ΕΕ: Πιθανή η παράταση της προθεσμίας για την επιβολή πρόσθετων δασμών από τις ΗΠΑ

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ΕΕ: Πιθανή η παράταση της προθεσμίας για την επιβολή πρόσθετων δασμών από τις ΗΠΑ
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Είναι πιθανόν να παραταθεί η προθεσμία καθώς η Ουάσινγκτον επικεντρώνεται στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με το Πεκίνο.

Την παράταση της προθεσμίας της 18ης Μαΐου για την επιβολή δασμών σε οχήματα που εισάγονται στις ΗΠΑ από την ΕΕ, αναμένει η Ευρωπαία Επίτροπος για το Εμπόριο Σεσίλια Μάλμστρομ, σύμφωνα με συνέντευξη που δημοσιεύθηκε σήμερα στην εφημερίδα Sueddeutsche.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, που νωρίτερα αυτό τον μήνα αύξησε τους δασμούς σε κινεζικές εισαγωγές αξίας 200 δισ. δολαρίων, αναμένεται να λάβει την απόφασή του για τα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει εξαγωγές οχημάτων και εξαρτημάτων αυτοκινήτων αξίας 47 δισ. ευρώ.

Η Μάλμστρομ δήλωσε ότι είναι πιθανόν να παραταθεί η προθεσμία καθώς η Ουάσινγκτον επικεντρώνεται στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με το Πεκίνο: «Υπάρχουν ενδείξεις ότι θα μπορούσε να παραταθεί –λόγω των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας», δήλωσε η Μάλμστρομ.

Εάν ο Αμερικανός πρόεδρος προχωρήσει με την επιβολή δασμών στις 18 Μαΐου, η ΕΕ έχει μια λίστα με αμερικανικά προϊόντα αξίας 20 δισ. ευρώ στα οποία θα μπορούσαν να επιβληθούν δασμοί ως αντίποινα, δήλωσε.

Ευρωπαίοι ηγέτες και αξιωματούχοι υποστηρίζουν εδώ και καιρό ότι δεν θα συζητήσουν εμπορικές συμφωνίες υπό την απειλή ενεργειών από τον Ντόνλντ Τραμπ, κάτι που ορισμένοι παρομοίασαν με μια διαπραγμάτευση έχοντας το πιστόλι στον κρόταφο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ποιοι θα λάβουν «ραβασάκια» με φόρους από το… παρελθόν

Θα προπληρώσει αν βγει στις αγορές - Η διπλή επιτυχία της ΓΕΚ - Η ΑΜΚ της Trastor

Ο «τελικός» της πρώτης κάλπης για τη ΝΔ - Η παραίτηση με «σαμαρικό άρωμα» - Τα 1.076 νέα λεωφορεία

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider