Η ανάπτυξη του Τουρισμού επί τάπητος

insider
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

«H βαριά βιομηχανία της Ελλάδας», «η ατμομηχανή» ή «ο μεγάλος αιμοδότης της ελληνικής οικονομίας», «το αντίδοτο στην κρίση». Οι παραπάνω είναι μόνο μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που έχουν αποδοθεί τα τελευταία χρόνια στην τουριστική δραστηριότητα της χώρας.

Χαρακτηρισμοί που, δικαίως, συνοδεύουν τον κλάδο που εισφέρει άμεσα και έμμεσα το 25% περίπου του ελληνικού ΑΕΠ. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο, μετά την υγειονομική κρίση που έφτασε την τουριστική δραστηριότητα κοντά στο «σημείο μηδέν», υπερθεματίζοντας, με τον ανορθόδοξο αυτό τρόπο, στην σπουδαιότητα της.

Τρία χρόνια, λοιπόν, μετά, και έχοντας περάσει από «σαράντα κύματα», ο τουρισμός φαίνεται να βγήκε όχι απλά αλώβητος αλλά και πιο ισχυρός. Η έγκαιρη έναρξη της σεζόν, η προσέλκυση τουριστών με υψηλή μέση δαπάνη όπως οι Αμερικανοί, η αύξηση των αεροπορικών συνδέσεων αλλά και οι πολλαπλάσιες ροές, ήδη από το πρώτο τρίμηνο του έτους, επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις για νέα ρεκόρ το 2023.

Όσο διασφαλισμένο είναι όμως, το σήμερα του Τουρισμού, τόσο αβέβαιο φαντάζει το αύριο, με προκλήσεις όπως η πληθωριστική κρίση, και «βαρίδια» του παρελθόντος όπως η έλλειψη επαρκών υποδομών, να θέτουν «ακίδες» προβληματισμού για την συνέχεια.

Σε αυτό το θετικό μεν αλλά ρευστό δε, σκηνικό, το insider.gr και η Liquid Media, ανοίγει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη συζήτηση γύρω από την τουριστική δραστηριότητα της χώρας και τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν στην ανάπτυξή της, στο 2o International Business & Tourism Conference που διοργανώνει αυτές τις ημέρες.

Την Τρίτη 30 Μαΐου, στην αίθουσα Magnolia του Electra Metropolis Athens, καλεί θεσμικούς εκπροσώπους, φορείς και επιχειρηματίες του κλάδου για μια «εκ των έσω» ανάλυση της δυναμικής του Τουρισμού, των προοπτικών και των προκλήσεων που αντιμετωπίζει, σε ένα περιβάλλον που αλλάζει ραγδαία.

Ποιες θα είναι οι προοπτικές και οι επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομίας, του μεγάλου μετασχηματισμού για την τουριστική βιομηχανία και τις ξενοδοχειακές επενδύσεις; Πώς οι σύγχρονες τεχνολογίες αιχμής, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη, η επαυξημένη πραγματικότητα και τα big data, θα εξελίξουν τον κλάδο;

Πώς εντέλει τα ξενοδοχεία και οι ξενοδόχοι θα ανταποκριθούν στις νέες προκλήσεις του ενεργειακού κόστους, της βιωσιμότητας και των ελλείψεων στο εργατικό δυναμικό. Τα παραπάνω είναι μερικά από τα βασικά ερωτήματα που θα κληθούν να απαντήσουν οι συμμετέχοντες. Με στόχο να πάμε από το καλά, στο καλύτερα.

Και επειδή πιστεύουμε ότι αυτή είναι μια συζήτηση που δεν αφορά μόνο στους ειδήμονες τους κλάδου, αποφασίσαμε η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Ακόμα δε περισσότερο θεωρήσαμε αναγκαίο το συνέδριο να μεταδοθεί ζωντανά μέσω livestreaming από το insider.gr ώστε το αναγνωστικό μας κοινό να μπορεί να το παρακολουθήσει απ' όπου και αν βρίσκεται.

Όλες οι ειδήσεις

09:13

«Βουτιά» για τη μετοχή της Alibaba

08:46

Σύνοδο της «συμμαχίας των προθύμων» υποστηρικτών της Ουκρανίας φιλοξενεί το Κίεβο

08:44

Η Νορβηγία θα δώσει πάνω από 9 δισ. στην Ουκρανία το 2027

08:43

Προεδρικές εκλογές στη Γαλλία: Επισημοποίηση της υποψηφιότητας του ευρωβουλευτή Ρ. Γκλιξμάν

08:18

Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο για ακρίβεια, νέα σχολική χρονιά και χωροταξικά

08:11

Γνωρίστε τον νεότερο αυτοδημιούργητο δισεκατομμυριούχο της Ευρώπης

08:00

Το Ιράν προειδοποιεί τις ΗΠΑ για μπούμερανγκ από τον «οικονομικό πόλεμο»

07:48

Άνθρακας: Ο «βασιλιάς» της ηλεκτροπαραγωγής αρνείται να παραδώσει το στέμμα

07:40

Τα κυβερνητικά κεφάλια μέσα - Το ΠΑΣΟΚ σε ρυθμούς ’81 - Οι... συλλογικοί πονοκέφαλοι στον ΣΥΡΙΖΑ

07:32

Γιατί οι Έλληνες μένουν μακριά από τις επενδύσεις - Το ευρωπαϊκό στοίχημα

07:21

Η εξαγγελία της ΔΕΘ που «ξεκλειδώνει» αυξήσεις μισθών από το 2027

07:14

Ψηφιακό «ραντάρ» για την πρόβλεψη φοροδιαφυγής - H ΑΙ σε πρώτο πλάνο

07:06

Το νέο AT1 της Εθνικής Ασφαλιστικής - Η αντλία δεν διαβάζει τις επιδοτήσεις - Η έκλειψη γέμισε τα ταμεία

23:52

Ο Τραμπ γιόρτασε τα 250 χρόνια των ΗΠΑ με αγώνα IndyCar στο κέντρο της Ουάσινγκτον

23:16

«Red Code» τη Δευτερα για φωτιές σε Αττική και άλλες 11 περιφερειακές ενότητες

22:49

Νέο κύμα καύσωνα αναμένεται να πλήξει από Δευτέρα την Ιταλία

22:33

Χανιά: Νεκρή 41χρονη Γαλλίδα τουρίστρια μετά από πεζοπορία στον Μπάλο

22:05

Ο σύρος υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον αρχηγό της ισραηλινής Μοσάντ

21:42

Ναυάγιο στην Ινδία: Φορτηγό πλοίο βυθίστηκε σε οκτώ λεπτά – Αγωνία για 22 αγνοούμενους

21:17

Μερτς: Τέλος διακοπών, έναυσμα μεταρρυθμίσεων

20:58

ΕΛΑΣ: Ο Κ. Μητσοτάκης τρέμει τη σύγκριση ανάμεσα στην εντιμότητα και τη διαφθορά

20:38

Ο Ζελένκσι διαβεβαιώνει ότι η Ουκρανία δεν πήρε μέρος στο σαμποτάζ του Nord Stream

20:16

Γιατί η βιομηχανία τροφίμων επενδύει στην αγορά των υγιεινών σνακ

20:04

Σπέτσες: Αναζητείται η γυναίκα που επέβαινε στο ελικόπτερο που προσγειώθηκε σε παραλία

19:58

Πυροσβεστική: 37 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

19:44

Γεραπετρίτης: «Η Ελλάδα της παθητικής διπλωματίας τελείωσε»

19:37

Φωτιά σε δασική έκταση στο Δροσοχώρι Τρικάλων - Άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

19:24

Μυτιλήνη: Έκτακτη σύσκεψη στην Περιφέρεια για την μεταφορά μεταναστών από την Κρήτη

19:01

Κασκάρι (Fed): Η αγορά κρατικών ομολόγων εξακολουθεί να λειτουργεί «όπως θα έπρεπε»

18:55

Ιός του Δυτικού Νείλου: Τριπλάσια τα κρούσματα φέτος στην Ελλάδα – Ποιοι είναι πιο ευάλωτοι


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider