Guardian: Πέντε ελληνικές παραλίες ανάμεσα στις καλύτερες της Ευρώπης

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Guardian: Πέντε ελληνικές παραλίες ανάμεσα στις καλύτερες της Ευρώπης
Πέντε ελληνικές παραλίες για όλα τα γούστα ξεχώρισαν και βρέθηκαν στη λίστα του Guardian με τις 40 καλύτερες της Ευρώπης.

Τις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης για το 2019 επέλεξαν οι δημοσιογράφοι του Guardian και τις έβαλαν σε μια λίστα, ενόψει καλοκαιριού, για να βρούμε εύκολα τον επόμενο προορισμό καλοκαιρικών διακοπών.

Οι «ταξιδιώτες» της βρετανικής εφημερίδας έψαξαν και βρήκαν ποιες είναι οι καλύτερες παραλίες για να κολυμπήσεις, να κάνεις surf, να πας σε πάρτι, να φας ή απλά να κάνεις ηλιοθεραπεία και βουτιές σε όλη την Ευρώπη (όπου έχει θάλασσα). Μάλιστα, ανάμεσα τους βρίσκονται και πέντες ελληνικές παραλίες!

Δείτε εδώ ποιες κατάφεραν να ξεχωρίσουν:

«Η Κρήτη έχει πολλές παραλίες παγκόσμιας κλάσης και κάποιες έχουν αρχίσει να υπερφορτώνονται με κόσμο, όπως το διάσημο Ελαφονήσι που λέγεται πως μπορεί να αρχίσει να περιορίζει τον αριθμό των επισκεπτών. Η άσπρη άμμος και τα γαλάζια νερά της παραλίας του Μπάλου, στην άκρη της χερσονήσου της Γραμβούσας στα βορειοδυτικά του νησιού, γεμίζει κόσμο στη μέση της ημέρας όταν φτάνουν εκεί τα πλοία. Το κόλπο είναι να πάει κάποιος νωρίς και να μείνει μέχρι αργά» συστήνει το δημοσίευμα.

«Οι άνθρωποι πηγαίνουν στις ελληνικές παραλίες για διάφορους λόγους. Ένας από αυτούς είναι να κάνουν πάρτι. Η χρυσή άμμος, το καθαρό νερό και η ασταμάτητη μουσική και ο χορός κάνουν αυτή την παραλία το καλύτερο μέρος του νησιού».

«Οι θεαματικοί λόφοι στο πίσω μέρος της παραλίας ομορφαίνουν το τοπίο με τα διαφορετικά χρώματα, από λευκό έως κίτρινο και κόκκινο και παράλληλα προσφέρουν καταφύγιο από τους δυνατούς ανέμους» περιγράφει ο Guardian και τονίζει πως παρά τα μπαρ και τις ταβέρνες με ξαπλώστρες προς ενοικίαση, η παραλία είναι αρκετά μεγάλη για να την απολαύσετε χωρίς να σας ενοχλούν.

«Και σαν να μην ήταν αρκετό αυτό το σκηνικό, οι θερμές πηγές κάτω από τη θάλασσα παρέχουν ένα δωρεάν θερμαινόμενο σπα» καταλήγει.

«Τα Κύθηρα φαίνεται να έχουν αποφύγει την υπερανάπτυξη ορισμένων ελληνικών νησιών εξαιτίας του γεγονότος ότι είναι λίγο περίπλοκο να φτάσεις εκεί. Ορισμένοι μπορεί να υποστηρίξουν ότι το Καλάμι είναι η καλύτερη παραλία του νησιού, αλλά το Καλαδί είναι το ίδιο ωραίο και δεν χρειάζεται να κατέβει κανείς ένα γκρεμό 30 μέτρων για να φτάσει στην παραλία» αναφέρει το δημοσίευμα, ενώ προτείνει την περιοχή του Αβλέμονα ως την καλύτερη για διαμονή κοντά στην παραλία.

«Συνήθως μία τόσο καλή παραλία καταστρέφεται από την ανάπτυξη, όμως ευτυχώς, η λιμνοθάλασσα στην οποία στηρίζεται είναι τμήμα μιας προστατευόμενης περιοχής. Έτσι η Βοϊδοκοιλιά «μοιάζει» να παραμένει όπως ήταν όταν εμφανίστηκε η Οδύσσεια του Ομήρου» γράφει ο Guadrian ο οποίος προτρέπει τους ταξιδιώτες να μείνουν στο Πετροχώρι. 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

20:10

Μερτς: Οι απειλές για δασμούς υπονομεύουν τις διατλαντικές σχέσεις

19:59

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις 19, 20 και 23 Ιανουαρίου στον Κηφισό

19:54

Ιράν: Ο πρόεδρος Πεζεσκιάν προειδοποιεί ότι μια επίθεση κατά του Χαμενεΐ θα ήταν κήρυξη πολέμου

19:44

Τηλεφωνική επικοινωνία Ρούτε με τον Τραμπ

19:35

Γροιλανδία: Απειλεί να αποτελέσει το σημείο θραύσης του ΝΑΤΟ

19:11

Ο Καναδάς «ανησυχεί για την κλιμάκωση» γύρω από τη Γροιλανδία

19:00

Τραμπ 2.0: Εξουσία δίχως φρένα – Η σκοτεινή πορεία της δεύτερης θητείας του

18:39

Σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού 8 ορειβατών στον Ταϋγετο

18:34

Επιστρέφουν από τη Γροιλανδία οι Γερμανοί στρατιώτες

18:05

Μπέσεντ: Οι Ευρωπαίοι εκπέμπουν αδυναμία, οι ΗΠΑ εκπέμπουν ισχύ

17:56

Επιφυλακτικοί αρκετοί ηγέτες της διεθνούς κοινότητας σε ένα ευρύτερο «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ

17:47

Ευρωπαϊκές αντιδράσεις στην προοπτική νέων δασμών Τραμπ

17:35

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα έχει λάβει πρόσκληση από τον Τραμπ για το Συμβούλιο Ειρήνης

17:23

Νορβηγία: Προς το παρόν δεν εξετάζει αντίμετρα στους νέους δασμούς Τραμπ

17:00

Ρεύμα: Οι τιμές για τα νοικοκυριά συγκριτικά με την υπόλοιπη ΕΕ – Ομαλοποίηση της αγοράς

16:32

Καζάκς (ΕΚΤ): Η Ευρώπη ήδη βρίσκεται σε «πόλεμο» με τη Ρωσία

16:15

Μεγάλη διασπορά της γρίπης και νόσηση του 20% του εγχώριου πληθυσμού «βλέπουν» τα προγνωστικά μοντέλα -Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί

15:51

Κοινή αντίδραση των 8 κρατών που στοχεύει ο Τραμπ: Οι απειλές για επιβολή δασμών υπονομεύουν τις διατλαντικές σχέσεις

15:41

Reuters: Με το βλέμμα στην αντίδραση των αγορών μετά τους νέους δασμούς Τραμπ

15:25

Μπακογιάννης: Η πολιτική αντιπαράθεση δεν είναι παιχνίδι μηδενικού αθροίσματος

15:03

Χατζηδάκης: Δεν πάμε μπροστά με πετροπόλεμο

14:56

Ολλανδία: Εκβιασμός η απειλή Τραμπ για επιβολή νέων δασμών λόγω Γροιλανδίας

14:50

Αναγεννητική φιλοξενία: Το επόμενο βήμα μετά τη βιωσιμότητα στον Τουρισμό

14:45

Οι συριακές δυνάμεις κατέλαβαν δύο ενεργειακά πεδία στα ανατολικά της χώρας

14:37

Ουκρανία: Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν από μαζική ρωσική επίθεση με drones

14:33

Χαρδαλιάς: Η Αττική διαθέτει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα ώστε να εξελιχθεί σε διεθνή κόμβο θαλάσσιου τουρισμού και yachting

14:26

Πατούλης: Δεσμευόμαστε για νέους αγώνες με περισσότερες καινοτομίες, διαφάνεια και ουσιαστικές παρεμβάσεις

14:08

Μακρόν: Θα ζητήσει ενεργοποίηση του ACI κατά των ΗΠΑ - Έκτακτη συνεδρίαση της ΕΕ στις Βρυξέλλες

14:03

Επιδότηση έως 30.000 ευρώ για νέο αυτοκίνητο - Οι δικαιούχοι

13:57

Τσουκαλάς Είναι όρος αναγέννησης της χώρας να πάει η Νέα Δημοκρατία στην αντιπολίτευση

gazzetta
gazzetta reader insider insider