Αυτοί είναι οι 5 κορυφαίοι διεθνείς προορισμοί για να εργαστεί κανείς πριν τα 35

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυτοί είναι οι 5 κορυφαίοι διεθνείς προορισμοί για να εργαστεί κανείς πριν τα 35
Οι νέοι επαγγελματίες, οι οποίοι μετακινούνται στο εξωτερικό πριν τα 35, έχουν μεγαλύτερη αύξηση στις αποδοχές τους και προάγονται πιο γρήγορα, σύμφωνα με τη 12η ετήσια κατάταξη των καλύτερων χωρών για να ζει και να εργάζεται κανείς, από την HSBC Expat.

Κερδισμένοι φαίνεται πως είναι οι νέοι επαγγελματίες οι οποίοι μετακομίζουν στο εξωτερικό πριν τα 35 τους, καθώς έχουν μεγαλύτερη αύξηση στις αποδοχές τους και προάγονται πιο γρήγορα, σύμφωνα με τη 12η ετήσια κατάταξη των καλύτερων χωρών για να ζει και να εργάζεται κανείς, από την HSBC Expat.

Τα πλεονεκτήματα για τους νεαρούς επαγγελματίες

Οι νέοι επαγγελματίες βλέπουν μέση αύξηση 35% στον ετήσιο μισθό τους (από 40.358 σε 54.484 δολάρια ΗΠΑ), όταν μετακινούνται στο εξωτερικό. Αυτή η αύξηση είναι σημαντικά υψηλότερη από την αντίστοιχη των μεγαλύτερων σε ηλικία ατόμων – τα άτομα 35-54 ετών βλέπουν αύξηση της τάξεως του 24% και όσοι είναι άνω των 55 αυξάνουν τις αποδοχές τους κατά 9%, όταν μετακινούνται στο εξωτερικό για εργασία.

Σε αντίθεση με το στερεότυπο για όσους ανήκουν στη δημογραφική κατηγορία των millennials, οι νέοι άνθρωποι μετακομίζουν στο εξωτερικό για να εξελίξουν την καριέρα τους (47%) και για να αυξήσουν το μισθό τους (29%) περισσότερο από κάθε άλλη ηλικιακή ομάδα – και η στρατηγική αυτή φαίνεται να αποδίδει. Μάλιστα, το 31% των millennials που μετακομίζουν στο εξωτερικό εξελίσσονται ταχύτερα επαγγελματικά ενώ το 71% αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους. Παράλληλα, το 55% λέει ότι νιώθει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και το 35% ότι έχει γίνει πιο δημιουργικό.

Η συγκεκριμένη γενιά επίσης θεωρεί μια από τις βασικές προτεραιότητές της την απόκτηση κατοικίας σύμφωνα με έρευνα της HSBC. Η αγορά κατοικίας είναι βασική οικονομική προτεραιότητα για τα άτομα ηλικίας 18 έως 34 ετών που μετακομίζουν στο εξωτερικό για εργασία, με το 45% αυτών να έχουν ήδη αγοράσει ακίνητο σε μια τουλάχιστον χώρα και 6% σε δύο διαφορετικές χώρες.

Οι κορυφαίοι διεθνείς προορισμοί για να ζει και να εργάζεται κανείς:

Η Ελβετία θεωρείται, πλέον, η καλύτερη χώρα για να ζει και να εργάζεται κανείς, προσπερνώντας πλέον τη Σιγκαπούρη η οποία βρισκόταν
στην κορυφή της κατάταξης της HSBC επί τέσσερα συνεχή χρόνια. Το 82% όσων ζουν στην Ελβετία δηλώνουν ότι έχουν δει βελτίωση στην ποιότητα της ζωής τους από τότε που μετακινήθηκαν στη συγκεκριμένη χώρα.

Το 70% των ερωτηθέντων που έχουν μετακινηθεί στην Ελβετία υποστηρίζουν ότι το περιβάλλον είναι καθαρότερο και πιο ευχάριστο από εκείνο στην πατρίδα τους και το 42% δηλώνει ότι η σωματική του υγεία έχει βελτιωθεί (ποσοστό 33% μεγαλύτερο από τον παγκόσμιο μέσο όρο). Οι οικονομικοί παράγοντες συνέβαλαν, επίσης, στη σημαντική άνοδο της χώρας στην κατάταξη της HSBC.

Επτά στους δέκα (71%) από τους επαγγελματίες που έχουν μετακομίσει στην Ελβετία απολαμβάνουν πλέον υψηλότερα εισοδήματα, με το μέσο ετήσιο μισθό να αγγίζει τα 111.587 δολάρια, πολύ πάνω από τον παγκόσμιο μέσο όρο των 75.966 δολαρίων. Η Ζυρίχη αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους οικονομικούς κόμβους παγκοσμίως και ένας στους πέντε (19%) ξένους επαγγελματίες νεαρής ηλικίας που εργάζεται στην Ελβετία απασχολείται στον κλάδο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

Η Σιγκαπούρη είναι ο καλύτερος προορισμός στον κόσμο για εκείνους που είναι γονείς. Η Σιγκαπούρη έχει δίγλωσσο εκπαιδευτικό σύστημα, στο οποίο η διδασκαλία γίνεται στα αγγλικά, ενώ οι μητρικές γλώσσες των παιδιών διδάσκονται ξεχωριστά. Σε αυτό το πλαίσιο, το 62% των μετακινούμενων θεωρεί ότι το εκπαιδευτικό σύστημα στη Σιγκαπούρη είναι καλύτερο από αυτό που είχε στην πατρίδα του, ενώ το 69% εγκωμιάζει τη δυνατότητα εκμάθησης ξένων γλωσσών στα σχολεία.

Με σταθερά υψηλή απόδοση στην κατάταξη της HSBC, ο Καναδάς είναι η πιο φιλόξενη χώρα για τους ξένους επισκέπτες, μετά την Τουρκία. Δεν προκαλεί λοιπόν έκπληξη το γεγονός ότι το 80% των ξένων επαγγελματιών στον Καναδά υποστηρίζει ότι η ποιότητα της ζωής του εκεί είναι καλύτερη από εκείνη στην πατρίδα του, σε σύγκριση με τον παγκόσμιο μέσο όρο (65%). Αυτή η φιλόξενη ατμόσφαιρα οδηγεί σε μια πιο μακροπρόθεσμη προσέγγιση της διαμονής στον Καναδά. Το 75% των ξένων επαγγελματιών διατηρούν το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας τους στη χώρα, το υψηλότερο ποσοστό από οποιαδήποτε άλλη χώρα της κατάταξης.

Η Ισπανία «σκαρφάλωσε» 10 ολόκληρες θέσεις στην κατάταξη. Οι επισκέπτες λένε ότι ο χαλαρός μεσογειακός τρόπος ζωής προσφέρει την
καλύτερη ποιότητα ζωής στον κόσμο. Λίγοι άνθρωποι μετακινούνται στην Ισπανία με στόχο την ανέλιξη της καριέρας τους, αλλά το 67% των ερωτηθέντων στην Ισπανία θεωρεί ότι έχει επιτύχει μεγαλύτερη ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. Ο καλός τρόπος ζωής και ο ελεύθερος χρόνος καθιστούν την Ισπανία ως τον καλύτερο προορισμό για τη βελτίωση της ψυχικής ευεξίας.

Η χώρα είναι δημοφιλής προορισμός για νέες εργασιακές εμπειρίες. Το 57% των επαγγελματιών που μετακόμισαν στη Νέα Ζηλανδία το
έκανε για να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής του και το 60% δηλώνει ότι χάρη σε αυτό παρέμεινε στη χώρα για περισσότερο χρόνο, από όσο αρχικώς υπολόγιζε. Μάλιστα, όσοι μετακινούνται στη Νέα Ζηλανδία έχουν τη μεγαλύτερη πιθανότητα να παραμείνουν στη νέα τους χώρα για περισσότερα από 20 χρόνια.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:59

Τουλάχιστον 12 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινό πλήγμα στη Ράφα

23:55

Πυροβολισμοί με τραυματία στα ΚΤΕΛ Κηφισού

23:50

Ουκρανία: Δύο θερμοηλεκτρικοί σταθμοί έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές

23:42

AMC: Πτώση 14% για τη μετοχή - Πουλά μετοχές 250 εκατ. δολαρίων

23:30

Ιταλός Υπ. Παιδείας: «Στις τάξεις, οι περισσότεροι μαθητές πρέπει να είναι Ιταλοί» - Αντιδρά η αντιπολίτευση

23:18

ΣΥΡΙΖΑ: Προσβολή στη μνήμη των νεκρών η εικόνα Μητσοτάκη

23:15

Ζαχαράκη: Θεματοφύλακες του κοινωνικού κράτους το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και ο ΟΠΕΚΑ

23:00

ΕΚΠΟΙΖΩ: Περισσότερο φυσικά και λιγότερο επεξεργασμένα τρόφιμα προτιμούν οι καταναλωτές

22:57

Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας με 159 κατά και 141 υπέρ

22:51

ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ: Ο κ. Μητσοτάκης παραμένει προκλητικός μέχρι τελικής πτώσης

22:46

Ουκρανία: Ρωσικά στρατεύματα εξαπολύουν νέες επιθέσεις στο ανατολικό μέτωπο

22:28

Wall Street: Ρεκόρ πενταετίας για τον S&P 500 - Η καλύτερη επίδοση α' τριμήνου από το 2019

21:59

Πετρέλαιο: Άνοδος 16% για το αμερικανικό αργό το α΄τρίμηνο

21:44

Κασσελάκης προς Μητσοτάκη: Γιατί διώξατε τους δύο στενότερους συνεργάτες σας μετά την επίσκεψη τους;

21:41

Χρυσός: Ο καλύτερος μήνας εδώ και τρία χρόνια

21:26

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας της διαπλοκής και της διαφθοράς είναι στο Μέγαρο Μαξίμου

21:25

Μητσοτάκης: Στα Τέμπη συγκρούστηκε μετωπικά η πατρίδα μας με τον κακό της εαυτό - Ουδέποτε δόθηκε εντολή συγκάλυψης

21:10

Συλλαλητήριο εργαζομένων ΛΑΡΚΟ στο Σύνταγμα: Οι εργάτες κέρδισαν παράταση των συμβάσεων τους

21:04

Υπουργικό Συμβούλιο: Συνεδριάζει αύριο στις 11 υπό την προεδρία του πρωθυπουργού

20:55

Z. Κωνσταντόπουλου: «Διαφημίζατε το έργο σας στο σιδηρόδρομο, διαφημίζατε την ασφάλεια, ενώ γνωρίζατε αυτά»

20:35

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Οι παραιτήσεις των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού επιβεβαιώνουν την διαπλοκή»

20:30

Ολλανδία: Η κυβέρνηση θα επενδύσει 2,5 δισ. ευρώ σε έργα στο Αϊντχόβεν

20:18

Λετονία: Παραιτήθηκε ο ΥΠΕΞ εν μέσω σκανδάλου για τις πτήσεις τσάρτερ που επέλεγε για τα ταξίδια του

20:04

Βουλή: Σε εξέλιξη η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας - Δείτε live

19:49

Παραιτήθηκαν Παπασταύρου και Μπρατάκος

19:45

BriQ Properties: Αύξηση 14% στα έσοδα από ενοίκια το 2023 - Στα 208 εκατ. η συνολική αξία των ακίνητων

19:33

Χαρίτσης: Δεσμευτείτε για σύσταση Προανακριτικής - Ο Φλωρίδης οφείλει να παραιτηθεί

19:21

Μεσανατολικό: Το Διεθνές Δικαστήριο δίνει εντολή στο Ισραήλ να αντιμετωπίσει τον λιμό στη Γάζα

19:17

Διατήρησαν τα ρεκόρ οι ευρωαγορές - Το καλύτερο τρίμηνο εδώ και ένα έτος με άνοδο 6,8%

19:06

Σε 25 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ο ιδρυτής της FTX, Sam Bankman-Fried

gazzetta
gazzetta reader insider insider