Αγαπητέ Μιχάλη, κάτι πρέπει να επανεξεταστεί...

Δημήτρης Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από την πρώτη στιγμή που επελέγη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν χωρά αμφιβολία ότι υπήρξε ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Και ακόμα είναι. Ωστόσο η τροπή που έχει πάρει η υπόθεση του οργανωμένου εγκλήματος και το αιματηρό ξεκαθάρισμα λογαριασμών, δείχνει ότι κάπου, κάπως, κάτι έχει ξεφύγει. Κάτι πρέπει να επανεξεταστεί.

Αναμφισβήτητα ο κ. Χρυσοχοΐδης είναι ένα πολύ έμπειρο κυβερνητικό στέλεχος και με βαθιά γνώση των δυνατοτήτων, των χειρισμών και των παγίδων του υπουργείου του. Και γνωρίζει καλά ότι η αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, που λόγω της ασύδοτης σε αυτή τη συγκυρία δράσης του γίνεται «κράχτης» εγκληματικότητας σε διάφορα επίπεδα - και αυτό προκύπτει καθημερινά με τα αυξημένα ρίσκα και θράσος διαφόρων κακοποιών - αποτελεί το πεδίο, το μέτωπο που μπορεί να συντηρήσει ή να ραγίσει το πετυχημένο προφίλ που επί δεκαετίες έχει χτίσει.

Την ίδια στιγμή είναι αλήθεια ότι όσο και αν οι επιλογές ενίσχυσης των δυνάμεων της τάξης είναι στη σωστή κατεύθυνση, όπως για παράδειγμα οι προσλήψεις στην πανεπιστημιακή αστυνομία κλπ, την ώρα που οι μαφιόζοι γαζώνονται μέρα μεσημέρι, η καταστολή διαδηλωτών ή και έκνομα αντιδρούντων νεαρών, δεν φαντάζει μείζον... Αλλά αυτό ίσως είναι ένα ατυχές momentum. Σε κάθε περίπτωση όμως πρέπει με πειστικότητα να φανεί ότι υπάρχει σχέδιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και όχι απλά μία χαρτογράφηση των περιοχών ευθύνης και δράσης.

Εδώ πρέπει να γίνει κατανοητό ότι αναλαμβάνοντας το συγκεκριμένο υπουργείο ο κ. Χρυσοχοΐδης βρήκε μία εικόνα απαξίωσης. Του υλικού εξοπλισμού, του ηθικού και της διαθεσιμότητας του προσωπικού. Όλα αυτά άλλαξαν, το έργο φάνηκε γρήγορα και απέδωσε Αλλά τώρα υπάρχει μία πολύ μεγάλη πρόκληση. Δύσκολη. Αλλά αυτή οφείλει πλέον να φέρει το ταχύτερο σε πέρας.

Πάντως για να είμαι ειλικρινής και ανεξάρτητα από την συγκυρία σε ότι αφορά τον ίδιο τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, δεν ξέρω αν αυτή η ταύτιση με το υπουργείο δημόσιας τάξης είναι προς όφελός του. Προφανώς και πολιτικά τον επανέφερε στο προσκήνιο, προφανώς ξέρει καλά τη δουλειά, προφανώς είναι από τους πλέον επιτυχημένους διαχρονικά υπουργούς δημόσιας τάξης. Όμως ως κυβερνητική οντότητα και προσωπικότητα το... κοστούμι του... «Ιαβέρη» μπορεί και να τον αδικεί. Είναι σαν... καρατερίστας... Μονοδιάστατος ρόλος. Υπό την έννοια ότι έχει διαχειριστεί με επιτυχία κρίσιμα παραγωγικά και αναπτυξιακά υπουργεία, ενώ σαφώς ήταν και μία εν δυνάμει ηγετική πολιτική προσωπικότητα.

Όλες οι ειδήσεις

07:54

Τι δικαιώματα έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων απέναντι στους ενοικιαστές;

07:45

Δεν είναι μόνο το Μουντιάλ

07:37

Οι αφανείς ήρωες των πυρκαγιών: Πώς ενισχύθηκαν 2.888 εθελοντές δασοπυροσβέστες

07:32

Την Δευτέρα η μελέτη της Athlos Energy για την χωροθέτηση των πυρηνικών στην Ελλάδα

07:24

Υβριδικά αυτοκίνητα: Στο τραπέζι διορθώσεις στα φορο-κίνητρα μετά τις αντιδράσεις

07:12

Το ChatGPT δείχνει εκλογές το 2027 - Σενάρια για νέο ανασχηματισμό - Ο ένας ψάχνει τον άλλον στον ΣΥΡΙΖΑ

07:00

Aς ετοιμαζόμαστε για εκδόσεις - Πάνε με όλα ΔΕΗ και Coca Cola - Τα ακίνητα τραβούν την ανηφόρα

01:10

Ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή: Ανταλλαγή πληγμάτων ΗΠΑ - Ιράν μετά την κατάρριψη ελικοπτέρου

23:59

Ουκρανία: Οι ηγέτες σκανδιναβικών και βαλτικών χωρών υποστηρίζουν την ένταξη σε ΝΑΤΟ και ΕΕ

23:51

Axios - New York Times: Ιρανικό drone κατέρριψε το αμερικανικό ελικόπτερο στo Ορμούζ

23:45

«Ελευθέριος Βενιζέλος»: Καθυστερήσεις στις πτήσεις Τετάρτη και Πέμπτη

23:35

Βουλή: Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

23:29

Περισυλλογή 150 αλλοδαπών νότια της Κρήτης - 2.663 συλλήψεις από Λιμενικό τον Μάιο

23:24

Wall Street: Έσωσε το πρόσημο ο Dow, επέστρεψε στα κόκκινα ο Nasdaq

23:00

Γερμανία: Σε επίπεδο-ρεκόρ τα εγκλήματα με πολιτικό κίνητρο

22:38

Τεχνητή νοημοσύνη, εργασία και δημοκρατία στο επίκεντρο της παρουσίασης του νέου βιβλίου του Θόδωρου Σκυλακάκη

22:31

Χρυσός: Πτώση εν μέσω φόβων για αύξηση των επιτοκίων

22:18

Τα χρόνια αναπνευστικά νοσήματα προκαλούν περίπου 400.000 θανάτους κάθε χρόνο

22:07

Έντονη βροχόπτωση στην Τρίπολη - Δεκάδες κλήσεις στην πυροσβεστική

22:02

Βαριές απώλειες για το πετρέλαιο μετά τη δήλωση Ράιτ για αύξηση της ροής στο Ορμούζ

21:45

Κύμα καύσωνα σε νότια και κεντρική Ιταλία από Τετάρτη

21:21

Αφγανιστάν: Η αστυνομία διαλύει διαδηλώσεις κατά του χιτζάμπ στο δυτικό τμήμα της χώρας

21:05

Δήμας: «Η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση του νέου ευρωπαϊκού χάρτη συνδεσιμότητας και ασφάλειας»

20:53

Οι Κινέζοι χάκερς συνιστούν τη μεγαλύτερη απειλή κατασκοπείας για τις εταιρείες τεχνολογίας

20:42

Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα ήταν πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας - Θα τιμήσουμε τη συμμαχία με ΗΠΑ»

20:30

ΗΠΑ: Η NASA ανακοίνωσε τα μέλη της αποστολής Artemis III

20:17

Βουλγαρία: Η νέα κυβέρνηση δεν θα παράσχει όπλα στην Ουκρανία

20:09

Η Ελλάδα καταγράφει τη υψηλότερη αύξηση στη χρήση κάνναβης από εφήβους

20:08

Ο Τραμπ υπόσχεται να «απαντήσει» στην κατάρριψη αμερικανικού ελικοπτέρου από το Ιράν

19:55

«Βουτιά» 4% για το bitcoin, «φλερτάρει» με τα 60.000 δολάρια


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider