Guardian: Πέντε ελληνικές παραλίες ανάμεσα στις καλύτερες της Ευρώπης

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Guardian: Πέντε ελληνικές παραλίες ανάμεσα στις καλύτερες της Ευρώπης
Πέντε ελληνικές παραλίες για όλα τα γούστα ξεχώρισαν και βρέθηκαν στη λίστα του Guardian με τις 40 καλύτερες της Ευρώπης.

Τις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης για το 2019 επέλεξαν οι δημοσιογράφοι του Guardian και τις έβαλαν σε μια λίστα, ενόψει καλοκαιριού, για να βρούμε εύκολα τον επόμενο προορισμό καλοκαιρικών διακοπών.

Οι «ταξιδιώτες» της βρετανικής εφημερίδας έψαξαν και βρήκαν ποιες είναι οι καλύτερες παραλίες για να κολυμπήσεις, να κάνεις surf, να πας σε πάρτι, να φας ή απλά να κάνεις ηλιοθεραπεία και βουτιές σε όλη την Ευρώπη (όπου έχει θάλασσα). Μάλιστα, ανάμεσα τους βρίσκονται και πέντες ελληνικές παραλίες!

Δείτε εδώ ποιες κατάφεραν να ξεχωρίσουν:

«Η Κρήτη έχει πολλές παραλίες παγκόσμιας κλάσης και κάποιες έχουν αρχίσει να υπερφορτώνονται με κόσμο, όπως το διάσημο Ελαφονήσι που λέγεται πως μπορεί να αρχίσει να περιορίζει τον αριθμό των επισκεπτών. Η άσπρη άμμος και τα γαλάζια νερά της παραλίας του Μπάλου, στην άκρη της χερσονήσου της Γραμβούσας στα βορειοδυτικά του νησιού, γεμίζει κόσμο στη μέση της ημέρας όταν φτάνουν εκεί τα πλοία. Το κόλπο είναι να πάει κάποιος νωρίς και να μείνει μέχρι αργά» συστήνει το δημοσίευμα.

«Οι άνθρωποι πηγαίνουν στις ελληνικές παραλίες για διάφορους λόγους. Ένας από αυτούς είναι να κάνουν πάρτι. Η χρυσή άμμος, το καθαρό νερό και η ασταμάτητη μουσική και ο χορός κάνουν αυτή την παραλία το καλύτερο μέρος του νησιού».

«Οι θεαματικοί λόφοι στο πίσω μέρος της παραλίας ομορφαίνουν το τοπίο με τα διαφορετικά χρώματα, από λευκό έως κίτρινο και κόκκινο και παράλληλα προσφέρουν καταφύγιο από τους δυνατούς ανέμους» περιγράφει ο Guardian και τονίζει πως παρά τα μπαρ και τις ταβέρνες με ξαπλώστρες προς ενοικίαση, η παραλία είναι αρκετά μεγάλη για να την απολαύσετε χωρίς να σας ενοχλούν.

«Και σαν να μην ήταν αρκετό αυτό το σκηνικό, οι θερμές πηγές κάτω από τη θάλασσα παρέχουν ένα δωρεάν θερμαινόμενο σπα» καταλήγει.

«Τα Κύθηρα φαίνεται να έχουν αποφύγει την υπερανάπτυξη ορισμένων ελληνικών νησιών εξαιτίας του γεγονότος ότι είναι λίγο περίπλοκο να φτάσεις εκεί. Ορισμένοι μπορεί να υποστηρίξουν ότι το Καλάμι είναι η καλύτερη παραλία του νησιού, αλλά το Καλαδί είναι το ίδιο ωραίο και δεν χρειάζεται να κατέβει κανείς ένα γκρεμό 30 μέτρων για να φτάσει στην παραλία» αναφέρει το δημοσίευμα, ενώ προτείνει την περιοχή του Αβλέμονα ως την καλύτερη για διαμονή κοντά στην παραλία.

«Συνήθως μία τόσο καλή παραλία καταστρέφεται από την ανάπτυξη, όμως ευτυχώς, η λιμνοθάλασσα στην οποία στηρίζεται είναι τμήμα μιας προστατευόμενης περιοχής. Έτσι η Βοϊδοκοιλιά «μοιάζει» να παραμένει όπως ήταν όταν εμφανίστηκε η Οδύσσεια του Ομήρου» γράφει ο Guadrian ο οποίος προτρέπει τους ταξιδιώτες να μείνουν στο Πετροχώρι. 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

16:50

ΔΑΕΕ: Πανελλαδική προκαταρκτική εξέταση για αιολικά πάρκα μετά τη φωτιά στη Βοιωτία

16:45

Moody’s: Νέα δυναμική για τις ελληνικές τράπεζες – Πιστωτική επέκταση και προμήθειες οδηγούν τα κέρδη

16:32

SkyImpact Challenge: Οι κορυφαίες ιδέες καινοτομίας για το Νέο Διεθνές Αεροδρόμιο Ηρακλείου

16:16

Σεισμός 7,4 Ρίχτερ στην Κολομβία - Αισθητός στη Βενεζουέλα

16:09

Ο Ζούκερμπεργκ απαντά στους «κινδυνολόγους» του AI με δοκίμιο... 6.500 λέξεων

15:59

Η πτώση των υδάτων σε Ρήνο και Βιστούλα συνεχίζεται σε ιστορικά χαμηλά

15:59

Η Intel πουλά μετοχές αξίας 15 δισ. δολαρίων

15:57

Alpha Bank: Στα 5,30 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο η Citi - Στα 6,90 ευρώ στο bullish σενάριο

15:45

Νέο κύμα καύσωνα σε πολλές χώρες της Ευρώπης

15:30

Μπέζος: Κοντά σε συμφωνία για να αποκτήσει το 1/3 της Λίβερπουλ - Στα 5,9 δισ. δολάρια η αποτίμηση

15:24

Vivartia: Σε συζητήσεις με την Fairfax για την πώληση του βραχίονα εστίασης

15:08

Στήριξη από το ΕΕΑ σε πυρόπληκτες περιοχές

14:55

«Spider-Man: Brand New Day»: H δεύτερη ταινία στην ιστορία που ξεπέρασε πιο γρήγορα το 1 δισ. δολ. στο box office

14:53

Εξοικονομώ: Η «γέφυρα» μετά το Ταμείο Ανάκαμψης - Ποια έργα κερδίζουν χρόνο έως τον Νοέμβριο

14:53

Η Meta λανσάρει νέο μοντέλο AI για χρήση σε οικιακούς υπολογιστές

14:28

Τεχεράνη σε Τραμπ: «Οι Ιρανοί είναι επαγγελματίες σκακιστές»

14:20

Παναθηναϊκό Στάδιο: Εργασίες καθαρισμού και συντήρησης των μαρμάρων για πρώτη φορά εδώ και 120 χρόνια

14:17

10 ελληνικά νησιά χωρίς αυτοκίνητο για πραγματική ξεκούραση

14:09

Ευρώπη: Υπό στενή παρακολούθηση ο εφοδιασμός σε φυσικό αέριο

14:08

Τι πρέπει να περιέχει ένα φαρμακείο πρώτων βοηθειών για αυτοκίνητο

14:00

Adnoc: Πτώση 52% στα κέρδη λόγω Ορμούζ, αλλά και επένδυση 8,2 δισ. δολ. για να το παρακάμψει

14:00

Δικαίωμα στη λήθη: Νομοθετική κατοχύρωση για τα άτομα με ιστορικό καρκίνου και στην Ελλάδα

13:56

Πέθανε ο συγγραφέας Στέλιος Ράμφος

13:54

Shein: Αποτίμηση έως 25 δισ. δολάρια στην πολυαναμενόμενη IPO

13:51

Παξοί: Οι σμαραγδένιες σπηλιές που μαγεύουν τους επισκέπτες

13:41

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Αττική, Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα και Αιγαίο

13:34

Handelsblatt: Οι ξένοι θέλουν τις ελληνικές τράπεζες - Και η Αθήνα θέλει τους ξένους

13:22

Μασκ: Το Starlink θα είναι σε κάθε αυτοκίνητο - Είναι ο «μόνος τρόπος» για να συνδεθούν δισεκατομμύρια οχήματα

13:20

Ρουμανία: Παράταση λειτουργίας του αντιδραστήρα της Τσερναβόντα μετά την εκτροπή ροής του Δούναβη

13:09

Κικίλιας: «Έρχονται 420 νέες προσλήψεις στο Λιμενικό Σώμα»


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider