Διεθνή
15-09-2019 | 18:13

Οι πέντε ακριβότερες πόλεις των ΗΠΑ

Μοιράσου το
Οι πέντε ακριβότερες πόλεις των ΗΠΑ

Αυτές είναι οι πέντε πόλεις των ΗΠΑ οι οποίες έχουν το υψηλότερο κόστος διαβίωσης

Πόλεις που προσφέρουν στους κατοίκους τους προνόμια, όπως για παράδειγμα καλές θέσεις εργασίας αλλά παράλληλα έχουν και υψηλό κόστος ζωής.

Υπολογίζοντας έξι διαφορετικούς παράγοντες: διαμονή, υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, είδη πρώτης ανάγκης, μεταφορές, υγειονομική περίθαλψη και διάφορα αγαθά και υπηρεσίες το the richest.com κατέληξε στις πέντε πόλεις των ΗΠΑ στις οι οποίες έχουν το υψηλότερο κόστος διαβίωσης.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι στην κορυφή της λίστας με τις πιο ακριβές πόλης βρίσκεται το Μανχάταν.

Παγκόσμιο εμπορικό, οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο, η περιοχή διαθέτει πολλά διάσημα μνημεία, μουσεία, πανεπιστήμια, μοντέρνα εστιατόρια και κέντρα ψυχαγωγίας.

Το μέσο μηνιαίο ενοίκιο στο Μανχάταν είναι 4.222 δολάρια, δηλαδή τρεις φορές υψηλότερο από τον εθνικό μέσο όρο.

Το εμπορικό και οικονομικό κέντρο της Βόρειας Καλιφόρνια με τα μοντέρνα καταστήματα και εστιατόρια είναι μια πολύ ακριβή πόλη.

Παρόλο που προσφέρει  θέσεις εργασίας με υψηλές αμοιβές καθώς διαθέτει το δεύτερο υψηλότερο μέσο εισόδημα στον κόσμο, τα ενοίκιο είναι υψηλά όπως και το κόστος ζωής. Είναι χαρακτηριστικό, ότι στο Σαν Φρανσίσκο, ένας εργαζόμενος με ετήσιο εισόδημα 82.000 δολάρια (σχεδόν τριπλάσιο από τον μέσο εθνικό μισθό) θεωρείται χαμηλόμισθος.

Το υψηλό κόστος ζωής στη Χονολουλού οφείλεται κυρίων στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας και της στέγασης. Ωστόσο η τρίτη πιο ακριβή πόλη των ΗΠΑ είναι ταυτόχρονα και εκείνη με την καλύτερη ποιότητα ζωής, εξαιτίας κυρίως των υποδομών και των εκπαιδευτικών παροχών της.

To Μπρούκλιν είναι ο πιο πυκνοκατοικημένος δήμος της Νέας Υόρκης. Παρόλο που συνεχίζει να διατηρεί μια ξεχωριστή κουλτούρα, τα τελευταία χρόνια, οι τιμές των ενοικίων όπως και το κόστος ζωής αυξάνονται διαρκώς.

Η ζωή στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ δεν είναι ούτε φθηνή, ούτε εύκολη. Μεταξύ των προβλημάτων που αντιμετώπιζαν οι κάτοικοι της Ουάσινγκτον είναι το  περιορισμένο δίκτυο δημόσιων συγκοινωνιών, τα έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα και τιμές ενοικίων που αυξάνονται συνεχώς.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.