Guardian: Πέντε ελληνικές παραλίες ανάμεσα στις καλύτερες της Ευρώπης

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Guardian: Πέντε ελληνικές παραλίες ανάμεσα στις καλύτερες της Ευρώπης
Πέντε ελληνικές παραλίες για όλα τα γούστα ξεχώρισαν και βρέθηκαν στη λίστα του Guardian με τις 40 καλύτερες της Ευρώπης.

Τις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης για το 2019 επέλεξαν οι δημοσιογράφοι του Guardian και τις έβαλαν σε μια λίστα, ενόψει καλοκαιριού, για να βρούμε εύκολα τον επόμενο προορισμό καλοκαιρικών διακοπών.

Οι «ταξιδιώτες» της βρετανικής εφημερίδας έψαξαν και βρήκαν ποιες είναι οι καλύτερες παραλίες για να κολυμπήσεις, να κάνεις surf, να πας σε πάρτι, να φας ή απλά να κάνεις ηλιοθεραπεία και βουτιές σε όλη την Ευρώπη (όπου έχει θάλασσα). Μάλιστα, ανάμεσα τους βρίσκονται και πέντες ελληνικές παραλίες!

Δείτε εδώ ποιες κατάφεραν να ξεχωρίσουν:

«Η Κρήτη έχει πολλές παραλίες παγκόσμιας κλάσης και κάποιες έχουν αρχίσει να υπερφορτώνονται με κόσμο, όπως το διάσημο Ελαφονήσι που λέγεται πως μπορεί να αρχίσει να περιορίζει τον αριθμό των επισκεπτών. Η άσπρη άμμος και τα γαλάζια νερά της παραλίας του Μπάλου, στην άκρη της χερσονήσου της Γραμβούσας στα βορειοδυτικά του νησιού, γεμίζει κόσμο στη μέση της ημέρας όταν φτάνουν εκεί τα πλοία. Το κόλπο είναι να πάει κάποιος νωρίς και να μείνει μέχρι αργά» συστήνει το δημοσίευμα.

«Οι άνθρωποι πηγαίνουν στις ελληνικές παραλίες για διάφορους λόγους. Ένας από αυτούς είναι να κάνουν πάρτι. Η χρυσή άμμος, το καθαρό νερό και η ασταμάτητη μουσική και ο χορός κάνουν αυτή την παραλία το καλύτερο μέρος του νησιού».

«Οι θεαματικοί λόφοι στο πίσω μέρος της παραλίας ομορφαίνουν το τοπίο με τα διαφορετικά χρώματα, από λευκό έως κίτρινο και κόκκινο και παράλληλα προσφέρουν καταφύγιο από τους δυνατούς ανέμους» περιγράφει ο Guardian και τονίζει πως παρά τα μπαρ και τις ταβέρνες με ξαπλώστρες προς ενοικίαση, η παραλία είναι αρκετά μεγάλη για να την απολαύσετε χωρίς να σας ενοχλούν.

«Και σαν να μην ήταν αρκετό αυτό το σκηνικό, οι θερμές πηγές κάτω από τη θάλασσα παρέχουν ένα δωρεάν θερμαινόμενο σπα» καταλήγει.

«Τα Κύθηρα φαίνεται να έχουν αποφύγει την υπερανάπτυξη ορισμένων ελληνικών νησιών εξαιτίας του γεγονότος ότι είναι λίγο περίπλοκο να φτάσεις εκεί. Ορισμένοι μπορεί να υποστηρίξουν ότι το Καλάμι είναι η καλύτερη παραλία του νησιού, αλλά το Καλαδί είναι το ίδιο ωραίο και δεν χρειάζεται να κατέβει κανείς ένα γκρεμό 30 μέτρων για να φτάσει στην παραλία» αναφέρει το δημοσίευμα, ενώ προτείνει την περιοχή του Αβλέμονα ως την καλύτερη για διαμονή κοντά στην παραλία.

«Συνήθως μία τόσο καλή παραλία καταστρέφεται από την ανάπτυξη, όμως ευτυχώς, η λιμνοθάλασσα στην οποία στηρίζεται είναι τμήμα μιας προστατευόμενης περιοχής. Έτσι η Βοϊδοκοιλιά «μοιάζει» να παραμένει όπως ήταν όταν εμφανίστηκε η Οδύσσεια του Ομήρου» γράφει ο Guadrian ο οποίος προτρέπει τους ταξιδιώτες να μείνουν στο Πετροχώρι. 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

20:10

Επαφές Πιερρακάκη με Μερτς και Κλινγκμπάιλ - «Η Ευρώπη χρειάζεται μία ισχυρή Γερμανία»

19:55

Ολλανδία: Αποκλεισμοί δρόμων και σιδηροδρομικών γραμμών από αγρότες για τον προϋπολογισμό

19:46

Η Ουκρανία εξαπολύει αντεπίθεση στο βόρειο τμήμα του Ντονέτσκ

19:39

Ποιος είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στις ΗΠΑ για το 2026

19:38

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Αύξηση 22% στα καθαρά κέρδη το α' εξάμηνο - Στα 2,2 δισ. τα ταμειακά διαθέσιμα

19:30

Από το Ορμούζ στην Αρκτική: Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή αλλάζει τους δρόμους του παγκόσμιου εμπορίου

19:24

Ρευστοποιήσεις και άνοδος στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

19:07

ΗΠΑ: «Δεν μπορεί να υπάρξει μοράτοριουμ για το AI, η Κίνα θα έπαιρνε πλεονέκτημα»

19:06

Ευρωαγορές: Σε χαμηλό τριών μηνών ο Stoxx - Πιέσεις από Μέση Ανατολή, ομόλογα και AI

19:00

Πώς ο φόβος της ακροδεξιάς οδηγεί σε πολιτική στροφή τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου

18:54

Σαουδική Αραβία: Αναστέλλονται οι φορτώσεις πετρελαίου στο λιμάνι Γιανμπού στην Ερυθρά Θάλασσα

18:50

Μερτς: Θα ζητήσει άμεσα ψήφο εμπιστοσύνης από την ηγεσία του κόμματός του

18:45

ΕΚΤ: Η επιτροπή προσωπικού καλεί την Λαγκάρντ να ξεκαθαρίσει πότε σκοπεύει να αποχωρήσει

18:42

Star Bulk: Πώς κατανεμήθηκαν οι μετοχές στη Δημόσια Προσφορά

18:41

Κομισιόν: Νέα δέσμη μέτρων διευκόλυνσης της κινητικότητας των εργαζομένων στην ΕΕ

18:33

Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ και Ολλανδία προειδοποιούν για κακόβουλο λογισμικό από το Ιράν

18:24

Συνεργασία OpenAI με Anthropic και Google για ζητήματα ασφαλείας στην ΑΙ

18:18

Coca-Cola: Επενδύσεις 10 δισ. ευρώ για υποδομές στις ΗΠΑ έως το 2030

18:13

Υποψήφιος με τη ΝΔ στις επόμενες εκλογές ο Γιώργος Φλωρίδης

18:05

Χρηματιστήριο: Αμετάβλητος ο Γενικός Δείκτης, μικτή εικόνα σε τράπεζες και blue chips

18:03

Η Moda Bagno απέκτησε το 75% της Estia έναντι 3,9 εκατ. ευρώ

17:58

Qualco: Ετήσια αύξηση 16% στα έσοδα - Ρεκόρ EBITDA στα 43,6 εκατ. ευρώ

17:53

Bitcoin: «Χάνει» τα 76.000 δολ. πριν από το κρίσιμο νομοσχέδιο και την Fed

17:47

CNBC: Οι αναλυτές βλέπουν τουλάχιστον δύο αυξήσεις επιτοκίων τους επόμενους 12 μήνες

17:38

Λάιεν: «Ανεύθυνη και επικίνδυνη» η συμπεριφορά της Ρωσίας

17:31

H Ιταλία παρατείνει για άλλες 15 ημέρες την αναστολή της Σένγκεν με την Ισπανία

17:24

Ρωσία προς Δυτικούς πολιτικούς και διπλωμάτες: «Να αξιολογούν νηφάλια τους κινδύνους όταν ταξιδεύουν στην Ουκρανία»

17:20

Πολωνία: Νομοσχέδιο για έκτακτο φόρο 60% στα υπερκέρδη των πετρελαϊκών

17:15

Ομάν: Στις φλόγες τάνκερ μετά από επίθεση κοντά στο Ορμούζ - Αγνοούνται δύο ναυτικοί

17:14

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Βραζιλίας Λούλα


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider