Οι 10 χώρες με τους πιο ευτυχισμένους κατοίκους

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι 10 χώρες με τους πιο ευτυχισμένους κατοίκους
Η χώρας μας βρίσκεται φέτος στην 52η θέση, αφού για άλλη μια χρονιά κατέγραψε πτώση σε όλες σχεδόν τις επιμέρους βαθμολογίες. 

Την ευημερία των χωρών μετράει το βρετανικό think tank Legatum Institute κατατάσσοντας τις χώρες βάσει παραγόντων όπως η οικονομική ισχύς, το κράτος δικαίου, η υγεία και το φυσικό περιβάλλον.

Χώρες που λαμβάνουν υψηλές βαθμολογίες θεωρούνται πως έχουν τους πιο χαρούμενους, υγιείς κατοίκους με τις περισσότερες προοπτικές.

Για να καταρτίσει τον «Δείκτη Ευημερίας» το βρετανικό think tank καταγράφει περισσότερες 100 μεταβλητές και κατατάσσει τις χώρες σε μια σειρά από επιμέρους δείκτες: Οικονομική Ποιότητας, Επιχειρηματικό Περιβάλλον, Διακυβέρνηση, Προσωπικές Ελευθερίες, Κοινωνικό Κεφάλαιο, Ασφάλεια, Παιδεία, Υγεία και Φυσικό Περιβάλλον.

Η χώρας μας βρίσκεται φέτος στην 52η θέση, αφού για άλλη μια χρονιά κατέγραψε πτώση σε όλες σχεδόν τις επιμέρους βαθμολογίες.

Δείτε τις 10 κορυφαίες χώρες του δείκτη

Η Νορβηγία είναι σταθερά πρώτη στον δείκτη ευημερίας καταγράφοντας καλές επιδόσεις σε όλε στις υποκατηγορίες. Το πιο δυνατό της σημείο είναι το αίσθημα ασφάλειας που παρέχει στους πολίτες της. 

 

Μόλις η δεύτερη χώρα από τις 10 κορυφαίες που δεν είναι στην Ευρώπη. Το δυνατό σημείο της Νέας Ζηλανδίας είναι το κοινωνικό κεφάλαιο. 
 

Η Φινλανδία αναδεικνύεται καλύτερη στον κόσμο σε ό,τι αφορά την εκπαίδευση αλλά και την διακυβέρνηση. 
 

Κόντρα στις προβλέψεις η πιο δυνατή κατηγορία της Ελβετίας δεν είναι το οικονομικό περιβάλλον αλλά η εκπαίδευση. Η χώρα πάντως καταγράφει πολύ καλές επιδόσεις σε σχεδόν όλες τις κατηγορίας, καθώς εμφανίζονται συχνά στο top10 των υποκατηγοριών. 
 

Από την άλλη η Δανία εμφανίζεται να έχει ισχυρό κοινωνικό κεφάλαιο, έχοντας ενισχυμένες κοινωνικές σχέσεις αλλά και έντονη ενασχόληση με τα κοινά. 
 

Το ισχυρό χαρτί της Σουηδίας θεωρείται η οικονομία της καθώς και οι οικονομικές προοπτικές των κατοίκων της. 
 

Βελτίωση καταγράφει και το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο πέρα από την έβδομα θέση στη γενική κατάταξη έχει την δεύτερη θέση στο κόσμο σε ό,τι αφορά το φυσικό περιβάλλον. 
 

Ο Καναδάς έμεινε σταθερός στην όγδοη θέση, καταγράφοντας την καλύτερη επίδοση στον τομέα των προσωπικών ελευθεριών. 
 

Η Ολλανδία έπεσε καθώς πέρσι ήταν έκτη στην κατάταξη. Τα δυνατά της σημεία θεωρούνται οι εκπαίδευση και η διακυβέρνηση της χώρας. 
 

Η Ιρλανδία ανέβηκε στην κατάταξη, καθώς πέρσι ήταν στην 12η θέση. Σημειώνει τα καλύτερα σκορ στις κατηγορίες της ασφάλειας και των προσωπικών ελευθεριών. 
 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

20:59

ΔΣΕ: Μόνο μια συνήγορος ευτέλισε τις δικηγορικές αρχές στη δίκη για τα Τέμπη

20:53

Ιράν: Τα πλοία του Ιράκ εξαιρούνται από τους περιορισμούς και μπορούν να περνούν ελεύθερα από το Ορμούζ

20:40

ΗΠΑ: Σχεδόν όλο το απόθεμα των «αόρατων» πυραύλων κρουζ JASSM-ER έτοιμο για χρήση κατά του Ιράν

20:26

Ουκρανία: Οι απεσταλμένοι των ΗΠΑ Γουίτκοφ και Κούσνερ ενδέχεται να επισκεφθούν σύντομα το Κίεβο

20:06

Η πετρελαϊκή κρίση μετατρέπεται σε κρίση των πάντων

19:27

Μητσοτάκης: Μεταβαίνει την Κυριακή στο Μεσολόγγι

19:23

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Συνελήφθησαν η ανιψιά του Κασέμ Σολεϊμανί και η κόρη της

19:12

Εκρήξεις ακούγονται στην Ιερουσαλήμ - Τουλάχιστον 5 τραυματίες στο Τελ Αβίβ από ιρανικούς πυραύλους

19:00

«Σφίγγει» η δημοσιονομική «θηλιά» στα κράτη – Στο «κόκκινο» Ιταλία, Γαλλία

18:51

Ηράκλειο: Θανάσιμος τραυματισμός ηλικιωμένου, που έπεσε από τα ενετικά τείχη

18:36

Ανάρτηση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Γ. Μυλωνάκη για δημοσίευμα της εφημερίδας Documento

18:30

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερη αφέθηκε η γνωστή influencer Ιωάννα Τούνη με προφορική εντολή εισαγγελέα

18:13

ΔΝΤ προς BoJ: Συνεχίστε να αυξάνετε τα επιτόκια

17:39

Τραμπ: Το Ιράν έχει 48 ώρες για συμφωνία - Μετά η κόλαση θα ξεσπάσει επάνω τους

17:29

Νεκρή γυναίκα στην Κόρινθο από κατάρρευση μπαλκονιού

17:00

Χωρίς προσανατολισμό η ευρωπαϊκή «πυξίδα ανταγωνιστικότητας»

16:51

Ιράν: Με νέο αντιαεροπορικό σύστημα το πλήγμα στο αμερικανικό μαχητικό

16:45

Τουρνάς: Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται πλέον σε ένα ώριμο στάδιο

16:33

DW: Ποιος (δεν) φοβάται να φορολογήσει τους πλούσιους;

16:17

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ζελένσκι για συνομιλίες με τον Ερντογάν

16:10

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη η γνωστή influencer Ιωάννα Τούνη

15:44

Γαλλία: Δάνεια της κυβέρνησης προς μικρές επιχειρήσεις που πλήττονται απ' το ενεργειακό κόστος

15:32

Bloomberg: Αύξηση απασχόλησης και μείωση ανεργίας στις ΗΠΑ τον Μάρτιο

15:17

Ιράν: Επέτρεψε τη διέλευση πλοίων που μεταφέρουν απαραίτητα αγαθά στα λιμάνια του μέσω των Στενών του Ορμούζ

15:12

Ιράκ: Η Βαγδάτη έκλεισε το νότιο συνοριακό πέρασμα Σαλαμτσέχ με το Ιράν

14:48

Μπουκώρος: Τηλεφώνησα στον ΟΠΕΚΕΠΕ για νόμιμο αίτημα νεαρού ζευγαριού

14:36

Υπ. Εργασίας: Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 6 έως 9 Απριλίου

14:19

Καλαφάτης: Καινοτομία παντού - Ευημερία για όλους

14:08

Κοντογεώργης: Η παράταση της κρίσης πιέζει την οικονομία και θα απαιτηθεί περαιτέρω προστασία για τους πιο αδύναμους

13:59

Τραμπ: Ζητά 152 εκατ. δολάρια για την επαναλειτουργία του Αλκατράζ ως φυλακή

gazzetta
gazzetta reader insider insider