Τα αντιοξειδωτικά δεν είναι μια συγκεκριμένη βιταμίνη ή ένα μέταλλο—είναι φυτικές ενώσεις που βοηθούν στην προστασία του σώματός σας από το οξειδωτικό στρες. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου για χρόνιες ασθένειες, φλεγμονές και ορισμένους τύπους καρκίνου. Τα αντιοξειδωτικά υποστηρίζουν επίσης το ανοσοποιητικό σας σύστημα και διατηρούν τα κύτταρά σας υγιή.
Ορισμένες τροφές, όπως τα βατόμουρα και τα μύρτιλα, τείνουν να τραβούν όλη την προσοχή όσον αφορά τα αντιοξειδωτικά. Και ενώ σίγουρα αξίζουν έπαινο, υπάρχει ένα πολύχρωμο λαχανικό που αξίζει επίσης να επαινέσουμε: το κόκκινο λάχανο. Συχνά παραβλεπόμενο, το κόκκινο λάχανο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και προσφέρει μια εντυπωσιακή σειρά από οφέλη για την υγεία. Δείτε γιατί αυτό το λαχανικό που δεν το αναζητάτε τόσο πολύ αξίζει μια θέση στο πιάτο σας.
Τι κάνει το κόκκινο λάχανο μια εξαιρετική αντιοξειδωτική επιλογή
Μπορεί να μην είναι τόσο μοντέρνο όσο το acai ή τόσο δημοφιλές όσο το κουνουπίδι, αλλά το κόκκινο λάχανο έχει πολλά να προσφέρει.
Μωβ δύναμη
Παρά το όνομά του, το κόκκινο λάχανο δεν είναι στην πραγματικότητα κόκκινο, αλλά μάλλον έντονο βιολετί. Αυτή η απόχρωση προέρχεται από τις ανθοκυανίνες - αντιοξειδωτικά που δίνουν σε ορισμένες φυτικές τροφές τις μοβ, κόκκινες ή μπλε αποχρώσεις τους. Οι ανθοκυανίνες είναι φυσικές φυτικές ενώσεις που όχι μόνο δίνουν στο κόκκινο λάχανο το έντονο χρώμα του, αλλά προσφέρουν επίσης αντιφλεγμονώδη και καρδιοπροστατευτικά οφέλη. Οι ανθοκυανίνες είναι ένας τύπος φλαβονοειδούς (μια οικογένεια αντιοξειδωτικών) και βρίσκονται επίσης στα σταφύλια, τα μούρα και τα δαμάσκηνα.
Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr