Ο Τραμπ αιφνιδιάζει την Κίνα – Προαναγγέλλει πρόσθετους δασμούς με άμεση ισχύ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Τραμπ αιφνιδιάζει την Κίνα – Προαναγγέλλει πρόσθετους δασμούς με άμεση ισχύ
Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη Παρασκευή θα αυξήσει τους δασμούς στο 25%, σε ορισμένα κινεζικά προϊόντα, ενώ θα επιβάλλει επιπρόσθετους δασμούς και σε άλλα εισαγόμενα είδη, συνολικής αξίας 325 δισ. δολαρίων.

«Λάδι στη φωτιά» του εμπορικού πολέμου με την Κίνα ρίχνει ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοινώνοντας πρόσθετους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα και μάλιστα με άμεση ισχύ.

Ειδικότερα ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη Παρασκευή θα αυξήσει τους δασμούς στο 25%, σε ορισμένα κινεζικά προϊόντα, ενώ θα επιβάλλει επιπρόσθετους δασμούς και σε άλλα εισαγόμενα είδη, συνολικής αξίας 325 δισ. δολαρίων.

«Επί 10 μήνες, η Κίνα πληρώνει δασμούς στις ΗΠΑ ύψους 25% σε είδη υψηλής τεχνολογίας αξίας 50 δισ. δολαρίων και δασμούς 10% σε άλλα είδη αξίας 200 δισ. δολαρίων», υπενθύμισε ο Αμερικανός πρόεδρος με ανάρτησή του στο Twitter.

«Το 10% θα αυξηθεί στο 25% την Παρασκευή. Άλλα προϊόντα, αξίας 325 δισ. δολαρίων, που μας στέλνει η Κίνα, παραμένουν αδασμολόγητα, αλλά σύντομα θα δασμολογηθούν, με 25%», πρόσθεσε.

Ο Τραμπ έκρινε ότι οι δασμοί αυτοί «είναι εν μέρει υπεύθυνοι για τα θαυμάσια οικονομικά αποτελέσματα» στις ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε εκνευρισμένος από την πορεία που έχουν ακολουθήσει μέχρι τώρα οι εμπορικές διαπραγματεύσεις με το Πεκίνο, σχολιάζοντας ότι «οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, αλλά υπερβολικά αργά, καθώς οι Κινέζοι προσπαθούν να επαναδιαπραγματευτούν». Μάλιστα, έκλεισε το μήνυμά του, λέγοντας «Όχι!».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider