Ειδήσεις | Διεθνή
10-07-2019 | 10:38

Αυτοί είναι οι πιο πλούσιοι υποψήφιοι για τις προεδρικές εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ

Μοιράσου το
Αυτοί είναι οι πιο πλούσιοι υποψήφιοι για τις προεδρικές εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ

Βέβαια κανείς δεν γνωρίζει την πραγματική περιουσία του Ντόναλντ Τραμπ.

Δηλωμένος υπέρμαχος της «μεσαίας τάξης», δημοφιλής μεταξύ των εργατών, ο πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα έδωσε στη δημοσιότητα τις φορολογικές του δηλώσεις των 21 τελευταίων ετών, των περισσότερων από οποιονδήποτε άλλο υποψήφιο για τις προεδρικές εκλογές.

Το παράδειγμα αυτό δεν φαίνεται διατεθειμένος να το ακολουθήσει ο Ρεπουμπλικάνος δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είναι ο μοναδικός Αμερικανός πρόεδρος που αρνήθηκε να δώσει στη δημοσιότητα τις φορολογικές του δηλώσεις μετά τον Ρίτσαρντ Νίξον.

Τι ξέρουμε όμως για τους υπόλοιπους υποψήφιους για τις προεδρικές εκλογές του 2020; 

Δείτε εδώ τους τρεις υποψήφιους (που ξέρουμε) με τις μεγαλύτερες περιουσίες:

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και η σύζυγός του Τζιλ κέρδισαν περισσότερα από 15 εκατ. δολάρια το 2017 και το 2018, αφού έφυγαν από τον Λευκό Οίκο, γεγονός που τον καθιστά τον πιο πλούσιο από τους υποψήφιους των Δημοκρατικών για το χρίσμα για τις προεδρικές εκλογές του 2020.

Το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός τους προέρχεται από ομιλίες, διαλέξεις σε πανεπιστήμια και τα χρήματα που έλαβαν για δύο βιβλία που έγραψε ο Μπάιντεν, ένα από τα οποία αφορούσε στους τελευταίους μήνες του γιου του, ο οποίος πέθανε από καρκίνο το 2015, διευκρίνισε η προεκλογική του ομάδα.

Η δεύτερη σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις Καμάλα Χάρις κέρδισε περίπου 2 εκατ. δολάρια το 2018, βάσει της κοινής φορολογικής δήλωσης που κατέθεσε μαζί με τον σύζυγό της που είναι δικηγόρος.

Ο ανεξάρτητος γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς αποκάλυψε ότι έγινε εκατομμυριούχος μετά την αποτυχημένη απόπειρά του να κερδίσει το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Χάρη στα χρήματα που έλαβε για το βιβλίο του «Η επανάστασή μας: Ένα μέλλον στο οποίο μπορούμε να πιστεύουμε» (Our Revolution: A future to believe in), το οποίο μεταφράστηκε σε πέντε γλώσσες, κέρδισε περίπου 1. εκατ. δολάρια το 2016 και το 2017.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.