Οι 10 χώρες με τους πιο ευτυχισμένους κατοίκους

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι 10 χώρες με τους πιο ευτυχισμένους κατοίκους
Η χώρας μας βρίσκεται φέτος στην 52η θέση, αφού για άλλη μια χρονιά κατέγραψε πτώση σε όλες σχεδόν τις επιμέρους βαθμολογίες. 

Την ευημερία των χωρών μετράει το βρετανικό think tank Legatum Institute κατατάσσοντας τις χώρες βάσει παραγόντων όπως η οικονομική ισχύς, το κράτος δικαίου, η υγεία και το φυσικό περιβάλλον.

Χώρες που λαμβάνουν υψηλές βαθμολογίες θεωρούνται πως έχουν τους πιο χαρούμενους, υγιείς κατοίκους με τις περισσότερες προοπτικές.

Για να καταρτίσει τον «Δείκτη Ευημερίας» το βρετανικό think tank καταγράφει περισσότερες 100 μεταβλητές και κατατάσσει τις χώρες σε μια σειρά από επιμέρους δείκτες: Οικονομική Ποιότητας, Επιχειρηματικό Περιβάλλον, Διακυβέρνηση, Προσωπικές Ελευθερίες, Κοινωνικό Κεφάλαιο, Ασφάλεια, Παιδεία, Υγεία και Φυσικό Περιβάλλον.

Η χώρας μας βρίσκεται φέτος στην 52η θέση, αφού για άλλη μια χρονιά κατέγραψε πτώση σε όλες σχεδόν τις επιμέρους βαθμολογίες.

Δείτε τις 10 κορυφαίες χώρες του δείκτη

Η Νορβηγία είναι σταθερά πρώτη στον δείκτη ευημερίας καταγράφοντας καλές επιδόσεις σε όλε στις υποκατηγορίες. Το πιο δυνατό της σημείο είναι το αίσθημα ασφάλειας που παρέχει στους πολίτες της. 

 

Μόλις η δεύτερη χώρα από τις 10 κορυφαίες που δεν είναι στην Ευρώπη. Το δυνατό σημείο της Νέας Ζηλανδίας είναι το κοινωνικό κεφάλαιο. 
 

Η Φινλανδία αναδεικνύεται καλύτερη στον κόσμο σε ό,τι αφορά την εκπαίδευση αλλά και την διακυβέρνηση. 
 

Κόντρα στις προβλέψεις η πιο δυνατή κατηγορία της Ελβετίας δεν είναι το οικονομικό περιβάλλον αλλά η εκπαίδευση. Η χώρα πάντως καταγράφει πολύ καλές επιδόσεις σε σχεδόν όλες τις κατηγορίας, καθώς εμφανίζονται συχνά στο top10 των υποκατηγοριών. 
 

Από την άλλη η Δανία εμφανίζεται να έχει ισχυρό κοινωνικό κεφάλαιο, έχοντας ενισχυμένες κοινωνικές σχέσεις αλλά και έντονη ενασχόληση με τα κοινά. 
 

Το ισχυρό χαρτί της Σουηδίας θεωρείται η οικονομία της καθώς και οι οικονομικές προοπτικές των κατοίκων της. 
 

Βελτίωση καταγράφει και το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο πέρα από την έβδομα θέση στη γενική κατάταξη έχει την δεύτερη θέση στο κόσμο σε ό,τι αφορά το φυσικό περιβάλλον. 
 

Ο Καναδάς έμεινε σταθερός στην όγδοη θέση, καταγράφοντας την καλύτερη επίδοση στον τομέα των προσωπικών ελευθεριών. 
 

Η Ολλανδία έπεσε καθώς πέρσι ήταν έκτη στην κατάταξη. Τα δυνατά της σημεία θεωρούνται οι εκπαίδευση και η διακυβέρνηση της χώρας. 
 

Η Ιρλανδία ανέβηκε στην κατάταξη, καθώς πέρσι ήταν στην 12η θέση. Σημειώνει τα καλύτερα σκορ στις κατηγορίες της ασφάλειας και των προσωπικών ελευθεριών. 
 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:59

Η Ρώμη μειώνει τα όρια ταχύτητας στους δρόμους στα 30 χιλιόμετρα την ώρα

23:57

Τραμπ: Δασμοί 25% σε ορισμένα προηγμένα τσιπ για λόγους εθνικής ασφαλείας

23:51

Γερμανία: Η συμφωνία με το Ισραήλ ενισχύει την κυβερνοάμυνα

23:48

Μαδρίτη: Φωτιά σε εστιατόριο από πυροτεχνήματα εσωτερικού χώρου

23:46

ΟΗΕ: Υιοθετήθηκε Ψήφισμα από Ελλάδα-ΗΠΑ για παράταση της μηνιαίας ενημέρωσης για επιθέσεις των Χούθι

23:41

Τραμπ: Θεωρώ πως θα βρεθεί μια λύση στο θέμα της Γροιλανδίας

23:34

Έκτακτες κρίσεις αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων

23:29

Απώλειες άνω του 1% για το πετρέλαιο

23:18

Wall Street: Πτωτικό σερί για τους δείκτες με «βαρίδι» τράπεζες και τεχνολογία

22:56

Βενεζουέλα: Νέα εποχή ανεκτικότητας υπόσχεται η προσωρινή πρόεδρος Ροδρίγκες

22:36

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταδικάζει τις βλέψεις των ΗΠΑ στη Γροιλανδία

22:22

Μπεζ Βίβλος Fed: Το κόστος των δασμών αρχίζει να μεταφέρεται στους καταναλωτές

22:16

Γκίλφοϊλ: Στην Ελλάδα ο Στίβεν Μιράν - Πρώτη επίσημη επίσκεψη από εν ενεργεία μέλος του ΔΣ της Fed

22:05

Back to back τα ρεκόρ για χρυσό και ασήμι - Νέα ιστορικά υψηλά για τα πολύτιμα μέταλλα

22:04

Δανός ΥΠΕΞ για Γροιλανδία: Θεμελιώδεις διαφωνίες με τις ΗΠΑ αλλά θα συνεχίσουμε το διάλογο

21:53

Iταλία,Πολωνία και Ισπανία καλούν τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν το Ιράν

21:47

ΥΠΑΑΤ: Η εθνική στρατηγική βασίζεται σε επιστημονικά δεδομένα και όχι σε πολιτικές εντυπώσεις

21:36

CrediaBank: Εξετάζεται η έκδοση νέων μετοχών

21:33

Δημοσκόπηση Real Polls: Στο 28,6% η Νέα Δημοκρατία, 2η η Πλεύση Ελευθερίας - Πώς βλέπουν το κόμμα Καρυστιανού

21:22

Στην Ολομέλεια εισάγεται αύριο η τροποποίηση της σύμβασης της Hellenic Train

21:12

Δανία: «Απίθανη» μια αμερικανική επίθεση στη Γροιλανδία - Ποιες χώρες στέλνουν στρατιωτικές δυνάμεις

21:04

Ο πρώην υφυπουργός της Παλαιστινιακής Αρχής επικεφαλής της επιτροπής διοίκησης της Γάζας

21:00

Υπ. Υγείας: Ψηφίστηκε η κύρωση συμφωνίας δωρεάς στον ΠΟΥ για τη διαχείριση παιδιών με παχυσαρκία

20:47

Ζελένσκι: O ενεργειακός τομέας της Ουκρανίας θα κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

20:30

ΑΔΕΔΥ: Τρίωρη στάση εργασίας την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου - Τα αιτήματα

20:24

Citi: Η CEO προειδοποιεί για περαιτέρω περικοπές θέσεων εργασίας

20:17

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των ΥΠΕΞ Δανίας και Γροιλανδίας με Βανς και Ρούμπιο

20:07

ΗΠΑ: Έφοδος του FBI στο σπίτι δημοσιογράφου της Washington Post για διαρροή κυβερνητικών εγγράφων

19:59

ΕΕ: Αντιμέτωπη ξανά με πρόταση μομφής η Ούρουλα φον ντερ Λάιεν

19:40

Σούπερ μάρκετ: Γιατί τα πιο μικρά καταστήματα εμφανίζουν την πιο μεγάλη αύξηση τζίρου

gazzetta
gazzetta reader insider insider