Η ανάπτυξη του Τουρισμού επί τάπητος

insider
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

«H βαριά βιομηχανία της Ελλάδας», «η ατμομηχανή» ή «ο μεγάλος αιμοδότης της ελληνικής οικονομίας», «το αντίδοτο στην κρίση». Οι παραπάνω είναι μόνο μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που έχουν αποδοθεί τα τελευταία χρόνια στην τουριστική δραστηριότητα της χώρας.

Χαρακτηρισμοί που, δικαίως, συνοδεύουν τον κλάδο που εισφέρει άμεσα και έμμεσα το 25% περίπου του ελληνικού ΑΕΠ. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο, μετά την υγειονομική κρίση που έφτασε την τουριστική δραστηριότητα κοντά στο «σημείο μηδέν», υπερθεματίζοντας, με τον ανορθόδοξο αυτό τρόπο, στην σπουδαιότητα της.

Τρία χρόνια, λοιπόν, μετά, και έχοντας περάσει από «σαράντα κύματα», ο τουρισμός φαίνεται να βγήκε όχι απλά αλώβητος αλλά και πιο ισχυρός. Η έγκαιρη έναρξη της σεζόν, η προσέλκυση τουριστών με υψηλή μέση δαπάνη όπως οι Αμερικανοί, η αύξηση των αεροπορικών συνδέσεων αλλά και οι πολλαπλάσιες ροές, ήδη από το πρώτο τρίμηνο του έτους, επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις για νέα ρεκόρ το 2023.

Όσο διασφαλισμένο είναι όμως, το σήμερα του Τουρισμού, τόσο αβέβαιο φαντάζει το αύριο, με προκλήσεις όπως η πληθωριστική κρίση, και «βαρίδια» του παρελθόντος όπως η έλλειψη επαρκών υποδομών, να θέτουν «ακίδες» προβληματισμού για την συνέχεια.

Σε αυτό το θετικό μεν αλλά ρευστό δε, σκηνικό, το insider.gr και η Liquid Media, ανοίγει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη συζήτηση γύρω από την τουριστική δραστηριότητα της χώρας και τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν στην ανάπτυξή της, στο 2o International Business & Tourism Conference που διοργανώνει αυτές τις ημέρες.

Την Τρίτη 30 Μαΐου, στην αίθουσα Magnolia του Electra Metropolis Athens, καλεί θεσμικούς εκπροσώπους, φορείς και επιχειρηματίες του κλάδου για μια «εκ των έσω» ανάλυση της δυναμικής του Τουρισμού, των προοπτικών και των προκλήσεων που αντιμετωπίζει, σε ένα περιβάλλον που αλλάζει ραγδαία.

Ποιες θα είναι οι προοπτικές και οι επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομίας, του μεγάλου μετασχηματισμού για την τουριστική βιομηχανία και τις ξενοδοχειακές επενδύσεις; Πώς οι σύγχρονες τεχνολογίες αιχμής, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη, η επαυξημένη πραγματικότητα και τα big data, θα εξελίξουν τον κλάδο;

Πώς εντέλει τα ξενοδοχεία και οι ξενοδόχοι θα ανταποκριθούν στις νέες προκλήσεις του ενεργειακού κόστους, της βιωσιμότητας και των ελλείψεων στο εργατικό δυναμικό. Τα παραπάνω είναι μερικά από τα βασικά ερωτήματα που θα κληθούν να απαντήσουν οι συμμετέχοντες. Με στόχο να πάμε από το καλά, στο καλύτερα.

Και επειδή πιστεύουμε ότι αυτή είναι μια συζήτηση που δεν αφορά μόνο στους ειδήμονες τους κλάδου, αποφασίσαμε η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Ακόμα δε περισσότερο θεωρήσαμε αναγκαίο το συνέδριο να μεταδοθεί ζωντανά μέσω livestreaming από το insider.gr ώστε το αναγνωστικό μας κοινό να μπορεί να το παρακολουθήσει απ' όπου και αν βρίσκεται.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Δένδιας: Συνάντηση με τον Αλβανό ομόλογό του τη Δευτέρα

23:36

Σαουδική Αραβία: 14 νεκροί από τη συντριβή ελικοπτέρου της Aramco

23:15

Συνελήφθη 32χρονη στο «Ελ. Βενιζέλος» με περισσότερα από 18,5 κιλά κάνναβης στις αποσκευές της

22:46

Ιωάννινα: Σύλληψη καταζητούμενου Βρετανού με ευρωπαϊκό ένταλμα

22:18

Ιράκ: Συλλήψεις πολιτικών και κυβερνητικών αξιωματούχων στο πλαίσιο επιχείρησης κατά της διαφθοράς

21:47

Χανιά: Συλλήψεις δύο αλλοδαπών για ναρκωτικά και όπλα

21:18

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 51χρονης για ληστεία σε βάρος 93χρονου στην Τούμπα

21:00

Πυροσβεστική: 44 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

20:34

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις τεσσάρων ατόμων για διακίνηση υλικού σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων μέσω διαδικτύου

20:31

Καλαφάτης: Σε εφαρμογή η στρατηγική μας για τη δημιουργία 13 Περιφερειακών Hubs Καινοτομίας με επίκεντρο τις νέες τεχνολογίες

20:09

Στην Κάσο και την Κάρπαθο ο Ν. Ανδρουλάκης τη Δευτέρα και την Τρίτη

20:00

Πώς προχωρά το ψηφιακό ευρώ

19:52

ΥΠΑΑΤ - ΑΑΔΕ: Εντολή καταβολής 617,4 εκατ. ευρώ σε 1.142.948 δικαιούχους για αγροτικές ενισχύσεις Ιουνίου 2026

19:47

Πούτιν: Υπόσχεται να εγγυηθεί την ασφάλεια της Ρωσίας απέναντι στα πλήγματα της Ουκρανίας

19:43

Από ηλεκτρικό πατίνι προκλήθηκε η πυρκαγιά σε ξενοδοχείο της Ομόνοιας

19:37

Νεκρός 75χρονος λουόμενος στη Χαλκιδική

19:25

ΗΠΑ: Προπαρασκευαστικές κινήσεις στο Κογκρέσο για μπλόκο στην επιστροφή της Τουρκίας στα F-35

19:17

Αποχώρησε η Θ. Τζάκρη από τους Δημοκράτες του Στ. Κασσελάκη

19:08

Πυρκαγιά σε διώροφο στην Καλλιθέα - Δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

18:57

Πολωνία: Νέο ρεκόρ ζέστης με 40,5°C

18:35

Αυστραλία: Συμφωνία της Firmus Technologies με την Nvidia για την επέκταση πρόσβασης στην ΤΝ

18:20

Τσουκαλάς: 10 προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για το ιδιωτικό χρέος

18:13

Σουηδία: Κεραυνός χτύπησε ένα δέντρο σε ένα πάρκο αναψυχής, αρκετοί τραυματίες

17:50

ΠΟΥ: Περισσότεροι από 1300 θάνατοι αποδίδονται στον καύσωνα που πλήττει την Ευρώπη

17:34

Πυρκαγιά σε διώροφο κτίριο στην Καλλιθέα

17:24

Συνελήφθη 76χρονος για πυρκαγιά από αμέλεια στο Αμόνι Κορινθίας

17:17

Οι ΗΠΑ επεκτείνουν την απαγόρευση εισαγωγών κινεζικού τεχνολογικού εξοπλισμού

17:00

Τα τρία σενάρια της UBS για τις αγορές

16:43

Υπό έλεγχο πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην Σταμάτα Αττικής

16:22

Αυστρία: Να φέρουμε την Anthropic στην Ευρωπαϊκή Ένωση


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider