Guardian: Πέντε ελληνικές παραλίες ανάμεσα στις καλύτερες της Ευρώπης

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Guardian: Πέντε ελληνικές παραλίες ανάμεσα στις καλύτερες της Ευρώπης
Πέντε ελληνικές παραλίες για όλα τα γούστα ξεχώρισαν και βρέθηκαν στη λίστα του Guardian με τις 40 καλύτερες της Ευρώπης.

Τις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης για το 2019 επέλεξαν οι δημοσιογράφοι του Guardian και τις έβαλαν σε μια λίστα, ενόψει καλοκαιριού, για να βρούμε εύκολα τον επόμενο προορισμό καλοκαιρικών διακοπών.

Οι «ταξιδιώτες» της βρετανικής εφημερίδας έψαξαν και βρήκαν ποιες είναι οι καλύτερες παραλίες για να κολυμπήσεις, να κάνεις surf, να πας σε πάρτι, να φας ή απλά να κάνεις ηλιοθεραπεία και βουτιές σε όλη την Ευρώπη (όπου έχει θάλασσα). Μάλιστα, ανάμεσα τους βρίσκονται και πέντες ελληνικές παραλίες!

Δείτε εδώ ποιες κατάφεραν να ξεχωρίσουν:

«Η Κρήτη έχει πολλές παραλίες παγκόσμιας κλάσης και κάποιες έχουν αρχίσει να υπερφορτώνονται με κόσμο, όπως το διάσημο Ελαφονήσι που λέγεται πως μπορεί να αρχίσει να περιορίζει τον αριθμό των επισκεπτών. Η άσπρη άμμος και τα γαλάζια νερά της παραλίας του Μπάλου, στην άκρη της χερσονήσου της Γραμβούσας στα βορειοδυτικά του νησιού, γεμίζει κόσμο στη μέση της ημέρας όταν φτάνουν εκεί τα πλοία. Το κόλπο είναι να πάει κάποιος νωρίς και να μείνει μέχρι αργά» συστήνει το δημοσίευμα.

«Οι άνθρωποι πηγαίνουν στις ελληνικές παραλίες για διάφορους λόγους. Ένας από αυτούς είναι να κάνουν πάρτι. Η χρυσή άμμος, το καθαρό νερό και η ασταμάτητη μουσική και ο χορός κάνουν αυτή την παραλία το καλύτερο μέρος του νησιού».

«Οι θεαματικοί λόφοι στο πίσω μέρος της παραλίας ομορφαίνουν το τοπίο με τα διαφορετικά χρώματα, από λευκό έως κίτρινο και κόκκινο και παράλληλα προσφέρουν καταφύγιο από τους δυνατούς ανέμους» περιγράφει ο Guardian και τονίζει πως παρά τα μπαρ και τις ταβέρνες με ξαπλώστρες προς ενοικίαση, η παραλία είναι αρκετά μεγάλη για να την απολαύσετε χωρίς να σας ενοχλούν.

«Και σαν να μην ήταν αρκετό αυτό το σκηνικό, οι θερμές πηγές κάτω από τη θάλασσα παρέχουν ένα δωρεάν θερμαινόμενο σπα» καταλήγει.

«Τα Κύθηρα φαίνεται να έχουν αποφύγει την υπερανάπτυξη ορισμένων ελληνικών νησιών εξαιτίας του γεγονότος ότι είναι λίγο περίπλοκο να φτάσεις εκεί. Ορισμένοι μπορεί να υποστηρίξουν ότι το Καλάμι είναι η καλύτερη παραλία του νησιού, αλλά το Καλαδί είναι το ίδιο ωραίο και δεν χρειάζεται να κατέβει κανείς ένα γκρεμό 30 μέτρων για να φτάσει στην παραλία» αναφέρει το δημοσίευμα, ενώ προτείνει την περιοχή του Αβλέμονα ως την καλύτερη για διαμονή κοντά στην παραλία.

«Συνήθως μία τόσο καλή παραλία καταστρέφεται από την ανάπτυξη, όμως ευτυχώς, η λιμνοθάλασσα στην οποία στηρίζεται είναι τμήμα μιας προστατευόμενης περιοχής. Έτσι η Βοϊδοκοιλιά «μοιάζει» να παραμένει όπως ήταν όταν εμφανίστηκε η Οδύσσεια του Ομήρου» γράφει ο Guadrian ο οποίος προτρέπει τους ταξιδιώτες να μείνουν στο Πετροχώρι. 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

18:53

Παπασταύρου: «Τα δάση είναι το φυσικό μας κεφάλαιο και η κληρονομιά μας για τις επόμενες γενιές»

18:43

ΤτΕ: «Ψαλιδίζει» τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας για το 2026 και το 2027

18:27

Η Σρι Λάνκα αρνήθηκε την πρόσβαση σε δύο μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ

18:18

Τη Δευτέρα ψηφίζεται το νομοσχέδιο για τα «ταξί» - Ταχυφορτιστές σε 10 πιάτσες στην Αθήνα εντός του 2026

18:11

«Τρενάκι του τρόμου» στο ΧΑ - Άδοξο τέλος στην απόπειρα του ΓΔ για ανοδική αντίδραση

18:09

Γάλλος ΥΠΕΞ: «Δεν βλέπω ορατό τέλος στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή»

17:52

Η Sky Express δεν αυξάνει τις τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια

17:50

Η ΕΥΔΑΠ φέρνει την ανακύκλωση νερού στο κοινό με νέο διαδραστικό έκθεμα στο Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή

17:48

Ο Μοτζαμπά Χαμενεΐ είπε πως «ο εχθρός ηττήθηκε», σε μήνυμα για την περσική Πρωτοχρονιά

17:39

Eurobank: Ανεξάρτητο, μη εκτελεστικό μέλος στο δ.σ. η κ. Alexandra Reich

17:30

Τραμπ για Ιράν: «Θέλουμε να μιλήσουμε μαζί τους, αλλά δεν υπάρχει κανείς»

17:21

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λέσβος λόγω αφθώδους πυρετού

17:19

Κίνα για Μ. Ανατολή: Η ισχύς δεν είναι η λύση - Οι συγκρούσεις θα εκθρέψουν μόνο μίσος

17:17

Αυξήθηκαν κατά 210% οι διαδικτυακές απάτες το 2025 στην Ελλάδα

17:05

Τσιόδρας προς Κομισιόν: «Με ποια μέτρα και ποιο χρονοδιάγραμμα θα υλοποιηθεί το πλαίσιο για μείωση των τιμών ενέργειας;»

16:51

Ερντογάν: «Επιστρατεύουμε όλα τα μέσα για ειρήνη»

16:47

Παρεμβάσεις Στασινού (ΤΕΕ) για νερό και μεταβιβάσεις ακινήτων

16:40

«Πυρά» Τραμπ στις χώρες του ΝΑΤΟ: «Είστε δειλοί, θα το θυμόμαστε»

16:27

Κέρκυρα: Σχεδόν 95% ικανοποίηση επισκεπτών - Στο 1 δισ. ευρώ ο τουριστικός «πυρήνας»

16:27

Σκάλκος για Μέση Ανατολή: Η δυνητική ζημιά είναι η αβεβαιότητα

16:22

Στην Αυστραλία η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

16:19

Πέθανε ο Τσακ Νόρις σε ηλικία 86 ετών

16:14

Lamda Development στις Βρυξέλλες: Το Ellinikon αναδεικνύει το νέο όραμα για τις πόλεις του αύριο στην Ευρώπη

16:09

Hellenic Train: Τροποποιήσεις δρομολογίων λόγω της 24ωρης απεργίας τη Δευτέρα 23 Μαρτίου

16:04

Καθ' οδόν για τέταρτη συναπτή εβδομάδα απωλειών η Wall Street

16:01

Η ενηλικίωση της ΕΕ έρχεται, αλλά έχει και κόστος

15:59

Το Ιράν απειλεί να κυνηγά Αμερικανούς και Ισραηλινούς αξιωματούχους ακόμη και στις διακοπές τους

15:57

Clean eating: Γιατί η «καθαρή» διατροφή μπορεί να επηρεάζει αρνητικά την υγεία

15:47

Κρουαζιέρα: Ανοδικά για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά - Σημαντικοί προορισμοί και προοπτικές

15:36

Στο 12,7637% το ποσοστό της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στην ΕΥΔΑΠ

gazzetta
gazzetta reader insider insider