Οι 10 χώρες με τους πιο ευτυχισμένους κατοίκους

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι 10 χώρες με τους πιο ευτυχισμένους κατοίκους
Η χώρας μας βρίσκεται φέτος στην 52η θέση, αφού για άλλη μια χρονιά κατέγραψε πτώση σε όλες σχεδόν τις επιμέρους βαθμολογίες. 

Την ευημερία των χωρών μετράει το βρετανικό think tank Legatum Institute κατατάσσοντας τις χώρες βάσει παραγόντων όπως η οικονομική ισχύς, το κράτος δικαίου, η υγεία και το φυσικό περιβάλλον.

Χώρες που λαμβάνουν υψηλές βαθμολογίες θεωρούνται πως έχουν τους πιο χαρούμενους, υγιείς κατοίκους με τις περισσότερες προοπτικές.

Για να καταρτίσει τον «Δείκτη Ευημερίας» το βρετανικό think tank καταγράφει περισσότερες 100 μεταβλητές και κατατάσσει τις χώρες σε μια σειρά από επιμέρους δείκτες: Οικονομική Ποιότητας, Επιχειρηματικό Περιβάλλον, Διακυβέρνηση, Προσωπικές Ελευθερίες, Κοινωνικό Κεφάλαιο, Ασφάλεια, Παιδεία, Υγεία και Φυσικό Περιβάλλον.

Η χώρας μας βρίσκεται φέτος στην 52η θέση, αφού για άλλη μια χρονιά κατέγραψε πτώση σε όλες σχεδόν τις επιμέρους βαθμολογίες.

Δείτε τις 10 κορυφαίες χώρες του δείκτη

Η Νορβηγία είναι σταθερά πρώτη στον δείκτη ευημερίας καταγράφοντας καλές επιδόσεις σε όλε στις υποκατηγορίες. Το πιο δυνατό της σημείο είναι το αίσθημα ασφάλειας που παρέχει στους πολίτες της. 

 

Μόλις η δεύτερη χώρα από τις 10 κορυφαίες που δεν είναι στην Ευρώπη. Το δυνατό σημείο της Νέας Ζηλανδίας είναι το κοινωνικό κεφάλαιο. 
 

Η Φινλανδία αναδεικνύεται καλύτερη στον κόσμο σε ό,τι αφορά την εκπαίδευση αλλά και την διακυβέρνηση. 
 

Κόντρα στις προβλέψεις η πιο δυνατή κατηγορία της Ελβετίας δεν είναι το οικονομικό περιβάλλον αλλά η εκπαίδευση. Η χώρα πάντως καταγράφει πολύ καλές επιδόσεις σε σχεδόν όλες τις κατηγορίας, καθώς εμφανίζονται συχνά στο top10 των υποκατηγοριών. 
 

Από την άλλη η Δανία εμφανίζεται να έχει ισχυρό κοινωνικό κεφάλαιο, έχοντας ενισχυμένες κοινωνικές σχέσεις αλλά και έντονη ενασχόληση με τα κοινά. 
 

Το ισχυρό χαρτί της Σουηδίας θεωρείται η οικονομία της καθώς και οι οικονομικές προοπτικές των κατοίκων της. 
 

Βελτίωση καταγράφει και το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο πέρα από την έβδομα θέση στη γενική κατάταξη έχει την δεύτερη θέση στο κόσμο σε ό,τι αφορά το φυσικό περιβάλλον. 
 

Ο Καναδάς έμεινε σταθερός στην όγδοη θέση, καταγράφοντας την καλύτερη επίδοση στον τομέα των προσωπικών ελευθεριών. 
 

Η Ολλανδία έπεσε καθώς πέρσι ήταν έκτη στην κατάταξη. Τα δυνατά της σημεία θεωρούνται οι εκπαίδευση και η διακυβέρνηση της χώρας. 
 

Η Ιρλανδία ανέβηκε στην κατάταξη, καθώς πέρσι ήταν στην 12η θέση. Σημειώνει τα καλύτερα σκορ στις κατηγορίες της ασφάλειας και των προσωπικών ελευθεριών. 
 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

18:38

Το Σίδνεϊ υποδέχθηκε το 2026 με φόρο τιμής στα θύματα της επίθεσης στην παραλία Bondi

18:31

Ευλογιά αιγοπροβάτων: Παρατείνονται έως 7 Ιανουαρίου τα προληπτικά μέτρα στην Κρήτη

18:23

AVE: Άκαρπες οι συζητήσεις για την απόκτηση ποσοστού στη BAZAAR

18:19

Trastor: Απέκτησε το 100% της Μίλητος έναντι 53,7 εκατ. ευρώ

18:10

Πρώιμη Παιδική Παρέμβαση: Οριστικά αποτελέσματα των ωφελούμενων του προγράμματος

17:59

Ιαπωνία: Σεισμός 6 Ρίχτερ ανοιχτά της επαρχίας Νόντα

17:52

Στην Ευρωζώνη η Βουλγαρία από Πρωτοχρονιά - Το καλωσόρισμα Πιερρακάκη

17:50

Κέρδη 2,2 τρισ. δολάρια το 2025 για τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου

17:41

«Αυλαία» στο 2025 με συνολικά κέρδη 44% για το Χρηματιστήριο της Αθήνας

17:35

Δήμος Αθηναίων: Ορισμός αντιδημάρχων και εντεταλμένων δημοτικών συμβούλων για το 2026

17:23

Μητσοτάκης για το νέο έτος: Πιο έμπειροι και δυνατοί από ποτέ - Τα ορόσημα του 2025

17:17

Με συμφωνία στον τομέα της ενέργειας κλείνει το 2025 ο Όμιλος AKTOR

17:00

Φινλανδία: Δέσμευση πλοίου με προέλευση από Ρωσία - Υποψία πρόκλησης βλάβης σε υποθαλάσσιο καλώδιο

16:56

Παραμένει η κυκλοφοριακή ρύθμιση στο μπλόκο του Κάστρου Βοιωτίας

16:50

Τελευταία συνεδρίαση της χρονιάς στη Wall Street - Καθ' οδόν για σημαντικά κέρδη

16:43

Μειωμένος ΦΠΑ κατά 30% από Πρωτοχρονιά - Ποιους αφορά

16:37

Πλημμύρες: Παράταση επιδότησης προσωρινής στέγασης για πληγέντες - Οι περιοχές

16:25

Συνολικά 167 εργαστήρια συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ τον Ιανουάριο σε όλη τη χώρα

16:24

Άλμα τετραετίας στις ευρωαγορές με «όπλα» τράπεζες και άμυνα

16:07

ΗΠΑ: Σε χαμηλό ενός μήνα οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

15:54

«Γεωργία με Ευφυΐα»: Ενισχύεται το υφιστάμενο δίκτυο με 1800 σταθμούς συλλογής δεδομένων

15:49

Πούτιν: Πιστεύουμε σε νίκη στην Ουκρανία

15:38

Η Ρωσία δημοσιεύει βίντεο «απόδειξη» της ουκρανικής επίθεσης στην κατοικία του Πούτιν

15:26

Ισραήλ: Σε ισχύ από αύριο η απαγόρευση πρόσβασης για 37 ΜΚΟ στη Γάζα

15:18

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Ερντογάν: «Δεν θα ανεχτούμε ποτέ τετελεσμένα»

15:16

Fast Finance: Το επενδυτικό αφήγημα παραμένει θετικό – Οι προοπτικές σε ΧΑ και διεθνείς αγορές

15:15

Οι χώρες του Ειρηνικού υποδέχονται το 2026

15:01

Ρεύμα: Γιατί θα παραμείνουν ψηλά οι τιμές ρεύματος μέχρι το 2030

14:56

Επιστολή ΕΒΕΑ προς τις επιχειρήσεις για την ετήσια ανανέωση της εξαγωγικής επωνυμίας

14:43

Οι 17 καλύτερες σειρές που είδαμε το 2025

gazzetta
gazzetta reader insider insider