Νέα βουτιά στον δείκτη ευημερίας για την Ελλάδα 

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα βουτιά στον δείκτη ευημερίας για την Ελλάδα 
Η πτώση της χώρας μας στον σχετικό δείκτη είναι συνεχής κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Νέα βουτιά καταγράφει η Ελλάδα στον Δείκτη Ευημερίας του Ινστιτούτου Legatum για το 2018. Η χώρας μας παρουσιάζει τη χειρότερη επίδοση στη Δυτική Ευρώπη και κατατάσσεται στην 52 θέση από τις 146 χώρες που παρακολουθεί ο συγκεκριμένος Δείκτης, από την 49η θέση που ήταν πέρσι.

Η πτώση της χώρας μας στον σχετικό δείκτη είναι συνεχής κατά τη διάρκεια της κρίσης. Από το 2008 που ήταν στην 38η θέση έως και το 2018 οι συνθήκες που καθορίζουν την ευημερία των πολιτών στο σύνολο τους έχουν χειροτερέψει.

Το βρετανικό think tank καταγράφει περισσότερες 100 μεταβλητές και κατατάσσει τις χώρες σε μια σειρά από επιμέρους δείκτες: Οικονομική Ποιότητας, Επιχειρηματικό Περιβάλλον, Διακυβέρνηση, Προσωπικές Ελευθερίες, Κοινωνικό Κεφάλαιο, Ασφάλεια, Παιδεία, Υγεία και Φυσικό Περιβάλλον.

Στους επιμέρους δείκτες, η χώρα μας καταγράφει τις χειρότερες επιδόσεις στο Κοινωνικό Κεφάλαιο που μετράει την δύναμη των κοινωνικών σχέσεων και της συμμετοχής στην κοινωνία όπου βρίσκεται στη θέση 131 και στην Οικονομική Ποιότητα που μετράει τη ποιότητα ζωής και το οικονομικό περιβάλλον όπου βρίσκεται στη θέση 102.

Από την άλλη η χώρα μας κατατάσσεται ψηλά (29η θέση) στο Φυσικό Περιβάλλον και στην Υγεία (46η θέση).

Στα γενικά συμπεράσματα της φετινής έκθεσης, φαίνεται ότι η Παγκόσμια Ευημερία βρίσκεται στα καλύτερα επίπεδα της 12ετούς ιστορίας του Δείκτη. Όμως η διαφορά μεταξύ των χωρών με την μεγαλύτερη και μικρότερη ευημερία αυξάνεται.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider