Οι 10 χώρες με τους πιο ευτυχισμένους κατοίκους

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι 10 χώρες με τους πιο ευτυχισμένους κατοίκους
Η χώρας μας βρίσκεται φέτος στην 52η θέση, αφού για άλλη μια χρονιά κατέγραψε πτώση σε όλες σχεδόν τις επιμέρους βαθμολογίες. 

Την ευημερία των χωρών μετράει το βρετανικό think tank Legatum Institute κατατάσσοντας τις χώρες βάσει παραγόντων όπως η οικονομική ισχύς, το κράτος δικαίου, η υγεία και το φυσικό περιβάλλον.

Χώρες που λαμβάνουν υψηλές βαθμολογίες θεωρούνται πως έχουν τους πιο χαρούμενους, υγιείς κατοίκους με τις περισσότερες προοπτικές.

Για να καταρτίσει τον «Δείκτη Ευημερίας» το βρετανικό think tank καταγράφει περισσότερες 100 μεταβλητές και κατατάσσει τις χώρες σε μια σειρά από επιμέρους δείκτες: Οικονομική Ποιότητας, Επιχειρηματικό Περιβάλλον, Διακυβέρνηση, Προσωπικές Ελευθερίες, Κοινωνικό Κεφάλαιο, Ασφάλεια, Παιδεία, Υγεία και Φυσικό Περιβάλλον.

Η χώρας μας βρίσκεται φέτος στην 52η θέση, αφού για άλλη μια χρονιά κατέγραψε πτώση σε όλες σχεδόν τις επιμέρους βαθμολογίες.

Δείτε τις 10 κορυφαίες χώρες του δείκτη

Η Νορβηγία είναι σταθερά πρώτη στον δείκτη ευημερίας καταγράφοντας καλές επιδόσεις σε όλε στις υποκατηγορίες. Το πιο δυνατό της σημείο είναι το αίσθημα ασφάλειας που παρέχει στους πολίτες της. 

 

Μόλις η δεύτερη χώρα από τις 10 κορυφαίες που δεν είναι στην Ευρώπη. Το δυνατό σημείο της Νέας Ζηλανδίας είναι το κοινωνικό κεφάλαιο. 
 

Η Φινλανδία αναδεικνύεται καλύτερη στον κόσμο σε ό,τι αφορά την εκπαίδευση αλλά και την διακυβέρνηση. 
 

Κόντρα στις προβλέψεις η πιο δυνατή κατηγορία της Ελβετίας δεν είναι το οικονομικό περιβάλλον αλλά η εκπαίδευση. Η χώρα πάντως καταγράφει πολύ καλές επιδόσεις σε σχεδόν όλες τις κατηγορίας, καθώς εμφανίζονται συχνά στο top10 των υποκατηγοριών. 
 

Από την άλλη η Δανία εμφανίζεται να έχει ισχυρό κοινωνικό κεφάλαιο, έχοντας ενισχυμένες κοινωνικές σχέσεις αλλά και έντονη ενασχόληση με τα κοινά. 
 

Το ισχυρό χαρτί της Σουηδίας θεωρείται η οικονομία της καθώς και οι οικονομικές προοπτικές των κατοίκων της. 
 

Βελτίωση καταγράφει και το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο πέρα από την έβδομα θέση στη γενική κατάταξη έχει την δεύτερη θέση στο κόσμο σε ό,τι αφορά το φυσικό περιβάλλον. 
 

Ο Καναδάς έμεινε σταθερός στην όγδοη θέση, καταγράφοντας την καλύτερη επίδοση στον τομέα των προσωπικών ελευθεριών. 
 

Η Ολλανδία έπεσε καθώς πέρσι ήταν έκτη στην κατάταξη. Τα δυνατά της σημεία θεωρούνται οι εκπαίδευση και η διακυβέρνηση της χώρας. 
 

Η Ιρλανδία ανέβηκε στην κατάταξη, καθώς πέρσι ήταν στην 12η θέση. Σημειώνει τα καλύτερα σκορ στις κατηγορίες της ασφάλειας και των προσωπικών ελευθεριών. 
 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

14:34

Δ. Μιχαηλίδου: Από τις 15/6 ανοίγει η πλατφόρμα για το «Ανακαινίζω- Νοικιάζω» - Έρχεται και νέο πρόγραμμα για ιδιοκατοίκηση

14:30

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη σε Μόντι: «Ο μακροβιότερος εκλεγμένος πρωθυπουργός της Ινδίας»

14:29

Εξωδικαστικός Μηχανισμός: 65% αύξηση στις ρυθμίσεις Μαΐου

14:26

Lamda Development: Έναρξη Διαπραγμάτευσης του Νέου Κοινού Ομολογιακού Δανείου

14:25

Ιράν: Περίπου 20.000 άνθρωποι δεν έχουν νερό μετά τα αμερικανικά πλήγματα

14:20

UKMTO: Φωτιά στο μηχανοστάσιο τάνκερ ανοικτά του Ομάν - Ένας νεκρός, δύο αγνοούμενοι

14:14

Ξενοκώστας: Το πρώτο υποβρύχιο κατασκευασμένο στην Ελλάδα μπορεί να παραδοθεί σε 8 χρόνια

14:13

Παραμένει σε ισχύ το πλαφόν στα σούπερ μάρκετ

14:11

Κοινωνικός Τουρισμός: Έρχονται 30.000 νέες επιταγές για επιλαχόντες - Πώς θα ενημερωθούν οι δικαιούχοι

14:06

Adecco: Μόλις το 6% των οργανισμών είναι πραγματικά «future-ready» στην εποχή της AI

14:04

Πεντακόσιες κλίνες ανακουφιστικής φροντίδας θα αναπτυχθούν στην επικράτεια σε νοσοκομεία, ξενώνες

14:01

Oυκρανικές δυνάμεις έπληξαν το λιμάνι της Μαριούπολης «περιορίζοντας σημαντικά» τη χρήση του

13:53

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου θα είναι υποψήφιος για την επανεκλογή του στις φετινές εκλογές

13:48

ΓΣΕΒΕΕ: Η ανταγωνιστικότητα και η ανθεκτικότητα της Ευρώπης προϋποθέτουν ισχυρές ΜμΕ

13:35

Αυτοψίες στην Β. Εύβοια: 26 «κίτρινα» κτίρια, κανένα «κόκκινο» κτίριο έως σήμερα

13:34

Ρωσία: Καταδικάζει το σχέδιο της ΕΕ για ανάπτυξη πολεμικών πλοίων στη Μεσόγειο

13:34

Bank of America: Οι γεωπολιτικές εντάσεις συντηρούν την ανησυχία για το φυσικό αέριο

13:21

Πακιστάν: Aεροπορικές επιδρομές στα σύνορα με το Αφγανιστάν - 26 νεκροί

13:14

Ουκρανία: Το κοινοβούλιο εγκρίνει επιπλέον αμυντικές δαπάνες ύψους 34,5 δισ. δολ.

13:11

Οι τιμές ενέργειας στο επίκεντρο ενόψει της απόφασης της ΕΚΤ για τα επιτόκια

12:51

Βρετανία: Η κυβέρνηση κατηγορεί τον Μασκ ότι τροφοδοτεί την αναταραχή μετά την επίθεση στο Μπέλφαστ

12:37

Ιράν: ΗΠΑ και Ισραήλ υπονομεύουν τη διπλωματική διαδικασία μέσω παραβιάσεων της εκεχειρίας

12:29

Αύξηση 2,1% στον δείκτη βιομηχανικής παραγωγής τον Απρίλιο

12:22

Ζελένσκι: Οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν ρωσική πολεμική βιομηχανία και διυλιστήριο

12:22

Τσάπαλος: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγών στις νέες φορολογικές ρυθμίσεις για τα υβριδικά

12:08

Euroxx: Ανεβάζει στα 7,5 ευρώ την τιμή-στόχο για Alter Ego Media

12:06

Χατζηδάκης: Τρεις παρεμβάσεις για το κυκλοφοριακό στην Αττική

12:04

Motor Oil: Στις αγορές με 5ετές ομόλογο 400 εκατ. ευρώ

12:01

Πληθωρισμός: Μικρό «φρένο» στο 5,2% τον Μάιο - Διψήφιες ανατιμήσεις σε τρόφιμα, καύσιμα, μεταφορές

11:53

Πιλότος της Air Canada πετούσε χρόνια με πλαστό δίπλωμα


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider