Guardian: Πέντε ελληνικές παραλίες ανάμεσα στις καλύτερες της Ευρώπης

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Guardian: Πέντε ελληνικές παραλίες ανάμεσα στις καλύτερες της Ευρώπης
Πέντε ελληνικές παραλίες για όλα τα γούστα ξεχώρισαν και βρέθηκαν στη λίστα του Guardian με τις 40 καλύτερες της Ευρώπης.

Τις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης για το 2019 επέλεξαν οι δημοσιογράφοι του Guardian και τις έβαλαν σε μια λίστα, ενόψει καλοκαιριού, για να βρούμε εύκολα τον επόμενο προορισμό καλοκαιρικών διακοπών.

Οι «ταξιδιώτες» της βρετανικής εφημερίδας έψαξαν και βρήκαν ποιες είναι οι καλύτερες παραλίες για να κολυμπήσεις, να κάνεις surf, να πας σε πάρτι, να φας ή απλά να κάνεις ηλιοθεραπεία και βουτιές σε όλη την Ευρώπη (όπου έχει θάλασσα). Μάλιστα, ανάμεσα τους βρίσκονται και πέντες ελληνικές παραλίες!

Δείτε εδώ ποιες κατάφεραν να ξεχωρίσουν:

«Η Κρήτη έχει πολλές παραλίες παγκόσμιας κλάσης και κάποιες έχουν αρχίσει να υπερφορτώνονται με κόσμο, όπως το διάσημο Ελαφονήσι που λέγεται πως μπορεί να αρχίσει να περιορίζει τον αριθμό των επισκεπτών. Η άσπρη άμμος και τα γαλάζια νερά της παραλίας του Μπάλου, στην άκρη της χερσονήσου της Γραμβούσας στα βορειοδυτικά του νησιού, γεμίζει κόσμο στη μέση της ημέρας όταν φτάνουν εκεί τα πλοία. Το κόλπο είναι να πάει κάποιος νωρίς και να μείνει μέχρι αργά» συστήνει το δημοσίευμα.

«Οι άνθρωποι πηγαίνουν στις ελληνικές παραλίες για διάφορους λόγους. Ένας από αυτούς είναι να κάνουν πάρτι. Η χρυσή άμμος, το καθαρό νερό και η ασταμάτητη μουσική και ο χορός κάνουν αυτή την παραλία το καλύτερο μέρος του νησιού».

«Οι θεαματικοί λόφοι στο πίσω μέρος της παραλίας ομορφαίνουν το τοπίο με τα διαφορετικά χρώματα, από λευκό έως κίτρινο και κόκκινο και παράλληλα προσφέρουν καταφύγιο από τους δυνατούς ανέμους» περιγράφει ο Guardian και τονίζει πως παρά τα μπαρ και τις ταβέρνες με ξαπλώστρες προς ενοικίαση, η παραλία είναι αρκετά μεγάλη για να την απολαύσετε χωρίς να σας ενοχλούν.

«Και σαν να μην ήταν αρκετό αυτό το σκηνικό, οι θερμές πηγές κάτω από τη θάλασσα παρέχουν ένα δωρεάν θερμαινόμενο σπα» καταλήγει.

«Τα Κύθηρα φαίνεται να έχουν αποφύγει την υπερανάπτυξη ορισμένων ελληνικών νησιών εξαιτίας του γεγονότος ότι είναι λίγο περίπλοκο να φτάσεις εκεί. Ορισμένοι μπορεί να υποστηρίξουν ότι το Καλάμι είναι η καλύτερη παραλία του νησιού, αλλά το Καλαδί είναι το ίδιο ωραίο και δεν χρειάζεται να κατέβει κανείς ένα γκρεμό 30 μέτρων για να φτάσει στην παραλία» αναφέρει το δημοσίευμα, ενώ προτείνει την περιοχή του Αβλέμονα ως την καλύτερη για διαμονή κοντά στην παραλία.

«Συνήθως μία τόσο καλή παραλία καταστρέφεται από την ανάπτυξη, όμως ευτυχώς, η λιμνοθάλασσα στην οποία στηρίζεται είναι τμήμα μιας προστατευόμενης περιοχής. Έτσι η Βοϊδοκοιλιά «μοιάζει» να παραμένει όπως ήταν όταν εμφανίστηκε η Οδύσσεια του Ομήρου» γράφει ο Guadrian ο οποίος προτρέπει τους ταξιδιώτες να μείνουν στο Πετροχώρι. 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

08:48

Πόσα χρωστάνε οι Αμερικάνοι σε πιστωτικές κάρτες

08:37

DIMAND: Μείωση 67% στη χρήση νερού στο Piraeus Port Plaza

08:24

Πετρέλαιο: Στα 88 δολάρια το Brent μετά τις επιθέσεις σε πλοία και τη διαρροή στο Ομάν

08:12

Αυστραλία: Πάνω από 750.000 ανήλικοι εκτός Instagram και Facebook

07:56

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Πούτιν επισκέπτεται για πρώτη φορά τις Κουρίλες νήσους - Διαμαρτύρεται η Ιαπωνία

07:50

Σεισμός στην Κολομβία: Οι νεκροί στους 265, η αναζήτηση επιζώντων σε καθοριστική φάση

07:43

Το στενό του Ορμούζ «παραμένει αποκλεισμένο», απαντά το Ιράν στον Τραμπ

07:38

Ο Γκόρντον Ράμσεϊ έχει το δικό του έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

07:33

Προβατίνα τέλος!

07:30

Ελληνική διαφωνία με την ESMA για τα stress tests των αμοιβαίων χρηματαγοράς

07:28

Δυτική Αττική: Τι θα γίνει με τα 113.000 καμένα στρέμματα πριν από τις πρώτες βροχές

07:20

Η Motor Oil επιστρέφει στον MSCI Standard

07:14

Κούρεμα προστίμων έως 50% για όσους κλείνουν γρήγορα τις φορολογικές υποθέσεις

07:10

Οι κινήσεις της κυβέρνησης, οι περιπέτειες Τσίπρα και το παράδειγμα Τεντόγλου

07:07

Η παρέμβαση Πιερρακάκη - Το καλώδιο γεωπολιτικό asset - Το ντόμινο

23:54

Η Βηρυτός καταδικάζει τις «συστηματικές» καταστροφές στον νότο από το Ισραήλ

23:43

Θέουτα: Το Μαρόκο έλαβε μέτρα έπειτα από νέο κύμα παραπληροφόρησης στα social media

23:31

Γροιλανδία: «Δεν θα γίνει καμία γεώτρηση για πετρέλαιο κατά τη διάρκεια του χειμώνα»

23:19

Wall Street: Κέρδη για S&P 500 και Nasdaq με ώθηση από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

23:01

Αποχωρεί από εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου η Κάρολαιν Λέβιτ

22:44

Γαλλία: Περίπου 1.200 κατασκηνωτές απομακρύνθηκαν εσπευσμένα εξαιτίας πυρκαγιών στο Πα-ντε-Καλαί

22:28

Ήπιες μεταβολές για το πετρέλαιο

22:13

Απλοποιείται η καταχώριση ληξιαρχικών πράξεων για τους Έλληνες του εξωτερικού

21:56

Σε υψηλό δύο μηνών ο χρυσός καθώς τα στοιχήματα για αύξηση επιτοκίων περιορίζονται

21:44

«Ασημένιος» ο Αλέξανδρος Σίσκος στο Ευρωπαϊκό κολύμβησης - Συγχαρητήρια Μητσοτάκη

21:21

Ολική έκλειψη ηλίου: Σκοτείνιασε για λίγο ο ουρανός στην Ευρώπη - Εντυπωσιακές εικόνες

21:11

Bank of America: Συμφωνία 1,9 δισ. δολαρίων για ποσοστό στην ινδική τράπεζα Jio

20:53

Ταγιάνι: «Δεν θεωρώ ότι με τη Γερμανία υπάρχει πρόβλημα με τις δευτερογενείς ροές»

20:44

Σεισμός στην Κολομβία: Για τρίτη ημέρα οι διασώστες δίνουν μάχη με τον χρόνο για τον εντοπισμό επιζώντων

20:33

Ερντογάν: «Το Ισραήλ επιδιώκει να διαγράψει την Παλαιστίνη από την παγκόσμια ατζέντα»


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider