Η ανάπτυξη του Τουρισμού επί τάπητος

insider
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

«H βαριά βιομηχανία της Ελλάδας», «η ατμομηχανή» ή «ο μεγάλος αιμοδότης της ελληνικής οικονομίας», «το αντίδοτο στην κρίση». Οι παραπάνω είναι μόνο μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που έχουν αποδοθεί τα τελευταία χρόνια στην τουριστική δραστηριότητα της χώρας.

Χαρακτηρισμοί που, δικαίως, συνοδεύουν τον κλάδο που εισφέρει άμεσα και έμμεσα το 25% περίπου του ελληνικού ΑΕΠ. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο, μετά την υγειονομική κρίση που έφτασε την τουριστική δραστηριότητα κοντά στο «σημείο μηδέν», υπερθεματίζοντας, με τον ανορθόδοξο αυτό τρόπο, στην σπουδαιότητα της.

Τρία χρόνια, λοιπόν, μετά, και έχοντας περάσει από «σαράντα κύματα», ο τουρισμός φαίνεται να βγήκε όχι απλά αλώβητος αλλά και πιο ισχυρός. Η έγκαιρη έναρξη της σεζόν, η προσέλκυση τουριστών με υψηλή μέση δαπάνη όπως οι Αμερικανοί, η αύξηση των αεροπορικών συνδέσεων αλλά και οι πολλαπλάσιες ροές, ήδη από το πρώτο τρίμηνο του έτους, επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις για νέα ρεκόρ το 2023.

Όσο διασφαλισμένο είναι όμως, το σήμερα του Τουρισμού, τόσο αβέβαιο φαντάζει το αύριο, με προκλήσεις όπως η πληθωριστική κρίση, και «βαρίδια» του παρελθόντος όπως η έλλειψη επαρκών υποδομών, να θέτουν «ακίδες» προβληματισμού για την συνέχεια.

Σε αυτό το θετικό μεν αλλά ρευστό δε, σκηνικό, το insider.gr και η Liquid Media, ανοίγει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη συζήτηση γύρω από την τουριστική δραστηριότητα της χώρας και τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν στην ανάπτυξή της, στο 2o International Business & Tourism Conference που διοργανώνει αυτές τις ημέρες.

Την Τρίτη 30 Μαΐου, στην αίθουσα Magnolia του Electra Metropolis Athens, καλεί θεσμικούς εκπροσώπους, φορείς και επιχειρηματίες του κλάδου για μια «εκ των έσω» ανάλυση της δυναμικής του Τουρισμού, των προοπτικών και των προκλήσεων που αντιμετωπίζει, σε ένα περιβάλλον που αλλάζει ραγδαία.

Ποιες θα είναι οι προοπτικές και οι επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομίας, του μεγάλου μετασχηματισμού για την τουριστική βιομηχανία και τις ξενοδοχειακές επενδύσεις; Πώς οι σύγχρονες τεχνολογίες αιχμής, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη, η επαυξημένη πραγματικότητα και τα big data, θα εξελίξουν τον κλάδο;

Πώς εντέλει τα ξενοδοχεία και οι ξενοδόχοι θα ανταποκριθούν στις νέες προκλήσεις του ενεργειακού κόστους, της βιωσιμότητας και των ελλείψεων στο εργατικό δυναμικό. Τα παραπάνω είναι μερικά από τα βασικά ερωτήματα που θα κληθούν να απαντήσουν οι συμμετέχοντες. Με στόχο να πάμε από το καλά, στο καλύτερα.

Και επειδή πιστεύουμε ότι αυτή είναι μια συζήτηση που δεν αφορά μόνο στους ειδήμονες τους κλάδου, αποφασίσαμε η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Ακόμα δε περισσότερο θεωρήσαμε αναγκαίο το συνέδριο να μεταδοθεί ζωντανά μέσω livestreaming από το insider.gr ώστε το αναγνωστικό μας κοινό να μπορεί να το παρακολουθήσει απ' όπου και αν βρίσκεται.

Όλες οι ειδήσεις

16:14

Κλειστή η Wall Street λόγω Juneteenth

16:13

Πανελλήνιες 2026: Την Πέμπτη ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των υποψηφίων

16:05

Το κοινό τρόφιμο που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου του στόματος

16:02

Ισραήλ και Χεζμπολάχ συμφώνησαν σε κατάπαυση πυρός από σήμερα το απόγευμα

15:59

Χαρδούβελης (ΕΤΕ): Με τη δημιουργία του ΤΕΑ–ΕΤΕ η ασφάλιση του προσωπικού μπαίνει σε νέα εποχή

15:46

Μετρό Αθήνας: 149,5 εκατ. για την αναβάθμιση συρμών και εγκατάσταση κλιματιστικών

15:33

Ο Ιταλός ΥΠΕΞ ματαίωσε επίσκεψη στις ΗΠΑ λόγω των δηλώσεων Τραμπ για Μελόνι

15:32

Πώς διασώζεται η 1η κατοικία από πλειστηριασμό: O φορέας απόκτησης και επαναμίσθωσης ακινήτων

15:19

Η Χεζμπολάχ λέει ότι οι μαχητές της «θα υπερασπιστούν τη γη και τον λαό τους»

15:14

Πάνω από 20.000 απομιμητικά προϊόντα κατασχέθηκαν σε Θεσσαλονίκη και Ρόδο

15:13

Γαλλία: Καύσωνας σε 53 από τα 96 διαμερίσματα της ηπειρωτικής χώρας

15:01

Οι καλύτερες παραλίες στην Κάρπαθο

15:00

Νετανιάχου: «Ο στρατός θα παραμείνει στο Λίβανο για όσο χρειαστεί»

14:49

Κλείνει η περιφερειακή οδός Θεσσαλονίκης λόγω εργασιών για το Flyover

14:34

Στενά του Ορμούζ: Η ιρανική Αρχή ανακοίνωσε τους όρους για χορήγηση αδειών διέλευσης

14:32

Η Νορβηγία θα ανοίξει προξενείο στη Γροιλανδία

14:24

SERKOS Island: Το καλοκαιρινό luxury destination στην καρδιά της Πάρου

14:17

Ο «Βασιλιάς του Βορρά»: Ποιος είναι ο Άντι Μπέρναμ που θέλει να εκθρονίσει τον Στάρμερ

14:15

Πόσιμο νερό: Στις 12 χώρες με σοβαρές απώλειες η Ελλάδα, αλλά με πρόοδο στην ποιότητα

14:14

Τζιτζικώστας: Στα 3,8 δισ. ευρώ οι ευρωπαϊκοί πόροι για τον διάδρομο Μαύρης Θάλασσας

14:02

Μαρινάκης: «Την ερχόμενη εβδομάδα θα φανεί στην αντλία η μείωση της τιμής του πετρελαίου»

13:49

ΤτΕ: Μειωμένα κατά 118 εκατ. ευρώ τα «κόκκινα» δάνεια που διαχειρίζονται οι servicers το α' τρίμηνο

13:46

Bloomberg: Τι κρύβεται πίσω από την αναβολή στις συνομιλίες Ιράν με ΗΠΑ - Ο ρόλος του Λιβάνου

13:35

Τραμπ: «Η Μελόνι με ικέτευε για μια φωτογραφία, την λυπήθηκα»

13:34

Δήμας: Μέσα στο καλοκαίρι η παράδοση της επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά

13:27

Το 45% των Ελλήνων πολιτών λαμβάνουν έστω και μία συνταγή αντιβιοτικού ετησίως

13:13

ΔΥΠΑ: Μειώθηκαν κατά 10,4% οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Μάιο

13:09

Μέτσολα: «Δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου - Πρέπει να παραδώσουμε αποτελέσματα»

12:53

Ισραήλ: Έντονες αντιδράσεις μετά τον θάνατο τεσσάρων στρατιωτών στον Λίβανο

12:52

Φλωρίδης: Καμία εμπλοκή της κυβέρνησης στην ανανέωση της θητείας των Ελλήνων ευρωεισαγγελέων


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider