Οι 10 χώρες με τους πιο ευτυχισμένους κατοίκους

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι 10 χώρες με τους πιο ευτυχισμένους κατοίκους
Η χώρας μας βρίσκεται φέτος στην 52η θέση, αφού για άλλη μια χρονιά κατέγραψε πτώση σε όλες σχεδόν τις επιμέρους βαθμολογίες. 

Την ευημερία των χωρών μετράει το βρετανικό think tank Legatum Institute κατατάσσοντας τις χώρες βάσει παραγόντων όπως η οικονομική ισχύς, το κράτος δικαίου, η υγεία και το φυσικό περιβάλλον.

Χώρες που λαμβάνουν υψηλές βαθμολογίες θεωρούνται πως έχουν τους πιο χαρούμενους, υγιείς κατοίκους με τις περισσότερες προοπτικές.

Για να καταρτίσει τον «Δείκτη Ευημερίας» το βρετανικό think tank καταγράφει περισσότερες 100 μεταβλητές και κατατάσσει τις χώρες σε μια σειρά από επιμέρους δείκτες: Οικονομική Ποιότητας, Επιχειρηματικό Περιβάλλον, Διακυβέρνηση, Προσωπικές Ελευθερίες, Κοινωνικό Κεφάλαιο, Ασφάλεια, Παιδεία, Υγεία και Φυσικό Περιβάλλον.

Η χώρας μας βρίσκεται φέτος στην 52η θέση, αφού για άλλη μια χρονιά κατέγραψε πτώση σε όλες σχεδόν τις επιμέρους βαθμολογίες.

Δείτε τις 10 κορυφαίες χώρες του δείκτη

Η Νορβηγία είναι σταθερά πρώτη στον δείκτη ευημερίας καταγράφοντας καλές επιδόσεις σε όλε στις υποκατηγορίες. Το πιο δυνατό της σημείο είναι το αίσθημα ασφάλειας που παρέχει στους πολίτες της. 

 

Μόλις η δεύτερη χώρα από τις 10 κορυφαίες που δεν είναι στην Ευρώπη. Το δυνατό σημείο της Νέας Ζηλανδίας είναι το κοινωνικό κεφάλαιο. 
 

Η Φινλανδία αναδεικνύεται καλύτερη στον κόσμο σε ό,τι αφορά την εκπαίδευση αλλά και την διακυβέρνηση. 
 

Κόντρα στις προβλέψεις η πιο δυνατή κατηγορία της Ελβετίας δεν είναι το οικονομικό περιβάλλον αλλά η εκπαίδευση. Η χώρα πάντως καταγράφει πολύ καλές επιδόσεις σε σχεδόν όλες τις κατηγορίας, καθώς εμφανίζονται συχνά στο top10 των υποκατηγοριών. 
 

Από την άλλη η Δανία εμφανίζεται να έχει ισχυρό κοινωνικό κεφάλαιο, έχοντας ενισχυμένες κοινωνικές σχέσεις αλλά και έντονη ενασχόληση με τα κοινά. 
 

Το ισχυρό χαρτί της Σουηδίας θεωρείται η οικονομία της καθώς και οι οικονομικές προοπτικές των κατοίκων της. 
 

Βελτίωση καταγράφει και το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο πέρα από την έβδομα θέση στη γενική κατάταξη έχει την δεύτερη θέση στο κόσμο σε ό,τι αφορά το φυσικό περιβάλλον. 
 

Ο Καναδάς έμεινε σταθερός στην όγδοη θέση, καταγράφοντας την καλύτερη επίδοση στον τομέα των προσωπικών ελευθεριών. 
 

Η Ολλανδία έπεσε καθώς πέρσι ήταν έκτη στην κατάταξη. Τα δυνατά της σημεία θεωρούνται οι εκπαίδευση και η διακυβέρνηση της χώρας. 
 

Η Ιρλανδία ανέβηκε στην κατάταξη, καθώς πέρσι ήταν στην 12η θέση. Σημειώνει τα καλύτερα σκορ στις κατηγορίες της ασφάλειας και των προσωπικών ελευθεριών. 
 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

08:32

Θα διανυκτερεύατε σε ένα κάστρο 2.000 ετών;

08:30

Κεραμέως: Η Ελλάδα του σήμερα δεν έχει σχέση με τη χώρα που άφησαν οι συμπατριώτες μας

08:30

Θέρμανση με πέλετ: Το πραγματικό κόστος και οι παγίδες

08:23

Αεροπορικές επιδρομές και ανταλλαγές πυρών μεταξύ Ταϊλάνδης και Καμπότζης – Ένας νεκρός

08:16

Τραμπ για την «συγχώνευση του αιώνα»: Πρόβλημα το μερίδιο της Netflix - Θα έχω λόγο για την έκβαση

08:02

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες - Ενισχύονται τα μπλόκα

07:51

Δημογραφικό: Πόσο επηρεάζει τον δείκτη γεννήσεων η έλευση αλλοδαπών γυναικών στην Ελλάδα

07:50

Τραμπ: Είμαι απογοητευμένος με Ζελένσκι - Δεν έχει διαβάσει την ειρηνευτική πρόταση για Ουκρανία

07:45

Ποια είναι η νέα τουριστική επένδυση 50 εκατ. στην Κρήτη

07:43

Βγάλτε εκπροσώπους κι ελάτε - Κι ο Βελόπουλος στα Μάλγαρα - Κυρανάκης παντού - Μιλάει η Wharton

07:36

Ενέργεια: Αλλαγές στο επενδυτικό τοπίο στις ΑΠΕ - Καταλύτης το «ψαλίδι» στα έσοδα

07:22

«Τρέχει» η Εγνατία Οδός - Τι έρχεται για 2+1 μεγάλες συμβάσεις παραχώρησης

07:15

«Ύποπτα» μισθωτήρια με χαμηλά ενοίκια στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ - Πώς θα γίνουν οι διασταυρώσεις

07:11

«Χιονοστιβάδα» μερισμάτων από τις τράπεζες, πάνω από 7 δισ. στην τριετία

07:04

Τα προγνωστικά για τον κ. Eurogroup, τα ρωσικά assets, το rebrain Greece

23:58

Χαρακόπουλος: Κανένας «Φραπές» δεν θα μπορεί πλέον να λαμβάνει επιδοτήσεις - Πληρωμές μέχρι τις γιορτές

23:27

Καλαφάτης: Η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες που έχει καταρτίσει εθνική στρατηγική για την ΤN

23:15

Κιλκίς: Συνελήφθη 25χρονος για ληστεία, εκβίαση και αρπαγή

22:49

Νετανιάχου: Η πολιτική προσάρτηση της Δυτικής Όχθης παραμένει αντικείμενο της συζήτησης

22:19

Δένδιας: Θα παραστεί στην τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕΑ

21:47

Μία σύλληψη για παραβάσεις που αφορούν σε ναρκωτικές ουσίες και όπλα, στα Χανιά

21:18

Γρεβενά: Συνελήφθη 53χρονος-μέλος σπείρας που εξαπατούσε τηλεφωνικά ανυποψίαστους πολίτες

20:48

Επίθεση με μολότοφ στο Α.Τ. Κυψέλης

20:44

Κουτσούμπας προς αγρότες: Εμείς στηρίζουμε όλα τα αιτήματα σας

20:33

Έκλεισαν οι κάλπες στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών - Συνεχίζεται αύριο η ψηφοφορία

20:12

Ισραήλ: Ο αρχηγός του στρατού δηλώνει ότι η γραμμή οριοθέτησης εντός της Γάζας είναι το νέο σύνορο με το Ισραήλ

20:01

Ελβετία: Προτείνει o ΟΑΣΕ να διαδραματίσει βασικό ρόλο στην επιτήρηση μιας εκεχειρίας στην Ουκρανία

19:49

Θεοχάρης: Μεταβαίνει στις ΗΠΑ για να συμμετέχει στο επενδυτικό συνέδριο της Capital Link

19:28

Βόρεια Μακεδονία: Ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι επανεξελέγη αρχηγός του VMRO-DPMNE

19:13

Σέρρες: Άνοιξε για τα φορτηγά το τελωνείο Προμαχώνα

gazzetta
gazzetta reader insider insider