος αγόρασε έναντι 250 εκατ. δολαρίων την Τhe Washington Post. Παρόλο που αρχικά δεν ενδιαφερόταν για την αγορά της, ο Donald Graham έπεισε τελικά τον Ιδρυτή της Amazon και έτσι η ιστορική εφημερίδα πέρασε τελικά στα χέρια του.

Ο Αμερικανός επιχειρηματίας αγόρασε το μεγαλύτερο σπίτι στην Ουάσιγκτον, για 23 εκατ. δολάρια.

Στο τεράστιο κτήριο, 2.500 τ.μ, κάποτε στεγαζόταν το Μουσείο Υφαντουργίας της Ουάσινγκτον. Ο Μπέζος ξόδεψε επιπλέον 12 εκατ. δολάρια για το συγκεκριμένο σπίτι, το οποίο μετά τη νέα επένδυση θα διαθέτει 25 μπάνια, 11 υπνοδωμάτια, 3 κουζίνες καθώς και μία πολύ μεγάλη αίθουσα χορού.

Το υπέροχο σπίτι δίπλα στη λίμνη, σε μία ήσυχη και απομονωμένη τοποθεσία,  υπολογίζεται πως του κόστισε 10 εκατ. δολάρια. Πρόκειται για το σπίτι που έμενε ο Τζεφ Μπέζος μαζί με την οικογένεια του πριν από το διαζύγιο.

Ο Τζεφ Μπέζος ίδρυσε τη δική του διαστημική εταιρεία το 2000  την οποία και χρηματοδοτεί με περισσότερο από 1 δισ. δολάρια ετησίως.

Ο ίδιος παρουσίασε πριν από μερικούς μήνες το διαστημικό σκάφος Blue Moon με το οποίο σκοπεύει, όπως είπε να στείλει ανθρώπους στη Σελήνη έως το τέλος του 2024.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

14:33

Πάπας Λέων 14ος: Ο πόλεμος ξαναήρθε στην μόδα και ένας πολεμικός ζήλος εξαπλώνεται

14:26

Γερμανία: Η κοινή γνώμη καταδικάζει τις ενέργειες των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα

14:26

Νέο μπαράζ πακέτων στην Alpha Bank

14:23

Χαμενεΐ: Η Ισλαμική Δημοκρατία «δεν θα υποχωρήσει»

14:21

Νάουσα: Ένα γευστικό ταξίδι στην πόλη του κρασιού

14:17

Μελόνι: «Δεν υπάρχει πιθανότητα αμερικανικής στρατιωτικής επέμβασης στην Γροιλανδία»

14:07

Εγκρίθηκε η συμφωνία ΕΕ - Mercosur για τα αγροτικά προϊόντα

13:56

Rolls-Royce: Γιατί η μετοχή της σημειώνει νέο ιστορικό υψηλό κάθε μέρα του 2026

13:43

Κάλας: «Σαφής κλιμάκωση» από τη Ρωσία η εκτόξευση πυραύλου Ορέσνικ κατά της Ουκρανίας

13:43

Η InterMed “Innovative Company” στα Diamonds of the Greek Economy

13:35

Διαβάσατε τα νέα της εβδομάδας; Κάντε το κουίζ!

13:19

Ελβετία: Στον εισαγγελέα κλήθηκαν οι ιδιοκτήτες του μπαρ στο Κραν-Μοντανά

13:15

Κοντά σε mega deal 200 δισ. Rio Tinto και Glencore - Στα σκαριά η μεγαλύτερη εταιρεία εξόρυξης στον κόσμο

13:13

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι ζητά από τη Δύση «ξεκάθαρη αντίδραση» μετά τα μαζικά ρωσικά πλήγματα

12:57

Συρία: Οι Κούρδοι αρνούνται να φύγουν από το Χαλέπι - «Θα υπερασπιστούμε τις συνοικίες μας»

12:56

Ο Τραμπ εύχεται «καλή τύχη» στον Ορμπάν για την προεκλογική του εκστρατεία

12:52

Αλμανάκ 2026: Τι έχουμε να περιμένουμε τη νέα χρονιά

12:41

ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 6,9% στο έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου στο 11μηνο του 2025

12:28

Η ΕΕ οδεύει προς υπογραφή της Mercosur παρά την αντίθεση της Γαλλίας και άλλων χωρών

12:27

Reuters: Μπορούν οι ΗΠΑ να ορίσουν μία τιμή αγοράς για τη Γροιλανδία;

12:23

Τραμπ: «Ακύρωσα το δεύτερο κύμα επιθέσεων στη Βενεζουέλα»

12:19

Αυξήθηκε τον Νοέμβριο ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής

12:06

Συρία: Οι Κούρδοι μαχητές στο Χαλέπι θα μεταφερθούν στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας

12:00

Έχουν και οι αγορές τις «κόκκινες γραμμές» τους

11:54

Καταιγίδα Γκορέτι: Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι χωρίς ηλεκτρικό στη Γαλλία και τη Βρετανία

11:50

Δένδιας: Δεν μπορούμε να κάνουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις ΔΕΚΟ της δεκαετίας του '80

11:48

ΕΣΠΑ: «Ζεστό» χρήμα 17.500 ευρώ σε ανέργους για να στήσουν τη δική τους επιχείρηση

11:29

Περιβάλλον: Έως και 4.700 τόνοι απορριμμάτων εισέρχονται κάθε χρόνο στον Ρήνο

11:26

Μετρό: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη γραμμή 2 από 11 Ιανουαρίου έως 21 Φεβρουαρίου

11:22

ΧΑ: Κατοχύρωση κερδών στις τράπεζες και ήπιες απώλειες για τον ΓΔ

gazzetta
gazzetta reader insider insider