Guardian: Πέντε ελληνικές παραλίες ανάμεσα στις καλύτερες της Ευρώπης

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Guardian: Πέντε ελληνικές παραλίες ανάμεσα στις καλύτερες της Ευρώπης
Πέντε ελληνικές παραλίες για όλα τα γούστα ξεχώρισαν και βρέθηκαν στη λίστα του Guardian με τις 40 καλύτερες της Ευρώπης.

Τις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης για το 2019 επέλεξαν οι δημοσιογράφοι του Guardian και τις έβαλαν σε μια λίστα, ενόψει καλοκαιριού, για να βρούμε εύκολα τον επόμενο προορισμό καλοκαιρικών διακοπών.

Οι «ταξιδιώτες» της βρετανικής εφημερίδας έψαξαν και βρήκαν ποιες είναι οι καλύτερες παραλίες για να κολυμπήσεις, να κάνεις surf, να πας σε πάρτι, να φας ή απλά να κάνεις ηλιοθεραπεία και βουτιές σε όλη την Ευρώπη (όπου έχει θάλασσα). Μάλιστα, ανάμεσα τους βρίσκονται και πέντες ελληνικές παραλίες!

Δείτε εδώ ποιες κατάφεραν να ξεχωρίσουν:

«Η Κρήτη έχει πολλές παραλίες παγκόσμιας κλάσης και κάποιες έχουν αρχίσει να υπερφορτώνονται με κόσμο, όπως το διάσημο Ελαφονήσι που λέγεται πως μπορεί να αρχίσει να περιορίζει τον αριθμό των επισκεπτών. Η άσπρη άμμος και τα γαλάζια νερά της παραλίας του Μπάλου, στην άκρη της χερσονήσου της Γραμβούσας στα βορειοδυτικά του νησιού, γεμίζει κόσμο στη μέση της ημέρας όταν φτάνουν εκεί τα πλοία. Το κόλπο είναι να πάει κάποιος νωρίς και να μείνει μέχρι αργά» συστήνει το δημοσίευμα.

«Οι άνθρωποι πηγαίνουν στις ελληνικές παραλίες για διάφορους λόγους. Ένας από αυτούς είναι να κάνουν πάρτι. Η χρυσή άμμος, το καθαρό νερό και η ασταμάτητη μουσική και ο χορός κάνουν αυτή την παραλία το καλύτερο μέρος του νησιού».

«Οι θεαματικοί λόφοι στο πίσω μέρος της παραλίας ομορφαίνουν το τοπίο με τα διαφορετικά χρώματα, από λευκό έως κίτρινο και κόκκινο και παράλληλα προσφέρουν καταφύγιο από τους δυνατούς ανέμους» περιγράφει ο Guardian και τονίζει πως παρά τα μπαρ και τις ταβέρνες με ξαπλώστρες προς ενοικίαση, η παραλία είναι αρκετά μεγάλη για να την απολαύσετε χωρίς να σας ενοχλούν.

«Και σαν να μην ήταν αρκετό αυτό το σκηνικό, οι θερμές πηγές κάτω από τη θάλασσα παρέχουν ένα δωρεάν θερμαινόμενο σπα» καταλήγει.

«Τα Κύθηρα φαίνεται να έχουν αποφύγει την υπερανάπτυξη ορισμένων ελληνικών νησιών εξαιτίας του γεγονότος ότι είναι λίγο περίπλοκο να φτάσεις εκεί. Ορισμένοι μπορεί να υποστηρίξουν ότι το Καλάμι είναι η καλύτερη παραλία του νησιού, αλλά το Καλαδί είναι το ίδιο ωραίο και δεν χρειάζεται να κατέβει κανείς ένα γκρεμό 30 μέτρων για να φτάσει στην παραλία» αναφέρει το δημοσίευμα, ενώ προτείνει την περιοχή του Αβλέμονα ως την καλύτερη για διαμονή κοντά στην παραλία.

«Συνήθως μία τόσο καλή παραλία καταστρέφεται από την ανάπτυξη, όμως ευτυχώς, η λιμνοθάλασσα στην οποία στηρίζεται είναι τμήμα μιας προστατευόμενης περιοχής. Έτσι η Βοϊδοκοιλιά «μοιάζει» να παραμένει όπως ήταν όταν εμφανίστηκε η Οδύσσεια του Ομήρου» γράφει ο Guadrian ο οποίος προτρέπει τους ταξιδιώτες να μείνουν στο Πετροχώρι. 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

16:24

Η Apple εγκαινιάζει πρόγραμμα ενοικίασης iPhone από 17,99 δολάρια/μήνα

16:20

SKY express: Αύξηση κατά 12,3% στη συνολική επιβατική κίνηση το β' τρίμηνο

16:14

Βρετανία: Ξεπέρασαν το Reform UK στις δημοσκοπήσεις οι Εργατικοί μετά από ένα χρόνο

16:13

Τα σκήπτρα της πολυτιμότερης εταιρείας στον κόσμο κρατά η Apple - Ανοίγει η «ψαλίδα» με Nvidia

16:08

Νότια Κορέα: Λευκός φώσφορος διέρρευσε σε αεροπορική βάση των ΗΠΑ

16:00

Τι κρύβεται πίσω από όσους δεν αγχώνονται ποτέ για τη δουλειά τους

15:59

Ταχιάος: Ε65, ΒΟΑΚ, Flyover και Μετρό Θεσσαλονίκης αλλάζουν τον αναπτυξιακό χάρτη της χώρας

15:53

Citi Wealth: Οι βραχυπρόθεσμες κινήσεις χτίζουν τη μακροπρόθεσμη επενδυτική επιτυχία

15:49

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα στον ΑΘΕ λόγω ασφαλτικών εργασιών

15:42

Neptune Maritime Leasing: Η ναυτιλία στο επίκεντρο ενός νέου γεωοικονομικού χάρτη

15:38

UPS: Νίκησαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη, αναβάθμισε το ετήσιο guidance - H απεξάρτηση από την Amazon

15:33

Τα μεγέθη β' τριμήνου της LVMH δεν «πείθουν» για comeback της πολυτέλειας

15:24

Γαλλία - πυρκαγιές: Ανησυχία ενόψει καύσωνα, νέες εκκενώσεις κοινοτήτων στο Μπορντό

15:12

Διπλό δίχτυ ασφαλείας για τους ανέργους που δεν μπορούν να βγουν στη σύνταξη - Οι επιλογές για τα τελευταία ασφαλιστικά «χιλιόμετρα»

15:11

Meta και BlackRock επενδύουν σε data center αξίας 14 δισ. δολ.

15:09

Κικίλιας για ακτοπλοϊκά εισιτήρια: «Πετύχαμε να μην αυξηθούν οι τιμές για 2η συνεχόμενη χρονιά»

15:08

Πρόστιμα άνω των 2 εκατ. ευρώ σε τράπεζες και servicers επέβαλε η ΤτΕ

15:04

Αύξηση εσόδων αλλά μεγαλύτερες ζημιές για Boeing στο β' τρίμηνο

15:01

«Προλαμβάνω»: Τι θα ισχύσει για ασθενείς που λάμβαναν Mounjaro και Ozempic

14:52

Ιταλία: Νέο κύμα καύσωνα αναμένεται από αύριο - Το τέταρτο συνεχόμενο

14:48

ΟΕΕ: Ο Σάκης Ιωαννίδης νέος Πρόεδρος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής

14:46

Επίσημα στο ΠΑΣΟΚ ο Χουρδάκης: Τον υποδέχθηκε ο Ανδρουλάκης - Με 34 βουλευτές η ΚΟ

14:45

Μπαράζ 112 για τη φωτιά στην Πάρο - Εκκενώνονται 4 οικισμοί

14:41

Επεκτείνεται η αξιολόγηση των νοσοκομείων από ογκολογικούς και παιδιατρικούς ασθενείς

14:40

​Το PADU App ξεχώρισε στα Loyalty Awards 2026 με τέσσερις σημαντικές διακρίσεις

14:25

Τσίπρας: Προτείνουμε ένα νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο από την κοινωνία για την κοινωνία

14:24

Ισπανία: Υποχώρησε σε χαμηλό 18 ετών η ανεργία

14:10

Αναβάθμιση outlook από Coca-Cola: Έσοδα 13,38 δισ. δολαρίων το β΄ τρίμηνο

14:07

Mercedes-Benz: «Βουτιά» 30% των πωλήσεων στην Κίνα - Γιατί ανεβαίνει η μετοχή

13:49

ΤτΕ: Σημαντική πρόοδος στα βασικά μεγέθη των τραπεζών το 2025 - Πολυδιάστατες οι προκλήσεις


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider