Ειδήσεις | Διεθνή
14-04-2019 | 17:32

Τζ. Κ. Ρόουλινγκ: Έτσι ξοδεύει τα χρήματα της η πιο διάσημη συγγραφέας του κόσμου

Μοιράσου το
Τζ. Κ. Ρόουλινγκ: Έτσι ξοδεύει τα χρήματα της η πιο διάσημη συγγραφέας του κόσμου

Στο παρελθόν έχει κατακτήσει τον τίτλο της πιο πλούσιας διάσημης Βρετανίδας του κόσμου.

Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ είναι η πηγή ατέλειωτων εμπνευσμένων ιστοριών και πάντα πολύ επιτυχημένων εμπορικά!

Οπότε δεν ξαφνιάζει κανέναν το γεγονός ότι η περιουσία της είναι πολύ μεγάλη! Mάλιστα η ίδια έχει κατακτήσει τον τίτλο της πιο πλούσιας διάσημης Βρετανίδας του κόσμου για το 2017, με 97 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με το Forbes.

Όμως η διάσημη συγγραφέας προτιμά να κρατά κρυφά τα περιουσιακά της στοιχεία. Αυτός είναι και ο λόγος που οι εκτιμήσεις για την περιουσία της διαφέρουν! Η περιουσία της υπολογίζεται κοντά στα 1,2 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τους New York Τimes, ενώ σύμφωνα με το Forbes το ποσό είναι αρκετά μικρότερο, στα 650 εκατ. δολάρια.

Τα έσοδα της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ προέρχονται από τις πωλήσεις και τα πνευματικά δικαιώματα της εξαιρετικά επιτυχημένης σειράς βιβλίων «Harry Potter», τα εισιτήρια και τα πνευματικά δικαιώματα των ταινιών του ίδιου franchise αλλά και των νεότερων βιβλίων και ταινιών του Hollywood «Fantastic Beasts».

Σε αυτά πρέπει να προσθέσει κανείς και τα κέρδη της από τα διάφορα θεματικά πάρκα ανά τον κόσμο, που «φιλοξενούν» τους μάγους και τα τέρατα των βιβλίων της. Παράλληλα βέβαια έχει έσοδα και από τα πιο πρόσφατα αστυνομικού περιεχομένου βιβλία της που εκδίδει με το ψευδώνυμο Ρόμπερτ Γκάλμπεϊθ.

Όμως που ξοδεύει τα χρήματα της η διάσημη και πολύ αγαπημένη συγγραφέας;

Όμως η σπατάλη της Τζ.Κ. Ρόουλινγκ φαίνεται να είναι στα ρούχα. Με τόσες εμφανίσεις σε κόκκινα χαλιά και επίσημες πρεμιέρες, η Βρετανίδα συγγραφέας επιλέγει επώνυμες δημιουργίες γνωστών οίκων μόδας που στοιχίζουν αρκετές χιλιάδες ευρώ, όπως ο Oscar de la Renta.

Άλλωστε αφού τα βγάζει... γιατί να μην τα φορέσει κιόλας! 

Η Ρόουλινγκς έχει δηλώσει πως στο παρελθόν έφτασε πολύ κοντά στο να μείνει άστεγη και ίσως για αυτό έχει αγοράσει διάφορα σπίτια. Είτε αυτό, είτε απλά ήθελε να κάνει επενδύσεις!

Σύμφωνα με το Business Insider, η συγγραφέας διαθέτει σπίτια στο Εδιμβούργο, στο Περθσάιρ και στο Κέσινγκτον. Μάλιστα στο Εδιμβούργο πήρε ειδική άδεια για να γκρεμίσει το γειτονικό σπίτι και να χτίσει ένα διπλό δεντρόσπιτο για τα παιδιά της που θυμίζει πολύ το Χόγκουαρτς - αξίας 330.000 δολαρίων!

 

Οι φιλανθρωπίες είναι το «σταθερό» έξοδο της διάσημης συγγραφέως, η οποία μέχρι σήμερα έχει προσφέρει περισσότερα από 150 εκατ. δολάρια για «καλό σκοπό». 

Βέβαια αυτό είναι το ποσό που μπορεί να υπολογίσει κανείς από τις δημόσιες δωρεές. Δεν ξέρουμε πόσα ακόμα μπορεί να έχει προσφέρει και που. 

Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ έχει επιλέξει να ζει στη Βρετανία με την οικογένεια της και να έχει εκεί την έδρα των επιχειρήσεων της. Μάλιστα έχει δηλώσει πως δεν έχει κανένα πρόβλημα να πληρώνει τους υψηλούς φόρους της χώρας που αγγίζουν το 45%.

Όπως έχει αποκαλύψει, για ένα διάστημα στο παρελθόν η ίδια και το παιδί της «ζούσαν» από το ποσό που έπαιρνε από το κοινωνικό ταμείο, ως μονογονεϊκή οικογένεια. Πλέον, θέλει με τους φόρους της να προσφέρει «το μερίδιο της» στο κράτος που τη βοήθησε.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.