Οι 10 χώρες με τους πιο ευτυχισμένους κατοίκους

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι 10 χώρες με τους πιο ευτυχισμένους κατοίκους
Η χώρας μας βρίσκεται φέτος στην 52η θέση, αφού για άλλη μια χρονιά κατέγραψε πτώση σε όλες σχεδόν τις επιμέρους βαθμολογίες. 

Την ευημερία των χωρών μετράει το βρετανικό think tank Legatum Institute κατατάσσοντας τις χώρες βάσει παραγόντων όπως η οικονομική ισχύς, το κράτος δικαίου, η υγεία και το φυσικό περιβάλλον.

Χώρες που λαμβάνουν υψηλές βαθμολογίες θεωρούνται πως έχουν τους πιο χαρούμενους, υγιείς κατοίκους με τις περισσότερες προοπτικές.

Για να καταρτίσει τον «Δείκτη Ευημερίας» το βρετανικό think tank καταγράφει περισσότερες 100 μεταβλητές και κατατάσσει τις χώρες σε μια σειρά από επιμέρους δείκτες: Οικονομική Ποιότητας, Επιχειρηματικό Περιβάλλον, Διακυβέρνηση, Προσωπικές Ελευθερίες, Κοινωνικό Κεφάλαιο, Ασφάλεια, Παιδεία, Υγεία και Φυσικό Περιβάλλον.

Η χώρας μας βρίσκεται φέτος στην 52η θέση, αφού για άλλη μια χρονιά κατέγραψε πτώση σε όλες σχεδόν τις επιμέρους βαθμολογίες.

Δείτε τις 10 κορυφαίες χώρες του δείκτη

Η Νορβηγία είναι σταθερά πρώτη στον δείκτη ευημερίας καταγράφοντας καλές επιδόσεις σε όλε στις υποκατηγορίες. Το πιο δυνατό της σημείο είναι το αίσθημα ασφάλειας που παρέχει στους πολίτες της. 

 

Μόλις η δεύτερη χώρα από τις 10 κορυφαίες που δεν είναι στην Ευρώπη. Το δυνατό σημείο της Νέας Ζηλανδίας είναι το κοινωνικό κεφάλαιο. 
 

Η Φινλανδία αναδεικνύεται καλύτερη στον κόσμο σε ό,τι αφορά την εκπαίδευση αλλά και την διακυβέρνηση. 
 

Κόντρα στις προβλέψεις η πιο δυνατή κατηγορία της Ελβετίας δεν είναι το οικονομικό περιβάλλον αλλά η εκπαίδευση. Η χώρα πάντως καταγράφει πολύ καλές επιδόσεις σε σχεδόν όλες τις κατηγορίας, καθώς εμφανίζονται συχνά στο top10 των υποκατηγοριών. 
 

Από την άλλη η Δανία εμφανίζεται να έχει ισχυρό κοινωνικό κεφάλαιο, έχοντας ενισχυμένες κοινωνικές σχέσεις αλλά και έντονη ενασχόληση με τα κοινά. 
 

Το ισχυρό χαρτί της Σουηδίας θεωρείται η οικονομία της καθώς και οι οικονομικές προοπτικές των κατοίκων της. 
 

Βελτίωση καταγράφει και το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο πέρα από την έβδομα θέση στη γενική κατάταξη έχει την δεύτερη θέση στο κόσμο σε ό,τι αφορά το φυσικό περιβάλλον. 
 

Ο Καναδάς έμεινε σταθερός στην όγδοη θέση, καταγράφοντας την καλύτερη επίδοση στον τομέα των προσωπικών ελευθεριών. 
 

Η Ολλανδία έπεσε καθώς πέρσι ήταν έκτη στην κατάταξη. Τα δυνατά της σημεία θεωρούνται οι εκπαίδευση και η διακυβέρνηση της χώρας. 
 

Η Ιρλανδία ανέβηκε στην κατάταξη, καθώς πέρσι ήταν στην 12η θέση. Σημειώνει τα καλύτερα σκορ στις κατηγορίες της ασφάλειας και των προσωπικών ελευθεριών. 
 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

09:02

Bloomberg: Οι οικονομολόγοι βλέπουν αύξηση επιτοκίων από την ΕΚΤ τον Ιούνιο

08:56

Τραμπ: Ο πόλεμος στο Ιράν θα τελειώσει «σύντομα»

08:33

Το σχέδιο της Κομισιόν για το ενεργειακό σοκ από τη Μέση Ανατολή

08:23

Ο Τραμπ χαρακτηρίζει τον πόλεμο εναντίον του Ιράν «μικρή παράκαμψη»

08:19

Πιερρακάκης στο ΔΝΤ: «Θετικός ο αντίκτυπος μιας Ενεργειακής Ένωσης στην Ευρώπη»

08:18

Μεξικό: Η PEMEX παραδέχτηκε πως αυτή ευθύνεται για εκτεταμένη μόλυνση στον Κόλπο του Μεξικού

08:07

Γάλλος ΥΠΟΙΚ: Τα Στενά του Ορμούζ πρέπει να ανοίξουν ξανά αλλά όχι με οποιοδήποτε τίμημα

08:05

Οι δουλειές με τα υψηλότερα εισοδήματα στην Ελλάδα

08:01

Ακίνητα: Πού φτάνουν οι τιμές στην Θεσσαλονίκη - Οι 3 καταλυτικοί παράγοντες

07:55

Ποιοι μπαίνουν στο «μάτι» της ΑΑΔΕ - Πάνω από 194.000 φορολογικοί και τελωνειακοί έλεγχοι μέχρι το τέλος του έτους

07:41

Εκκινεί (επιτέλους) το logistics project των 325 εκατ. ευρώ στο Θριάσιο (Goldair - ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ);

07:39

Καστρίσιος (ThermicSol): Η «δύναμη» του Made in Greece στους ηλιακούς θερμοσίφωνες και το στοίχημα των εξαγωγών

07:35

Premia: Έρχονται νέες επενδύσεις σε τουρισμό, φοιτητικές εστίες - Στόχος η προσέλκυση νέων μετόχων

07:34

Καύσιμα: Η αγορά «γράφει» αύξηση στη ζήτηση, αλλά φοβάται για ακριβό καλοκαίρι

07:29

Γερμανική «σφραγίδα» για την «αναγέννηση» των Σιδηρόδρομων Ελλάδας και την προώθηση επενδύσεων 13 δισ.

07:26

Αεροπορικά καύσιμα: Πόσο κοντά είναι οι ακυρώσεις πτήσεων

07:16

Ποια μέτρα στήριξης φέρνει το υπερπλεόνασμα του 2025 - Τα σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι

07:15

Τα μηνύματα Μητσοτάκη, οι εκλογές και οι επαφές του Αλέξη στο Παρίσι

07:07

Μπορεί και πάνω από 5% - Ακραία αβεβαιότητα - Προώθηση εξαγορών και συγχωνεύσεων

23:59

Νέες στρατηγικές για την προστασία της Βενετίας από την άνοδο της θάλασσας

23:48

Πίνακας του Μονέ πουλήθηκε έναντι 10,2 εκατ. ευρώ σε δημοπρασία στο Παρίσι

23:37

Μπέρμποκ στον ΟΗΕ: «Η συζήτηση για τα Στενά του Ορμούζ δεν πρέπει να τελειώσει με ένα βέτο»

23:25

Netflix: Άλμα 16% για τα έσοδα στο α' τρίμηνο στα 12,25 δισ. δολάρια - Αποχωρεί ο Ριντ Χάστινγκς

23:12

Wall Street: Νέα ρεκόρ για S&P 500 και Nasdaq έφερε η διπλωματία

23:02

Καλαφάτης: Η στήριξη της κυβέρνησης στον κλάδο της γούνας είναι έμπρακτη και διαρκής

22:52

Η Exim βοηθά την Naftogaz να αγοράσει εξοπλισμό 300 εκατ. δολαρίων

22:42

«Πράσινο» 3 στα 3 για το πετρέλαιο - Σχεδόν στα 100 δολάρια το Brent

22:32

Κλήρωση Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 5 εκατ. ευρώ

22:22

Σε εξέλιξη το επεισόδιο μεταφοράς σκόνης στη χώρα - Από Σάββατο η σταδιακή ύφεσή του

22:12

Επαφή Μητσοτάκη με Νετανιάχου και Αούν για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

gazzetta
gazzetta reader insider insider