Αγαπητέ Μιχάλη, κάτι πρέπει να επανεξεταστεί...

Δημήτρης Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από την πρώτη στιγμή που επελέγη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν χωρά αμφιβολία ότι υπήρξε ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Και ακόμα είναι. Ωστόσο η τροπή που έχει πάρει η υπόθεση του οργανωμένου εγκλήματος και το αιματηρό ξεκαθάρισμα λογαριασμών, δείχνει ότι κάπου, κάπως, κάτι έχει ξεφύγει. Κάτι πρέπει να επανεξεταστεί.

Αναμφισβήτητα ο κ. Χρυσοχοΐδης είναι ένα πολύ έμπειρο κυβερνητικό στέλεχος και με βαθιά γνώση των δυνατοτήτων, των χειρισμών και των παγίδων του υπουργείου του. Και γνωρίζει καλά ότι η αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, που λόγω της ασύδοτης σε αυτή τη συγκυρία δράσης του γίνεται «κράχτης» εγκληματικότητας σε διάφορα επίπεδα - και αυτό προκύπτει καθημερινά με τα αυξημένα ρίσκα και θράσος διαφόρων κακοποιών - αποτελεί το πεδίο, το μέτωπο που μπορεί να συντηρήσει ή να ραγίσει το πετυχημένο προφίλ που επί δεκαετίες έχει χτίσει.

Την ίδια στιγμή είναι αλήθεια ότι όσο και αν οι επιλογές ενίσχυσης των δυνάμεων της τάξης είναι στη σωστή κατεύθυνση, όπως για παράδειγμα οι προσλήψεις στην πανεπιστημιακή αστυνομία κλπ, την ώρα που οι μαφιόζοι γαζώνονται μέρα μεσημέρι, η καταστολή διαδηλωτών ή και έκνομα αντιδρούντων νεαρών, δεν φαντάζει μείζον... Αλλά αυτό ίσως είναι ένα ατυχές momentum. Σε κάθε περίπτωση όμως πρέπει με πειστικότητα να φανεί ότι υπάρχει σχέδιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και όχι απλά μία χαρτογράφηση των περιοχών ευθύνης και δράσης.

Εδώ πρέπει να γίνει κατανοητό ότι αναλαμβάνοντας το συγκεκριμένο υπουργείο ο κ. Χρυσοχοΐδης βρήκε μία εικόνα απαξίωσης. Του υλικού εξοπλισμού, του ηθικού και της διαθεσιμότητας του προσωπικού. Όλα αυτά άλλαξαν, το έργο φάνηκε γρήγορα και απέδωσε Αλλά τώρα υπάρχει μία πολύ μεγάλη πρόκληση. Δύσκολη. Αλλά αυτή οφείλει πλέον να φέρει το ταχύτερο σε πέρας.

Πάντως για να είμαι ειλικρινής και ανεξάρτητα από την συγκυρία σε ότι αφορά τον ίδιο τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, δεν ξέρω αν αυτή η ταύτιση με το υπουργείο δημόσιας τάξης είναι προς όφελός του. Προφανώς και πολιτικά τον επανέφερε στο προσκήνιο, προφανώς ξέρει καλά τη δουλειά, προφανώς είναι από τους πλέον επιτυχημένους διαχρονικά υπουργούς δημόσιας τάξης. Όμως ως κυβερνητική οντότητα και προσωπικότητα το... κοστούμι του... «Ιαβέρη» μπορεί και να τον αδικεί. Είναι σαν... καρατερίστας... Μονοδιάστατος ρόλος. Υπό την έννοια ότι έχει διαχειριστεί με επιτυχία κρίσιμα παραγωγικά και αναπτυξιακά υπουργεία, ενώ σαφώς ήταν και μία εν δυνάμει ηγετική πολιτική προσωπικότητα.

Όλες οι ειδήσεις

14:42

Υπ. Εργασίας: Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 14 έως 18 Σεπτεμβρίου

14:37

Τραμπ: Την Ιρλανδία επισκέπτεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ

14:31

Κίνα: Ο πρόεδρος Σι μεταβαίνει στην Ινδία για τη σύνοδο των BRICS

14:17

Ναυτιλία: Απογειώνουν τους ναύλους στα ξηρά φορτία οι μεγάλες αποστάσεις

14:09

Δήμας: 670 σχολεία αλλάζουν όψη μέσα σε δύο χρόνια με το πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου»

14:00

Από τον Οκτώβριο ξεκινά το «myKataggelies»

13:47

Χατζηδάκης: Τα 5 συμπεράσματα από την παρουσία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

13:31

Σκέρτσος: Συμφωνία προόδου και ευημερίας για την Ελλάδα του 2030

13:21

ΕΛΑΣ: Έγινε προσπάθεια να διαγραφούν στοιχεία στην υπόθεση Μαζωνάκη

13:13

Κοντογεώργης: Υψηλού εθνικού συμβολισμού αλλά και στήριξης των ακριτικών περιοχών η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Καστελλόριζο

13:00

Η Ελλάδα απέναντι στο διπλό σοκ της ΕΚΤ: Ενέργεια και δάνεια πιέζουν ανάπτυξη και πληθωρισμό

12:58

Ανδρουλάκης: Συμβόλαιο τιμής με τον ελληνικό λαό

12:44

Πετραλιάς: Τα μέτρα στήριξης της ΔΕΘ ήταν μια άσκηση ισορροπίας με βάση το διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο

12:23

Nvidia: Σε διαπραγματεύσεις με την Anthropic για την IPO της - Θέλει θέση στρατηγικού επενδυτή

11:56

Μαρινάκης: Ο Κουτεντάκης «άδειασε» τον Τσίπρα – «Τα 7,5 δισ. είναι ετήσιες δαπάνες»

11:44

Μητσοτάκης: Επισκέφθηκε Ρω και Στογγυλή

11:39

Δένδιας: Με τη νέα θητεία οι Πρώτες Βοήθειες εντάσσονται στην εκπαίδευση των Οπλιτών

11:31

Μελόνι: Βλέπει στο 1% την ανάπτυξη στην Ιταλία για το 2026

11:20

Σκέρτσος για φωτιές: Η Ελλάδα άντεξε καλύτερα από τον ευρωπαϊκό Νότο το καλοκαίρι

11:04

Ford: Ανακαλεί 223.472 οχήματα στις ΗΠΑ λόγω προβλήματος στο ρεζερβουάρ καυσίμων

10:52

Ενισχύεται σημαντικά ο κλιματικός κίνδυνος του καύσωνα στην Αττική έως το 2060

10:33

Αγαπηδάκη: Δωρεάν προληπτικός έλεγχος για τον καρκίνο του δέρματος σε όλο τον πληθυσμό

10:21

ΗΠΑ στο ΣA του OHE: Αναφορά στις επιθέσεις της 17 Νοέμβρη στην Ελλάδα

09:55

Πούτιν: Τα συστηματικά λάθη των δυτικών κρατών υπεύθυνα για την άνοδο του AfD

09:49

Σομαλία: Πειρατές άφησαν ελεύθερο φορτηγό πλοίο που κρατούσαν από τον Απρίλιο

09:43

Γαλλία: 44 τραυματίες από εκτροχιασμό τραίνου

09:30

Τραμπ: Θα ήταν εντάξει αν η Κίνα κατασκεύαζε αυτοκίνητα στις ΗΠΑ

09:16

Β. Κορέα: Νέες εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων μετά τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια Νότιας Κορέας-ΗΠΑ-Ιαπωνίας

09:06

Απόδραση κρατούμενου από το νοσοκομείο Σερρών - Σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό από την ΕΛ.ΑΣ.

08:55

ΜΕΓΑ: Μια ανάσα από τα 300 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις – Επενδύσεις και εξαγωγές τα «δυνατά χαρτιά»


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider