Αγαπητέ Μιχάλη, κάτι πρέπει να επανεξεταστεί...

Δημήτρης Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από την πρώτη στιγμή που επελέγη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν χωρά αμφιβολία ότι υπήρξε ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Και ακόμα είναι. Ωστόσο η τροπή που έχει πάρει η υπόθεση του οργανωμένου εγκλήματος και το αιματηρό ξεκαθάρισμα λογαριασμών, δείχνει ότι κάπου, κάπως, κάτι έχει ξεφύγει. Κάτι πρέπει να επανεξεταστεί.

Αναμφισβήτητα ο κ. Χρυσοχοΐδης είναι ένα πολύ έμπειρο κυβερνητικό στέλεχος και με βαθιά γνώση των δυνατοτήτων, των χειρισμών και των παγίδων του υπουργείου του. Και γνωρίζει καλά ότι η αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, που λόγω της ασύδοτης σε αυτή τη συγκυρία δράσης του γίνεται «κράχτης» εγκληματικότητας σε διάφορα επίπεδα - και αυτό προκύπτει καθημερινά με τα αυξημένα ρίσκα και θράσος διαφόρων κακοποιών - αποτελεί το πεδίο, το μέτωπο που μπορεί να συντηρήσει ή να ραγίσει το πετυχημένο προφίλ που επί δεκαετίες έχει χτίσει.

Την ίδια στιγμή είναι αλήθεια ότι όσο και αν οι επιλογές ενίσχυσης των δυνάμεων της τάξης είναι στη σωστή κατεύθυνση, όπως για παράδειγμα οι προσλήψεις στην πανεπιστημιακή αστυνομία κλπ, την ώρα που οι μαφιόζοι γαζώνονται μέρα μεσημέρι, η καταστολή διαδηλωτών ή και έκνομα αντιδρούντων νεαρών, δεν φαντάζει μείζον... Αλλά αυτό ίσως είναι ένα ατυχές momentum. Σε κάθε περίπτωση όμως πρέπει με πειστικότητα να φανεί ότι υπάρχει σχέδιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και όχι απλά μία χαρτογράφηση των περιοχών ευθύνης και δράσης.

Εδώ πρέπει να γίνει κατανοητό ότι αναλαμβάνοντας το συγκεκριμένο υπουργείο ο κ. Χρυσοχοΐδης βρήκε μία εικόνα απαξίωσης. Του υλικού εξοπλισμού, του ηθικού και της διαθεσιμότητας του προσωπικού. Όλα αυτά άλλαξαν, το έργο φάνηκε γρήγορα και απέδωσε Αλλά τώρα υπάρχει μία πολύ μεγάλη πρόκληση. Δύσκολη. Αλλά αυτή οφείλει πλέον να φέρει το ταχύτερο σε πέρας.

Πάντως για να είμαι ειλικρινής και ανεξάρτητα από την συγκυρία σε ότι αφορά τον ίδιο τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, δεν ξέρω αν αυτή η ταύτιση με το υπουργείο δημόσιας τάξης είναι προς όφελός του. Προφανώς και πολιτικά τον επανέφερε στο προσκήνιο, προφανώς ξέρει καλά τη δουλειά, προφανώς είναι από τους πλέον επιτυχημένους διαχρονικά υπουργούς δημόσιας τάξης. Όμως ως κυβερνητική οντότητα και προσωπικότητα το... κοστούμι του... «Ιαβέρη» μπορεί και να τον αδικεί. Είναι σαν... καρατερίστας... Μονοδιάστατος ρόλος. Υπό την έννοια ότι έχει διαχειριστεί με επιτυχία κρίσιμα παραγωγικά και αναπτυξιακά υπουργεία, ενώ σαφώς ήταν και μία εν δυνάμει ηγετική πολιτική προσωπικότητα.

Όλες οι ειδήσεις

11:49

Ελβετία: Πέντε νεκροί στο δυστύχημα με λεωφορείο με Ολλανδούς τουρίστες

11:40

Χαλάει ο καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

11:37

Το νέο κληρονομικό δίκαιο αλλάζει την εξίσωση για τους εγγυητές δανείων

11:34

Νάγκελ: Οι τιμές της ενέργειας θα καθορίσουν την πορεία των επιτοκίων της ΕΚΤ

11:23

ΕΕΤ: 670 ανακαινισμένα σχολεία υποδέχθηκαν περισσότερους από 150.000 μαθητές και εκπαιδευτικούς

11:16

Τι απαντούν κύκλοι του ΥΠΕΘΟΟ στην τοποθέτηση Κουτεντάκη για φορολογικούς παραδείσους

11:14

Κουτεντάκης (ΕΛΑΣ): Φόρος 1% στη συνολική καθαρή περιουσία - Οι 3 οικονομικές προτεραιότητες

11:08

Κώτσηρας: Στόχος η 24ωρη λειτουργία των ΜΜΜ με προσθήκη νέων λεωφορειακών γραμμών

11:02

25 χρόνια από την 11η Σεπτεμβρίου: Η Νέα Υόρκη τιμά τα θύματα του τρομοκρατικού χτυπήματος

11:01

Χρηματιστήριο: Συγκρατημένη άνοδος με επίκεντρο τις τράπεζες

10:58

Ντίζελ: 6 δολάρια το γαλόνι στις ΗΠΑ για πρώτη φορά στα χρονικά

10:50

Ανάκαμψη στις ευρωαγορές με βαρίδι πετρέλαιο και ΕΚΤ

10:39

ΥΠΕΞ: «Σήμερα τιμούμε τη μνήμη των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου»

10:23

Enflame: Ράλι 206% για τη «Nvidia της Κίνας» στο ντεμπούτο στη Σαγκάη

10:18

Στον αγιασμό στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Άνω Λιοσίων ο Κυρ. Μητσοτάκης

10:06

Η OpenAI εξετάζει επιβράδυνση στην ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης

09:52

Αμετανόητος ο Τραμπ για Ιράν: «Εάν έπρεπε, θα έκανα ακριβώς το ίδιο»

09:40

Επίδομα Παιδιού: Kλείνει προσωρινά στις 18:00 η πλατφόρμα

09:28

Επιμένει το sell off στα ομόλογα: Στο 5% το 10ετές των ΗΠΑ - Υψηλό σχεδόν 20ετίας

09:23

Βρετανία: Στο 1,6% η ανάπτυξη τον Ιούλιο κόντρα στις προβλέψεις

09:06

Axios: Η Σαουδική Αραβία ζήτησε από τις ΗΠΑ να βομβαρδίσουν τους Χούθι - «Όχι» από Τραμπ

08:57

Οι διατροφικές διαταραχές πλήττουν πρωτίστως παιδιά από οικογένειες με χαμηλότερο εισόδημα

08:50

ΗΠΑ: «Ναι» στην πιθανή πώληση στρατιωτικών ελικοπτέρων στην Αργεντινή

08:42

Ο επικεφαλής της NASA συγχαίρει την Ελλάδα για την αποστολή του πρώτου Έλληνα αστροναύτη

08:33

Πρώτο κουδούνι για τα σχολεία - Τι ισχύει με τη γονική άδεια

08:26

Ορμούζ: Μονοψήφιος ο αριθμός των διελεύσεων πλοίων - Πιθανές διαρροές υδρογονανθράκων

08:25

Πωλείται σπίτι για ένα ευρώ - Ποια είναι η «παγίδα»

08:23

Γαλάζια… αυτοδυναμία στην αξιολόγηση των μέτρων - Ο Σαμαράς που «κουράζει» - Ο «χολωμένος» Πολάκης

08:20

Τζέι Ντι Βανς: «Κόμμα του μίσους» οι Δημοκρατικοί

08:17

25 χρόνια μετά την 11η Σεπτεμβρίου: Πού βρίσκεται σήμερα η Αλ Κάιντα


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider