Διεθνή
06-07-2019 | 09:17

Οι πέντε μετοχές της Wall Street με τις χειρότερες επιδόσεις για φέτος

Μοιράσου το
Οι πέντε μετοχές της Wall Street με τις χειρότερες επιδόσεις για φέτος

Οι επενδυτές στοχεύουν πάντοτε στο κέρδος, ωστόσο πρέπει να είναι διαρκώς έτοιμοι να αποδεχθούν πως τελικά δεν είναι όλες τους οι επιλογές κερδοφόρες.

Καθώς το πρώτο εξάμηνο του 2019 πέρασε ήδη στην ιστορία, είναι πλέον μια καλή ευκαιρία για τους επενδυτές να αξιολογήσουν τα χαρτοφυλάκιά τους, αλλά και τις επιδόσεις των επιλογών τους για φέτος.

Οι επενδυτές στοχεύουν πάντοτε στο κέρδος, ωστόσο πρέπει να είναι διαρκώς έτοιμοι να αποδεχθούν πως τελικά δεν είναι όλες τους οι επιλογές κερδοφόρες.

Το Marketwatch παρουσιάζει τις πέντε εισηγμένες στον δείκτη βαρόμετρο της Wall Street, τον S&P 500, με τις χειρότερες επιδόσεις για το πρώτο εξάμηνο του 2019. Πρόκειται για πέντε μετοχές που έκλεισαν με πτώση τους πρώτους έξι μήνες του έτους και παρά το γεγονός ο S&P 500 μέτρησε, για την ίδια χρονική περίοδο, κέρδη 16,5%.

Η μετοχή μετρά απώλειες 32,9% για τους πρώτους έξι μήνες του 2019. Η εταιρεία, όπως το σύνολο των εταιρειών του λιανεμπορίου, βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα δύσκολο λειτουργικό περιβάλλον το προηγούμενο διάστημα, στη σκιά της κλιμάκωσης του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ και Κίνας.

Η μετοχή έκλεισε με απώλειες 31,8% το πρώτο εξάμηνο του 2019, καθώς δέχθηκε δύο απανωτά πλήγματα. Το πρώτο αφορούσε στα απογοητευτικά οικονομικά μεγέθη του τέταρτου τριμήνου και το δεύτερο στην εμπλοκή του ονόματός της σε σκάνδαλο χειραγώγησης των τιμών των φαρμάκων.

Η μετοχή της Gap μετρά απώλειες 30,2%, ανήμπορη να αποφύγει το κύμα πιέσεων που δέχθηκε ο κλάδος του λιανεμπορίου λόγω της κλιμάκωσης των εμπορικών εντάσεων μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου.

Η μετοχή μετρά απώλειες 30,2% για το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, δεχόμενη σφοδρό πλήγμα από τις αναταραχές που επέφερε στο λιανεμπόριο ο εμπορικός πόλεμος. Από τον Ιανουάριο, οπότε και η μετοχή ξεκίνησε να πέφτει, λόγω της υποχώρησης των πωλήσεων, η πτώση δεν σταμάτησε…

Η μετοχή της Kohl’s υποχώρησε 29,9% τους πρώτους έξι μήνες του έτους. Παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε το έτος με τους καλύτερους οιωνούς, οι πιέσεις έγιναν πολύ έντονες όταν τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου της εταιρείας απογοήτευσαν τους επενδυτές. 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.