Ειδήσεις | Διεθνή
30-07-2019 | 08:46

Πέντε ενδιαφέροντα στοιχεία για την οικονομία της Ινδίας

Μοιράσου το
Πέντε ενδιαφέροντα στοιχεία για την οικονομία της Ινδίας

Το RT παρουσιάζει πέντε ενδιαφέροντα στοιχεία για την οικονομία της Ινδίας που αναπτύσσεται ραγδαία.

Η Ινδία με πληθυσμό περίπου 1,37 δισ. κατοίκων, αποτελεί μία από τις ισχυρότερες οικονομίες του κόσμου.  Φιλόδοξος στόχος της είναι το ΑΕΠ της να φτάσει τα 5 τρισ. δολάρια τα επόμενα πέντε χρόνια.

Το RT παρουσιάζει πέντε ενδιαφέροντα στοιχεία για την Ινδία.

Οι συνολικές εξαγωγές πετρελαιοειδών της Ινδίας αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ένα δέκατο της ακαθάριστης αξίας του συνόλου των εξαγωγών.

Η χώρα έχει τα περισσότερα έσοδα από τις εξαγωγές των ορυκτών καυσίμων της, κυρίως βενζίνη, ντίζελ, νάφθα, πετρέλαιο και λιπαντικά. Το 2018, εξήγαγε προϊόντα πετρελαίου αξίας περίπου 48,3 δισ. δολαρίων.

Η Ινδία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός γάλακτος στον κόσμο και ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός φρούτων και λαχανικών στον κόσμο. Επίσης έχει ένα ακμάζον εμπόριο θαλασσινών. Συνολικά, η γεωργική παραγωγή αντιπροσωπεύει περισσότερες από τις μισές θέσεις εργασίας στη χώρα.

Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της Ινδίας, ύψους 2.726 τρισ. δολαρίων, ήταν λίγο χαμηλότερο από το ΑΕΠ της Γαλλίας ύψους 2.778 τρισ. δολαρίων, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα.

 Η χώρα με το έβδομο μεγαλύτερο ΑΕΠ, η Ινδία, αναμένεται τώρα να φθάσει τα 5,9 τρισ. δολάρια μέχρι το 2025, σύμφωνα με την παγκόσμια εταιρεία συμβούλων IHS Markit.  Έχει προβλέψει ότι η Ινδία θα ξεπεράσει το Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι το τέλος του έτους για να γίνει μία από τις πέντε κορυφαίες οικονομίες του κόσμου. 

Η οικονομία της χώρας αναμένεται να αυξηθεί κατά 7,4% το 2019, σε σύγκριση με την πρόβλεψη για ανάπτυξη 6,3% στην Κίνα και μόλις 2,5% στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η εντυπωσιακή αυτή ανάπτυξη είναι λίγο μικρότερη από εκείνη που είχε η οικονομία της Ινδίας από το 2003 έως το 2008, πριν δηλαδή από την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Στην αλλαγή της χιλιετίας, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της χώρας ήταν περίπου 459 δισ. δολάρια, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα. Πέρυσι, ισοδυναμούσε με 2.726 τρισ. δολάρια.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.