Η ανάπτυξη του Τουρισμού επί τάπητος

insider
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

«H βαριά βιομηχανία της Ελλάδας», «η ατμομηχανή» ή «ο μεγάλος αιμοδότης της ελληνικής οικονομίας», «το αντίδοτο στην κρίση». Οι παραπάνω είναι μόνο μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που έχουν αποδοθεί τα τελευταία χρόνια στην τουριστική δραστηριότητα της χώρας.

Χαρακτηρισμοί που, δικαίως, συνοδεύουν τον κλάδο που εισφέρει άμεσα και έμμεσα το 25% περίπου του ελληνικού ΑΕΠ. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο, μετά την υγειονομική κρίση που έφτασε την τουριστική δραστηριότητα κοντά στο «σημείο μηδέν», υπερθεματίζοντας, με τον ανορθόδοξο αυτό τρόπο, στην σπουδαιότητα της.

Τρία χρόνια, λοιπόν, μετά, και έχοντας περάσει από «σαράντα κύματα», ο τουρισμός φαίνεται να βγήκε όχι απλά αλώβητος αλλά και πιο ισχυρός. Η έγκαιρη έναρξη της σεζόν, η προσέλκυση τουριστών με υψηλή μέση δαπάνη όπως οι Αμερικανοί, η αύξηση των αεροπορικών συνδέσεων αλλά και οι πολλαπλάσιες ροές, ήδη από το πρώτο τρίμηνο του έτους, επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις για νέα ρεκόρ το 2023.

Όσο διασφαλισμένο είναι όμως, το σήμερα του Τουρισμού, τόσο αβέβαιο φαντάζει το αύριο, με προκλήσεις όπως η πληθωριστική κρίση, και «βαρίδια» του παρελθόντος όπως η έλλειψη επαρκών υποδομών, να θέτουν «ακίδες» προβληματισμού για την συνέχεια.

Σε αυτό το θετικό μεν αλλά ρευστό δε, σκηνικό, το insider.gr και η Liquid Media, ανοίγει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη συζήτηση γύρω από την τουριστική δραστηριότητα της χώρας και τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν στην ανάπτυξή της, στο 2o International Business & Tourism Conference που διοργανώνει αυτές τις ημέρες.

Την Τρίτη 30 Μαΐου, στην αίθουσα Magnolia του Electra Metropolis Athens, καλεί θεσμικούς εκπροσώπους, φορείς και επιχειρηματίες του κλάδου για μια «εκ των έσω» ανάλυση της δυναμικής του Τουρισμού, των προοπτικών και των προκλήσεων που αντιμετωπίζει, σε ένα περιβάλλον που αλλάζει ραγδαία.

Ποιες θα είναι οι προοπτικές και οι επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομίας, του μεγάλου μετασχηματισμού για την τουριστική βιομηχανία και τις ξενοδοχειακές επενδύσεις; Πώς οι σύγχρονες τεχνολογίες αιχμής, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη, η επαυξημένη πραγματικότητα και τα big data, θα εξελίξουν τον κλάδο;

Πώς εντέλει τα ξενοδοχεία και οι ξενοδόχοι θα ανταποκριθούν στις νέες προκλήσεις του ενεργειακού κόστους, της βιωσιμότητας και των ελλείψεων στο εργατικό δυναμικό. Τα παραπάνω είναι μερικά από τα βασικά ερωτήματα που θα κληθούν να απαντήσουν οι συμμετέχοντες. Με στόχο να πάμε από το καλά, στο καλύτερα.

Και επειδή πιστεύουμε ότι αυτή είναι μια συζήτηση που δεν αφορά μόνο στους ειδήμονες τους κλάδου, αποφασίσαμε η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Ακόμα δε περισσότερο θεωρήσαμε αναγκαίο το συνέδριο να μεταδοθεί ζωντανά μέσω livestreaming από το insider.gr ώστε το αναγνωστικό μας κοινό να μπορεί να το παρακολουθήσει απ' όπου και αν βρίσκεται.

Όλες οι ειδήσεις

21:28

Βουλή: Προς κύρωση οι συμφωνίες με Ιταλία - Πολωνία για «αμοιβαία προστασία διαβαθμισμένων πληροφοριών»

21:00

Γιατί τα κρέατα «έχουν προτεραιότητα» στις αυξήσεις τιμών λόγω πολέμου;

20:45

Η Rosatom έτοιμη να βοηθήσει στην απομάκρυνση εμπλουτισμένου ουρανίου από το Ιράν

20:30

Πρώτο κύμα απολύσεων στη Meta στις 20 Μαΐου - Στην έξοδο 8.000 εργαζόμενοι

20:16

Ευρωομόλογα: Πιο κοντά από ποτέ αλλά ακόμη μακριά

20:02

Ψήφος εμπιστοσύνης στη διοίκηση της BP από το νορβηγικό κρατικό ταμείο επενδύσεων

19:48

Επιστολή της Ελλάδας στον ΟΗΕ για την Τουρκία: Αναφαίρετο το δικαίωμα στα 12 μίλια

19:34

Τι αναζητά το μικρότερο κατοικημένο νησί στην Ισπανία

19:20

WSJ: Απόβαση σε πλοία που συνδέονται με το Ιράν σχεδιάζει ο αμερικανικός στρατός

19:06

Στη Βαρκελώνη ο Νίκος Ανδρουλάκης

18:52

Πάπας Λέων: «Δεν με ενδιαφέρει να μπω σε αντιπαράθεση με τον Τραμπ»

18:38

Σε επέμβαση για ειλεό υπεβλήθη η Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη

18:24

Κίεβο: Τουλάχιστον 5 νεκροί από πυροβολισμούς - 58χρονος από τη Μόσχα ο δράστης

18:10

Σταθερή αλλά κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του Γιώργου Μυλωνάκη

17:56

ΕΔΕ για την αντιμετώπιση της Μυρτώς στο νοσοκομείο Κεφαλονιάς με εντολή Γεωργιάδη

17:42

Δύο συλλήψεις για πυρκαγιές σε Κορινθία και Αχαΐα - Tα πρόστιμα

17:28

Χειροπέδες σε μεθυσμένο οδηγό που έτρεχε με πάνω από 200 χλμ/ώρα στη Λεωφόρο Κηφισού

17:14

Μακρόν: Νεκρός Γάλλος στρατιώτης σε επίθεση στον Λίβανο

17:00

Στην 4η θέση της ΕΕ η Ελλάδα στην ανεπίσημη εργασία - Μάστιγα η υποδηλωμένη απασχόληση

16:45

Χεζμπολάχ: «Δεν μας απασχολούν οι συνομιλίες Τελ Αβίβ - Βηρυτού»

16:30

Τραμπ: Το Ιράν δεν μπορεί να μας εκβιάσει - «Η Τεχεράνη εξετάζει νέες προτάσεις από Ουάσιγκτον»

16:16

Χρυσοχοΐδης από Κρήτη: Η μάχη που δίνουμε δεν έχει χρώματα και κομματική διάσταση

16:02

FT: Και ξενοδοχεία στην πλατφόρμα της Airbnb

15:48

Τραμπ: «Σύντομα» η δημοσιοποίηση κυβερνητικών εγγράφων για τα UFO

15:34

Ο ισραηλινός στρατός καθόρισε «κίτρινη γραμμή» στον Λίβανο, όπως στη Γάζα

15:20

Πιο επιτυχημένη εμπορικά ηθοποιός στην ιστορία του σινεμά η Ζόε Σαλντάνα

15:06

Νέα «πυρά» από την αντιπολίτευση για την παραίτηση Λαζαρίδη

14:52

Λαβρόφ: Να συζητήσουμε τους μελλοντικούς οικονομικούς δεσμούς Μόσχας - Ουάσιγκτον

14:38

Χαμενεΐ: Το πολεμικό ναυτικό του Ιράν είναι έτοιμο να επιφέρει «νέες πικρές ήττες» στους εχθρούς

14:25

ΥΠΑΑΤ: 43 κρούσματα αφθώδους πυρετού σε 54 εκτροφές της Λέσβου

gazzetta
gazzetta reader insider insider